doom26 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Guys,λίγο τα φώτα σας please!Έχω ενα build που αποτελείτε από: Asus prime 490m plus I7 10700 16gb ram Rtx 2060 gigabyte. Για πολύ καιρό ενώ έκανε boot στα windows 10 pro 64bit μετά το στάδιο που ζητάει τον κωδικό εισόδου μέχρι το άνοιγμα έκανε διακοπές flashing η οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα.ενω το έκανε αυτό πατούσα ctr-alt- del έμπαινα κανονικά για να δω τι τρέχει στο task αλλά δεν έβλεπα κάτι που να φτάει.μετα ανοίγει κανονικά και παίζει χωρίς θέμα.εκανα fresh install windows 10 ξανά ξναπερασμα drivers gpu αλλά ξανά το ίδιο.καπου διάβασα ότι μπορεί να φτάει το boot mode και αν ο δίσκος είναι mbr.τελικα ο disk είναι mbr σε legacy mode.η ερώτηση μου είναι για να μην ξαναπεράσω windows γιατί είναι κουραστικό να ξαναπεράσω app kai games αν τον κάνω μέσω mbr2gpt μετατροπή σε gpt και να αλλάξω το boot mode σε uefi θα δουλέψει ή θα τα χάσω όλα;όποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Τα πλεονεκτηματα του gpt απεναντι στο mbr δεν εχουν να κανουν με την αποδοση του λειτουργικου. Για αρχη, εγω θα δοκιμαζα μια αλλη οθονη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doom26 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δοκίμασα φίλε μου το ίδιο πάλι.ως πιθανή λύση στο google ανέφεραν την αλλαγή του boot mode σε uefi disable το csm και enable το secure boot.δεν είναι τρομερό το πρόβλημα ενοχλητικό θα έλεγα πως είναι.γινεται μόνο όταν ανοίγει ή γίνεται επανεκκίνηση στο pc δλδ όταν περνάει από το boot προς windows στο startup.οταν βρίσκεται αναμονή και ανοίγει όλα φυσιολογικά. Ότι μπορείς να φανταστείς έχουν δοκιμαστεί άλλη οθόνη,άλλο hdmi-dp,drivers,format Αν θυμάμαι καλά το όλο θέμα ξεκίνησε από ενημέρωση των windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, doom26 είπε ο disk είναι mbr σε legacy mode. Σε σύγχρονη μητρική; Από τη 2η γενιά Intel χρησιμοποιείται το GPT. 1 ώρα πριν, doom26 είπε Ότι μπορείς να φανταστείς έχουν δοκιμαστεί Στο CMD με δικαιώματα διαχειριστή η εντολή ''sfc /scannow'' δοκιμάστηκε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doom26 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Σε σύγχρονη μητρική; Από τη 2η γενιά Intel χρησιμοποιείται το GPT. Στο CMD με δικαιώματα διαχειριστή η εντολή ''sfc /scannow'' δοκιμάστηκε; αρα το legacy πρεπει να αλλαχτει γιατι δεν δεχεται mbr disk.εχει γινει sfc/scannow που δεν εδειξε κατι πριν γινει ξαναεγκατασταση των windows αλλα περαστηκαν καθαρα ουτως η αλλως. εχω αυτο το app terabyte drive image backup.δεν εχω ξαναπαρει backup γιατι δεν χρειαστηκε.αν κανω backup δισκο αν παει κατι στραβα και ξαναχρειαστει περασμα windows κανω restore απο την ιδια εφαρμογη και επανερχεται οπως πριν με τις εφαρμογες και τα games και οτι αλλο ειχα?μπορει να φαινεται καπως η ερωτηση αλλα εχω γενικα ενα αγχος με το θεμα🤔 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, doom26 είπε αν κανω backup δισκο αν παει κατι στραβα και ξαναχρειαστει περασμα windows κανω restore απο την ιδια εφαρμογη και επανερχεται οπως πριν με τις εφαρμογες και τα games και οτι αλλο ειχα? Backup εννοείτε image. Κανονικά ναι, θα πρέπει όλα να επιστρέψουν όπως ήταν. Δεν το γνωρίζω όμως το πρόγραμμα. Εγώ χρησιμοποιώ το Lazesoft Disk Image & Clone ή το Macrium reflect. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doom26 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Σε ευχαριστώ που ασχολησε το θέμα μου είναι πως θα μετατρεψω τον σκληρό σε gpt χωρίς να χάσω δεδομένα και αν έχει κάποιος την ίδια μητρική και το έχει κάνει πως αλλάζω το mode και αν το csm support πρέπει να είναι enable or no.επισης αν κάποιος έχει δοκιμάσει το mbr2gpt αν υπάρχει κίνδυνος για κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, doom26 είπε αν κάποιος έχει δοκιμάσει το mbr2gpt αν υπάρχει κίνδυνος για κάτι. (Εγώ που το δοκίμασα έβγαζε error) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doom26 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε (Εγώ που το δοκίμασα έβγαζε error) Το έκανες μέσω diskpart ή μέσω της εφαρμογής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέσω CMD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, doom26 είπε εκανα fresh install windows 10 ξανά ξναπερασμα drivers gpu αλλά ξανά το ίδιο. 4 ώρες πριν, doom26 είπε μετά το στάδιο που ζητάει τον κωδικό εισόδου μέχρι το άνοιγμα έκανε διακοπές flashing η οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα. Αν έχεις κάνει σωστά το format και αν έχεις βάλει σωστούς drivers, ξανακάντο σε καθαρό δίσκο. Δίσκο καινούργιο από μαγαζί ή άλλο δίσκο που δεν έχει πάρει λειτουργικό ποτέ. Αποσύνδεσε τους υπόλοιπους δίσκους και βάλε windows. ΜΒR ή GPT, αδιάφορο. Δες αν λύνεται το πρόβλημα. Ψάξε αναρτήσεις μου προηγούμενης και προ-προηγούμενης βδομάδας για το ποιους drivers βάζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doom26 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Αν έχεις κάνει σωστά το format και αν έχεις βάλει σωστούς drivers, ξανακάντο σε καθαρό δίσκο. Δίσκο καινούργιο από μαγαζί ή άλλο δίσκο που δεν έχει πάρει λειτουργικό ποτέ. Αποσύνδεσε τους υπόλοιπους δίσκους και βάλε windows. ΜΒR ή GPT, αδιάφορο. Δες αν λύνεται το πρόβλημα. Ψάξε αναρτήσεις μου προηγούμενης και προ-προηγούμενης βδομάδας για το ποιους drivers βάζεις. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου,έχω δοκιμάσει 2 δίσκους με καθαρή εγκατάσταση windows και από drivers για την gpu έχω περάσει και παλιούς και καινούργιους αλλά τα ίδια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, doom26 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου,έχω δοκιμάσει 2 δίσκους με καθαρή εγκατάσταση windows και από drivers για την gpu έχω περάσει και παλιούς και καινούργιους αλλά τα ίδια. Άλλη κάρτα γραφικών έχεις δοκιμάσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doom26 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Όχι κάρτα γραφικών δεν δοκίμασα αλλά να έχει θέμα μόνο εκεί; Σε όλη την λειτουργία του ο υπολογιστής δουλεύει άψογα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, doom26 είπε Όχι κάρτα γραφικών δεν δοκίμασα αλλά να έχει θέμα μόνο εκεί; Σε όλη την λειτουργία του ο υπολογιστής δουλεύει άψογα Τόσο το καλύτερο. Ελέγχεται εύκολα. Δεν το λέω με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι φταίει η κάρτα, αλλά αν το δοκιμάσεις, θα μας φύγει η απορία και των δύο. Κάποια προβλήματα καρτών γραφικών εμφανίζονται μόλις μπαίνεις επιφάνεια εργασίας. Έχεις και ενσωματωμένα απ' ότι βλέπω η δοκιμή είναι πάρα πολύ απλή. Σβήνεις, με προσοχή αφαιρείς εξάπινα/οχτάπινα τροφοδοσίας, ξεβιδώνεις τις βίδες που την συγκρατούν στο κουτί και απασφαλίζεις την κάρτα από το pci-express. Ανάβεις και βλέπεις αν κάνει το ίδιο. Ούτε άλλες αλλαγές driver ούτε τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα