Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

έχω πτυχίο ΤΕΙ

έχω και πρωινή δουλειά

τα τελευταία χρόνια μου ήρθε η επιθυμία για έξτρα γνώση

ξεκίνησα να πάω γενικό εσπερινό λύκειο αλλά μετά το μήνα ανακάλυψαν πως όσοι τελειώσαμε τεχνικό λύκειο απαγορεύεται να πάμε σε εσπερινό γενικό, μόνο σε τεχνικό σε άλλη ειδικότητα

οπότε μου είπαν ότι δε γίνεται να συνεχίσω

έφαγα ένα σοκ γιατί τις μέρες που πήγα μου άρεσε. είναι διαφορετικά να μην είσαι κανονική μαθήτρια με το άγχος των βαθμών, τι θα πουν οι γονείς κλπ

τέλος πάντων, εφόσον δεν έχουμε εσπερινό τεχνικό λύκειο στην περιοχή μου, σκέφτηκα να δώσω κατατακτήριες σε κάποιο αει 

επειδή όμως και στα αει τα μαθήματα είναι πρωινά και το πρωί δουλεύω, ψάχνω για αει που δεν έχει υποχρεωτικές παρουσίες και να είναι και σχετικά βατό για να μπορέσω με διάβασμα να το τελειώσω και να μην το παρατήσω

δηλαδή δεν είμαι σε φάση να τελειώσω μια νομική 😁

είμαι θετικης κατεύθυνσης αλλά δε θα έλεγα όχι και σε κάτι θεωρητικής

υπάρχει κάτι τέτοιο;

ευχαριστώωωωω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τί αντικείμενο σε ενδιαφέρει? Οι θεωρητικές σχολές φαντάζομαι έχουν/δεν έχουν εργαστήρια... Η άλλη λύση είναι το ΕΑΠ...

Επεξ/σία από pi314
  • Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vasioula1 είπε

Καλημέρα

έχω πτυχίο ΤΕΙ

έχω και πρωινή δουλειά

ξεκίνησα να πάω γενικό εσπερινό λύκειο αλλά μετά το μήνα ανακάλυψαν πως όσοι τελειώσαμε τεχνικό λύκειο απαγορεύεται να πάμε σε εσπερινό γενικό, μόνο σε τεχνικό σε άλλη ειδικότητα

έφαγα ένα σοκ γιατί τις μέρες που πήγα μου άρεσε. είναι διαφορετικά να μην είσαι κανονική μαθήτρια με το άγχος των βαθμών, τι θα πουν οι γονείς κλπ

τέλος πάντων, εφόσον δεν έχουμε εσπερινό τεχνικό λύκειο στην περιοχή μου, σκέφτηκα να δώσω κατατακτήριες σε κάποιο αει 

επειδή όμως και στα αει τα μαθήματα είναι πρωινά και το πρωί δουλεύω, ψάχνω για αει που δεν έχει υποχρεωτικές παρουσίες και να είναι και σχετικά βατό για να μπορέσω με διάβασμα να το τελειώσω και να μην το παρατήσω

υπάρχει κάτι τέτοιο;

ευχαριστώωωωω

Πες πάνω-κάτω τι σ΄ενδιαφέρει και σε πού μένεις.

Αν μένεις Αθήνα πώς θα σου φαινόταν η Κοινωνιολογία, η Κοινωνική Ανθρωπολογία, η Πολιτική Επιστήμη, η Θεατρικών Σπουδών, η Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών...

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vasioula1 είπε

Καλημέρα

έχω πτυχίο ΤΕΙ

έχω και πρωινή δουλειά

υπάρχει κάτι τέτοιο;

ευχαριστώωωωω

Σαν εξτρα γνωση καθαρα, μπορεις να επιλεξεις και ενα εκ των προγραμματων του ΕΑΠ, ΕΠΟ (Ευρωπαικος Πολιτισμος) ή ΕΛΠ (Ελληνικος Πολιτισμος), αναλογα με τα γουστα σου. Πληρωνεις μεν ενα ποσό καθε χρονο αλλά ειναι πληρως εξ αποστασεως, κανεις 5 μαθηματα ολα κ ολα το χρονο ανα ενοτητα (κι αυτα Σ/Κ, χωρις υποχρεωτικη παρουσια) και παιρνεις πτυχιο απο δημοσιο ελληνικο πανεπιστημιο (το αναφερω σε περιπτωση που θελησεις να κανεις καποια μεταπτυχιακο μετα σε αλλο ελληνικο πανεπιστημιο).

Καθαρα ομως για θεμα γνωσης και εμπειριας καθως τα 2 αυτα προγραμματα δε σου εξασφαλιζουν ΠΕ για να διδαξεις σε σχολεια.

• Like 1
Δημοσ.

Πες μου @pi314 γιατί γελάς;

Θέλω κι εγώ να γελάσω!🤣🤣🤣

Απ΄ ο,τι κατάλαβα η κοπέλα έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της και δουλεύει κανονικά.

Θέλει απλά να παρακολουθήσει μια σχολή για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της οπότε νομίζω ότι οι σχολές που τις πρότεινα μια χαρά ανταποκρίνονται στον σκοπό της.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Sibyl είπε

Πες μου @pi314 γιατί γελάς;

Θέλω κι εγώ να γελάσω!🤣🤣🤣

Απ΄ ο,τι κατάλαβα η κοπέλα έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της και δουλεύει κανονικά.

Θέλει απλά να παρακολουθήσει μια σχολή για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της οπότε νομίζω ότι οι σχολές που τις πρότεινα μια χαρά ανταποκρίνονται στον σκοπό της.

Ταπεινή μου άποψη, αν εργάζεσαι, οπότε έχεις δικό σου εισόδημα και μπορείς να κάνεις επιλογές, καλύτερα να κυνηγήσεις θέσεις σε δυνατά πανεπιστήμια και δυνατά αντικείμενα που έχουν πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση, αναφέρομαι κυρίως σε Σχολές που με πανελλήνιες είναι "άπιαστες"...αυτό πιστεύω...

Επεξ/σία από pi314
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, pi314 είπε

Ταπεινή μου άποψη, αν εργάζεσαι, οπότε έχεις δικό σου εισόδημα και μπορείς να κάνεις επιλογές, καλύτερα να κυνηγήσεις θέσεις σε δυνατά πανεπιστήμια και δυνατά αντικείμενα που έχουν πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση, αναφέρομαι κυρίως σε Σχολές που με πανελλήνιες είναι "άπιαστες"...αυτό πιστεύω...

Αυτό είναι άλλη περίπτωση. 

Είναι η περίπτωση που προσπαθείς ν΄αποκτήσεις επιπλέον προσόντα προκειμένου να διεκδικήσεις ένα καλύτερο επάγγελμα και κατ΄επέκταση μια καλύτερη σταδιοδρομία.

Αν όμως είσαι ευχαριστημένος από τις σπουδές σου και από την δουλειά σου και θέλεις αντί να βλέπεις τηλεόραση και να χαζεύεις στο διαδίκτυο, ν΄ασχοληθείς με μια νέα σχολή απλά και μόνο για ν΄αποκτήσεις επιπλέον γνώσεις πάνω σ΄ένα αντικείμενο που σ΄ενδιαφέρει, επιλέγεις με διαφορετικά κριτήρια.

Και εγώ (αν δεν κάνω λάθος) πιστεύω ότι η κοπέλα ανήκει στην δεύτερη περίπτωση.

Εντελώς πληροφοριακά επειδή αναφέρθηκε, οι σχολές που είναι "άπιαστες" με τις πανελλαδικές, είναι ακόμα πιο "άπιαστες" μέσω των κατατακτηρίων!

Κανόνας αυτό!

Επεξ/σία από Sibyl
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sibyl είπε

Εντελώς πληροφοριακά επειδή αναφέρθηκε, οι σχολές που είναι "άπιαστες" με τις πανελλαδικές, είναι ακόμα πιο "άπιαστες" μέσω των κατατακτηρίων!

Απλά στις κατατακτήριες δίνεις μαθήματα τα οποία διδάσκονται στην Σχολή που σε ενδιαφέρει, οπότε υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να σου αρέσουν και να τα πας καλά, ενώ στις πανελλήνιες, τουλάχιστον στο έτος μου, έδινες και μαθήματα που να μην σε ενδιέφεραν...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pi314 είπε

Απλά στις κατατακτήριες δίνεις μαθήματα τα οποία διδάσκονται στην Σχολή που σε ενδιαφέρει, οπότε υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να σου αρέσουν και να τα πας καλά, ενώ στις πανελλήνιες, τουλάχιστον στο έτος μου, έδινες και μαθήματα που να μην σε ενδιέφεραν...

Ο σκοπός είναι μέσω ποιου συστήματος έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Τα μαθήματα των πανελλαδικών για "δυνατά πανεπιστήμια και δυνατά αντικείμενα", όπως είπες, ακόμα και αν δεν σου αρέσουν, είναι παιχνίδι μπροστά στα 3 μαθήματα των κατατακτηρίων των σχολών αυτών.

Αν έχεις κάποιον γνωστό που έδωσε κατατακτήριες σε Ιατρική, Νομική, ΗΜΜΥ... είμαι σίγουρη ότι θα σε διαβεβαιώσει για τα λεγόμενά μου.

• Like 1
Δημοσ.

σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας

ναι δεν έχω σκοπό να τελειώσω μια σχολή για να αλλάξω επάγγελμα. είναι αυτό που είπε ο/η sibyl

θέλω να ασχοληθώ με κάτι αντί να λιώνω στο netflix βλέποντας σειρές

να κάνω κάτι επικοδομητικό

απλά θέλω να μπορώ να τελειώσω αυτό που θα πιάσω

δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που θα μου άρεσε. ή μάλλον και αν υπάρχει πιο σημαντικό είναι για μένα να είναι βατή η σχολή παρά ενδιαφέρουσα

και βατή σημαίνει να μπορώ να την τελειώσω χωρίς να πηγαίνω σε μαθήματα 

δηλαδή ΟΚ  θα παίρνω άδειες να δώσω μαθήματα, αλλά αν έχω και 2-3 εργαστήρια τη βδομαδα, δε μου φτάνουν οι άδειές μου

ας πούμε γεωπονία θα με ενδιέφερε αλλά αν είναι να έχω πολλα εργαστήρια δε θα μπορώ να παίρνω άδειες για να τα παρακολουθώ

όταν τελείωσα εγώ τη σχολή μου θυμάμαι πως στα περισσότερα ΑΕΙ δεν είχε υποχρεωτικές παρουσίες (σε αντίθεση με τα ΤΕΙ που είχαν εργαστήρια)

έχει αλλάξει κάτι;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasioula1 είπε

όταν τελείωσα εγώ τη σχολή μου θυμάμαι πως στα περισσότερα ΑΕΙ δεν είχε υποχρεωτικές παρουσίες (σε αντίθεση με τα ΤΕΙ που είχαν εργαστήρια)

έχει αλλάξει κάτι;

Καποιες σχολες ειχαν ανεκαθεν εργαστηρια πχ δε νοειται τμημα Πληροφορικης χωρις εργαστηρια. Εξαρταται ποια σχολη σ ενδιαφερει.

Αν οι σχολες που σ ενδιαφερουν ειναι θεωρητικες καθαρα, το πιθανοτερο ειναι να μην εχουν εργαστηρια.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

πχ δε νοειται τμημα Πληροφορικης χωρις εργαστηρια.

Εργαστήρια ...... για να σου δείξουν πως ανοίγει ο υπολογιστής ? ... :)

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, masteripper είπε

Εργαστήρια ...... για να σου δείξουν πως ανοίγει ο υπολογιστής ? ... :)

Ναι, αυτο σου δειχνουν..και πώς να βαζεις το καλωδιο στην πριζα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΕΑΠ πάντως δεν υπάρχουν εργαστήρια και αν θες δεν πατάς και ποτέ...απλώς κάνεις τις εργασίες (εξ αποστάσεως) και τις εξετάσεις

Επεξ/σία από masteripper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...