Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Οι τιμές για Αθήνα είναι γύρω στο χιλιάρικο για απλή φωτογράφιση δίχως μεταφορές σε άλλο μέρος και φωτογραφίσεις σε δεξίωση προετοιμασίας κτλ. Για επαρχία δεν ξέρω. 

Πάντως το καλύτερο το έκανε ένας φίλος στην βάπτιση του παιδιού του, δεν κάλεσε κανένα συνεργείο, αγόρασε μία  φωτογραφική την έδωσε σε έναν φίλο και ανέλαβε αυτός να βγάλει μερικές φωτογραφίες, του έδωσε και ένα χρηματικό ποσόν στο τέλος. Βέβαια αυτοί δεν τρελαινοντουσαν για φωτογραφίες ποιότητες και άλλα λούσα και γκλαμουριες, βγήκανε μια χαρά οι φωτογραφίες. 

το καλυτερο σεναριο ειναι αυτό, αλλα σκεψου και την παράνοια της νύφης, σοι κλπ   "μα καλα φωτογραφο δεν θα εχεις" ???  

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Πάντως το καλύτερο το έκανε ένας φίλος στην βάπτιση του παιδιού του, δεν κάλεσε κανένα συνεργείο, αγόρασε μία  φωτογραφική την έδωσε σε έναν φίλο και ανέλαβε αυτός να βγάλει μερικές φωτογραφίες, του έδωσε και ένα χρηματικό ποσόν στο τέλος. Βέβαια αυτοί δεν τρελαινοντουσαν για φωτογραφίες ποιότητες και άλλα λούσα και γκλαμουριες, βγήκανε μια χαρά οι φωτογραφίες. 

Ωχ, τις ξερω αυτες τις δουλεις του στυλ "θα φερω εναν φιλο που ξερει απο φωτογραφικες"

και μετα βγαινει κατι τετοιο

UK's worst wedding photographers' leave brides 'devastated over blurry  photos' - Mirror Online

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Οι τιμές για Αθήνα είναι γύρω στο χιλιάρικο για απλή φωτογράφιση δίχως μεταφορές σε άλλο μέρος και φωτογραφίσεις σε δεξίωση προετοιμασίας κτλ. Για επαρχία δεν ξέρω. 

- Μια χαρά και δυό τρομάρες.

- Οι γάμοι και τα βαφτίσια μπορεί να μην θέλουν τον καλύτερο και ευφυέστερο φωτογράφο, θέλουν όμως άτομο με αρκετή εμπειρία στη λήψη φωτογραφιών.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται πόσα μπορείς να δώσεις και τι ποιότητα θελεις να πάρεις. 

Μπορείς να βάλεις το φιλο σου  συγγενή σου κλπ για να βγάλει λιγες φωτογραφίες , να πας σε ενα επαγγελματια εχοντας δει πριν δείγματα δουλειάς του ή να το πας στο max αν έχεις τα (πολλά)  euros προσλαμβάνοντας τους καλύτερους

https://www.jerryghionisphotography.com/weddings

https://www.harpersbazaar.com/wedding/planning/g7155/best-wedding-photographers/

Επεξ/σία από prometheas
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτά με τους φίλους κι εμένα λίγο προχειροδουλειές μου ακούγονται, εκτός κι αν πραγματικά δεν σας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Πάρτε και ένα τηλέφωνο και βγάζετε selfies για να θυμάστε και την "εμπειρία" με αυτή τη λογική.

• Like 1
Δημοσ.

λόγω πρόσφατης εμπειρίας. Κάνε συμβόλαιο με τον φωτογράφο που θα ορίζει και την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των φωτογραφιών. Δεν φαντάζεσαι ποσο σε καθυστερούν. Μην προ-πληρώσεις με τίποτα όλο το ποσό. Δώσε κάποια στην αρχή και κάποια με την τελική παράδοση. Μίλα με τον φωτογράφο και πες του πως θέλεις οι φωτογραφίες να είναι με flash. Το αστείο που κάνουν κάποιοι και ανεβάζουν το iso στο θεό επειδή βαριουνται με αποτέλεσμα να γεμίζει η φωτογραφία θόρυβο είναι δείγμα αντι-επαγγελματία που απλά θέλει να σε ξεπετάξει. Ρώτα με την φωτογραφική μηχανή και φακούς θα τραβήξει και ενοείται να βάλεις στο συμβόλαιο την παράδοση των RAW αρχείων της μηχανής.

• Like 1
Δημοσ.

Το Iso στο θεο εξαρταται την μηχανη. Το φλας η θα εχει την λειτουργια του "fill in" η την λειτουργια φωτιζω και βγαινουν ολες φλατ. Δε μιλαω για ομπρελες κλπ ουτε bounced flash.
Εμενα αν μου ελεγαν πως να κανω την δουλεια μου και αρχιζαν περι iso, περι φλας κλπ, θα γελουσα και θα του ελεγα οκ ευχαριστω πηγαινε αλλου. Για αυτο βλεπεις αλμπουμ για να δεις ΑΝ σου αρεσει το στυλ του φωτογραφου και ο τροπος του.

Μια φορα σε μια φωτογραφιση ενος ξενοδοχειου, ειχα την αλλη πανω απο το κεφαλι μου σε ΚΑΘΕ κλικ και μου ελεγε, να παμε λιγο πιο περα; λιγο πιο αριστερα, λιγο απο δω ;  μηπως θελει λιγο πιο κατω ; 
Εβγαλα την μηχανη απο το τριποδο και της ειπα οριστε, ολη δικη σας. Τραβηξτε

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Το Iso στο θεο εξαρταται την μηχανη. Το φλας η θα εχει την λειτουργια του "fill in" η την λειτουργια φωτιζω και βγαινουν ολες φλατ. Δε μιλαω για ομπρελες κλπ ουτε bounced flash.
Εμενα αν μου ελεγαν πως να κανω την δουλεια μου και αρχιζαν περι iso, περι φλας κλπ, θα γελουσα και θα του ελεγα οκ ευχαριστω πηγαινε αλλου. Για αυτο βλεπεις αλμπουμ για να δεις ΑΝ σου αρεσει το στυλ του φωτογραφου και ο τροπος του.

Μια φορα σε μια φωτογραφιση ενος ξενοδοχειου, ειχα την αλλη πανω απο το κεφαλι μου σε ΚΑΘΕ κλικ και μου ελεγε, να παμε λιγο πιο περα; λιγο πιο αριστερα, λιγο απο δω ;  μηπως θελει λιγο πιο κατω ; 
Εβγαλα την μηχανη απο το τριποδο και της ειπα οριστε, ολη δικη σας. Τραβηξτε

Αν του πεις βάλε φλας και κατέβασε το ISO, όντως μια απάντηση υπάρχει μονο. Καλή σας μέρα, να πάτε αλλού!!!

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spooker είπε

λόγω πρόσφατης εμπειρίας. Κάνε συμβόλαιο με τον φωτογράφο που θα ορίζει και την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των φωτογραφιών. Δεν φαντάζεσαι ποσο σε καθυστερούν. Μην προ-πληρώσεις με τίποτα όλο το ποσό. Δώσε κάποια στην αρχή και κάποια με την τελική παράδοση. Μίλα με τον φωτογράφο και πες του πως θέλεις οι φωτογραφίες να είναι με flash. Το αστείο που κάνουν κάποιοι και ανεβάζουν το iso στο θεό επειδή βαριουνται με αποτέλεσμα να γεμίζει η φωτογραφία θόρυβο είναι δείγμα αντι-επαγγελματία που απλά θέλει να σε ξεπετάξει. Ρώτα με την φωτογραφική μηχανή και φακούς θα τραβήξει και ενοείται να βάλεις στο συμβόλαιο την παράδοση των RAW αρχείων της μηχανής.

Οταν πας σε εστιατοριο μπαινεις στην κουζινα να δεις με τι μαχαιρια και κατσαρολες δουλευει ο σεφ? Στο τελος του λες να σου δωσει και τα ωμα κρεατα που περισσεψαν?

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τιμες "νορμαλ" δεν υπαρχουν ετσι οπως το ρωτας γιατι ο καθε φωτογραφος κοστολογεί διαφορετικα την δουλεια του και την εργατοωρα του.

Επισης για τα αλμπουμ μπορω να σου πω οτι υπαρχουν εργαστηρια που τα χρεώνουν χοντρική 70€ αλλα υπαρχει και αλμπουμ με 300+€

Αντι να ψαχνεις φωτογραφο βαση τιμων θα σου προτεινα να βρεις φωτογραφο με δουλεια που ειναι ποιο κοντα σε αυτο που θελεις εσυ και στην αισθητικη σου,διαφορετικα ψαχνεις καποιο να κανει διεκπερεωτικα την δουλεια ωστε να εχεις μερικες φωτογραφιες και βιντεο για να θυμασαι εκεινες τις στιγμες.

υ.γ μην τσιμπισεις απο την ποσοτητα των φωτογραφιων που εχει γινει μοδα τελευταια,αν σε ενα μυστήριο 30-45 λεπτων παρεις 1000-1500 καταλαβαινεις οτι μιλαμε σχεδόν για τα ιδια καρε.Ασε που θα κανεις και καμια εβδομαδα να διαλεξεις αυτες που σου αρεσουν.

υ.γ

ειμαι φωτογραφος

Επεξ/σία από p@n0ss
  • Like 1
Δημοσ.

Έδωσα πριν 2 μήνες για τον γάμο μου, εκτός Ελλάδας - Βαλκάνια, 300 ευρω.

Για βίντεο 100ε - 1080, για 4Κ μου ζήτησαν 180ε.

και 200ε για φωτογράφιση και εκτυπωμένες με άλμπουμ γυρω στις 150 και όλο το αρχείο ψηφιακά και σε RAW.

2 άτομα βέβαια στο σπίτι της νύφης, μυστήριο και τραπέζι, δεν είχα εξτρά άτομο στο δικό μου δηλαδή.

Άριστη δουλειά απο επαγγελματίες, με gimbal, full frame camera κτλ.

Για το ίδιο πράγμα σε γειτονικό νησί απο αυτό που θες, μου είχαν ζητήσει 1500ε και άλλα 500 αν ήθελα το αρχείο ψηφιακά.

Ότι και να λέμε μιλάμε για τραγικές τιμές και το λέω εγώ που έχω και κάμερες και drone και ότι θες, δηλαδή ασχολούμαι.

Δημοσ.

Με σωστό προγραμματισμό, ο φωτογράφος μπορεί να βρεθεί στην προετοιμασία και του γαμπρού και της νύφης. Δεν χρειάζονται χιλιάδες φωτογραφίες. Απλά να έχει φαντασία και όρεξη. Next day, να το κάνεις με σκοπό να βγάλεις μπόλικες και καλές (γιατί στην ίδια μέρα θα είσαι και λίγο κουρασμένος). Αλλιώς, λίγες και καλές μέσα στην ίδια μέρα.

Σημαντικό, να δεις την δουλειά του, γιατί θα μπουν επεξεργασμένες φωτογραφίες στα άλμπουμ (αυτά θα βλέπεις/ετε), ενώ τα raw και τα βίντεο θα τα δείτε μία στου αγίου ποτέ, εκτός αν έχεις σχέση ή τρέλα με την φωτογραφία.

Επίσης, εξαρτάται από τον αριθμό των καλεσμένων. Αλλιώς να έχεις 1000 και αλλιώς 150.

Εμείς δώσαμε (Θεσσαλονίκη) κάπου στα 1500€ (φώτο+βίντεο για γαμοβάφτιση, μαζί με κάποιες φώτο στο τραπέζι)) χωρίς next day.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, spooker είπε

Αν σου ζητησει ομως ο και ο φωτογραφος συμβολαιο που θα οριζει που και πως θα χρησιμοποιησεις τις φωτογραφιες πχ social ή ακομα και εκτυπωση ( ναι ξερω δεν παιζει αυτο) μην του πεις οτι κανει πλακα γιατι εσυ την ξεκινησες !

ο φωτογραφος ειναι πνευματικος δημιουργος αυτου που εσυ λες RAW και αυτος οριζει πως εσυ μπορεις να τα χρησιμοποιησεις .Αυτα στις πολιτισμενες χωρες φυσικα....

Με το ιδιο σκεπτικο θα παρεις και το βιντεο σε RAW και φυσικα θα το μονταρεις μονος σου....

τωρα γιατι ο φωτογραφος επειδη βαριεται να ανεβαζει το ISO δεν στεκει ή μαλλον κατι εχεις καταλαβει λαθος

οι φωτογραφιες αν δεν ειναι με flash αλλα ειναι exposure correct εσενα γιατι σε ενοχλει ?

Επεξ/σία από p@n0ss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, p@n0ss είπε

Αν σου ζητησει ομως ο και ο φωτογραφος συμβολαιο που θα οριζει που και πως θα χρησιμοποιησεις τις φωτογραφιες πχ social ή ακομα και εκτυπωση ( ναι ξερω δεν παιζει αυτο) μην του πεις οτι κανει πλακα γιατι εσυ την ξεκινησες !

ο φωτογραφος ειναι πνευματικος δημιουργος αυτου που εσυ λες RAW και αυτος οριζει πως εσυ μπορεις να τα χρησιμοποιησεις .Αυτα στις πολιτισμενες χωρες φυσικα....

Με το ιδιο σκεπτικο θα παρεις και το βιντεο σε RAW και φυσικα θα το μονταρεις μονος σου....

τωρα γιατι ο φωτογραφος επειδη βαριεται να ανεβαζει το ISO δεν στεκει ή μαλλον κατι εχεις καταλαβει λαθος

οι φωτογραφιες αν δεν ειναι με flash αλλα ειναι exposure correct εσενα γιατι σε ενοχλει ?

με ενοχλεί γιατί όταν πληρώνω για φωτογραφίες περιμένω να είναι με σωστό exposure εξαρχής.
Το high ISO ουσιαστικά είναι underexposure της φωτογραφίας. Kαμία σχέση δεν έχει μια φωτογραφία με flash σε σχέση με μια φωτογραφία που είναι underexposed και καποιος ανέβασε το iso είτε από τη μηχανή είτε από το lightroom. Μέρα με τη νύχτα ποιοτικά.

πληρώνω για τα raw files. Όλα είναι θέμα συμφωνίας.

Επεξ/σία από spooker
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...