Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε:

• 2000

Χρήση υπολογιστή:

• Σχεδιασμό 3D κτιρίων - interior/exterior design - Αρχιτέκτονας 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

• Rendering 3D max
  • Corona Renderer
  • Autodesk
  • Rhino
  • Adobe Premier

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

• Υπάρχει οθόνη: 28" Samsung 4K (δεν ξέρω ακριβές μοντέλο)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

• όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

• Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

• απο διαφορετικά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

• Το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο

• Windows

Τα κομμάτια που έχω βρει είναι παρακάτω και μου βγαίνουν απο e-shop στα 2136.40 €:

στο url https://pcpartpicker.com/list/6LhV3y

ή και αναλυτικά :

• AMD Ryzen 9 5900X 3.7 GHz 12-Core Processor
  • be quiet! Dark Rock Pro 4 50.5 CFM CPU Cooler
  • Gigabyte X570 AORUS PRO ATX AM4 Motherboard
  • Kingston FURY Beast 64 GB (2 x 32 GB) DDR4-3200 CL16 Memory
  • Samsung 970 Evo Plus 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive
  • PNY Quadro P2000 5 GB Video Card
  • NZXT H510 ATX Mid Tower Case
  • be quiet! Straight Power 11 850 W 80+ Platinum Certified Fully Modular ATX Power Supply
  • Noctua F12 PWM 54.97 CFM 120 mm Fan
Επεξ/σία από naruto12345
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, naruto12345 είπε

• AMD Ryzen 9 5900X 3.7 GHz 12-Core Processor
  • be quiet! Dark Rock Pro 4 50.5 CFM CPU Cooler
  • Gigabyte X570 AORUS PRO ATX AM4 Motherboard
  • Kingston FURY Beast 64 GB (2 x 32 GB) DDR4-3200 CL16 Memory
  • Samsung 970 Evo Plus 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive
  • PNY Quadro P2000 5 GB Video Card
  • NZXT H510 ATX Mid Tower Case
  • be quiet! Straight Power 11 850 W 80+ Platinum Certified Fully Modular ATX Power Supply
  • Noctua F12 PWM 54.97 CFM 120 mm Fan

5900x - Παίζει εναλλακτική σε Intel, 12700k, εφάμιλλος, καλύτερο single και ελάχιστα πιο οικονομικός (αν και την διαφορά λογικά θα την πληρώσεις στην μητρική)

Quadro P2000 - 'Εχω την αίσθηση οτι τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν, δεν έχουν άμεση ανάγκη από quadro. Μπορείς να πάρεις πολύ πιο δυνατή κάρτα στα χρήματα που ζητάει. Γενικά θεωρώ πως η κάρτα είναι τελείως δυσανάλογη με το budget που έχει δαπανηθεί για το υπόλοιπο σύστημα

NZXT H510  - Κουτί πολύ μέτριου airflow. Στα ~90 ευρώ που ζητάει δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο; Για ποιους λόγους έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο;

• Thanks 1
Δημοσ.

Η quadro είναι η χειρότερη επιλογή για την χρήση. Η δε συγκεκριμένη τραγική. Θα πρέπει να δωθεί βάση στον επεξεργαστή και εφόσον μιλάμε για Corona renderer θα πήγαινα στον 5950x. Κάρτα θα κοιτούσα μια 1660 το πολύ. Μπορεί να γίνει οικονομικότερη επιλογή στο τροφοδοτικό επίσης. 750άρι golden φτάνει και περισσεύει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, nickol-us είπε

5900x - Παίζει εναλλακτική σε Intel, 12700k, εφάμιλλος, καλύτερο single και ελάχιστα πιο οικονομικός (αν και την διαφορά λογικά θα την πληρώσεις στην μητρική)

Quadro P2000 - 'Εχω την αίσθηση οτι τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν, δεν έχουν άμεση ανάγκη από quadro. Μπορείς να πάρεις πολύ πιο δυνατή κάρτα στα χρήματα που ζητάει. Γενικά θεωρώ πως η κάρτα είναι τελείως δυσανάλογη με το budget που έχει δαπανηθεί για το υπόλοιπο σύστημα

NZXT H510  - Κουτί πολύ μέτριου airflow. Στα ~90 ευρώ που ζητάει δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο; Για ποιους λόγους έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο;

Ευχαριστώ για τον cpu θα τον έχω στα υπόψην . Για κάρτα γραφικών η αλήθεια είναι ότι έχω ζοριστει ειδικά με της σημερινές τιμές . Διάλεξα αυτήν την quadro γιατί την έχω δουλέψει και δεν θα ήθελα να πέσω σε κάτι χαμηλότερο . Αν έχεις κάποια εναλλακτική θα ήθελα να την ακούσω. Τέλος το κουτί το διάλεξα κυριως για αισθητικούς λόγους οπότε επίσης ακούω εναλλακτικές( σε λευκό 😆). Thanx again 

15 ώρες πριν, pnick είπε

Η quadro είναι η χειρότερη επιλογή για την χρήση. Η δε συγκεκριμένη τραγική. Θα πρέπει να δωθεί βάση στον επεξεργαστή και εφόσον μιλάμε για Corona renderer θα πήγαινα στον 5950x. Κάρτα θα κοιτούσα μια 1660 το πολύ. Μπορεί να γίνει οικονομικότερη επιλογή στο τροφοδοτικό επίσης. 750άρι golden φτάνει και περισσεύει.

Τον 5950x θα ήθελα ιδανικά  αλλά βγαίνει over budget..Gpu λες μια 1660 θα ήταν αρκετή? Έχεις κάποια πρόταση ? Αν και αποτι βλέπω 1660 παίζουν στα ίδια λεφτα με την quadro. Και για το psu το έβαλα 850 για future proof αν βάλω καλύτερο gpu μελλοντικά ..thanx

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, naruto12345 είπε

Ευχαριστώ για τον cpu θα τον έχω στα υπόψην . Για κάρτα γραφικών η αλήθεια είναι ότι έχω ζοριστει ειδικά με της σημερινές τιμές . Διάλεξα αυτήν την quadro γιατί την έχω δουλέψει και δεν θα ήθελα να πέσω σε κάτι χαμηλότερο . Αν έχεις κάποια εναλλακτική θα ήθελα να την ακούσω. Τέλος το κουτί το διάλεξα κυριως για αισθητικούς λόγους οπότε επίσης ακούω εναλλακτικές( σε λευκό 😆). Thanx again 

Βολεψου με 5900 που η τιμη του ειναι καλη αυτη τη στιγμη και μολις κυκλοφορησουν οι 3d αλλαζεις μονο τον επεξεργαστη , απο το eshop τον πληρωνεις τουλαχιστον +150 ευρω και τη στιγμη που εισαι Αθηνα καλυτερα ειναι να παρεις απο σκρουτζομαγαζο μια και θα το στησεις εσυ

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, naruto12345 είπε

Έχεις κάποια πρόταση ?

https://www.skroutz.gr/s/25578869/AMD-Ryzen-9-5950X-3-4GHz-Επεξεργαστής-16-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί.html

https://www.skroutz.gr/s/19384271/Gigabyte-X570-Aorus-Elite-rev-1-0-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/20656727/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-F4-3600C16D-32GVKC.html

https://www.bestprice.gr/item/2156092012/fractal-design-meshify-c-dark-tempered-glass.html

https://www.bestprice.gr/item/2156953152/corsair-tx750m-2021-750w.html

https://www.bestprice.gr/item/2155571435/msi-geforce-gtx-1660-6gb-ventus-xs-oc.html?qid=9TehqHm6fsE_3de74&seq=1&qo=1660 

https://www.skroutz.gr/s/25837599/Samsung-980-Pro-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-MZ-V8P1T0BW.html

https://www.skroutz.gr/s/22128015/NZXT-Kraken-X63-Υδρόψυξη-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-140mm-για-Socket-AM4-1200-115x-με-RGB-Φωτισμό.html#specs

Μέχρι εδω 1960€. Με μόνο συμβιβασμό την μνήμη που έβαλα 32gb, γιατί είναι κάτι που αναβαθμίζεται εύκολα, όποτε ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δώσει άλλα 150€. Αλλά και για 64gb να πάει, φτάνει στα 2100 περίπου. Αν αντέχει να υπερβεί το budget για λίγο χωράνε άνετα και 64gb. 

Επίσης, καλό είναι να μπεί και δεύτερος nvme για fast storage. Κάποια στιγμή να κάνει την κίνηση και να βάλει έναν 2ΤΒ, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/26190323/Western-Digital-Blue-SN550-NVMe-SSD-2TB-M-2-PCI-Express-3-0-WDS200T2B0C.html

Εν ολίγοις, χωρίς συμβιβασμούς, με 64gb μνήμη και δεύτερο nvme το σύστημα θα έφτανε περίπου τα 2300€. Συζήτησέ το. 

Για τον 5950X, όταν θα τρέχει τα rendering στο Corona, thank me later...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, naruto12345 είπε

Τον 5950x θα ήθελα ιδανικά  αλλά βγαίνει over budget..Gpu λες μια 1660 θα ήταν αρκετή? Έχεις κάποια πρόταση ? Αν και αποτι βλέπω 1660 παίζουν στα ίδια λεφτα με την quadro. Και για το psu το έβαλα 850 για future proof αν βάλω καλύτερο gpu μελλοντικά ..thanx

Ότι και να πάρεις μην πάρεις το συγκεκριμένο κουτί είναι άθλιο , για κομμάτια mid range είναι οκ αλλά για τέτοιο built με τόσα λεφτά που θες να κάνεις βάλε ένα καλύτερο και ακριβότερο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, naruto12345 είπε

PNY Quadro P2000 5 GB Video Card

Σιγά την κάρτα με τα Pascal GPU with 1024 CUDA 

Πάρε τον 12900Κ με opengl που έχει opengl σοβαρή υποστήριξη και όταν κατέβουν οι τιμές πάρε μια σοβαρή κάρτα που να έχει πραγματικά διαφορά από τις ενσωματωμένες σαν την UHD770 του 12900Κ , ο 5950Χ παρόλο που έχει πολύ περισσότερους πυρήνες είναι ελάχχιστα ποιο γρήγορος στο rendering γιατί είναι ποιο αδύναμοι.

Αν στο μέλλον χρειαστείς μεγαλύτερη ταχύτητα στο rendering (αμφιβάλω ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον το πρώτο διάστημα) , πάρε τότε μια RTX με τα λεφτά που θα σου έχουν περισσέψει.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O 5950X είναι περίπου 20% πιό γρήγορος στο Corona από τον 12900Κ. Ο Corona Renderer χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή, όχι την κάρτα γραφικών. Για να μη λέμε ανακρίβειες για ταχύτητα rendering κ.λπ. 

Επίσης, για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω ότι για τα viewports το 3ds max και το AutoCAD δεν κάνουν χρήση OpenGL, αλλά directX. 

To Rhino τρέχει σε OpenGL, αλλά οι εμπορικές κάρτες, ειδικά στις εκδόσεις 6 και 7 (τρέχουσα) τρέχουν μια χαρά. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε μητρική πάρε κάποια με X570S chipset  που έχει παθητική ψύξη !

Πχ.

https://www.skroutz.gr/s/33732539/Gigabyte-X570S-UD-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/30755530/MSI-MAG-X570S-Torpedo-Max-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/32954069/Asrock-X570S-PG-Riptide-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Επίσης στην θέση σου θα έσπαγα τον NVME σε 2 500άριδες.

Τέλος τροφοδοτικό μπορείς να βάλεις και αρκετά μικρότερο.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, pnick είπε

To Rhino τρέχει σε OpenGL, αλλά οι εμπορικές κάρτες, ειδικά στις εκδόσεις 6 και 7 (τρέχουσα) τρέχουν μια χαρά. 

οπότε προτείνεις να δώσει πολλά λεφτά για κάρτα με 

26 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Pascal GPU with 1024 CUDA 

ενώ με τον 12900Κ μπορεί να πλησιάσει την απόδοση σε opengl , directx

do the math

ΥΓ

Οταν έχουμε περιορισμένο budget σαν τον ts και δεν μπορούμε να αγοράσουμε σοβαρή κάρτα , ο 12900Κ είναι η μοναδική επιλογή και στο μέλλον ΑΝ θεωρήσουμε ότι έχουμε ανάγκη την παραπάνω ισχύ τότε βάζουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη και αγοράζουμε σοβαρή κάρτα. Σκεφτήτε σαν σοβαροί επαγγελματίες και όχι σαν diy ερασιτέχνες.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

οπότε προτείνεις να δώσει πολλά λεφτά για κάρτα με 

do the math

Δεν έχεις διαβάσει καθόλου τα μηνύματά μου, και απαντάς ό,τι νά 'ναι. Έχω προτείνει 1660 για την χρήση. Για την συγκεκριμένη quadro έγραψα πιό πάνω

18 ώρες πριν, pnick είπε

Η quadro είναι η χειρότερη επιλογή για την χρήση. Η δε συγκεκριμένη τραγική.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, naruto12345 είπε

Εφόσον δεν κρίνεται απαραίτητη η quadro (απ'οσα μηνύματα του Pnick έχω διαβάσει, καταλαβαίνω οτι είναι 100% εντός θέματος και γνωρίζει), η 1660 είναι μια χαρά επιλογή. Εντός του budget σου και με πολύ καλύτερες επιδόσεις από αυτή που κοιτάς.

Για κουτί, το γούστο είναι αρκετά υποκειμενικό. Σε λευκό...

https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=23019299%2C30173883

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Εφόσον δεν κρίνεται απαραίτητη η quadro (απ'οσα μηνύματα του Pnick έχω διαβάσει, καταλαβαίνω οτι είναι 100% εντός θέματος και γνωρίζει)

Προφανώς δεν γνωρίζει ότι σε απαιτητικές εργασίες το RTX είναι απαραίτητο και συστήνει να πετάξει τσάμπα λεφτά σε μια υπερτιμημένη gpu , οπότε μην πολυβασίζεσαι. Σε αυτές τις εργασίες αν κάνεις βαριές εργασίες πρέπει να πάρεις RTX gpu με πολύ VRAM αλλιώς ο 12900Κ είναι σίγουρη επιλογή που σου δίνει το περιθώριο αν εξελιχθείς και πας σε βαριά χρήση να προσθέσεις εκ των υστέρων ΣΟΒΑΡΗ gpu και όχι gaming της πλάκας που έχουν τριπλάσια τιμή από το κανονικό.

Τέλος πάντων ο TS διάβασε τις απόψεις , ας αφιερώσει και μια ωρίτσα στο googlarisma και να αποφασίσει ποια λύση είναι η καλύτερη. Αυτός θα δώσει λεφτά , αυτός πρέπει να ψάξει να βρει τι τον συμφέρει. Εμείς εδώ κάνουμε μια απλή σύσταση που βασίζεται στην λογική του καθενός.

3 ώρες πριν, pnick είπε

5950X είναι περίπου 20% πιό γρήγορος στο Corona από τον 12900Κ. Ο Corona Renderer

Απομόνωσες τον corona που δεν είναι και ο ποιο δημοφιλής από αυτά που γράφει , o λυση 12900K έχει σαφές πλεονέκτημα και δεν πετάει λεφτά αγοράζοντας με τριπλά λεφτά μια φθηνιάρικη gaming της πλάκας που δεν θα την αγοράζαμε σήμερα ούτε με 80ευρώ αν οι συνθήκες ήταν ομαλές.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Προφανώς δεν γνωρίζει ότι σε απαιτητικές εργασίες το RTX είναι απαραίτητο και συστήνει να πετάξει τσάμπα λεφτά σε μια υπερτιμημένη gpu , οπότε μην πολυβασίζεσαι. Σε αυτές τις εργασίες αν κάνεις βαριές εργασίες πρέπει να πάρεις RTX gpu με πολύ VRAM αλλιώς ο 12900Κ είναι σίγουρη επιλογή που σου δίνει το περιθώριο αν εξελιχθείς και πας σε βαριά χρήση να προσθέσεις εκ των υστέρων ΣΟΒΑΡΗ gpu και όχι gaming της πλάκας που έχουν τριπλάσια τιμή από το κανονικό.

Τέλος πάντων ο TS διάβασε τις απόψεις , ας αφιερώσει και μια ωρίτσα στο googlarisma και να αποφασίσει ποια λύση είναι η καλύτερη. Αυτός θα δώσει λεφτά , αυτός πρέπει να ψάξει να βρει τι τον συμφέρει.

Βασικά νομίζω οτι γνωρίζει και μάλιστα από πρώτο χέρι, ωστόσο δεν τον γνωρίζω προσωπικά, λέω μόνοι οτι διαβάζω σοβαρές και εμπεριστατωμένες απόψεις του και όχι οτι να΄ναι.

Γενικά στα προγράμματα που ζητάει ο ts δεν νομίζω οτι προτείνεται σύστημα χωρίς gpu. Φαντάζομαι είναι προτιμότερο ένα πλήρες σύστημα, έστω με την 1660, παρά με σκέτο τον 12900k. Όσο για αυτό που είπε για το corona renderer, Οτι 5950>12900k, μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί εδώ

Εγώ πάλι θεωρώ πιο all around την επιλογή του 12700k(συγκρίνοντας με τον 5900x και θεωρώντας τον 5950x over budget). Σε μερικά από τα προγράμματα όπως το premiere βγαίνει αρκετά μπροστά και το πολύ δυνατό single core θα οφελήσει νομίζω κάποια από τα προγράμματα. Το budget δεν είναι άπειρο οπότε ο ts θε πρέπει να αποφασίσει που θα ρίξει το βάρος των χρημάτων.

Σε αυτό που συμφωνούμε, όλοι εκφέρουμε απόψεις, ο ts διαβάζει, κρίνει και επιλέγει με τα δικά του κριτήρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...