Προς το περιεχόμενο

Ιδιωτικό ΙΕΚ για Μουσική Τεχνολογια

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, poulinos είπε

το καταλαβες λαθος και δεν το ειπα εγω σωστα ..οχι να μπεις στο δημοσιο μετα το ιεκ αλλα να πας σε δημοσιο ιεκ αντι για ιδιωτικο. πολλα ατομα πανε ιδιωτικο και για να περασουν πιο ευκολα αν και η πιστοποιηση ειναι ιδια οσο ξερω και την δινεις σε δημοσιο. σιγουρα βεβαια μπορει και ενα ιδιωτικο ιεκ να ειναι καλυτερο σε εξοπλισμο αλλα γενικα αν σου αρεσει αυτο που κανεις και δημοσιο να πας θα την βρεις την ακρη και θα το χαρεις.

στα δημοσια ιεκ δεν μπαινεις ετσι απλα. οσοι καθηγητες ειχα σε δημοσιο ιεκ ηταν γνωστες του αντικειμενου και ηταν η δευτερη τους δουλεια. το θεμα δεν ηταν οι καθηγητες αλλα οι μαθητες. πχ Oracle καναμε με ατομο που δουλευε στην Oracle. καποια αλλα μαθηματα τα καναμε με ατομο που το πρωι ηταν στον στρατο στα δικτυα.με το ιδιο ατομο φαντασου οτι ειχαμε αναλαβει και μια εταιρεια και τους φτιαχναμε πραγματα εκει. δεν ειναι τυχαιοι οι καθηγητες.οι μαθητες ειναι τυχαιοι. τουριστες θα βρεις και στο ιδιωτικο.ειχα φιλο που τελειωσε απο το ιδιωτικο και δεν πηρε πιστοποιηση....ας μην σχολιασω. σιγουρα καποιος που πληρωνει τον ποναει περισσοτερο στο να μαθει αλλα δεν ειναι κανονας.

Μα φυσικά δεν είναι ότι θα πληρώσεις και θα σωθείς, άτομα που έρχονται για να παίξουν είναι παντού..αν και θα ήθελα πολύ να μην ισχύει αυτό.😅 Νομίζω έχω ήδη αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που το σκέφτομαι είναι ο καλύτερος εξοπλισμός. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, bunnyloop είπε

Μα φυσικά δεν είναι ότι θα πληρώσεις και θα σωθείς, άτομα που έρχονται για να παίξουν είναι παντού..αν και θα ήθελα πολύ να μην ισχύει αυτό.😅 Νομίζω έχω ήδη αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που το σκέφτομαι είναι ο καλύτερος εξοπλισμός. 

το καλύτερο είναι να πας ο ίδιος στο δημόσιο και σε ιδιωτικά της περιοχής σου , να βρεις άτομα να ρωτήσεις τι φάση παίζει

13 minutes ago, bunnyloop said:

το θεμα ειναι αν πραγματι εχουν καλυτερο εξοπλισμο...

2 ώρες πριν, korakios είπε

το καλύτερο είναι να πας ο ίδιος στο δημόσιο και σε ιδιωτικά της περιοχής σου , να βρεις άτομα να ρωτήσεις τι φάση παίζει

Δεν έχεις άδικο, ίσως ρωτήσω μέσω γνωστών. Έλεγα να πάω από κοντά σε ένα ιδιωτικό να δω τι έχουν να μου πουν. Προφανώς μαλακίες θα ακούσω, αλλά πρέπει να γίνει κι αυτό πριν επιλέξω. 😂

το θεμα ειναι αν πραγματι εχουν καλυτερο εξοπλισμο...

Πόσο καλό εξοπλισμό περιμένεις να έχει το δημόσιο; 🤔

Το θέμα είναι ότι τα ιεκ δεν είναι σχολές. Μεταδευτεροβάθμια είναι. Αν σκεφτεί κάποιος ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια ανήκαν στο υπουργείο εμπορίου.. 

17 minutes ago, jimis_vts said:

Το θέμα είναι ότι τα ιεκ δεν είναι σχολές. Μεταδευτεροβάθμια είναι. Αν σκεφτεί κάποιος ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια ανήκαν στο υπουργείο εμπορίου.. 

ισχυει.μισθολογικα δεν δινουν κατι παραπανω

5 hours ago, bunnyloop said:

. 😂

Πόσο καλό εξοπλισμό περιμένεις να έχει το δημόσιο; 🤔

στο ιδιωτικο σιγουρα θα πουλησουν και λιγο μουρη για να τα σκασεις.επισης ειναι ενα σχετικα καλο εξοδο το ιδιωτικο ιεκ. για τον εξοπλισμο το ειπα επειδη ενας ιδιωτικος φορεας το να αλλαξει εναν εξοπλισμο ειναι ενα επιπλεον εξοδο που πολλοι θελουν να αποφυγουν για μεγιστο κερδος οπως σε πολλα πραγματα στον ιδιωτικο τομεα.

βεβαια οπως εγραψα πιο πανω αν σου αρεσει αυτο που κανεις τοτε θα το πας 5 βηματα παραπανω επειδη ακριβως το γουσταρεις.θα διαβασεις εξτρα και δεν θα σε εμποδισει ουτε οτι δεν εχουν τον καλυτερο εξοπλισμο ουτε οτι η νοοτροπια των μισων εκειμεσα ειναι παμε να περασουμε την ωρα μας.ειτε λεγετε δημοσιο ειτε ιδιωτικο.

ξερεις τι ειναι να μην προλαβαινεις να ξεκινησεις να γραφεις εξετασεις και να σε ρωτανε να βοηθησεις:  p  .να σε βαζουν να καθεσαι στην εδρα για να μην βοηθας κοσμο:p

μια μικρογραφια πανεπιστημιου .αιωνιοι φοιτητες ,ατομα που δεν πηραν ποτε πιστοποιηση,ατομα που σπαταλησαν 2 χρονια και δεν εμαθαν τπτ.

βεβαια δεν ασχολεισαι με αυτους και εχεις την υγεια σου

14 ώρες πριν, bunnyloop είπε

Θέλω να γεμίσω το χρόνο μου με ακόμα ένα προπτυχιακό πτυχίο πιο "ελαφρύ" σε θεματικότητα από αυτό που ήδη σπουδάζω (έχω καταλήξει στην μουσική τεχνολογία) και σκεφτόμουν να παω σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ. Και λεω ιδιωτικό, γιατί έχω ακούσει από γνωστούς για τον καλύτερο εξοπλισμό, συγκριτικά με τα δημόσια ΙΕΚ και προφανώς δεν με εκπλήσσει. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις απο απόφοιτους ΙΕΚ για την γενική εικόνα αυτών, τα δίδακτρα, αν άξιζει να δώσεις τα χρήματα που σου ζητάνε, αν σου προσφέρουν κάτι παραπάνω απο μια απλή παράδοση μαθήματος και πρακτική και ό,τι άλλο πιστέυετε πως είναι άξιο αναφοράς. Ευχαριστώω😊

Ειδικά για μουσική **τεχνολογία** ή/και τεχνολογία ήχου δεν αξίζει να πας σε ελληνικό ίδρυμα. 

Θα έχεις μέσα είτε μουσικούς που καμία σχέση δεν έχουν με την τεχνολογία ή απαίδευτους τεχνολόγους που προσεγγίζουν την τεχνολογία σαν θέμα θρησκείας με full προλήψεις (ναι) και προκαταλήψεις. 

Εάν σου αρέσει ο κλάδος αυτός, τότε σου προτείνω το εξής:

1. Δες τι μαθήματα κάνουν σε 2-3 ΙΕΚ, τους τίτλους μόνο, φτάνει
  2. Δες τι από αυτά σε ενδιαφέρει να μάθεις εσύ
  3. Ψάξε online για μαθήματα πάνω σε αυτά τα αντικείμενα από ξένα ιδρύματα ή/και coursera και λοιπά εκπαιδευτικά platforms

Το χαρτί από το ΙΕΚ, εφόσον ήδη σπουδάζεις, θα σου είναι άχρηστο σαν τυπικό προσόν και, τελικά, πας μόνο για τις γνώσεις. Το να ξοδέψεις χρόνο για να μάθεις κάτι και να το μάθεις λάθος, είναι εντελώς μη optimal πρακτική. Κάνε τα παραπάνω και πιθανολογώ πως θα μάθεις αρκετά καλύτερα και πιο σωστά από ό,τι σε ένα ΙΕΚ. 

13 ώρες πριν, DrKo είπε

Ειδικά για μουσική **τεχνολογία** ή/και τεχνολογία ήχου δεν αξίζει να πας σε ελληνικό ίδρυμα. 

Θα έχεις μέσα είτε μουσικούς που καμία σχέση δεν έχουν με την τεχνολογία ή απαίδευτους τεχνολόγους που προσεγγίζουν την τεχνολογία σαν θέμα θρησκείας με full προλήψεις (ναι) και προκαταλήψεις. 

Εάν σου αρέσει ο κλάδος αυτός, τότε σου προτείνω το εξής:

1. Δες τι μαθήματα κάνουν σε 2-3 ΙΕΚ, τους τίτλους μόνο, φτάνει
  2. Δες τι από αυτά σε ενδιαφέρει να μάθεις εσύ
  3. Ψάξε online για μαθήματα πάνω σε αυτά τα αντικείμενα από ξένα ιδρύματα ή/και coursera και λοιπά εκπαιδευτικά platforms

Το χαρτί από το ΙΕΚ, εφόσον ήδη σπουδάζεις, θα σου είναι άχρηστο σαν τυπικό προσόν και, τελικά, πας μόνο για τις γνώσεις. Το να ξοδέψεις χρόνο για να μάθεις κάτι και να το μάθεις λάθος, είναι εντελώς μη optimal πρακτική. Κάνε τα παραπάνω και πιθανολογώ πως θα μάθεις αρκετά καλύτερα και πιο σωστά από ό,τι σε ένα ΙΕΚ. 

Έχω σκεφτεί να κάνω ακριβώς αυτό. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, σε αυτό τον τομέα δεν είναι απαραίτητο ένα πτυχίο. Γυρνάει στο μυαλό μου αρκετά. 

17 ώρες πριν, poulinos είπε

ισχυει.μισθολογικα δεν δινουν κατι παραπανω

στο ιδιωτικο σιγουρα θα πουλησουν και λιγο μουρη για να τα σκασεις.επισης ειναι ενα σχετικα καλο εξοδο το ιδιωτικο ιεκ. για τον εξοπλισμο το ειπα επειδη ενας ιδιωτικος φορεας το να αλλαξει εναν εξοπλισμο ειναι ενα επιπλεον εξοδο που πολλοι θελουν να αποφυγουν για μεγιστο κερδος οπως σε πολλα πραγματα στον ιδιωτικο τομεα.

βεβαια οπως εγραψα πιο πανω αν σου αρεσει αυτο που κανεις τοτε θα το πας 5 βηματα παραπανω επειδη ακριβως το γουσταρεις.θα διαβασεις εξτρα και δεν θα σε εμποδισει ουτε οτι δεν εχουν τον καλυτερο εξοπλισμο ουτε οτι η νοοτροπια των μισων εκειμεσα ειναι παμε να περασουμε την ωρα μας.ειτε λεγετε δημοσιο ειτε ιδιωτικο.

ξερεις τι ειναι να μην προλαβαινεις να ξεκινησεις να γραφεις εξετασεις και να σε ρωτανε να βοηθησεις:  p  .να σε βαζουν να καθεσαι στην εδρα για να μην βοηθας κοσμο:p

μια μικρογραφια πανεπιστημιου .αιωνιοι φοιτητες ,ατομα που δεν πηραν ποτε πιστοποιηση,ατομα που σπαταλησαν 2 χρονια και δεν εμαθαν τπτ.

βεβαια δεν ασχολεισαι με αυτους και εχεις την υγεια σου

Μωρέ δεν αντιλέγω.. 

2 hours ago, bunnyloop said:

Έχω σκεφτεί να κάνω ακριβώς αυτό. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, σε αυτό τον τομέα δεν είναι απαραίτητο ένα πτυχίο. Γυρνάει στο μυαλό μου αρκετά. 

Μωρέ δεν αντιλέγω.. 

επισης εχει να κανει και με το ποσο καλα ειναι τα οικονομικα σου για ιδιωτικο ιεκ ή σεμιναρια πανω σε αυτο που θες.or both

17 ώρες πριν, poulinos είπε

επισης εχει να κανει και με το ποσο καλα ειναι τα οικονομικα σου για ιδιωτικο ιεκ ή σεμιναρια πανω σε αυτο που θες.or both

Και τα δύο κοστίζουν..αν δυσκολεύεσαι τόσο πια, δε το συζητάς καν.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

τελικα τι αποφασισες;:p

Δε νομίζω πως αξίζει να πληρώσω ιδιωτικό ΙΕΚ εφόσον είναι ακριβώς η ίδια πιστοποίηση επαγγελματικής κατάρτισης με το δημόσιο ΙΕΚ...και δεν είναι καν πτυχίο...μου φαίνεται λίγο ανόητο να πετάξω λεφτά έτσι κι ας 'έχουν καλύτερο εξοπλισμό'..... Σκεφτόμουν να ψαχτώ για ενα pre bachelor ετήσιο σε κάποιο φορέα μεγαλύτερης βαρύτητας από των ΙΕΚ (ακόμα ψάχνομαι στο που και πως...το χω υπό έλεγχο όμως 😅) ή απλά να πάω στο δημόσιο ΙΕΚ, για να έχω ας πούμε ένα χαρτί που να δείχνει ότι ξέρω που παν' τα τέσσερα και να ψαχτώ κατά προτίμηση, για internship σε κάποιο studio. Νομίζω και περισσότερα θα μάθω και οι γνωριμίες που θα κάνω θα είναι πιο ουσιαστικές. 

Εχω περιθώριο ακόμα να αποφασίσω. Σίγουρα δε θέλω να πάρω βιαστικές αποφάσεις, για τώρα πάντως, αυτό στέκει καλύτερα στο μυαλό μου. 

2 ώρες πριν, bunnyloop είπε

Δε νομίζω πως αξίζει να πληρώσω ιδιωτικό ΙΕΚ εφόσον είναι ακριβώς η ίδια πιστοποίηση επαγγελματικής κατάρτισης με το δημόσιο ΙΕΚ...και δεν είναι καν πτυχίο...μου φαίνεται λίγο ανόητο να πετάξω λεφτά έτσι κι ας 'έχουν καλύτερο εξοπλισμό'..... Σκεφτόμουν να ψαχτώ για ενα pre bachelor ετήσιο σε κάποιο φορέα μεγαλύτερης βαρύτητας από των ΙΕΚ (ακόμα ψάχνομαι στο που και πως...το χω υπό έλεγχο όμως 😅) ή απλά να πάω στο δημόσιο ΙΕΚ, για να έχω ας πούμε ένα χαρτί που να δείχνει ότι ξέρω που παν' τα τέσσερα και να ψαχτώ κατά προτίμηση, για internship σε κάποιο studio. Νομίζω και περισσότερα θα μάθω και οι γνωριμίες που θα κάνω θα είναι πιο ουσιαστικές. 

Εχω περιθώριο ακόμα να αποφασίσω. Σίγουρα δε θέλω να πάρω βιαστικές αποφάσεις, για τώρα πάντως, αυτό στέκει καλύτερα στο μυαλό μου. 

Λάθος όρος, apprenticeship εννοώ.. Μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας 😂

6 λεπτά πριν, bunnyloop είπε

Στο ξανατονίζω: στην Ελλάδα, η μουσική τεχνολογία είναι κάτι σαν βουντού. Υπάρχει ελάχιστη επιστημονική κατάρτιση, και τα περισσότερα θέματα προσεγγίζονται σαν «τέχνη» από ανθρώπους που θέλανε να παίζουν μουσική, αλλά δεν επενδύσανε σε σπουδές πάνω σε ένα όργανο και τώρα θέλουν να ζήσουν το ίδιο, γυρνώντας κουμπάκια.

34 minutes ago, bunnyloop said:

Λάθος όρος, apprenticeship εννοώ.. Μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας 😂

καποιο κολλεγιο κτλ σιγουρα ειναι πιο δυνατο χαρτι.αυτο για το ιδιωτικο vs δημοσιο με βρισκρι συμφωνο διοτι κσμαι εγω πηγα με σκοπο να παρω ενα χαρτι παραπανω.το τεχνικο υποβαθρο το ειχα αλλωστε αφου δουλευα παραλληλα με τα ιεκ.οποτε κ πηγα δημοσιο.

2 ώρες πριν, DrKo είπε

Στο ξανατονίζω: στην Ελλάδα, η μουσική τεχνολογία είναι κάτι σαν βουντού. Υπάρχει ελάχιστη επιστημονική κατάρτιση, και τα περισσότερα θέματα προσεγγίζονται σαν «τέχνη» από ανθρώπους που θέλανε να παίζουν μουσική, αλλά δεν επενδύσανε σε σπουδές πάνω σε ένα όργανο και τώρα θέλουν να ζήσουν το ίδιο, γυρνώντας κουμπάκια.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες. Τι προτείνεις δηλαδή; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...