Προς το περιεχόμενο

Suse linux enterprise DESKTOP.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είπα να ασχοληθώ λίγο με αυτό μπας και μάθουμε τίποτα το διαφορετικό.

το ubuntu το έχω φάει μήνες τώρα, να το ξεπετάω σε ένα λαπτοπ.

το έχει χαζέψει κανείς ποτέ - το δουλεύει κάποιος;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Trigger Happy είπε

Με τον ρυθμο που ξεπετας τις διανομες εσυ , δεν θα φτανουν οι υπαρχοντες σε λιγο. :) 

Γιατι δεν ξεκινας με opensuse leap ή opensuse tumbleweed ?

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Trigger Happy είπε

είπα να ασχοληθώ λίγο με αυτό μπας και μάθουμε τίποτα το διαφορετικό.

το έχει χαζέψει κανείς ποτέ - το δουλεύει κάποιος;

Το ειχα δουλεψει εγω πριν απο χρονια , 5ετια αν θυμαμαι καλα , τωρα εχει βελτιωθει κι αυτο  και τη στιγμη που δουλευεις ubuntu δεν θα σε δυσκολεψει αν και εχει διαφορες στις εντολες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, mphxths είπε

Με τον ρυθμο που ξεπετας τις διανομες εσυ , δεν θα φτανουν οι υπαρχοντες σε λιγο. :) 

Γιατι δεν ξεκινας με opensuse leap ή opensuse tumbleweed ?

γιατί πολύ απλά, τριγυρίζω από έκδοση σε έκδοση για να δώ στην πράξη τις εφαρμογές και τις διαφορές. δοκιμάζω. δεν σου λέω ότι γίνομαι εξπερ σε 3 μήνες. για μένα είναι πολύ προτιμότερο να ξέρω πώς να δουλέψω το 70% - 80% των δυνατοτήτων ενός OS παρά να γίνω jedi master σε αυτό. 😀

η δουλειά μου, δεν έχει καμιά σχέση με αυτά οπότε απλά πειραματίζομαι. και όχι, δεν γράφω εντολές με κλειστά μάτια και με το ένα χέρι.

edit: https://www.youtube.com/watch?v=0BW9HhXeqn0 ??

46 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Το ειχα δουλεψει εγω πριν απο χρονια , 5ετια αν θυμαμαι καλα , τωρα εχει βελτιωθει κι αυτο  και τη στιγμη που δουλευεις ubuntu δεν θα σε δυσκολεψει αν και εχει διαφορες στις εντολες

το δοκίμασα στην δουλειά σαν τεστ αν θες.. είναι οκ έστω και αν τα περισσότερα εδώ μέσα είναι φτιαγμένα για τα παράθυρα. είπα να προχωρήσω λίγο παραπέρα. 

είτε αυτό, είτε κανένα ντέμπιαν ξέρω γω;

Επεξ/σία από Trigger Happy
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Trigger Happy είπε

γιατί πολύ απλά, τριγυρίζω από έκδοση σε έκδοση για να δώ στην πράξη τις εφαρμογές και τις διαφορές. δοκιμάζω. δεν σου λέω ότι γίνομαι εξπερ σε 3 μήνες. για μένα είναι πολύ προτιμότερο να ξέρω πώς να δουλέψω το 70% - 80% των δυνατοτήτων ενός OS παρά να γίνω jedi master σε αυτό. 😀

η δουλειά μου, δεν έχει καμιά σχέση με αυτά οπότε απλά πειραματίζομαι. και όχι, δεν γράφω εντολές με κλειστά μάτια και με το ένα χέρι.

edit: https://www.youtube.com/watch?v=0BW9HhXeqn0 ??

το δοκίμασα στην δουλειά σαν τεστ αν θες.. είναι οκ έστω και αν τα περισσότερα εδώ μέσα είναι φτιαγμένα για τα παράθυρα. είπα να προχωρήσω λίγο παραπέρα. 

είτε αυτό, είτε κανένα ντέμπιαν ξέρω γω;

καλυτερο ειναι απο το debian , αν βρω χρονο θα το περασω η θα βαλω redhat

Δημοσ.

https://www.redhat.com/en/technologies/linux-platforms/enterprise-linux

αυτό εννοείς; ναι, μπορεί να το θεωρούν από τα καλύτερα, αλλά εμένα η εταιρεία ΜΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.

ίσως το μοναδικό που δεν έχω κατεβάσει να κρατήσω ούτε ένα ISO.

πριν χρόνια, ντε και καλά, επαγγελματικό εμαιλ, ντε και καλά ΠΡΙΝ το κατεβάσω καν σαν ντεμο να μιλήσω με εκπρόσωπο.. αστα διαλα... να το δω θέλω ρε, όχι να το παντρευτώ. 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Trigger Happy είπε

ια μένα είναι πολύ προτιμότερο να ξέρω πώς να δουλέψω το 70% - 80% των δυνατοτήτων ενός OS παρά να γίνω jedi master σε αυτό. 😀

Μην φοβασαι αυτον που εχει προπονηθει σε 100 κλωτσιες απο 100 φορες στην καθεμια , αλλα αυτον που εχει προπονηθει σε μια κλωτσια 1000 φορες. ;) 
Οι διανομες δεν εχουν ουσιαστικες διαφορες. Τα DEs ειναι πανω κατω τα ιδια παντου. Οι εντολες ιδιες με μονη διαφορα σε ο,τι εχει να κανει με τον package manager.
Απο ενα σημειο και περα ειναι θεμα γουστου και φιλοσοφιας.

Η πιο desktop-oriented εκδοση του opensuse ειναι το Leap αν θες να πηγαινεις σιγα σιγα με τις ενημερωσεις , ενω αν θες να παιξεις στα ακρα πας στο Tumbleweed που ειναι rolling , bleeding edge αλλα σταθεροτατη , επιπεδου archlinux δηλαδη.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Ο package manager του ειναι σχετικά καλός και κάπου εκεί σταματάνε τα όποια θετικά έχει για εμένα. Το suse έχει ενα εργαλείο το yast που σε κάποιους φαίνεται σπαστικό. Επίσης αν και κάποιοι την πλασάρουν σαν διανομή με μεγάλο community υπάρχουν άλλες με πολύ μεγαλύτερο support. ΑΝ θες δοκίμασε το, ειναι κοντά στο στυλ redhat και fedora.
Αν θες να δοκιμάσεις όμως κάτι διαφορετικό -όπως εσύ άλλωστε είπες- είτε venom linux είτε void linux. Το τελευταίο ειναι διανομάρα φίλε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωχ ποσταρε ο φωτεινος παντογνωστης !

1 ώρα πριν, rhtoras είπε

Ο package manager του ειναι σχετικά καλός

Σχετικα καλος ο zypper ? To ακουσαμε και αυτο... *facepalm*

1 ώρα πριν, rhtoras είπε

και κάπου εκεί σταματάνε τα όποια θετικά έχει για εμένα.

Πες μου οτι δεν μιλας για το openSUSE και μιλας για καμμια πλεμποδιανομη στυλ artix !

1 ώρα πριν, rhtoras είπε

Αν θες να δοκιμάσεις όμως κάτι διαφορετικό -όπως εσύ άλλωστε είπες- είτε venom linux είτε void linux. Το τελευταίο ειναι διανομάρα φίλε.

Venom linux ? Source-based διανομη ? Με text-based installer ? Σοβαρα τωρα ? Η μανα της την ξερει αυτην την διανομη ? Αν θελει καποιος source-based διανομη , παει στο gentoo να μαθει και δυο πραγματα και να νοιωσει και χακερ !! Δεν εχει καν νοημα υπαρξης το venom linux.
Για το void linux τι να σχολιασω ? Συζηταμε εδω για σοβαρες διανομες επιπεδου redhat/opensuse και πας να μας πλασαρεις το void linux ως διανομαρα ?? 
Που καταντησαμε , μηδεν σεβασμος για διανομες επιπεδου redhat/opensuse/debian/fedora/slack , και να αναφερομαστε σε κατι πλεμπες τυπου void ως ... διανομαρες!! Καμμια σωτηρια για τον κοσμο του λινουξ...

Τραβα να κανεις καμμια εκπομπη για το μπασκετ που νομιζεις οτι το κατεχεις , και ασε το λινουξ για αλλους...

Επεξ/σία από mphxths
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, rhtoras είπε

Ο package manager του ειναι σχετικά καλός και κάπου εκεί σταματάνε τα όποια θετικά έχει για εμένα.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.  Το καλό με τις γνώμες είναι ότι όλοι έχουν από μια. Αλλά την αλήθεια να την λέμε. Πραγματικά η διανομή έχει πολλά  προβλήματα. Κατ αρχήν δουλεύει το Firefox,  χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα !!! Πως θα νοιώσεις αλλιώς σπουδαίος που τα κατάφερες να το στήσεις; Επίσης δουλεύει άψογα το Grub. Και κάτι μου λέει και το Butt!!!  Αν είναι δυνατόν!!!    Που είναι η μαγεία που είναι η γνώση; Μας θέλουν να βάζουμε διανομές όπου τα πάντα λειτουργούν και δεν σπάνε για να μας στερούν την γνώση!!!  Εεεε αμ πως... Η συνωμοσία των λειτουργικών διανομών δεν θα περάσει !!!

Τα SuSE είναι αξιολογότατες διανομές, το YaST τα σπάει και κάνει πράγματα με μια ευκολία που οι άλλες διανομές τα βλέπουν με τα κιάλια, το γραφικό του περιβάλλον είναι καλοδεμένο και η υποστήριξή για Cuda είναι επίσημη.

18 ώρες πριν, rhtoras είπε

Επίσης αν και κάποιοι την πλασάρουν σαν διανομή με μεγάλο community υπάρχουν άλλες με πολύ μεγαλύτερο support.

Ναι ενδεικτικά οι Venom και το  Void. Μιλάμε για γιγάντιες κοινότητες που δεν χωράνε σε ταξί και αναγκαστικά  χρησιμοποιούν αστικό λεωφορείο. Η κάτι άλλες διανομές που για να πάρεις υποστήριξη θα πρέπει να περάσεις πρώτα από προσωπική συνέντευξη.

Aς δούμε τι μαλακία πρότεινε αυτή την φορά:

Venom Linux is an independently-developed, rolling-release distribution inspired by CRUX. It targets experienced Linux users. Venom uses SysV init as the main init system and BSD-like ports as software packages which are managed by a custom package management tool called scratchpkg (written in compliance with POSIX standards). The distribution offers a simple graphical desktop built around the Openbox window manager and a text-mode system installer.

Αλήθεια πείτε μου ένα λόγο να επιλέξει κάποιος (πέραν του μαζοχισμού) αυτή την διανομή. Για το καταπληκτικό γραφικό περιβάλλον (δηλαδή το Openbox); Σοβαρά; Σε ποια χιλιετία ζούμε; Για το πλούσιο λογισμικό που δεν έχει; Αλήθεια μια διανομή που δεν την ξέρει η μάνα της και χρησιμοποιεί το δικό της σύστημα πακέτων, πόσα προγράμματα να υπάρχουν; Για τον εγκαταστάτη σε text-mode;  Για την φιλικότητα της που ξεκάθαρα λέει η περιγραφή πως δεν έχει;

Αν ναι γιατί χρησιμοποιεί το παμπάλαιο SysV init. Ας είμαστε τουλάχιστον  ειλικρινείς. Μόνο αυτό ενδιαφέρει το τρολάκι. Και να ήταν τουλάχιστο κάτι άλλο, να πεις πάλι καλά. Αλλά όχι, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει όλες τις διανομές που δεν έχουν ξέρετε τι. Και μην νομίζετε πως στην πραγματικότητα την δούλεψε και απέκτησε κάποια άποψη. Σιγά, απλά βάζει ένα φίλτρο να μην έχει ξέρετε τι, και τις πετάει με ρυθμό πολυβόλου. Θα ήθελε να πει ArtiX αλλά εδώ καλά καλά δεν μπορείς να βάλεις τον Firefox (σικ). Οπότε υπομονή κάποια στιγμή θα τελειώσουν όλες οι διανομές από την έλευση του πυρήνα και μετά. Αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως

image.png.3c5884c11676c223ddace5c03b2b4470.png

Το τελευταίο ειναι διανομάρα φίλε. Λόγια μεγάλων τρολιών

image.png.e3d28edf7c32b4a806c3e9ba77bf43a0.png

ΥΓ1: Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς
ΥΓ2: Το SuSE λόγος να μην το προτιμήσεις είναι κάποιες παλιές ιστορίες με την GPL και πατέντες, αλλά είσαι μικρός και δεν τα ξέρεις
ΥΓ3: Δεν προλέγω στην αντίδραση, έχει γίνει απρόβλεπτος και με μπερδεύει. Έτσι και αλλιώς είναι hit and run.  

Επεξ/σία από asfodelus
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 9/2/2022 στις 12:30 ΠΜ, rhtoras είπε

Ο package manager του ειναι σχετικά καλός και κάπου εκεί σταματάνε τα όποια θετικά έχει για εμένα. Το suse έχει ενα εργαλείο το yast που σε κάποιους φαίνεται σπαστικό. Επίσης αν και κάποιοι την πλασάρουν σαν διανομή με μεγάλο community υπάρχουν άλλες με πολύ μεγαλύτερο support. ΑΝ θες δοκίμασε το, ειναι κοντά στο στυλ redhat και fedora.

Ρε  πότε θα  σταματήσεις τις τρολιές και τις γελοιότητες; Πότε θα σταματήσεις να διώχνεις ΚΑΘΕ άνθρωπο που πάει να δοκιμάσει Linux, κάθε αρχάριο; Γιατί προφανώς όσοι ξέρουν δε σε λαμβάνουν υπόψη.

Ειλικρινά δεν έχω ξανασυνταντήσει στη ζωή μου τέτοια ψυχασθένεια.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/2/2022 στις 7:47 ΜΜ, μπουρτζοβλαχος είπε

Ρητορας, σαν να λεμε η κυρα παγωνη του linux :D 

τουλάχιστον η παγώνη εχει πτυχια .. ο ρητορας εχει πτυχια στο να σπαει  🦆🦆

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...