Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την κοινότητα!

Θέλω να πραγματοποιήσω μια αγορά μέσω του ebay με πωλητή απο Αγγλία. Λόγω αγοράς εκτός Ε.Ε θα πληρώσω τελωνείο.

Μιλάμε για αντικείμενο απο ιδιώτη πωλητή σε κατάσταση μεταχειρισμένου με αξία 70GBP. Επιπλέον μου ζητάει 27GBP για μεταφορά μέσω UPS. 

Κάπου εδώ θέλω τα φώτα σας για το αν είναι καλή επιλογή να το στείλει μέσω UPS και όχι royal mail. Θυμάμαι παλαιότερα ότι οι ιδιωτικές κούριερ χρέωναν στάνταρ τελωνείο και συνήθως τις αποφεύγαμε για αγορές απο κίνα. Δεν με νοιάζει να το γλιτώσω, απλά θέλω να πάρω μια γεύση του κόστους που θα περιμένω επιπλέον. Θα μου ζητήσουν απόδειξη απο paypal για να δουν την αξία και έπειτα να βγάλουν τον φόρο; Γενικά πως υπολογίζω το τελωνείο; Είχα την εντύπωση οτι το πλήρωνα μέσω του ebay μια και καλή και τέλος αλλά δεν έχω καταλάβει τι ισχύει.

EDIT: Παρατηρώ πώς στο checkout μου βάζει VAT επιπλέον 16.80GBP άρα αν πληρώσω έτσι δεν θα μου ζητήσουν τίποτα επιπλέον απο την courier;

edit2: μετά απο ψάξιμο είδα οτι όντως αν το πληρώσω απο ebay και ο πωλητής κολλήσει και εκδώσει σωστά την ετικέτα με το ioss number λογικά θα είναι οκ. συνεπώς αφού δεν θα μπλεχτούν και τα ελτά στην μέση αλλά θα πάει μέσω ups άρα Ελλάδα θα το πάρει η Γενική ταχυδρομική (με αυτούς μου έρχονται πάντα όταν παίρνω απο ευρώπη με Ups) ίσως τρέξει ομαλά η κατάσταση.

Ευχαριστώ για τον χρόνο!

Επεξ/σία από taslikos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...