mavrik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημερα, Θελω να να εχω remote access απο διαφορους υπολογιστες σε εναν υπολογιστη στο γραφειο. Μου εκαναν προσοφρα ενα HP desktop με Win 10 pro το οποιο θα λειτουργει σε ενα local network και θα εχω την δυνατοτητα remote συνδεσης με remote access των windows. Υπαρχει καποια καλυτερη προταση? Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από mavrik
micos000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λίγο πιο αναλυτικά; Δηλαδή τι ακριβώς θα κάνει αυτός ο υπολογιστής; Αν το θέλεις μόνο για διαμοιρασμό αρχείων καλύτερα να ξεχάσεις τα windows και τα shares γιατί σίγουρα θα μπλέξεις. Για τέτοια περίπτωση η καλύτερη λύση είναι ένας nas που είναι στην ουσία ένας δικτυακός δίσκος όπου μπορείς να ορίσεις εσύ ποιος θα έχει πρόσβαση και που. Αυτό μπορεί να γίνει και με έναν παλιό υπολογιστή. Για να καταλάβεις, σε γραφείο με 10 υπάλληλους έχω στήσει έναν pentium III με 256MB ram με μια παλιά έκδοση του freenas v0.69.1 και έναν 500άρι ide δίσκο και πάει τρένο εδώ και 5 χρόνια. Η δουλειά του είναι μόνο για διαχείριση εγγράφων και φωτογραφιών. Αν θέλεις όμως μεγάλο όγκο δεδομένων θα χρειαστείς ένα λίγο καλύτερο pc (π.χ. core2duo / 2 ή 4gb ram) αλλά να έχει 1000άρα κάρτα δικτύου και εννοείτε η σύνδεση του με το router να είναι πάλι 1000άρα (gigabit) για να μην έχεις καθυστερήσεις. Η διαχείριση γίνεται απομακρυσμένα μέσα από web interface. Αν όμως θέλεις να τρέχεις εφαρμογές πάνω σε αυτό το Pc τότε πάι δεν σε καλύπτουν τα windows εκτός αν συνδέεται μόνο ένας χρήστης την φορά. Για περισσότερα θέλεις server λειτουργικό και άδειες χρήση για κάθε client που θα συνδέεται. Δώσε περισσότερες πληροφορίες και θα σου πούμε τι να κάνεις. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από micos000 3
mavrik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 @micos000 ευχαριστω για την απαντηση. Χρηση: Για διαχειριση αρχειων, back up και για να τρεχει ενα ERP/ accounting software περιστασιακα. Existing problem: Το προβλημα τωρα ειναι οτι το ERP/ accounting software ειναι local σε 2 λαπτοπ και πρεπει συνεχεια να στελνουμε backup ο ενας στον αλλο μετα το τελος της εργασιας. Εγω ειμαι σχεδον παντα εκτος γραφειου και θελω να εχω προσβαση σε ολα τα αρχεια και στο λογισμικο up to date. Η ιδεα ειναι 1 χρηστης (εγω) την φορα να εχει remote access + 1-2 ατομα να ειναι συνδεδεμενα στο δικτυο του γραφειου (local) Στο γραφειο ειναι μαξ 2 υπαλληλοι, δεν υπαρχει μεγαλος ογκος δεδομενων. Μονο αρχεια excel kai pdfs. Το desktop που μου προτεινανε ειναι HP PC PRODESK 400 G7 + monitor + router + ups. Ελπιζω να εγινα ποιο σαφης σχετικα με την χρηση...
xrhstosiak Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 τσέκαρε την λύση του https://syncthing.net/ 1
micos000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, mavrik είπε HP PC PRODESK 400 G7 + monitor + router + ups. Πόσες χήνες;;;
mavrik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, micos000 είπε Πόσες χήνες;;; 1500 hardware + 500 για εγκατασταση κ configuration για Remote Access and local network.
micos000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, mavrik είπε Για διαχειριση αρχειων, back up Αυτά είναι απλά 1 ώρα πριν, mavrik είπε και για να τρεχει ενα ERP/ accounting software περιστασιακα. Αυτό μας τα χαλάει. Μόλις τώρα, mavrik είπε 1500 hardware + 500 για εγκατασταση κ configuration για Remote Access and local network. Μήπως windows server θα σου βάλει; Πολλά είναι τα 500 για στήσιμο.
mavrik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 αυτο περιλαμβανει το configuration / set up
mavrik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα, Αλλη ερωτηση. Αξιζει να το στησω με laptop αντι για desktop? Νομιζω οτι τα λαπτοπ ειναι πλεον πιο αξιοπιστα.. Επισης τα προγραμματα που θα τρεχω εχουν χαμηλες απαιτησεις (excel, world etc.)
micos000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποια έκδοση του quickbooks έχετε; Έψαξα λίγο το θέμα και απ' ότι βλέπω στα φόρα της εταιρίας, το qb από την έκδοση 2016 και μετά δεν δέχεταιτην βάση δεδομένων σε δικτυακό δίσκο και θέλει windows os που να τρέχει database server manager. Δες στο λινκ πως να στήσεις το πρόγραμμα για να έχεις την βάση δεδομένων σε δικτυακό υπολογιστή με windows και να χρησιμοποιείς την βάση σαν multi user (τα 500€ που σου ζητάνε είναι για αυτό)/ https://quickbooks.intuit.com/learn-support/en-us/help-article/install-products/install-quickbooks-database-server-manager/L2ORySIYh_US_en_US 21 ώρες πριν, mavrik είπε αυτο περιλαμβανει το configuration / set up Α, και αυτό είναι : - Κοινή χρήση των φακέλων στον νέο υπολογιστή, η δημιουργία συντομεύσεων ή αντιστοίχησης δίσκων δικτύου, - Εγκατάσταση του qb στον νέο υπολογιστή σε λειτουργία multi user (από τις οδηγίες παραπάνω), καθώς και ρύθμισης πρόσβασης στον φάκελο που θα έχει την βάση (πάλι από τις οδηγίες) - Αντιγραφή της βάσης από τα λάπτοπ στον νέο desktop (με οδηγίες της intuit) Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από micos000 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα