MasterX Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Εκτός από το πολύ δυνατό workstation μου, σε όλους τους άλλους υπολογιστές μου μια ζωή είχα και έχω MicroATX μητρικές, τις οποίες αντικατέστησα κατά διαστήματα μόνος μου, χωρίς ποτέ να μου χαλάσουν. Μια χαρά είναι η Mortar για τον 5600G και μια χαρά είναι το mini κουτί γενικά. Εκεί που δεν συμφωνώ είναι στο συγκεκριμένο Aerocool, γιατί έχει το τροφοδοτικό πάνω, που σημαίνει θα εισπνέει τη θερμότητα του συστήματος με μείωση της διάρκειας ζωής του και αύξηση της πίεσης σε αυτό. Κουτί να πάρεις μόνο με το τροφοδοτικό κάτω. ναι εχεις η μητρικη μια χαρα θα ειναι.. απλα στις αξιολογησεις καποιος γραφει: Προσοχή το heatsink διπλα απο τον επεξεργαστή μπορει να βρίσκει επάνω στο ανεμιστηράκι του back panel σε μικρά κουτιά. και μαλλον εχει δικιο γιατι εχει κατι σαν υπερυψωμενη ψυκτρα βλεπω διπλ απο το backpanel Οποτε το συγκεκριμενο μικρο κουτι θα εχει θεμα ισως αν του αρεσει παμε στο Sharkoon VG7-W αλλα και παλι βλεπω οτι ισως βρισκει η μητρικη στον πισω ανεμιστηρα..δε ξερω πως να το τσεκαρω αυτο.. η να δω για αλλη micro μητρικη για να ειμαι σιγουρος ισως;
RTW4ever Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, MasterX είπε ναι εχεις η μητρικη μια χαρα θα ειναι.. απλα στις αξιολογησεις καποιος γραφει: Προσοχή το heatsink διπλα απο τον επεξεργαστή μπορει να βρίσκει επάνω στο ανεμιστηράκι του back panel σε μικρά κουτιά. και μαλλον εχει δικιο γιατι εχει κατι σαν υπερυψωμενη ψυκτρα βλεπω διπλ απο το backpanel Οποτε το συγκεκριμενο μικρο κουτι θα εχει θεμα ισως αν του αρεσει παμε στο Sharkoon VG7-W αλλα και παλι βλεπω οτι ισως βρισκει η μητρικη στον πισω ανεμιστηρα..δε ξερω πως να το τσεκαρω αυτο.. η να δω για αλλη micro μητρικη για να ειμαι σιγουρος ισως; Ε προφανώς δεν έκατσα να ψάξω τέτοιες λεπτομέρειες. Εγώ μίλησα γενικότερα για τις microatx από πλευράς ποιότητας και δυνατοτήτων. Τώρα αν υπάρχει τέτοιο θέμα, απλά βρες άλλη παρόμοια μητρική. 1
atheatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Σχετικά με το τροφοδοτικό μην τσιγκουνευτείς. Ένα οποιοδήποτε κουτί με δυνατότητα να τοποθετηθεί το τροφοδοτικό έτσι ωστε να τραβάει αέρα από έξω , προτείνεται, ασχέτως θέσης (πάνω , κάτω, δεξιά ,αριστερά κτλ.). Σχετικά με τις μνήμες θα συμβουλευτείς τον κατασκευαστή της μητρικής που θα επιλέξεις. Επίσης ψάξε και τα μεταχειρισμένα , μήπως βρεις κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά που θα έδινες για καινούργιο αλλά χειρότερο. Εννοείται ότι ζητάς επίδειξη καλής λειτουργίας στα μεταχειρισμένα πριν τα αγοράσεις ή παρέχεται δυνατότητα επιστροφής χρημάτων πχ. Ebay. 1
MasterX Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, atheatos είπε Σχετικά με το τροφοδοτικό μην τσιγκουνευτείς. Ένα οποιοδήποτε κουτί με δυνατότητα να τοποθετηθεί το τροφοδοτικό έτσι ωστε να τραβάει αέρα από έξω , προτείνεται, ασχέτως θέσης (πάνω , κάτω, δεξιά ,αριστερά κτλ.). Σχετικά με τις μνήμες θα συμβουλευτείς τον κατασκευαστή της μητρικής που θα επιλέξεις. Επίσης ψάξε και τα μεταχειρισμένα , μήπως βρεις κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά που θα έδινες για καινούργιο αλλά χειρότερο. Εννοείται ότι ζητάς επίδειξη καλής λειτουργίας στα μεταχειρισμένα πριν τα αγοράσεις ή παρέχεται δυνατότητα επιστροφής χρημάτων πχ. Ebay. Be Quiet Pure Power 11 CM 400W 80 Plus Gold που προτάθηκε αντι του Corsair CX550M Bronze..αξιζει το Gold και να πεσουμε σε βατ; εχεις καμια αλλη προταση;
atheatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, MasterX είπε Be Quiet Pure Power 11 CM 400W 80 Plus Gold που προτάθηκε αντι του Corsair CX550M Bronze..αξιζει το Gold και να πεσουμε σε βατ; εχεις καμια αλλη προταση; Όπως έγραψα παραπάνω μην τσιγκουνευτείς στο τροφοδοτικό. 7 στα 10 προβλήματα που παρουσιάζονται στο insomnia για pc hardware, προέρχονται από το τροφοδοτικό. Εννοείται όσο καλύτερη πιστοποίηση, τόσο καλύτερο τροφοδοτικό και τα 400 w καλύπτουν το σύστημα που θες να στήσεις τώρα , αλλά ίσως είναι πρόβλημα αν θα προσθέσεις κάρτα γραφικών μετά. Για αυτό επαναλαμβάνω δες και στα μεταχειρισμένα και ζητά επίδειξη λειτουργίας αν γίνεται σε υπολογιστή με στρες τεστ. Ή κόψε από άλλου πάλι κοιτώντας σε μεταχειρισμένα. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από atheatos 1 1
leros2004 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, MasterX είπε ναι εχεις η μητρικη μια χαρα θα ειναι.. απλα στις αξιολογησεις καποιος γραφει: Προσοχή το heatsink διπλα απο τον επεξεργαστή μπορει να βρίσκει επάνω στο ανεμιστηράκι του back panel σε μικρά κουτιά. και μαλλον εχει δικιο γιατι εχει κατι σαν υπερυψωμενη ψυκτρα βλεπω διπλ απο το backpanel Οποτε το συγκεκριμενο μικρο κουτι θα εχει θεμα ισως αν του αρεσει παμε στο Sharkoon VG7-W αλλα και παλι βλεπω οτι ισως βρισκει η μητρικη στον πισω ανεμιστηρα..δε ξερω πως να το τσεκαρω αυτο.. η να δω για αλλη micro μητρικη για να ειμαι σιγουρος ισως; Τηνέχω την μητρική με αυτό το κουτί: https://www.skroutz.gr/s/13917584/Sharkoon-V1000-Window-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-Μαύρο.html Δεν είχε θέμα χωροταξικό 1
mixalis95320 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και τα δυο τροφοδοτικα που προταθηκαν βγαινουν κοντα στα 70ε (αποστολη αντικαταβολη - αμεσα διαθεσιμο) Αν ειναι να δωσεις 70 δωσε αλλα 5 και παρε το Corsair tx550m που βγαινει στα 5+ ευρω. Gold, 7 χρονια εγγυηση. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από mixalis95320 1 1
MasterX Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, mixalis95320 είπε Και τα δυο τροφοδοτικα που προταθηκαν βγαινουν κοντα στα 70ε (αποστολη αντικαταβολη - αμεσα διαθεσιμο) Αν ειναι να δωσεις 70 δωσε αλλα 5 και παρε το Corsair tx550m που βγαινει στα 5+ ευρω. Gold, 7 χρονια εγγυηση. CORSAIR PSU CX550M απο e-shop που με βολευει το παιρνω στα 57ε Corsair TX550M 550W Gold θα βγει 76ε τουλαχιστον θα το συζητησω με το φιλο για τον οποιο προοριζεται το PC και θα δουμε 1
pcmasterrace123 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Στις 7/2/2022 στις 4:06 ΜΜ, MasterX είπε Θελω να φτιαξω PC για ενα φιλο.. παιζει πολλες ωρες τη βδομαδα στο PC μονο LoL και WoW (εχει και κονσολα για οτιδηποτε αλλο). Τωρα εχει ενα αρκετα παλιο συστημα που θα δειτε στη φωτο και μαλιστα παιζει και σε 1366x768 για την ωρα. Οταν έχει πολύ κόσμο στο παιχνιδι λεει οτι πλέον πεφτουν τα fps (αν δεν κανω λαθος αυτο ειναι θεμα CPU αυτο). Οποτε θελουμε ενα νεο PC να καλυπτει αυτα τα 2 game ανετα και σε full HD εννοειται. Budget 550e (βαρια να κινηθουμε προς τα 600).. θα τα παρουμε απο Σκρουτζ σε 2-3 μαγαζια το πολυ. Περιπου σκεφτομαι κατι τετοιο, οποτε προτεινετε και διορθωστε οτι πιστευετε καλυτερο: AMD Ryzen 5 5600G 230€ MSI B450-A Pro Max 63€ G.Skill Ripjaws V 16GB 3600MHz 66€ Kingston KC2500 SSD 250GB 36€ Be Quiet System Power 9 600W 52€ ή Corsair CX550M 57€ Cougar MX410 Mesh-G 80€ ή Cougar MX440-G RGB 66€ ή κατι αλλο;;; (θα ηθελε με RGB) το MX410 βλεπω παει προς εξαφανιση; Εμένα μου αρέσει ,τα 250 gb είναι λίγα όμως. Εγώ θα έκοβα από το κουτί για να πάρω μεγαλύτερο ssd. Τώρα τα 600w για αυτό το σύστημα είναι overkill ,αλλά στο μέλλον μπορεί να βάλει και καμία gpu οπότε με αυτό το σκεπτικό βγάζει νόημα.
Nik1239 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, pcmasterrace123 είπε Εμένα μου αρέσει ,τα 250 gb είναι λίγα όμως. Εγώ θα έκοβα από το κουτί για να πάρω μεγαλύτερο ssd. Τώρα τα 600w για αυτό το σύστημα είναι overkill ,αλλά στο μέλλον μπορεί να βάλει και καμία gpu οπότε με αυτό το σκεπτικό βγάζει νόημα. Καλύτερα να πάρει ένα κουτί που του αρέσει τώρα και δίσκο τον αλλάζει ή παίρνει άλλον αργότερα αν δεν τον καλύπτει , επισης μπορεί να μεταφέρει τον ένα τουλάχιστον δίσκο από το παλιό στο καινούργιο
MasterX Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) το PC δεν εχει χτιστει ακομα γιατι λογω οικονομικων ο φιλος παιρνει τα κομματια σιγα σιγα.. μεσα στο Μαρτη θα το ολοκληρωσουμε. μετα απο αρκετες μερες που εκανε την παραγγελια για το Western Digital Blue SN570 SSD 500GB ελαβε σημερα μηνυμα απο e-shop οτι παρα τις προσπαθειες για ευρεση του δεν καταφεραν να τον βρουν γιατι εχει εξαντληθει. Μας αντιπροτειναν τον SAMSUNG MZ-V8V500BW 980 500GB στην αποκλειστικη τιμη των 56ε απο αρχικη 100ε λεει.. φυσικα αυτη τη στιγμη τον εχουν στα 60ε. Ειναι καλυτερος γενικα απο τον WD ωστε να τον προτιμησουμε η να παρουμε τον WD απο αλλο καταστημα μαζι με τον επεξεργαστη που δειχνουν οτι πιθανως θα τον φερουν; (βασικα ο Samsung εχει 5 χρονια εγγυηση, νομιζω και ο WD το ιδιο) Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2022 από MasterX
nickol-us Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 39 λεπτά πριν, MasterX είπε το PC δεν εχει χτιστει ακομα γιατι λογω οικονομικων ο φιλος παιρνει τα κομματια σιγα σιγα.. μεσα στο Μαρτη θα το ολοκληρωσουμε. μετα απο αρκετες μερες που εκανε την παραγγελια για το Western Digital Blue SN570 SSD 500GB ελαβε σημερα μηνυμα απο e-shop οτι παρα τις προσπαθειες για ευρεση του δεν καταφεραν να τον βρουν γιατι εχει εξαντληθει. Μας αντιπροτειναν τον SAMSUNG MZ-V8V500BW 980 500GB στην αποκλειστικη τιμη των 56ε απο αρχικη 100ε λεει.. φυσικα αυτη τη στιγμη τον εχουν στα 60ε. Ειναι καλυτερος γενικα απο τον WD ωστε να τον προτιμησουμε η να παρουμε τον WD απο αλλο καταστημα μαζι με τον επεξεργαστη που δειχνουν οτι πιθανως θα τον φερουν; (βασικα ο Samsung εχει 5 χρονια εγγυηση, νομιζω και ο WD το ιδιο) Καλύτερος ο samsung και πολύ νορμάλ η τιμή 1
MasterX Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 τελικα ο φιλος πηρε το Cougar MX410 Mesh-G μας μενει να παραγγειλουμε CPU - MB - RAM Αν παμε στη MSI B450-A Pro Max εχει τη δυνατοτητα να δωσει ρευμα στο RGB του κουτιου; δε βλεπω κατι σχετικο στα χαρακτηριστικα.. Απο την αλλη σκεφτομαι μηπως πηγαινε σε Β550.. η πιο φθηνη στα 81ε ειναι η Gigabyte B550M DS3H Micro ATX που αναφερει οτι εχει RGB FUSION 2.0 Supports Addressable LED & RGB LED Strips Οποτε με αυτη ειμαστε οκ; Επισης σε αλλο κερδιζουμε αποΒ450 σε Β550; Οσον αφορα την αναβαθμιση του BIOS για να δεχτει τον 5600G οι 2 μητρικες γραφουν : Flash BIOS Button: Simply use a USB key to flash any BIOS within seconds, without installing a CPU, memory or graphics card. και Q-Flash Plus Update BIOS without Installing the CPU, Memory and Graphics Card αντιστοιχα.. οποτε δεν εχω θεμα ετσι;
triplex1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, MasterX είπε τελικα ο φιλος πηρε το Cougar MX410 Mesh-G μας μενει να παραγγειλουμε CPU - MB - RAM Αν παμε στη MSI B450-A Pro Max εχει τη δυνατοτητα να δωσει ρευμα στο RGB του κουτιου; δε βλεπω κατι σχετικο στα χαρακτηριστικα.. Απο την αλλη σκεφτομαι μηπως πηγαινε σε Β550.. η πιο φθηνη στα 81ε ειναι η Gigabyte B550M DS3H Micro ATX που αναφερει οτι εχει RGB FUSION 2.0 Supports Addressable LED & RGB LED Strips Οποτε με αυτη ειμαστε οκ; Επισης σε αλλο κερδιζουμε αποΒ450 σε Β550; Οσον αφορα την αναβαθμιση του BIOS για να δεχτει τον 5600G οι 2 μητρικες γραφουν : Flash BIOS Button: Simply use a USB key to flash any BIOS within seconds, without installing a CPU, memory or graphics card. και Q-Flash Plus Update BIOS without Installing the CPU, Memory and Graphics Card αντιστοιχα.. οποτε δεν εχω θεμα ετσι; Η 450 1 x 5050 RGB LED strip 12V connector , προτιμησε την γιατι δεν κερδιζεις κατι παραπανω με b550 & 5600g Το κουτι νομιζω αν θυμαμαι καλα δουλευει απο button δικο του το rgb
nickol-us Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, MasterX είπε τελικα ο φιλος πηρε το Cougar MX410 Mesh-G μας μενει να παραγγειλουμε CPU - MB - RAM Αν παμε στη MSI B450-A Pro Max εχει τη δυνατοτητα να δωσει ρευμα στο RGB του κουτιου; δε βλεπω κατι σχετικο στα χαρακτηριστικα.. Απο την αλλη σκεφτομαι μηπως πηγαινε σε Β550.. η πιο φθηνη στα 81ε ειναι η Gigabyte B550M DS3H Micro ATX που αναφερει οτι εχει RGB FUSION 2.0 Supports Addressable LED & RGB LED Strips Οποτε με αυτη ειμαστε οκ; Επισης σε αλλο κερδιζουμε αποΒ450 σε Β550; Οσον αφορα την αναβαθμιση του BIOS για να δεχτει τον 5600G οι 2 μητρικες γραφουν : Flash BIOS Button: Simply use a USB key to flash any BIOS within seconds, without installing a CPU, memory or graphics card. και Q-Flash Plus Update BIOS without Installing the CPU, Memory and Graphics Card αντιστοιχα.. οποτε δεν εχω θεμα ετσι; Θα χρειαστεί να κάνεις update το bios απλά γίνεται και χωρίς συμβατό cpu απλά μέσω usb stick , οπότε ναι δεν έχεις πρόβλημα (φαντάζομαι ότι έχεις usb stick) Οπως σωστά είπε και ο triplex, το κουτί διαθέτει rgb controller και δεν χρειάζεται να έχεις υποστήριξη rgb από την μητρική, εκτός αν σε ενδιαφέρει να βάλεις άλλα πράγματα (πχ rgb ram, rgb gpu κτλ). Συνδέεις τον controller με το reset του κουμπιού και έχεις τον έλεγχο από εκεί. Αν σε ενδιαφέρει να συγχρονίσεις και άλλα πράγματα τότε πρέπει να βρεις μητρική που υποστηρίζει argb Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από nickol-us 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα