Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Θα διαφωνησω εδω. Ειχατε προγνωσεις που ελεγαν τι θα ερθει, απλα δεν επεσαν στην ωρα μεσα. Αν δεν εχεις αλυσιδες, απλα δεν βγαινεις. Μιας και ειχαμε επιχειρηση στο Καιμακτσαλαν, οχι στην Αθηνα δεν εχετε αλυσιδες, αλλα ουτε και στα βουνα που ανεβαινετε με αποτελεσμα να δημιουργειτε προβλημα και στους υπολοιπους τουριστες, αλλα και στα ιδια τα χωρια. Ο δρομος και για το σαλε, αλλα και για τον Π Αγιο Αθανασιο εχει κλεισει 10αδες φορες απο νοτιους που πιστευουν οτι με ενα SUV θα ανεβει το βουνο. 

Οι αλυσιδες και μικρο κοστος εχουν, και δεν πιανουν χωρο. Σε εμας τουλαχιστον χωρανε κατω απο το πορτ μπαγκαζ, στην ρεζερβα.

Δεν αναιρω το γεγονος οτι στα διοδια δεν ενημερωναν καθολου για το τι συμβαινει πιο μεσα. Τους δινω 1% οντως να μην ηξεραν τι παιζει και εβαζαν κοσμο.

Ξαναγράφω, και πριν μερες τα ίδια έλεγαν και είχε λιακάδα. Επίσης τέτοιο χιόνι δεν έχει ρίξει τουλάχιστον 40 χρόνια που θυμάμαι εγω. Αν ειναι να είμαστε προετοιμασμένοι και για πτώση κομήτη που ίσως γίνει κάποτε!!!

1 ώρα πριν, fakiris31 είπε

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω δίνει κάποιος τόσα λεφτά για ένα αυτοκίνητο (ακόμα και 1000€) και τσιγκουνεύεται τα 40  50 ευρώ για αλυσίδες η κουβέρτες; Δηλαδή στο κόστος αγοράς του ας βάλει και της αλυσίδες μέσα. Κατά την γνώμη μου είναι και λάθος τον οδηγών αυτό που έγινε καθώς θα πρέπει να υπάρχουν μόνιμα οι αλυσίδες μέσα δεν δεσμεύουν χώρο ούτε έχουν βάρος 

Δεν είναι ούτε χρήματα ούτε κόπος οι αλυσίδες. Είναι χώρος που δεν έχουμε οι περισσότεροι για κάτι που ίσως δεν χρησιμοποιήσουμε ποτέ.

Εχω 4-5 σετ αλυσίδες απο αυτοκίνητα που είχα και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί δεν χρειάστηκαν ποτέ. Πλέον ούτε καν σπίτι μου δεν τις εχω, αφου οι μετακινήσεις μου ειναι μονο στην Αττική.

44 λεπτά πριν, dpolal είπε

Ακριβώς, απίστευτα πράματα, άκου να χιονίσει μέρα μεσημέρι.

Ειναι καθαρά στατιστικό. ΑΝ μένεις στην Αθήνα, θα ήξερες ότι δεν έχει γίνει τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρονια. Εσύ είσαι έτοιμος σήμερα, για τα επόμενα 50 χρόνια αν γίνει κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο?

Και το γράφω κυριολεκτικά για όσους είναι εκτός Αθηνών. Πολλοί δεν έχουμε και δεν αγοράζουμε χειμερινά ρούχα γιατι απλά δεν κάνει κρύο στην Αττική. Ξέρω μπορεί να φαντάζει αδύνατο για κάποιους, αλλά τι να τα κάνεις όταν οι 340 μέρες το χρόνο είναι >12C ενώ οι 200 >20C?

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 4
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Ο άλλος φευγει απο Πειραιά:

1. στις 8 το πρωί που έχει χαρά Θεού για να πάει στη δουλειά του στη Κατεχάκη.
  2. Έχει αλυσίδες, αλλά αφενώς δεν μπορει να κάνει πουθενά άκρη για να τις βάλει στη μέση του δρόμου, αφετέρου, ακομα και να τις βάλει, έχουν σταματήσει φορτηγά μπροστά του και δε μπορει να πάει πουθενά.
  3. Παίρνει τηλεφωνο στη δουλειά του στις 9 μήπως κάνει αναστροφή να γυρισει πίσω και του λένε "έλα μωρέ τεμπέλαρε με λιγο χιονάκι, να τσακιστεις".

Ο τυπος μένει μένει στη μέση του δρόμου στη Μεσογείων για 6 ώρες...Γιατί?

Διότι όταν βουλευτής της κυβέρνησης και μετερεωλογος, φωνάζει ολη την εβδομάδα για αυτό που θα γινει και αναφέρεται κατ ακριβεια και στην ωρα που θα ξεκινήσει, όταν η Περιφέρεια έχει κλείσει τα σχολεία, το κράτος δεν συστήνει τηλεργασία απ τη προηγούμενη ημέρα για να μη δυσαρεστήσει τους Μανατζαρέους που δεν αντέχουν σπιτια τους, shit happens.

Και ουσιαστικά το βάρος έπεσε μονο στην Αττική οδό, διότι εκει υπήρχε υπεύθηνος. Για ολο το χάος που επικράτησε σε κεντρικότατους δρόμους στην Αθήνα, εν τέλει την ευθύνη την ανέλαβε στο τέλος ο πρωθυπουργός (προς τιμήν του), αφού ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμος και οι δημοσιογράφοι το έριχναν στις αλυσιδες που κάποιοι δεν ειχαν.

Εντομεταξύ, όποιος έχει δοκιμάσει να βάλει αλυσίδες τη στιγμη που ριχνει χιόνι, ξέρει οτι δεν ειναι καθόλου ευκολη υπόθεση. Πρέπει να εισαι προετοιμασμένος με ζεστά ρουχα, γάντια και βέβαια να ξέρεις ακριβως τι κανεις. Σβέλτος. Σε μεσογειακή χώρα στο κέντρο της Αθήνας πάντα έτσι?

update:

Πρέπει να μάθουμε να ζουμε και σε ακραίες συνθήκες. Και εμεις και ο κρατικος μηχανισμός. Ακραίος ηταν ο χιονιάς, ακραία η βροχή στο Λευκαντί που πνιγηκαν τοσοι άνθρωποι, ακραία η φωτιά πέρσι στο Κρυονέρι και στην Εύβοια. Ακραίο ομως ηταν και αυτο που έγινε στο Μάτι και στη Μάνδρα. Μιλάμε για καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναζησει ποτέ στην Ελλάδα. 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

Ακριβώς, απίστευτα πράματα, άκου να χιονίσει μέρα μεσημέρι.

Ναι! Νομίζω κάπου το αναφέρουν και οι γραφές, ότι θα πλησιάζουμε την συντέλεια του κόσμου όταν χιονίζει μεσημέρι στην Αθήνα.

Δεν έχει ξαναγίνει πότε αυτό! Εντάξει, μην υπερβάλλω, έχει ξαναγίνει. Νομίζω υπάρχει μία αναφορά αλλά είναι τόσο σπάνια που μάλλον είναι καταγεγραμμένη σε κάποιο αρχείο στα υπόγεια του Βατικανού. 

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Εσύ είσαι έτοιμος σήμερα, για τα επόμενα 50 χρόνια αν γίνει κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο?

Πες τα! Όχι μόνο έκανε κρύο, αλλά χιόνισε και από πάνω! Και να πεις ότι υπάρχει η τεχνολογία να προβλέψει ότι θα χιονίσει τόσο και μέσα στο μεσημέρι; Πού να προβλέψει κανείς ένα τόσο σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο. 

Λόγω του έκτακτου και του τόσο ακραίου καιρικού φαινομένου, νομίζω η ΕΕ ανακοίνωσε έκτακτη συνεισφορά στην Ελλάδα. Τα πανεπιστήμια έχουν ξεχυθεί με ερευνητές για να βρουν όχι μόνο γιατί χιόνισε στην Αθήνα αλλά γιατί το έκανε μεσημέρι, και οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής πλέον έχουν ταχθεί με την Gretta και αρχίσανε τις διαδηλώσεις κατά των πετρελαϊκών εταιριών. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...