Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, DPU είπε

Το καλυτερο VFM εχουν οι intel. ο καθενας μπορει να συγκρινει τις επιδοσεις ευκολα στο userbenchmark.

Δεν είναι τελείως αντικειμενικό το userbenchmark έχει "προτιμήσεις". Καλύτερα να κάνεις σύγκριση από τα cpu score και physics score των 3d mark.Να προσθέσω και κάτι ακόμα δεν είναι τόσο vfm γιατί πρέπει να κάνεις συνδιασμούς με πολύ ακριβές μητρικές. Στα review έχουν πάντα chipset 690 με intel που δίνει τα πάντα από επιδόσεις έχει φουλ ταχύτητα στην pcix και ελεύθερια να κάνεις tweaks και overclock αλλά μιλάμε  για 200 ευρώ minimum είναι ακριβότερη motherboard από τις cpu. Τώρα για να πάρεις μια αξιόλογη motherboard που να μην χάνεις επιδόσεις από μνήμες pcix με 660 ή 670 chipset αλλά να μην κάνει overclock αλλά τουλάχιστον να μην χάνει σε επιδόσεις! πρέπει να δώσεις 150+ όταν στην amd παίζει ακόμα και ο 5950 χωρίς να χάνει επιδόσεις με μια μητρική των 40 ευρώ....ή να το πω καλύτερα με μια b450 των 70 ευρώ όπως η tomahawk max 2 κανείς τα πάντα! Για να το έχεις αυτό σε intel θες 200 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SkaL- είπε

...Τώρα για να πάρεις μια αξιόλογη motherboard που να μην χάνεις επιδόσεις από μνήμες pcix με 660 ή 670 chipset αλλά να μην κάνει overclock αλλά τουλάχιστον να μην χάνει σε επιδόσεις! πρέπει να δώσεις 150+ όταν στην amd παίζει ακόμα και ο 5950 χωρίς να χάνει επιδόσεις με μια μητρική των 40 ευρώ....ή να το πω καλύτερα με μια b450 των 70 ευρώ όπως η tomahawk max 2 κανείς τα πάντα! Για να το έχεις αυτό σε intel θες 200 ευρώ.

Και γιατί να το κάνεις αυτό με την Amd ? Aφού όπου νά΄ναι θα βγάλει AM5  και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ddr5... Για να βρεθείς σε λίγους μήνες με end of life μητρική και καινούργιες ddr4 που δεν θα μπορέσεις να ξαναχρησιμοποιήσεις ? Τουλάχιστον στην Ιντελ, ακόμα κι αν δεν πάρεις ddr5 πακέτο αλλά ddr4, οι ddr4 θα πάρουν άλλη μια φουρνιά με τους Raptor, σίγουρα... Αυτά τα έξοδα και τις διπλοπληρωμές για μνήμη το επόμενο χρονικό διάστημα. δεν τα υπολογίζεις ? Και πέρα απο αυτό με τις b660 έχεις τις νεότερες τεχνολογικές εξελίζεις σε επίπεδο μητρικής, ΤΩΡΑ,  κι όχι στο τέλος του χρόνου...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
17 ώρες πριν, DPU είπε

Το καλυτερο VFM εχουν οι intel. ο καθενας μπορει να συγκρινει τις επιδοσεις ευκολα στο userbenchmark.

Εκτος απο VFM και performance το βασικοτερο ειναι οτι εχει κερδισει την αξιοπιστια και τη διαρκεια ζωης τοσα χρονια.

powergpu_ryzen_5000.png

Δημοσ.

Which company is more secure? The question might seem pedantic when we consider that Intel currently has 242 publicly disclosed vulnerabilities, while AMD has only 16 (a 15:1 difference in AMD’s favor), but both companies also have a full roster of special security-minded features. 

Ανέκαθεν η Ίντελ στον βωμό των ψεύτικων επιδόσεων θυσίαζε την ασφάλεια των επεξεργαστών της είναι γνωστό εδώ και μια 20ετια. 

34 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Εκτος απο VFM και performance το βασικοτερο ειναι οτι εχει κερδισει την αξιοπιστια και τη διαρκεια ζωης τοσα χρονια.

powergpu_ryzen_5000.png

Νομίζω δεν οφείλεται στον επεξεργαστή αλλά σε κακό bios.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Ανέκαθεν η Ίντελ στον βωμό των ψεύτικων επιδόσεων θυσίαζε την ασφάλεια των επεξεργαστών της είναι γνωστό εδώ και μια 20ετια.

Νομίζω δεν οφείλεται στον επεξεργαστή αλλά σε κακό bios.

Εγω απο το 90' εχω αλλαξει 10αδες Intel χωρις προβλημα οπως και εχω στησει για φιλους επισης χωρις κανενα προβλημα.
Σου γραφω απο εναν 3770 που αγορασα το 2012 και δεν εχει κλεισει ποτε το pc απο τοτε παρα μονο απο διακοπη ρευματος.
Αλλοι 2x 3770 σε φιλους που πηραμε το pc την ιδια μερα παιζουν μια χαρα.
Eχω χαρισει στην αδερφη μου και εναν core 2 duo που επισης λειτουργει αψογα οπως και η πλειοψηφια των refurbish που τα αγοραζεις και σου δινω ακομα εγγυηση.
Αντιθετως με οσα AMD εστησα ειχα 2 φορες dead on arrival,3 φορες καμμενος μεσα στην εγγυηση,5 φορες καμμενος στη 5ετια,πολλα προβληματα με ram και θερμοκρασιες.

Δεν εχει σχεση το Bios με το Dead on Arrival.
Dead on Arrival ειναι αυτο που λεει και η μεταφραση,σε οτι Bios ή μητρικη και να τον βαλεις δεν θα παιξει.
Δεν αναφερονται σε μητρικες που θελουν update για να διαβασει τον επεξεργαστη αλλα για ελατωματικο προιον.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δεν εχει σχεση το Bios με το Dead on Arrival.
Eιναι αυτο που λεει και η μεταφραση,σε οτι Bios ή μητρικη και να τον βαλεις δεν θα παιξει.
Δεν αναφερονται σε μητρικες που θελουν update για να διαβασει τον επεξεργαστη αλλα για ελατωματικο προιον.

Οκ, δεν το πρόσεξα το dead arrival. Όταν πήρα τον 5950Χ είχα παρακολουθήσει λίγο Reddit που τους έκαιγαν σαν μπισκότα σε full load all cores 1.45-1.47v

Τους άλλαζε η amd με τρελή ταλαιπωρία μηνών.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Οκ, δεν το πρόσεξα το dead arrival. Όταν πήρα τον 5950Χ είχα παρακολουθήσει λίγο Reddit που τους έκαιγαν σαν μπισκότα σε full load all cores 1.45-1.47v

Τους άλλαζε η amd με τρελή ταλαιπωρία μηνών.

Αυτος ειναι και ο σημαντικοτερος λογος που παλι πηγα σε Intel 12700k.
Oταν εχω μια συνταγη τοσα πολλα χρονια και πανε ολα τελεια δεν την αλλαζω για 20ε διαφορα, για 10 fps, για 30w η για τη διαθεσιμοτητα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, neoxrated είπε

Έχοντας στην κατοχη μου και intel και amd, μπορω να πω οτι η intel ειναι πολυ πιο σταθερη και smooth παρα την amd (αν και πιο προσφατο setup). Βεβαια μπορει να φταιει κ καποιο αλλο εξαρτημα. Για μια καρτα amd sapphire που ειχα στο παρελθον δεν θελω να συζητησω καν την δραματικη εμπειρια μου. Παροτι οι amd ειναι αρκετα δυνατοι πλεον και VFM δεν θα το ξαναρισκαρω διοτι χρησιμοποιω το πισι για δουλεια. Ισως ειμαι ατυχος με την amd τι να πω

Κανονικα δεν σχολιαζω σε τετοια αλλα εδω πρεπει. ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΩ οταν λενε οτι χρησιμοποιουν το πισι για δουλεια και βαζουν ιντελ. Mainstream chipakia φανταζομαι μαλιστα. Μου καηκε πριν 1 χρονο περιπου x99 μητρικη και μαζι της πηρε και τον e5 2678 v3!!! (Κλασσικο προβλημα σε x99 μητρικες/cpu που ψηνονταν βγαζοντας error code 00) Ουτε 5 χρονια λειτουργιας δεν εβγαλε!!! Οποτε αναγκαστηκα πηγα στην αντιθετη πλευρα. Δεν μπορω να πω οτι ειδα την παραμικρη ασταθεια... Μαλιστα ειναι ολα smooth και υπερβολικα ποιο γρηγορα απ οτι με intel!!!

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Eloy είπε

Και γιατί να το κάνεις αυτό με την Amd ? Aφού όπου νά΄ναι θα βγάλει AM5  και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ddr5... Για να βρεθείς σε λίγους μήνες με end of life μητρική και καινούργιες ddr4 που δεν θα μπορέσεις να ξαναχρησιμοποιήσεις ? Τουλάχιστον στην Ιντελ, ακόμα κι αν δεν πάρεις ddr5 πακέτο αλλά ddr4, οι ddr4 θα πάρουν άλλη μια φουρνιά με τους Raptor, σίγουρα... Αυτά τα έξοδα και τις διπλοπληρωμές για μνήμη το επόμενο χρονικό διάστημα. δεν τα υπολογίζεις ? Και πέρα απο αυτό με τις b660 έχεις τις νεότερες τεχνολογικές εξελίζεις σε επίπεδο μητρικής, ΤΩΡΑ,  κι όχι στο τέλος του χρόνου...

Μα τα υπολογίζω για αυτό τα λέω όλα αυτά , το b660 δεν λέει τίποτα τεχνολογικά ειδικά αν τον φορτώσεις με πολλές συσκευές usb κτλ θα το πληρώσεις σε vga performance λόγο των λίγων pcix lanes. Σε κάθε καινούρια γενιά μνημών που βγαίνει δεν αξίζει να επενδύσεις με τις πρώτες μνήμες γιατί δεν είναι ούτε ιδιαίτερα γρήγορες ούτε προσφέρουν κάτι παραπάνω από την προηγούμενη γενιά σε επιδόσεις και είναι και πανάκριβες. Αξίζει να αγοράσεις νέας γενιάς μνήμες αφού περάσει ένας χρόνος και παραπάνω και βγουν γρηγορότερα μοντέλα. Οπότε δεν τον βλέπω καθόλου vfm τον 12400 με τα 190 ευρώ που κάνει και το ότι θέλει μητρική με αλλά 150 και μνήμες με 200 που θα χάσουν την αξίας τους. Ίσα ίσα αυτά κοστίζουν όλα μαζί 550 ευρώ και με 300 αγοράζεις ένα σετ 5600x μαζι με μητρική μνήμες βάζεις και τις παλιές σου ddr4 ή αγοράζεις με κάνα 60αρι ευρώ και είσαι με 200 ευρώ λιγότερα. Με μεγαλύτερες επιδόσεις και αν κάνεις και oc στον 5600x τότε η διαφορά μεγαλώνει ακόμα παραπάνω. Να δώσω τώρα παραπάνω τα 200 ευρώ και σε ένα χρόνο να έχουν πάει χαμένα και να έχω λιγότερες επιδόσεις μόνο vfm δεν είναι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SkaL- είπε

Μα τα υπολογίζω για αυτό τα λέω όλα αυτά , το b660 δεν λέει τίποτα τεχνολογικά ειδικά αν τον φορτώσεις με πολλές συσκευές usb κτλ θα το πληρώσεις σε vga performance λόγο των λίγων pcix lanes. Σε κάθε καινούρια γενιά μνημών που βγαίνει δεν αξίζει να επενδύσεις με τις πρώτες μνήμες γιατί δεν είναι ούτε ιδιαίτερα γρήγορες ούτε προσφέρουν κάτι παραπάνω από την προηγούμενη γενιά σε επιδόσεις και είναι και πανάκριβες. Αξίζει να αγοράσεις νέας γενιάς μνήμες αφού περάσει ένας χρόνος και παραπάνω και βγουν γρηγορότερα μοντέλα. Οπότε δεν τον βλέπω καθόλου vfm τον 12400 με τα 190 ευρώ που κάνει και το ότι θέλει μητρική με αλλά 150 και μνήμες με 200 που θα χάσουν την αξίας τους. Ίσα ίσα αυτά κοστίζουν όλα μαζί 550 ευρώ και με 300 αγοράζεις ένα σετ 5600x μαζι με μητρική μνήμες βάζεις και τις παλιές σου ddr4 ή αγοράζεις με κάνα 60αρι ευρώ και είσαι με 200 ευρώ λιγότερα. Με μεγαλύτερες επιδόσεις και αν κάνεις και oc στον 5600x τότε η διαφορά μεγαλώνει ακόμα παραπάνω. Να δώσω τώρα παραπάνω τα 200 ευρώ και σε ένα χρόνο να έχουν πάει χαμένα και να έχω λιγότερες επιδόσεις μόνο vfm δεν είναι.

Εδώ λένε ότι δεν βγάζουν προβλήματα οι ιντελ και τα x99 ψήνονται σαν να είναι μαρούλια... 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/2/2022 στις 7:55 ΜΜ, true_lucif3r είπε

Από τα καλύτερα κωμικά site το userbenchmark.
Καμια φορά αν είμαστε στις μαύρες μας μπαίνουμε κοιτάμε συγκριτικούς του πίνακες και γελάμε με την ψυχούλα μας.

geekbench και αυτο κωμικο?

Στις 7/2/2022 στις 7:44 ΜΜ, Alexaras1991 είπε

Ότι χειρότερο είναι το userbenchmark. Όλοι οι μεγάλοι tech youtubers το μπάναραν γιατί είναι ανακριβές.

οκ δεκτο. αλλα τα ιδια θα παρατηρησεις και στο geekbench

Δημοσ.
2 ώρες πριν, b-boy_steve είπε

Κανονικα δεν σχολιαζω σε τετοια αλλα εδω πρεπει. ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΩ οταν λενε οτι χρησιμοποιουν το πισι για δουλεια και βαζουν ιντελ. Mainstream chipakia φανταζομαι μαλιστα. Μου καηκε πριν 1 χρονο περιπου x99 μητρικη και μαζι της πηρε και τον e5 2678 v3!!! (Κλασσικο προβλημα σε x99 μητρικες/cpu που ψηνονταν βγαζοντας error code 00) Ουτε 5 χρονια λειτουργιας δεν εβγαλε!!! Οποτε αναγκαστηκα πηγα στην αντιθετη πλευρα. Δεν μπορω να πω οτι ειδα την παραμικρη ασταθεια... Μαλιστα ειναι ολα smooth και υπερβολικα ποιο γρηγορα απ οτι με intel!!!

Kαταλαβαίνεις ότι τις μητρικές δεν τις βγάζει η Intel, σωστά? Λέω εγώ τώρα...και μένα μου κάηκε το ψυγείο όταν είχα Intel στο πισί, ενώ τώρα με AMD το ψυγείο δουλεύει εδώ και 5 χρόνια. Κάπως έτσι...

2 ώρες πριν, SkaL- είπε

Ρε παιδιά τι αρλούμπες γράφεται πάλι. Δηλαδή στον 12400 δεν μπαίνουν οι παλιές σου μνήμες? Έλεος δηλαδή, χρύσα τα cpu της AMD αλλά μην πάτε να τα βγάλετε κάτι που δεν είναι. Ε vfm δεν είναι, πουλάνε σαπάκια σε τιμές χρυσού. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...