Προς το περιεχόμενο

Οθονες

Aggelos kr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στους χρηστες στο ινσομνια ψαχνω οθονη και δεν ξερω ποια απο της 2 να διαλεξω και για αυτο θελω την γνωμη σας και την βοηθεια σας ! Παιζω fps παιχνιδια πχ ειμαι καμενος με csgo κτλ.Τελως παντων θελω να ρωτησω και την διαφορα με το 3000:1 και το 1000:1 που εχει η δευτερη οθονη (Αντίθεση) 

Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2 οθονες.

1)AOC C27G2ZE Curved Gaming Monitor 27" FHD 1920x1080 240Hz

2)Tesla Vision 27GM610BF Gaming Monitor 27" FHD 1920x1080 165Hz

(Συστημα r5 3600 ,ram trident 16gb 3200, motherboard b550 gaming plus, gpu gtx 970 jetstreamz,)

6 λεπτά πριν, Aggelos kr είπε

Επεξ/σία από Aggelos kr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Aggelos kr είπε

Τελως παντων θελω να ρωτησω και την διαφορα με το 3000:1 και το 1000:1 που εχει η δευτερη οθονη (Αντίθεση) 

Η αντίθεση (contrast), απλοϊκά να το πούμε τελείως, είναι ένα μέγεθος που εκφράζει πόσο κοντά είναι στο απόλυτο μαύρο τα τα πίζελ της οθόνης όταν τους ζητηθεί να δείξουν μαύρο. Έχει κάποια σημασία σε όλες τις οθόνες και σε όλες τις χρήσεις τους, αλλά όχι την ίδια. Στην περίπτωση που δεν πρόκειται για μετρήσεις από ανεξάρτητες reviewers, αλλά για το πόσο δίνει ο κατασκευαστής, μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Τέλος αναφέρεται σε στατική εικόνα, όταν χαζεύεις μια φωτογραφία, όχι σε εικόνα κινούμενη. Εκεί αλλάζουν όλα τα μεγέθη των προσπέκτους.

3 ώρες πριν, Aggelos kr είπε

Καλησπερα στους χρηστες στο ινσομνια ψαχνω οθονη και δεν ξερω ποια απο της 2 να διαλεξω και για αυτο θελω την γνωμη σας και την βοηθεια σας ! Παιζω fps παιχνιδια πχ ειμαι καμενος με csgo κτλ.

Μάλλον καμία από τις δύο. Για παιχνίδια fps/e-sports θέλεις να έχει TN panel η οθόνη που θα πάρεις. ΤΝ + e-sports πάνε όπως το τζατζίκι με το σουβλάκι. Μπορείς να βάλεις και σως στο σουβλάκι και να γαμάει ίσως καλύτερα, αλλά δεν είναι το ορίτζιναλ, δεν είναι η αυθεντική συνταγή. Και ιστορικά αν το δει κανείς, ο συνδυασμός οθονών 144Ηz με ΤΝ panel σε e-sports gaming ήταν αυτός που έβαλε το θεμέλιο λίθο για την περεταίρω διάδοση των high refresh rate οθονών ευρύτερα.

• Thanks 1

Κατά την γνώμη μου για FHD οθόνη πρέπει να παραμένεις κάτω από τις 24 ίντσες.

Δεν την έχω δει από κοντά αλλά από specs φαίνεται καλή περίπτωση αυτή
Dell S2421HGF Gaming Monitor 23.8" FHD 1920x1080 144Hz

Δεν είναι του στυλ μου τα TN panels αλλά για την χρήση σου είναι ιδανικά (και δεν μου αρέσουν τα VA καθόλου)

• Thanks 1

Στις 9/2/2022 στις 2:38 ΠΜ, hln3 είπε

Κατά την γνώμη μου για FHD οθόνη πρέπει να παραμένεις κάτω από τις 24 ίντσες.

Και εγώ την ίδια άποψη είχα για χρόνια, hln3. Ότι αν αλλάξω οθόνη θα πάω μόνο σε μεγαλύτερη πυκνότητα pixel. Αλλά έχω αλλάξει άποψη πλέον, βλέποντας κάποιες 27" 1080p. Το πόσο κοντά είναι καλύτερα να είναι τα pixel, δεν είναι για όλους το ίδιο. Εξαρτάται σίγουρα από την απόσταση που κάθετε κανείς από από την οθόνη (πιο μακρυά = θες μικρότερη πυκνότητα), από το αν η όραση του είναι στο 100/100 (με συνταγή ή χωρίς), αλλά σε κάποιο μικρό έστω βαθμό, είναι και υποκειμενικό (θέμα γούστου).

Για να βάζει ο @Aggelos kr, 2 οθόνες 27" 1080p, μάλλον κάπου θα την έχει δει και του άρεσε. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορεί να έχεις δίκιο και εικοσιτεσσάρα να του είναι καλύτερα.

Εγώ θα βάλω αυτήν σαν πρόταση για την κατηγορία τιμών έως 240 ευρώ: https://www.bestprice.gr/item/2155179739/asus-vg278q.html?filter=in-stock%3A1, με την παρατήρηση ότι έχει πολύ δυνατή λάμπα (400cd/m2) και ότι αν γίνουν ρυθμίσεις, δεν πρέπει να είναι απερίσκεπτες με εκτυφλωτικά λευκά, γιατί μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά στα μάτια.

• Thanks 1

Στις 8/2/2022 στις 6:32 ΜΜ, Aggelos kr είπε

Καλησπερα στους χρηστες στο ινσομνια ψαχνω οθονη και δεν ξερω ποια απο της 2 να διαλεξω και για αυτο θελω την γνωμη σας και την βοηθεια σας ! Παιζω fps παιχνιδια πχ ειμαι καμενος με csgo κτλ.Τελως παντων θελω να ρωτησω και την διαφορα με το 3000:1 και το 1000:1 που εχει η δευτερη οθονη (Αντίθεση) 

(Συστημα r5 3600 ,ram trident 16gb 3200, motherboard b550 gaming plus, gpu gtx 970 jetstreamz,)

Η πρώτη οθόνη έχει panel VA, αυτά τα panel έχουν πιο σκούρο μαύρο (άρα και μεγαλύτερη αντίθεση/contrast) και είναι ιδανικά για τηλεοράσεις (αυτά φοράνε όλες οι Samsung) και γενικότερα για media consumption. Τα μειονεκτήματα τους σε σχέση με τα IPS είναι οι μικρότερες γωνίες όρασης και το black smearing όταν υπάρχει κίνηση σε σκοτεινά πλάνα. Το smearing είναι ο λόγος που δεν τις προτιμούν οι gamers, αν και τα ακριβά μοντέλα το έχουν μειώσει πολύ. Πιθανότατα η AOC λόγω 240hz να μην έχει πολύ, αν είχες και GPU που να μπορούσε να φτάσει αυτά τα hz μπορεί να ήταν καλή αγορά, όμως με την 970 δεν πιστεύω ότι θα τα έχεις.

Η δεύτερη οθόνη έχει panel IPS, θεωρητικά θα ήταν μία καλύτερη αγορά για τις ανάγκες σου αλλά εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να προτείνω οθόνη από Σέρβικη εταιρεία. Μπορεί να έχει φανταστική βάση και ικανοποιητικά specs αλλά αν η εταιρεία έχει αγοράσει φτηνά panel και δεν έχει ρυθμίσει σωστά το overdrive μπορεί να έχεις ένα κάρο overshoot ή ghosting. Εγώ δεν θα το ρίσκαρα με τίποτα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/2/2022 στις 8:32 ΜΜ, Aggelos kr είπε

Κοίτα εγώ είμαι full biased ,είχα αγοράσει την ίδια οθόνη στα 144 hz από ένα κατάστημα. Την ανοίγω ήταν καμένη στην δεξιά μεριά της οθόνης. Πάω στο κατάστημα μου την αλλάζουν ,πάω σπίτι ,την ανοίγω ,πάλι ήταν καμένη στα δεξιά της οθόνης. Οι άνθρωποι ήταν σοκαρισμένοι μου δίνουν μία τρίτη οθόνη την ανοίγουν μπροστά μου στο κατάστημα και ήταν επίσης καμένη. Μου έδωσαν τα λεφτά μου πίσω χωρίς δεύτερη κουβέντα.

100% θα ξανααγόραζα από το κατάστημα όπως και συνεχίζω να κάνω ,αλλά δεν ξανααγοράζω AOC οθόνη.

Edit : Την δεύτερη εταιρία δεν την ξέρω καν και δεν θα αγόραζα monitor από όχι γνωστή εταιρία. Επίσης καμία από τις δύο οθόνες δεν έχει gsync οπότε θα έχεις θέμα με το tearing.

Επεξ/σία από pcmasterrace123
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...