Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το iPhone θα μεταμορφωθεί και ως ένα έξυπνο POS.

Η Apple αποκάλυψε μια νέα υπηρεσία που θα μετατρέψει το iPhone σε τερματικό ανέπαφων πληρωμών. Η νέα υπηρεσία Tap to Pay επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δέχονται Apple Pay και άλλες ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιώντας απλώς το iPhone και μια εφαρμογή.

Η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ με την Apple να αναφέρει ότι εκατομμύρια έμποροι θα μπορούν να επωφεληθούν από τις απρόσκοπτες πληρωμές, χωρίς επιπλέον ανάγκες για κάποια τρίτη συσκευή εκτός από το iPhone. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για παρουσία της υπηρεσίας και σε άλλες ηπείρους.

Η Jennifer Bailey, αντιπρόεδρος της Apple για το Apple Pay και Apple Wallet, δήλωσε

Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές πληρώνουν με ψηφιακά πορτοφόλια και πιστωτικές κάρτες, η υπηρεσία Tap to Pay στο iPhone θα παρέχει στις επιχειρήσεις έναν ασφαλή, ιδιωτικό και εύκολο τρόπο αποδοχής ανέπαφων πληρωμών και νέες εμπειρίες ολοκλήρωσης αγορών χρησιμοποιώντας την ισχύ, την ασφάλεια και ευκολία του iPhone.

Σε συνεργασία με πλατφόρμες πληρωμών, προγραμματιστές εφαρμογών και δίκτυα πληρωμών, κάνουμε πιο εύκολο από ποτέ για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, από επιχειρηματίες μέχρι τους μεγάλους λιανοπωλητές, να δέχονται απρόσκοπτα ανέπαφες πληρωμές και να συνεχίσουν να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους.

Οι έμποροι θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή iOS σε ένα iPhone XS ή νεότερο, με τους να πελάτες να μπορούν να πληρώνουν με ένα iPhone ή Apple Watch που υποστηρίζει το Apple Pay.

Η Apple σημειώνει ότι το Tap to Pay χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που κάνει το Apple Pay ιδιωτικό και ασφαλές για να διασφαλίζει ότι τα δεδομένα πληρωμών των πελατών προστατεύονται, με όλες τις συναλλαγές Tap to Pay στο iPhone να κρυπτογραφούνται και να υποβάλλονται σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας το Secure Element. Όπως και με το Apple Pay, η Apple αναφέρει ότι δεν θα γνωρίζει τι αγοράζουν οι πελάτες ή ποιος τα αγοράζει.

Η Apple πλήρωσε περίπου $100 εκατομμύρια για την καναδική εταιρειών πληρωμών smartphone Mobeewave το 2020, με την τεχνογνωσία της δεύτερης να βρίσκεται ήδη στα iPhone, συμπεριλαμβανομένου του NFC το οποίο χρησιμοποιείται στο Apple Pay και πιθανότατα να συνέβαλε και στην κυκλοφορία του Tap to Pay.

Το Tap to Pay θέτει την Apple σε ανταγωνισμό με εταιρείες όπως την Block, παλαιότερα γνωστή ως Square, όπου προσφέρει ένα παρόμοιο σύστημα εδώ και πολλά χρόνια, αν και με ειδική συσκευή ανάγνωσης καρτών. Αλλά αυτά τα συστήματα βασίζονται σε κάποια τρίτη συσκευή και όχι σε μια υπάρχουσα συσκευή όπως το iPhone, που θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της το επόμενο διάστημα.

Η Apple επιβεβαίωσε πως η Stripe θα είναι η πρώτη πλατφόρμα πληρωμών που θα προσφέρει το Tap to Pay στο iPhone, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Shopify Point of Sale αυτή την άνοιξη. Πρόσθεσε ότι επιπλέον πλατφόρμες πληρωμών και εφαρμογές θα ακολουθήσουν αργότερα φέτος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Όλη αυτή η φασαρία για ένα API που απλά περαιτέρω ανοίγει το NFC και μπορούν τρίτες εφαρμογές να διαβάζουν κάρτες...

Μα εμένα στο προηγούμενο ποστ αρκετοί μου έγραψαν πως πρόκειται για επανάσταση στις πληρωμές, χωρίς εφαρμογή τρίτου.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

απο το να λεμε ειρωνικα πως apple δεν εκανε κατι καινουργιο κτλπ μπορουμε να ανοιξουμε τα ματια μας και να δουμε οτι πραγματικα ειναι μια καινοτομια . 
αν μπορουσαν ας το ειχαν ηδη κανει η πρασινη :D

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για τους πλανοδιους και τις λαικες ο,τι καλυτερο!

αντε και στο ανδροιδ

sorry, ξεχασα αυτους στα φαναρια :P

Επεξ/σία από pcos
  • Confused 1
Δημοσ.

Έχουν καταφέρει να βγάζουν χρήματα όχι μόνο από τις συσκευές τους, αλλά βάζοντας χέρι και παίρνοντας ένα % της παγκόσμιας κίνησης σε συναλλαγές μέσω καρτών. Και αυτό το ποσό όλο και θα αυξάνεται, όσο αυξάνονται οι συναλλαγές μέσω καρτών και οι συσκευές Apple παγκοσμίως.

Πολύ αργήσαμε να αγοράσουμε καμμιά μετοχή μου φαίνεται :-)

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Kosianos είπε

απο το να λεμε ειρωνικα πως apple δεν εκανε κατι καινουργιο κτλπ μπορουμε να ανοιξουμε τα ματια μας και να δουμε οτι πραγματικα ειναι μια καινοτομια . 
αν μπορουσαν ας το ειχαν ηδη κανει η πρασινη :D

Η ειρωνία στο σχόλιο σου για το άνοιγμα των ματιών είναι ότι η δυνατότητα αποδοχής πληρωμών χρησιμοποιώντας συσκευή Android υπάρχει στην αγορά καιρό τώρα, παράδειγμα η εφαρμογή mobile PoS της viva. Η διαφορά είναι πως στο Android η υλοποίηση εξαρτάται από την κάθε εφαρμογή, το οποίο σε αντίθεση με της Apple σημαίνει ότι δεν κρατάει ποσοστά ο κατασκευαστής της συσκευής.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για να καταλάβω, έδωσε 100.000.000$ για να “ξεκλειδώσει” το nfc που η ίδια κλείδωσε? Κάτι δεν μας λέει η μαντάμ…

• Like 1
Δημοσ.

Το σημαντικό για εμένα είναι αν θα μπορεί να πιστώνει το ποσό σε λογαριασμό της επιλογής μου ή αν θα με παραπέμπει στην γκολντμαν σαξ και μετά μέσω εκείνης θα κάνω τράνσφερ τα χρήματα μου εκεί που επιθυμώ….

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, efkairiakos είπε

Το σημαντικό για εμένα είναι αν θα μπορεί να πιστώνει το ποσό σε λογαριασμό της επιλογής μου ή αν θα με παραπέμπει στην γκολντμαν σαξ και μετά μέσω εκείνης θα κάνω τράνσφερ τα χρήματα μου εκεί που επιθυμώ….

Με την τράπεζά σου θα έχεις να κανεις, και την εφαρμογή της. Απλά η Apple θα δίνει τη δυνατότητα στην τράπεζα (ή το Paypal, Stripe, κλπ) να αναπτύξει την εφαρμογή της και να εκμεταλλευτεί το NFC chip του iphone, ενώ μέχρι τώρα δεν μπορούσε.

Σίγουρα το background από πίσω θα είναι πολύ πιο πολύπλοκο από το "εντάξει μωρέ, άνοιξε το ΑΡΙ στους developers, σιγά τα ωά", και για αυτό άργησε να το διαθέσει και για αυτό αγόρασε και την άλλη την εταιρία. Αλλά στην ουσία η Apple δεν εισπράττει χρήματα, όπως δεν εισπράττει όταν πληρώνεις με Apple Pay.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Cell_7 said:

Η ειρωνία στο σχόλιο σου για το άνοιγμα των ματιών είναι ότι η δυνατότητα αποδοχής πληρωμών χρησιμοποιώντας συσκευή Android υπάρχει στην αγορά καιρό τώρα, παράδειγμα η εφαρμογή mobile PoS της viva. Η διαφορά είναι πως στο Android η υλοποίηση εξαρτάται από την κάθε εφαρμογή, το οποίο σε αντίθεση με της Apple σημαίνει ότι δεν κρατάει ποσοστά ο κατασκευαστής της συσκευής.

Το συγκεκριμενο υπαρχει καιρο τωρα στην αγορα, μολις απο τον Σεπτεμβρη του 2021 😆

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Στην ουσία τέρμα τα POS σε όσους καταστηματάρχες έχουν iPhone ή το προσωπικό της επιχείρησης. Πολύ σημαντικό για όλους τους επαγγελματίες που μπαίνουν σε σπίτια πελατών για υδραυλικές ή ηλεκτρολογικές εργασίες, επίσης λαϊκών αγορών, κλπ. Μοναδική προϋπόθεση να έχεις iPhone.

• Confused 1
Δημοσ.

Αυτό που δεν κατάλαβα σιγουρα είναι αν δέχεται συναλλαγές από android ή ανέπαφες με την κάρτα. νομίζω πως ναι.

Αναφορά σε κείμενο

δέχονται Apple Pay και άλλες ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιώντας απλώς το iPhone και μια εφαρμογή.

Αν όχι δεν νομίζω ότι βοηθάει πολύ στο να αντικαταστήσει τα POS εντελώς.

Σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο αλλά όχι και καινοτόμο. Για μένα που θα πάω να αγοράσω κάτι δεν αλλάζει κάτι. Για το κατάστημα πάλι θα μάθουμε εν καιρώ.

• Like 1
Δημοσ.

- Φιλαράκι, έχεις ένα ευρώ να πάρω μια τυρόπιτα;

- Σορυ αδερφέ, δεν κουβαλάω καθόλου μετρητά πάνω μου.

*Βγάζει το iPhone από την τσέπη*

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...