Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2500 ευρώ για κάτι που θα κρατήσει 40-50-60 χρόνια και για πάντα θα σου προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους που θα μοιράζεσαι εκείνες τις στιγμές και θα αναπολείς πως ξεκίνησε το ταξίδι σου με τον άνδρωπο της επιλογής σου. Κάτι που θα δείχνεις στα παιδιά και στα εγγόνια σου  και θα τα ταξιδεύεις σε εκείνο τον χώρο και χρόνο. 

Αυτό πληρώνεις σε έναν έμπειρο φωτογράφο μαζί με την αισθητική του και το όραμά του σε συνδυασμό με το δικό σου, όχι τον εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός είναι κρίση του φωτογράφου για να φέρει σε πέρας το έργο που του ανέθεσες και τον πληρώνεις για αυτό. 

Κρίνεις από την δουλειά του και μόνο και τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι φωτογραφίες του. Όπως επίσης αν κατάφερε να αποθανατίσει τις όποιες σημαντικές στιγμές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Και άποψη μου ζήτησε καποιες από τις φωτό εκτυπώσεις μεγάλες (ανάλογα με τον χώρο σου) στην τιμή. Εκεί είναι η μαγεία όχι στο ψηφιακό υλικό. 

• Like 2
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spooker είπε

με ενοχλεί γιατί όταν πληρώνω για φωτογραφίες περιμένω να είναι με σωστό exposure εξαρχής.
Το high ISO ουσιαστικά είναι underexposure της φωτογραφίας. Kαμία σχέση δεν έχει μια φωτογραφία με flash σε σχέση με μια φωτογραφία που είναι underexposed και καποιος ανέβασε το iso είτε από τη μηχανή είτε από το lightroom. Μέρα με τη νύχτα ποιοτικά.

πληρώνω για τα raw files. Όλα είναι θέμα συμφωνίας.

Επειδη δεν καταλαβαινω τι ακριβως γραφεις για το iso, θες να το γραψεις λιγο διαφορετικα?

• Like 1
Δημοσ.

@spooker, κατι δεν εχεις καταλαβει καλα.
Το σωστο exposure το καταλαβαινεις απο το ιστογραμμα. Ειτε εχει 100 ISO ειτε 12800.

Τωρα για τα υπολοιπα που λες, μαλλον δεν γνωριζεις απο φωτογραφια. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, GoMaR είπε

@spooker, κατι δεν εχεις καταλαβει καλα.
Το σωστο exposure το καταλαβαινεις απο το ιστογραμμα. Ειτε εχει 100 ISO ειτε 12800.

Τωρα για τα υπολοιπα που λες, μαλλον δεν γνωριζεις απο φωτογραφια. 

το ιστόγραμμα στο raw file ναι . Όχι στο jpeg που οι περισσότερες μηχανές δείχνουν.
Άσε με να γνωρίζω καλύτερα, με δεδομένο πως τραβάω φωτογραφίες με manual focus φακούς.
Σε αυτό το video εξηγεί σωστά αυτό που θέλω να πω. Το ISO είναι applied gain σε μια φωτογραφία που συνήθως είναι underexposed ωστέ να την φέρει στα ίσα με κόστος τον αυξημένο θόρυβο.

για όσους βαριουνται να δουν το 5:25

Επεξ/σία από spooker
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spooker είπε

το ιστόγραμμα στο raw file ναι . Όχι στο jpeg που οι περισσότερες μηχανές δείχνουν.

wtf dude.. ποιος επαγγελματιας φωτογραφος παει σε δουλεια τραβωντας jpeg?
Ο φωτογραφος τα RAW θα επεξεργαστει και τα jpg θα σου δωσει η αν εχετε συμφωνησει τα raw τα οποια ας ειναι και 15 στοπ κατω. Ποιο το προβλημα σου ;

Μαν στο ξαναλεω, κατι δεν εχεις καταλαβει καλα. Το οτι εστιαζεις με manual φακους, μπραβο σου, αλλα δε μου λεει κατι πραγματικα.

Anyway, Μη χαλαμε το θεμα του παιδιου για τεχνικα θεματα. Αν θελεις ανοιξε θεμα να λυσουμε οσες αποριες εχεις.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GoMaR είπε

wtf dude.. ποιος επαγγελματιας φωτογραφος παει σε δουλεια τραβωντας jpeg?
Ο φωτογραφος τα RAW θα επεξεργαστει και τα jpg θα σου δωσει η αν εχετε συμφωνησει τα raw τα οποια ας ειναι και 15 στοπ κατω. Ποιο το προβλημα σου ;

Μαν στο ξαναλεω, κατι δεν εχεις καταλαβει καλα. Το οτι εστιαζεις με manual φακους, μπραβο σου, αλλα δε μου λεει κατι πραγματικα.

Anyway, Μη χαλαμε το θεμα του παιδιου για τεχνικα θεματα. Αν θελεις ανοιξε θεμα να λυσουμε οσες αποριες εχεις.

δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω. Είπα πως το histogram στις μηχανές είναι με βάση το jpeg. Δεν ειπα πως τραβάς jpeg. Τόση ώρα μιλάμε για raw.....
πχ Nikon d850
https://www.uglyhedgehog.com/t-684757-1.html

αν θέλεις άνοιξε θέμα εσύ να σου κάνω ιδιαίτερο. Είδες το video? οχι, Κατάλαβες το video? Σίγουρα όχι αφού δεν το είδες
Ας είναι τα raw 15 stop κάτω ? 😁Μην δείχνεις πόσο άσχετος είσαι. Εδώ προσπαθουμε να κάνουμε ETTR και εσύ μιλάς για 15 stop κάτω? 

Δημοσ.

Μαλλον δε καταλαβες την υπερβολη των 15 στοπ.
Δε χρειαζεται να δω κανενα βιντεο. Αν δε μπορεις ΕΣΥ ο ιδιος να εξηγησεις, τοτε σιγουρα δεν εχεις τις γνωσεις.
Οποτε ασε το ποιος ειναι ασχετος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Οταν πας σε εστιατοριο μπαινεις στην κουζινα να δεις με τι μαχαιρια και κατσαρολες δουλευει ο σεφ? Στο τελος του λες να σου δωσει και τα ωμα κρεατα που περισσεψαν?

Σωστοτατος φιλε...!!

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Οταν πας σε εστιατοριο μπαινεις στην κουζινα να δεις με τι μαχαιρια και κατσαρολες δουλευει ο σεφ? Στο τελος του λες να σου δωσει και τα ωμα κρεατα που περισσεψαν?

άμα είσαι ο Botrini του τραβάς και 2 σφαλιάρες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, CONAN_ είπε

το καλυτερο σεναριο ειναι αυτό, αλλα σκεψου και την παράνοια της νύφης, σοι κλπ   "μα καλα φωτογραφο δεν θα εχεις" ???  

Η γυναικα είχε συμφωνήσει, για τους άλλους δεν ξέρω. Λίγα άτομα είχανε καλέσει. Καλό είναι να κάνεις αυτό π που θέλεις και να μην επηρεάζεσαι από τρίτους. 

5 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ωχ, τις ξερω αυτες τις δουλεις του στυλ "θα φερω εναν φιλο που ξερει απο φωτογραφικες"

και μετα βγαινει κατι τετοιο

UK's worst wedding photographers' leave brides 'devastated over blurry  photos' - Mirror Online

Είχανε βγάλει πολλές πόζες, κράτησαν τις καλύτερες. Εγώ πάντως που μου τις έδειξε καλά τις είδα.

5 ώρες πριν, filipN είπε

- Μια χαρά και δυό τρομάρες.

- Οι γάμοι και τα βαφτίσια μπορεί να μην θέλουν τον καλύτερο και ευφυέστερο φωτογράφο, θέλουν όμως άτομο με αρκετή εμπειρία στη λήψη φωτογραφιών.

Οκ. Εγώ που τις κοίταξα, όσο και ο φίλος μου, τις θεωρούμε εντάξει. Τώρα πως θα τις θεωρούσες εσύ, ένας επαγγελματίας η οποιοσδήποτε άλλος, είναι θέμα του καθενος. 

Edit: Και προφανώς οι γάμοι οι βαπτίσεις και διάφορα κοινωνικά με πολύ κόσμο, είναι αντικείμενο των επαγγελματιών της φωτογραφίας, αυτό δεν αποκλείει να δοκιμάσει ένα μικρό ποσοστό κάποιων μια άλλη εναλλακτική που προφανώς μπορεί να έχει τα ρίσκα της στο θέμα της ποιότητας. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

τα κακα με το να βαλεις φιλο ειναι οτι μπορει να βγαλει μαπα φωτο. σιγουρα δε θα βγαλει τοσο καλες οσο επαγγελματιας οτι κ να λεμε, αλλα εδω μιλαμε οτι υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι οντως μεγαλο χάλι και μετα...

Αλλα για εμενα το πρόβλημα το βασικό ήταν πρακτικο.  Δεν ηθελα να χωσω τον φίλο να ειναι συνεχεια στη τρεχαλα επειδη εγω ηθελα να κανω οικονομία. Τον καλεσα στο γαμο σου για να γιορτασει, οχι για χαμάλη :P 

Δε το λεω με κακια, και εγω το σκεφτηκα σοβαρα ως λυση. Αλλα ενιωσα ασχημα να εχω 99ατομα να διασκεδαζουν, να πινουν κ να γλεντανε και 1ατομο να ειναι συνεχεια στην τσιτα. Ακομα κ χαλαρα εντελως να το παρει, παλι του κοβεις απο την διασκεδαση του και δε μου καθησε καλα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

τα κακα με το να βαλεις φιλο ειναι οτι μπορει να βγαλει μαπα φωτο. σιγουρα δε θα βγαλει τοσο καλες οσο επαγγελματιας οτι κ να λεμε, αλλα εδω μιλαμε οτι υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι οντως μεγαλο χάλι και μετα...

Αλλα για εμενα το πρόβλημα το βασικό ήταν πρακτικο.  Δεν ηθελα να χωσω τον φίλο να ειναι συνεχεια στη τρεχαλα επειδη εγω ηθελα να κανω οικονομία. Τον καλεσα στο γαμο σου για να γιορτασει, οχι για χαμάλη :P 

Δε το λεω με κακια, και εγω το σκεφτηκα σοβαρα ως λυση. Αλλα ενιωσα ασχημα να εχω 99ατομα να διασκεδαζουν, να πινουν κ να γλεντανε και 1ατομο να ειναι συνεχεια στην τσιτα. Ακομα κ χαλαρα εντελως να το παρει, παλι του κοβεις απο την διασκεδαση του και δε μου καθησε καλα.

Σωστό αυτό που λες. Ο φίλος μου είχε καλέσει ελάχιστα άτομα, δεν είχαν χρήματα, τις φωτογραφίες τις κράτησαν μόνο οι ίδιοι. Αν θες πολλά άτομα, τρέξιμο τζερτζελο και άλμπουμ που θα το δώσεις σε διάφορους τότε καλύτερα επαγγελματίας για να μην εκτεθείς. Ο θείος πχ όταν παντρευτηκε εδώσε το άλμπουμ σε 10 οικογένειες συγγενών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, xxpistoss said:

2500 ευρώ για κάτι που θα κρατήσει 40-50-60 χρόνια και για πάντα θα σου προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους που θα μοιράζεσαι εκείνες τις στιγμές και θα αναπολείς πως ξεκίνησε το ταξίδι σου με τον άνδρωπο της επιλογής σου. Κάτι που θα δείχνεις στα παιδιά και στα εγγόνια σου  και θα τα ταξιδεύεις σε εκείνο τον χώρο και χρόνο. 

Προς στιγμήν νόμιζα ότι μιλάμε για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών! 

5 hours ago, Charismo said:

Πάρτε και ένα τηλέφωνο και βγάζετε selfies για να θυμάστε και την "εμπειρία" με αυτή τη λογική.

Πιο πιθανό πάντως μου φαίνεται να έβλεπα ξανά αυτές τις φωτογραφίες παρά ένα άλμπουμ! 

2500€+ εν τω μεταξύ είναι ο μισός γάμος για μένα! :P

Επεξ/σία από NickTG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειχα δει μοντάζ απο hollywoodweddinggr .οκ δαπάνησαν real χρόνο κ για πείραγμα βιντεο... 

Κάποιος είχε προτείνει παλιότερα εύρεση team από dpgr 

Γενικά οι τιμές δεν έχουν όρια στην "βιομηχανία" αυτή..απλα να υπάρχει ενα vfm γιατί πρόσφατα   πετύχα να ζητάνε  4κ βίντεο κ τελικά έδωσαν στον πελάτη 1080(μάλλον με αυτό θα τράβαγαν)

😛span widget 

Υ.Γ. δεν ξέρω κανέναν μετά από χρόνια να ασχολήθηκε να ξαναδεί φωτός/βίντεο από τότε.θα έλεγα κ για μήνες μετά αλλά οκ... ;)

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ωχ, τις ξερω αυτες τις δουλεις του στυλ "θα φερω εναν φιλο που ξερει απο φωτογραφικες"

και μετα βγαινει κατι τετοιο

UK's worst wedding photographers' leave brides 'devastated over blurry  photos' - Mirror Online

Ειχε μυωπια ο φωτογραφος και δεν φορουσε τα γυαλια του, παραστατικοτητα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...