dbrillis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, xxpistoss είπε 2500 ευρώ για κάτι που θα κρατήσει 40-50-60 χρόνια και για πάντα θα σου προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους που θα μοιράζεσαι εκείνες τις στιγμές και θα αναπολείς πως ξεκίνησε το ταξίδι σου με τον άνδρωπο της επιλογής σου. Εντωμεταξύ πιο πιθανό ειναι να χρειαστεί ακομα 1000 ευρώ σε 5-6 χρόνια για το διαζύγιο παρα να κρατήσει το αλμπουμ 50 χρόνια. Υ. Γ. Πάντα είχα την ιδεα να γινω φωτογράφος διαζυγίων.
LabrakisG1992 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα.Έχετε μαμηθεί με το διαζύγιο. Γενικά απο οτι καταλαβαίνω όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλεις εσύ να κάνεις. Πιο πολύ άνοιξα το θέμα για να δω αν οι τιμές είναι λογικές για αυτά που ζητάω. Εν πάση περιπτώση μου ήρθε αυτή η προσφορά χθές. Έκλεισα ραντεβού να πάω την παρασκεύη να τα πούμε απο κοντά. Αγαπητέ -------- καλησπέρα, ακολουθεί η προσφορά μας για το γάμο σας στις -- ---- 2022, ημέρα Σάββατο στην Πάρο ● Προετοιμασία Νύφης (φωτογραφία) ● Προετοιμασία Νύφης (βίντεο) ● Προετοιμασία Γαμπρού (φωτογραφία) ● Φωτογράφιση Μυστηρίου/Εκκλησία ● Βιντεοσκόπηση Μυστηρίου/Εκκλησία ● Αναμνηστικές/οικογενειακές φωτογραφίες στο χώρο της Εκκλησίας ● Καλλιτεχνική Φωτογράφιση μετά το μυστήριο ● Καλλιτεχνικό βίντεο μετά το μυστήριο ● Φωτογράφιση και Βιντεοσκόπηση Δεξίωσης με σταθερές και κινητές κάμερες ● 1+1 albums ψηφιακής εκτύπωσης: 1 μεγάλο άλμπουμ (για το ζευγάρι) με προσωποποιημένο εξώφυλλο και 1 μικρό άλμπουμ με προσωποποιημένο εξώφυλλο (για τον κουμπάρο) ● 70 εκτυπωμένες φωτογραφίες ● 3 DVDs με το βίντεο & το βίντεο-κλιπ - Οι φωτογραφίες επεξεργάζονται και παραδίδονται όλες σε αρχεία υψηλής ανάλυσης χωρίς κλείδωμα. - Το βίντεο παραδίδεται σε 3 DVDs, μονταρισμένο, μαζί με cinematic Video Clip. - Τα άλμπουμ είναι απο δερματίνη ή ύφασμα. Φωτογραφικό χαρτί Fuji. Το μεγάλο άλμπουμ με λεπτομέρειες INOX ή Ξύλου και Laser χάραξη τα ονόματα και την ημερομηνία - ΔΩΡΟ 1: USB stick με το mp4 βίντεο σε FullHD - ΔΩΡΟ 2: Ξύλινο κουτί του μεγάλου άλμπουμ με Χάραξη Laser ονόματος & ημερομηνίας - ΔΩΡΟ 3: Next-Day φωτογράφιση στην Πάρο Το τελικό σύνολο διαμορφώνεται στα €1760
Conan2046 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Καλημέρα.Έχετε μαμηθεί με το διαζύγιο. Γενικά απο οτι καταλαβαίνω όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλεις εσύ να κάνεις. Πιο πολύ άνοιξα το θέμα για να δω αν οι τιμές είναι λογικές για αυτά που ζητάω. Εν πάση περιπτώση μου ήρθε αυτή η προσφορά χθές. Έκλεισα ραντεβού να πάω την παρασκεύη να τα πούμε απο κοντά. Αγαπητέ -------- καλησπέρα, ακολουθεί η προσφορά μας για το γάμο σας στις -- ---- 2022, ημέρα Σάββατο στην Πάρο ● Προετοιμασία Νύφης (φωτογραφία) ● Προετοιμασία Νύφης (βίντεο) ● Προετοιμασία Γαμπρού (φωτογραφία) ● Φωτογράφιση Μυστηρίου/Εκκλησία ● Βιντεοσκόπηση Μυστηρίου/Εκκλησία ● Αναμνηστικές/οικογενειακές φωτογραφίες στο χώρο της Εκκλησίας ● Καλλιτεχνική Φωτογράφιση μετά το μυστήριο ● Καλλιτεχνικό βίντεο μετά το μυστήριο ● Φωτογράφιση και Βιντεοσκόπηση Δεξίωσης με σταθερές και κινητές κάμερες ● 1+1 albums ψηφιακής εκτύπωσης: 1 μεγάλο άλμπουμ (για το ζευγάρι) με προσωποποιημένο εξώφυλλο και 1 μικρό άλμπουμ με προσωποποιημένο εξώφυλλο (για τον κουμπάρο) ● 70 εκτυπωμένες φωτογραφίες ● 3 DVDs με το βίντεο & το βίντεο-κλιπ - Οι φωτογραφίες επεξεργάζονται και παραδίδονται όλες σε αρχεία υψηλής ανάλυσης χωρίς κλείδωμα. - Το βίντεο παραδίδεται σε 3 DVDs, μονταρισμένο, μαζί με cinematic Video Clip. - Τα άλμπουμ είναι απο δερματίνη ή ύφασμα. Φωτογραφικό χαρτί Fuji. Το μεγάλο άλμπουμ με λεπτομέρειες INOX ή Ξύλου και Laser χάραξη τα ονόματα και την ημερομηνία - ΔΩΡΟ 1: USB stick με το mp4 βίντεο σε FullHD - ΔΩΡΟ 2: Ξύλινο κουτί του μεγάλου άλμπουμ με Χάραξη Laser ονόματος & ημερομηνίας - ΔΩΡΟ 3: Next-Day φωτογράφιση στην Πάρο Το τελικό σύνολο διαμορφώνεται στα €1760 Προσωπικά έχω βάλει φωτογράφο και μόνο φωτογράφο σε γάμο και 2 βαπτίσεις χωρίς βίντεο πάντα. Ποτέ δεν μου άρεσε η ιδέα να με βιντεοσκοπούν κατά την διάρκεια του μυστηρίου (πες με παράξενο) και όποτε μου έχουν βάλει να δω βίντεο άλλων από μυστήρια σκυλοβαριέμαι οπότε αποφάσισα να μην υποβάλλω άλλους στα ίδια...μαρτύρια Τα άλμπουμ πάλι έρχεται ο άλλος, μιλάτε χαλαρά, ρίχνει και μια ματιά στο άλμπουμ και φυσικά σου μένει και εσένα η ανάμνηση. Λοιπόν, στο γάμο έχω βάλει ερασιτέχνη φωτογράφο με μειωμένο κόστος και αμφιλεγόμενα αποτελέσματα (αν είναι τελείως χάλια ή μέτριο), στις 2 βαπτίσεις 2 ξεχωριστούς φωτογράφους και η διαφορά στην ποιότητα του ενός με τον άλλο ήταν εμφανής παρ' ότι η διαφορά τιμής δεν ήταν μεγάλη. Οπότε κυρίως τα άλμπουμ να δεις και τις φώτο που θα σου δείξει πόσο προσεγμένες είναι και πόσο σ' άρέσει το αποτέλεσμα. 1760 ευρώ αν μέσα είναι και το κόστος του να πάει στο νησί δεν το συζητώ είναι εξαιρετική προσφορά 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Προσωπικά έχω βάλει φωτογράφο και μόνο φωτογράφο σε γάμο και 2 βαπτίσεις χωρίς βίντεο πάντα. Ποτέ δεν μου άρεσε η ιδέα να με βιντεοσκοπούν κατά την διάρκεια του μυστηρίου (πες με παράξενο) και όποτε μου έχουν βάλει να δω βίντεο άλλων από μυστήρια σκυλοβαριέμαι οπότε αποφάσισα να μην υποβάλλω άλλους στα ίδια...μαρτύρια Τα άλμπουμ πάλι έρχεται ο άλλος, μιλάτε χαλαρά, ρίχνει και μια ματιά στο άλμπουμ και φυσικά σου μένει και εσένα η ανάμνηση. Λοιπόν, στο γάμο έχω βάλει ερασιτέχνη φωτογράφο με μειωμένο κόστος και αμφιλεγόμενα αποτελέσματα (αν είναι τελείως χάλια ή μέτριο), στις 2 βαπτίσεις 2 ξεχωριστούς φωτογράφους και η διαφορά στην ποιότητα του ενός με τον άλλο ήταν εμφανής παρ' ότι η διαφορά τιμής δεν ήταν μεγάλη. Οπότε κυρίως τα άλμπουμ να δεις και τις φώτο που θα σου δείξει πόσο προσεγμένες είναι και πόσο σ' άρέσει το αποτέλεσμα. 1760 ευρώ αν μέσα είναι και το κόστος του να πάει στο νησί δεν το συζητώ είναι εξαιρετική προσφορά Μου έστειλε και λινκ με φωτογραφίες απο άλλο γάμο καθώς και 4 3λέπτα βίντεο. Στα δικά μου μάτια ήταν όλα μια χαρά. Θεωρώ οτι το κόστος μετάβασης στο νησί δεν είναι μέσα αλλά θα το επιβεβαιώσω την Παρασκεύη.
JLEE Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Στο τόπο μου η ταρίφα είναι 2400€ ευρώ με φωτογραφία + βίντεο + next day αν θυμάμαι καλά. Και οι περισσότεροι το έχουν μόνο σε πακέτο. Δεν μπορείς να διαλέξεις μόνο φωτογραφίες. Βρήκα μια πολύ ωραία ομάδα και ενώ είχαμε μόνο φωτογράφιση με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: "Αφού θα έρθει και δεύτερο άτομο για βοηθός θα σας βιντεοσκοπεί γιατί θα βαριέται" Μου έκανα ένα "καταγραφικό" βίντεο απλό μοντάζ και είμαι σούπερ ευχαριστημένος. Το βλέπουμε ακόμη και γελάμε! Νομίζω έδωσα 1000€ για όλα.
Dinos1973 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 2500 ευρώ για φωτογραφιση γαμου.......... τελικα λεφτα υπαρχουν σε αυτη την χωρα...... και παμε παρακατω να διαβασουμε σχολια για τα: α) ακριβα καυσιμα, β) ακριβα ενοικια, γ) ακριβα ακινητα, δ)ακριβο supermarket, ε) χαμηλους μισθους, κλ κλπ κλπ,..... 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε 2500 ευρώ για φωτογραφιση γαμου.......... τελικα λεφτα υπαρχουν σε αυτη την χωρα...... και παμε παρακατω να διαβασουμε σχολια για τα: α) ακριβα καυσιμα, β) ακριβα ενοικια, γ) ακριβα ακινητα, δ)ακριβο supermarket, ε) χαμηλους μισθους, κλ κλπ κλπ,..... Βρίσκεις και με 700€.Αυτός που παραπονιέται για τα ακριβά ενοίκια πιθανόν να μην πάρει φωτογράφο με 2500€. Το οτι στην Ελλάδα 9/10 πράγματα είναι ακριβά και ο μισθός χαμηλός είναι πραγματικότητα οπότε είσαι άτοπος.
sphinxgr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε 2500 ευρώ για φωτογραφιση γαμου.......... τελικα λεφτα υπαρχουν σε αυτη την χωρα...... και παμε παρακατω να διαβασουμε σχολια για τα: α) ακριβα καυσιμα, β) ακριβα ενοικια, γ) ακριβα ακινητα, δ)ακριβο supermarket, ε) χαμηλους μισθους, κλ κλπ κλπ,..... Ε καλά, ότι τα δίνουν κάποιοι δεν σημαίνει ότι τα δίνουν όλοι. Επίσης αν ήσουν ελεύθερος επαγγελματίας, θα έβλεπες ότι είναι απολυτα φυσιολογικό ποσό και θα έβλεπες πως ενδεχομένως σε επίπεδο έτους, ο φωτογράφος ίσως μπαίνει και μέσα με αυτές τις τιμές - σχεδόν σίγουρο αν δεν έχει συνέχεια δουλεια. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από sphinxgr 1
41ex Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Θα σου πω απο προσωπική εμπειρία τι να προσέξεις: Οι φωτογραφίες είναι ΔΙΚΕΣ σου, να το ξεκαθαρίσεις αυτό απο την αρχή. Ο φωτογράφος πληρώνεται για το χρόνο, εξοπλισμό, ικανότητα του. Το τελικό προίον ανηκει στον πελάτη. --Αν πληρώσεις ένα ζωγράφο να σου κάνει ενα πορτρέτο σε ποιου το σαλόνι θα κρεμαστεί?? -- Ο φωτογράφος δικαιούται να διαφημισει τη δουλειά του απο τις φωτογραφίες σου, αλλά αυτές είναι δικές σου οπως δικός σου είναι ο πίνακας κι ας εχει κατω δεξια την υπογραφή άλλου! Επίσης να συμφωνήσεις να στις δώσει ρετουσαρισμένες, ακόμα κι αν ξερεις να δουλευεις photoshop ειναι μπελας, τουλάχιστον τις καλύτερες να στις δώσει φτιαγμένες. Να συμφωνήσετε τι θα τραβήξει και πόση ώρα, πχ στο γλέντι τα καλύτερα είναι προς το τέλος και τότε συνήθως έχει φύγει ο φωτογράφος. Επίσης να δεις παλίες δουλειες γιατι αυτό ουσιστικά πληρώνεις, το πόσο κόβει το μάτι του. Εκτυπώσεις, φοτομπουκσ, κουπες, μπρελοκ, ημερολόγια μπορείς να κάνεις και μόνος σου καλά πλάνα και καλές φωτό είναι δύσκολο. 1 1
spooker Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε 2500 ευρώ για φωτογραφιση γαμου.......... τελικα λεφτα υπαρχουν σε αυτη την χωρα...... και παμε παρακατω να διαβασουμε σχολια για τα: α) ακριβα καυσιμα, β) ακριβα ενοικια, γ) ακριβα ακινητα, δ)ακριβο supermarket, ε) χαμηλους μισθους, κλ κλπ κλπ,..... Οτιδήποτε με πάνω από 1000€ για φωτογράφιση σε γάμο είναι απάτη. Στην τελική τι κάνει ένας φωτογραφος γάμου της πιατσας. Παίρνει μια μηχανή, κοτσάρει ένα φακό autofocus, καρφώνει το auto iso στο άπειρο και τραβάει με 5fps. Ε από τις 5000photos που τράβηξε χωρίς να βλέπει καν οι 500 θα είναι καλές. Όσον αφορά το post processing που αναφέρουν για να δικαιολογήσουν το αυξημένο κόστος δεν είναι τίποτα άλλο από αυτόματο batch processing στο lightroom. Τα υπόλοιπα φρου φρου δωρεάν usb stick και παπατζες φυσικά είναι όλα μέσα στη τιμή. 25 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ε καλά, ότι τα δίνουν κάποιοι δεν σημαίνει ότι τα δίνουν όλοι. Επίσης αν ήσουν ελεύθερος επαγγελματίας, θα έβλεπες ότι είναι απολυτα φυσιολογικό ποσό και θα έβλεπες πως ενδεχομένως σε επίπεδο έτους, ο φωτογράφος ίσως μπαίνει και μέσα με αυτές τις τιμές - σχεδόν σίγουρο αν δεν έχει συνέχεια δουλεια. Δεν είναι λογική αυτή ούτε είναι λογικό το ποσό. Μου θυμίζει το κλάδο του τουρισμού που θέλουν να δουλέψουν 3 μήνες σεζόν και να βγάλουν τα έξοδα ολου του χρόνου. Αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει το πελατολόγιο να δουλεύει όλο το χρόνο δεν σημαίνει πως πρέπει να μετά κυλήσει το κόστος στον πελάτη. Σημαίνει πως πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά συμπληρωματικά με κάποια άλλη. 2
thephotoshoped Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, spooker είπε Οτιδήποτε με πάνω από 1000€ για φωτογράφιση σε γάμο είναι απάτη. Στην τελική τι κάνει ένας φωτογραφος γάμου της πιατσας. Παίρνει μια μηχανή, κοτσάρει ένα φακό autofocus, καρφώνει το auto iso στο άπειρο και τραβάει με 5fps. Ε από τις 5000photos που τράβηξε χωρίς να βλέπει καν οι 500 θα είναι καλές. Όσον αφορά το post processing που αναφέρουν για να δικαιολογήσουν το αυξημένο κόστος δεν είναι τίποτα άλλο από αυτόματο batch processing στο lightroom. Τα υπόλοιπα φρου φρου δωρεάν usb stick και παπατζες φυσικά είναι όλα μέσα στη τιμή. Δεν είναι λογική αυτή ούτε είναι λογικό το ποσό. Μου θυμίζει το κλάδο του τουρισμού που θέλουν να δουλέψουν 3 μήνες σεζόν και να βγάλουν τα έξοδα ολου του χρόνου. Αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει το πελατολόγιο να δουλεύει όλο το χρόνο δεν σημαίνει πως πρέπει να μετά κυλήσει το κόστος στον πελάτη. Σημαίνει πως πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά συμπληρωματικά με κάποια άλλη. Έχοντας διαβάσει όλα τα μηνύματα στέκομαι κυρίως στα δικά σου. Αρχικά να αναφέρω πως είμαι νόμιμος επαγγελματίας φωτογράφος με βασικό μου προϊόν την φωτογράφιση γάμου. Έχεις ασχοληθεί με το κομμάτι του επαγγέλματος πίσω από την φωτογραφία γάμου; Δεν μιλάω για τέχνη αυτή τη στιγμή αλλά για business. Γνωρίζεις πως προκύπτει η κοστολόγηση για την επιβίωση μιας επιχείρησης; Βλέπω γενικά ότι είσαι πολύ απόλυτος στον τρόπο που μιλάς και αντιμετωπίζεις την κατάσταση και σε διαβεβαιώνω πως δεν είναι έτσι όπως νομίζεις οι συνθήκες. Γράφεις χαρακτηριστικά "Οτιδήποτε με πάνω από 1000€ για φωτογράφιση σε γάμο είναι απάτη". Αυτό το θέσφατο από που προέκυψε; Μιλάς για νόμιμο φωτογράφο ή για μαύρο; Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι επί της παρούσης η ανάλυση της επιχείρησης "Φωτογράφος γάμου" αλλά θα πρότεινα με κάτι το οποίο δεν είσαι εκ των έσω να μην είσαι τόσο απόλυτος. Όσον αφορά τον φίλο @LabrakisG1992 που ξεκίνησε το θέμα να κρίνει την επιλογή του βάσει ζυγίσματος ποιότητας-τελικού αποτελέσματος / τιμής. Καλώς ή κακώς η φωτογραφία γάμου είναι παροχή υπηρεσίας και όχι προϊόν - δεν παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα απλά σε πιο φθηνή τιμή όπως στο skroutz. Επειδή ακριβώς γίνεται μια φορά χρειάζεται προσοχή στην επιλογή για να υπάρχει ένα εγγυημένο εκ των προτέρων αποτέλεσμα. 3
dazed Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 33 λεπτά πριν, 41ex είπε Θα σου πω απο προσωπική εμπειρία τι να προσέξεις: Οι φωτογραφίες είναι ΔΙΚΕΣ σου, να το ξεκαθαρίσεις αυτό απο την αρχή. Ο φωτογράφος πληρώνεται για το χρόνο, εξοπλισμό, ικανότητα του. Το τελικό προίον ανηκει στον πελάτη. --Αν πληρώσεις ένα ζωγράφο να σου κάνει ενα πορτρέτο σε ποιου το σαλόνι θα κρεμαστεί?? -- Ο φωτογράφος δικαιούται να διαφημισει τη δουλειά του απο τις φωτογραφίες σου, αλλά αυτές είναι δικές σου οπως δικός σου είναι ο πίνακας κι ας εχει κατω δεξια την υπογραφή άλλου Δεν ισχυει αυτο που λες: - Για τις φωτογραφίες, όπως και για τα άλλα πνευματικά έργα του λόγου, της τέχνης ή της επιστήμης, υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights ©). - Τα δικαιώματα αυτά στην Ελλάδα ρυθμίζονται με το Νόμο 2121/93. - Ο φωτογράφος, με βάση τον παραπάνω νόμο, αποκτά για τις φωτογραφίες του όλα τα δικαιώματα με τη δημιουργία τους, χωρίς να απαιτείται καμιά άλλη διατύπωση και ανεξάρτητα από την αξία κάθε φωτογραφίας. 3
spooker Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, dazed είπε Δεν ισχυει αυτο που λες: - Για τις φωτογραφίες, όπως και για τα άλλα πνευματικά έργα του λόγου, της τέχνης ή της επιστήμης, υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights ©). - Τα δικαιώματα αυτά στην Ελλάδα ρυθμίζονται με το Νόμο 2121/93. - Ο φωτογράφος, με βάση τον παραπάνω νόμο, αποκτά για τις φωτογραφίες του όλα τα δικαιώματα με τη δημιουργία τους, χωρίς να απαιτείται καμιά άλλη διατύπωση και ανεξάρτητα από την αξία κάθε φωτογραφίας. τα πνευματικά δικαιώματα αγοράζονται από τον πελάτη και θα πρέπει αυτό να αναφέρεται εγγράφως στο συμβόλαιο. 13 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Έχοντας διαβάσει όλα τα μηνύματα στέκομαι κυρίως στα δικά σου. Αρχικά να αναφέρω πως είμαι νόμιμος επαγγελματίας φωτογράφος με βασικό μου προϊόν την φωτογράφιση γάμου. Έχεις ασχοληθεί με το κομμάτι του επαγγέλματος πίσω από την φωτογραφία γάμου; Δεν μιλάω για τέχνη αυτή τη στιγμή αλλά για business. Γνωρίζεις πως προκύπτει η κοστολόγηση για την επιβίωση μιας επιχείρησης; Βλέπω γενικά ότι είσαι πολύ απόλυτος στον τρόπο που μιλάς και αντιμετωπίζεις την κατάσταση και σε διαβεβαιώνω πως δεν είναι έτσι όπως νομίζεις οι συνθήκες. Γράφεις χαρακτηριστικά "Οτιδήποτε με πάνω από 1000€ για φωτογράφιση σε γάμο είναι απάτη". Αυτό το θέσφατο από που προέκυψε; Μιλάς για νόμιμο φωτογράφο ή για μαύρο; Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι επί της παρούσης η ανάλυση της επιχείρησης "Φωτογράφος γάμου" αλλά θα πρότεινα με κάτι το οποίο δεν είσαι εκ των έσω να μην είσαι τόσο απόλυτος. Όσον αφορά τον φίλο @LabrakisG1992 που ξεκίνησε το θέμα να κρίνει την επιλογή του βάσει ζυγίσματος ποιότητας-τελικού αποτελέσματος / τιμής. Καλώς ή κακώς η φωτογραφία γάμου είναι παροχή υπηρεσίας και όχι προϊόν - δεν παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα απλά σε πιο φθηνή τιμή όπως στο skroutz. Επειδή ακριβώς γίνεται μια φορά χρειάζεται προσοχή στην επιλογή για να υπάρχει ένα εγγυημένο εκ των προτέρων αποτέλεσμα. αν δεις προσεκτικά το μήνυμα μου θα δεις πως μιλάω για φωτογράφο της πιατσας, δηλαδή το 95% των φωτογράφων γάμου εκεί έξω. Μιλάω δηλαδή για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτά που έχω δει με βάση την δικιά μου εμπειρία. Φυσικά και υπάρχουν και φωτογράφοι που τους βρίσκεις με το κυάλι που θα σου βγάλουν και φωτογραφίες με large format ασπρομαυρο film στο γάμο σου και φυσικά δεν αναφέρομαι σε αυτούς. Η εργασία μιας δουλειάς χρεώνεται με την ώρα. Όταν ό άλλος λέει 2500ευρώ για 5 ώρες δηλαδή χρεώνει 500ευρώ την ώρα τότε μιλάμε για απάτη. Φυσικά η αγορά είναι ελεύθερη και ο καθένας μπορεί να χρεώνει όσο θέλει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα 2500 αντιπροσωπεύουν και την τελική ποιότητα του παραδιδόμενου προϊόντος. Πάντα θα υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις αλλά εδώ δεν θα μιλήσουμε για αυτές γιατί αποτελούν το 5%
sphinxgr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 46 λεπτά πριν, spooker είπε Οτιδήποτε με πάνω από 1000€ για φωτογράφιση σε γάμο είναι απάτη. Στην τελική τι κάνει ένας φωτογραφος γάμου της πιατσας. Παίρνει μια μηχανή, κοτσάρει ένα φακό autofocus, καρφώνει το auto iso στο άπειρο και τραβάει με 5fps. Ε από τις 5000photos που τράβηξε χωρίς να βλέπει καν οι 500 θα είναι καλές. Όσον αφορά το post processing που αναφέρουν για να δικαιολογήσουν το αυξημένο κόστος δεν είναι τίποτα άλλο από αυτόματο batch processing στο lightroom. Τα υπόλοιπα φρου φρου δωρεάν usb stick και παπατζες φυσικά είναι όλα μέσα στη τιμή. Αν είναι τόσο απλά, γιατι δεν γίνεσαι φωτογράφος να βάζεις τσέπη 2000€ / σκ? Τωρα να υποθέσω βγάζεις περισσότερα απο 8000€/μήνα ? Άσε που οι άλλοι ζητάνε 2500€, εσύ με 2000€ θα παίζεις στο 1000άρικο και καθημερινές. Πάνω απο 300Κ/έτος....
thephotoshoped Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, spooker είπε τα πνευματικά δικαιώματα αγοράζονται από τον πελάτη και θα πρέπει αυτό να αναφέρεται εγγράφως στο συμβόλαιο. αν δεις προσεκτικά το μήνυμα μου θα δεις πως μιλάω για φωτογράφο της πιατσας, δηλαδή το 95% των φωτογράφων γάμου εκεί έξω. Μιλάω δηλαδή για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτά που έχω δει με βάση την δικιά μου εμπειρία. Φυσικά και υπάρχουν και φωτογράφοι που τους βρίσκεις με το κυάλι που θα σου βγάλουν και φωτογραφίες με large format ασπρομαυρο film στο γάμο σου και φυσικά δεν αναφέρομαι σε αυτούς. Η εργασία μιας δουλειάς χρεώνεται με την ώρα. Όταν ό άλλος λέει 2500ευρώ για 5 ώρες δηλαδή χρεώνει 500ευρώ την ώρα τότε μιλάμε για απάτη. Φυσικά η αγορά είναι ελεύθερη και ο καθένας μπορεί να χρεώνει όσο θέλει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα 2500 αντιπροσωπεύουν και την τελική ποιότητα του παραδιδόμενου προϊόντος. Πάντα θα υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις αλλά εδώ δεν θα μιλήσουμε για αυτές γιατί αποτελούν το 5% Βάσει του Νόμου 2121/93 ο οποίος μιλάει γενικά για πνευματικά δικαιώματα και όχι μόνο για φωτογραφίες κλπ λες δηλαδή πως όταν αγοράζεις έναν μουσικό δίσκο ενός καλλιτέχνη μπορείς να τον κάνεις ό,τι θέλεις μετά. Μπορείς να τον κάνεις αντίγραφο και να τον πουλάς. Ή αντίστοιχα την λίστα που θα παίξει ο DJ στον δικό σου γάμο, επειδή τον πλήρωσες, μπορεί να στην δώσει σε ένα στικάκι και να την ανεβάσεις προς πώληση στο soundcloud. Σου το είπα, δεν είναι έτσι τα όσα νομίζεις, μην είσαι απόλυτος. Γνωρίζεις πως ο γάμος για τον φωτογράφο δεν τελειώνει εκείνη την ημέρα; Αναφέρεις εργατοώρες λες και το ίδιο βράδυ ο φωτογράφος θα δώσει στο ζευγάρι την κάρτα SD και θα πει ορίστε - τέλος. Η δουλειά μου ξεκινάει την ημέρα του γάμου. Έχω να ετοιμάσω δείγματα στο μαγαζί μου, να αναλάβω τον σχεδιασμό του άλμπουμ , να ετοιμάσω τις παραγγελίες εκτυπωμένων φωτογραφιών, να εκτυπώσω - βιβλιοδετήσω τα άλμπουμ , να επικοινωνήσω με τον βιντεολήπτη για τις επιθυμίες του ζευγαριού και πόσες ακόμη εκκρεμότητες. Αυτές δεν είναι εργατοώρες; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις