zan.kostas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι η σωστή ενότητα για την ερώτηση μου, αλλά πιστεύω ότι θα χρειαστεί κάποιες γνώσεις προγραμματισμού, οπότε το δημοσιεύω εδώ. Λοιπόν, κάνω ένα πρότζεκτ στο οποίο χρησιμοποιώ ένα προτζέκτορα και προβάλω μια εικόνα. Πάνω σε αυτήν την εικόνα, θέλω οι 2 χρήστες μου, χρησιμοποιώντας ασύρματα controllers (τύπου Ps4) , να κινούν ελεύθερα τα εικονίδια τους (δηλαδή δυο μικρότερες εικόνες), πάνω στην εικόνα που θα είναι στο backround. Δεν ψάχνω κάτι εξεζητημένο, στην αρχή είχα στον νου μου να κουνιούνται πάνω σε μια απλή παρουσίαση ppt. Καμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ulb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, Δε γνωρίζω κατά πόσο γίνεται ή μάλλον πόσο εύκολα θα γίνεται να περάσεις το input ενός controller σε JavaScript μιας και δεν το έχω ψάξει αλλά αν γίνεται, αυτό που θέλεις να υλοποιήσεις μπορεί να επιτευχθεί εύκολα και γρήγορα με τη χρήση του canvas με λίγη HTML + JavaScript. Δυστυχώς, δεν έχω κάποιο controller διαθέσιμο να σε βοηθήσω περισσότερο αλλά βρήκα αυτό εδώ: Using The Gamepad API In Web Games — Smashing Magazine 1
zan.kostas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα! η αληθεια ειναι ότι η εφαρμογή του είναι λίγο πιο περίπλοκη απο ότι είχα στο μυαλό μου. Θα το ρίξω μια ματία με το canvas . Έχεις μηπως κάποιο tutorial σε κάτι παρεμφερές γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το canvas?
elvizakos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Αν θες να το κάνεις σε powerpoint θα πρέπει να ψάξεις πως θα "δεις" τα gamepad με vba (αν γίνεται, δεν ξέρω). Αν όμως γνωρίζεις html, λίγο css και javascript, είναι πιο εύκολο να το κάνεις έτσι. Για να "δεις" τα gamepad, δες αυτό https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Gamepad_API/Using_the_Gamepad_API Δεν είναι δύσκολο και δεν χρειάζεται να το κάνεις με canvas. Μπορείς να βάλεις τις εικόνες που θέλεις σε δυο img στοιχεία με css ιδιότητες position:absolute (ή position: fixed) και να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα από τα gamepad για να αλλάξεις τις ιδιότητες top και left για να κουνήσεις τις εικόνες σου. 1
ulb Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, zan.kostas είπε Καλημέρα! η αληθεια ειναι ότι η εφαρμογή του είναι λίγο πιο περίπλοκη απο ότι είχα στο μυαλό μου. Θα το ρίξω μια ματία με το canvas . Έχεις μηπως κάποιο tutorial σε κάτι παρεμφερές γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το canvas? Μπορείς να βρεις αρκετά παραδείγμα με canvas στο w3schools όπως και στο developer.mozilla. https://www.w3schools.com/graphics/game_controllers.asp Το πιο σχετικό για αυτό που ζητάς είναι το παράδειγμα που έβαλε το μέλος @elvizakos. Μπορείς να πάρεις αυτό σαν βάση δηλαδή και να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζονται για να φτιάξεις αυτό που θέλεις. Καλή και η εναλλακτική της CSS με τα position αλλά θεωρώ ότι αν δεν έχεις εμπειρία με CSS θα μπλέξεις περισσότερο χωρίς λόγο. 1
zan.kostas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, elvizakos είπε Αν θες να το κάνεις σε powerpoint θα πρέπει να ψάξεις πως θα "δεις" τα gamepad με vba (αν γίνεται, δεν ξέρω). Αν όμως γνωρίζεις html, λίγο css και javascript, είναι πιο εύκολο να το κάνεις έτσι. Για να "δεις" τα gamepad, δες αυτό https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Gamepad_API/Using_the_Gamepad_API Δεν είναι δύσκολο και δεν χρειάζεται να το κάνεις με canvas. Μπορείς να βάλεις τις εικόνες που θέλεις σε δυο img στοιχεία με css ιδιότητες position:absolute (ή position: fixed) και να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα από τα gamepad για να αλλάξεις τις ιδιότητες top και left για να κουνήσεις τις εικόνες σου. Δεν εχω ασχοληθεί καθόλου με αυτές τις γλώσσες αλλά θα κοιτάξω για tutorial στο youtube για να βαλω τα εικονίδια με τις ιδιότητες που είπες. Αν έχεις κάποιο κατά νου, θα με βοηθούσε για να γλιτώσω το ψάξιμο. Επίσης ποιο πρόγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω για να το φτιάξω?
elvizakos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Video tutorial όχι, δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Τώρα που κοίταξα όμως το w3schools έχει για html. Μπες εδώ https://www.w3schools.com/. Τα 3 πρώτα tutorial είναι για html, css και javascript (εκτώς απο το html, τα άλλα δεν έχουν βίντεο). Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις κάποιον να στο φτιάξει με κάποιο αντίτιμο φυσικά. Αν ήμουν σίγουρος ότι είναι για προσωπική χρήση (για να μάθεις για παράδειγμα), θα μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά επειδή υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι έτσι (δεν μπορώ να το ξέρω) και είναι άδικο για όσους εργάζονται σε αυτό τον τομέα, δεν θα το κάνω. 1
zan.kostas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Στις 9/2/2022 στις 7:23 ΜΜ, elvizakos είπε Video tutorial όχι, δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Τώρα που κοίταξα όμως το w3schools έχει για html. Μπες εδώ https://www.w3schools.com/. Τα 3 πρώτα tutorial είναι για html, css και javascript (εκτώς απο το html, τα άλλα δεν έχουν βίντεο). Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις κάποιον να στο φτιάξει με κάποιο αντίτιμο φυσικά. Αν ήμουν σίγουρος ότι είναι για προσωπική χρήση (για να μάθεις για παράδειγμα), θα μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά επειδή υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι έτσι (δεν μπορώ να το ξέρω) και είναι άδικο για όσους εργάζονται σε αυτό τον τομέα, δεν θα το κάνω. Το θέλω για κάτι σαν πρότζεκτ που θέλω να κάνω. Θέλω να ασχοληθώ να το κάνω μόνος μου, για να μάθω κιόλας κάτι. Θα το προσπαθήσω μόνος μου, νομίζω θα τα καταφέρω, με έχετε βοηθήσει ήδη και οι δυο με τις συμβουλές σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα