D1mm1s Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα σας, Έχω στο γραφείο μου μια web Camera ή οποία συνδέεται με τον υπολογιστή μου με USB. Επειδή θα ήθελα να την μεταφέρω σε άλλο δωμάτιο στον ίδιο χώρο, θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει κάποιος τρόπος μεταφοράς του σήματος χωρίς να τραβήξω 10 μετρα καλώδιο. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να μάθω εάν αυτό μπορεί να γίνει μέσω UTP σύνδεσης, διότι και οι 2 χώροι, (και αυτός που έχει το PC μου και αυτός που θέλω να βάλω την κάμερα) έχoυν την υποδομή με μπριζάκια για UTP σύνδεση. Σκέφτομαι δλδ εαν με κάποιον αντάπτορα πχ θα μπορούσα να καταφέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν δεν γίνεται αυτό που σκέφτομαι τι έχετε να μου προτείνεται ακόμα και αν αυτό σημαίνει αγορά νέας web cameras.
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Ποιά η χρήση της στο άλλο δωμάτιο παρακολούθηση; αν ναι τότε πάρε απλά μια ΙP κάμερα Μπορείς μια IP κάμερα να την κάνεις webcam (για skype κτλ) αλλά θέλει να τραμπαλιστείς με προγράμματα πχ OBS + OBS virtual cam plugin " Την USB κάμερα να την κάνεις ethernet δεν γίνεται (τουλάχιστον όχι απλά) να μετατραπεί σε ethernet και ακόμη και αν το κάνεις θα ειναι IP Κάμερα και το software της webcam δεν θα την αναγνωρίζει καθώς και άλλες εφαρμογές (για τις υπόλοιπες τουλάχιστον θα μπορούσες να κάνεις το κόλπο με το OBS αλλά και πάλι δεν ειναι όσο απλό όσο ακούγεται) Ταμπακιέρα για παρακολούθηση απλά παίρνεις μια IP κάμερα. Webcam χωρίς PC να μετατρέψεις σε ethernet και να συνεχίσεις την χρήση της ως webcam αρκετά πιο δύσκολο και ίσως όχι δυνατό
D1mm1s Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Ποιά η χρήση της στο άλλο δωμάτιο παρακολούθηση; αν ναι τότε πάρε απλά μια ΙP κάμερα Μπορείς μια IP κάμερα να την κάνεις webcam (για skype κτλ) αλλά θέλει να τραμπαλιστείς με προγράμματα πχ OBS + OBS virtual cam plugin " Την USB κάμερα να την κάνεις ethernet δεν γίνεται (τουλάχιστον όχι απλά) να μετατραπεί σε ethernet και ακόμη και αν το κάνεις θα ειναι IP Κάμερα και το software της webcam δεν θα την αναγνωρίζει καθώς και άλλες εφαρμογές (για τις υπόλοιπες τουλάχιστον θα μπορούσες να κάνεις το κόλπο με το OBS αλλά και πάλι δεν ειναι όσο απλό όσο ακούγεται) Ταμπακιέρα για παρακολούθηση απλά παίρνεις μια IP κάμερα. Webcam χωρίς PC να μετατρέψεις σε ethernet και να συνεχίσεις την χρήση της ως webcam αρκετά πιο δύσκολο και ίσως όχι δυνατό Ευχαριστώ για την απαντηση. θελω να κανω τον διπλα χώρο κατι σαν meeting room και ταυτόχρονα να μπορω να κανω και skype - zoom - webex κλπ calls και προσπαθώ να δω πως με εναν υπολογιστη στο δίπλα δωματιο μπορώ να το καταφέρω αυτό χωρις να απλώσω καλωδια. Η πρώτη μμου σκέψη ήταν η χρήση της utp θηρας και μετά σκέφτομαι για νεο εξοπλισμό με WIFI (?) ή κάποια καλή IP κάμερα (?). Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από D1mm1s
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, D1mm1s είπε Ευχαριστώ για την απαντηση. θελω να κανω τον διπλα χώρο κατι σαν meeting room και ταυτόχρονα να μπορω να κανω και skype - zoom - webex κλπ calls και προσπαθώ να δω πως με εναν υπολογιστη στο δίπλα δωματιο μπορώ να το καταφέρω αυτό χωρις να απλώσω καλωδια. Η πρώτη μμου σκέψη ήταν η χρήση της utp θηρας και μετά σκέφτομαι για νεο εξοπλισμό με WIFI (?) ή κάποια καλή IP κάμερα (?). Ψάχνοντας το λίγο παραπάνω βρήκα αυτό εδώ https://www.amazon.de/-/en/Digitus-70141-USB-2-0-Extender-Cable-Black/dp/B01FDHG0EE/ref=sr_1_18?crid=3U92XR7CMKY54&keywords=usb+über+cat5%2F5e%2F6+verlängerungskabel+rj45+adapter+set&qid=1644251678&sprefix=usb+over+cat5%2F5e%2F6+extension+cable+rj45+adapter+set%2Caps%2C221&sr=8-18 https://www.skroutz.gr/s/24402228/Digitus-DA-70141-USB-Αντάπτορας-Δικτύου-για-Ενσύρματη-σύνδεση-Ethernet.html που θεωρητικά (δεν το έχω δοκιμάσει) θα κάνεις την δουλειά που θες Αλλά επειδή δεν αλλάζει το interface λογικά θα πρέπει να δουλεύει ουσιαστικά ειναι σαν να κόβεις το καλώδιο USB της webcam σου και να κολλάς ανάμεσα ενα καινούριο καλώδιο (χρησιμοποιεί τις απολήξεις ενός ethernet καλωδίου για να τις ενώσει με αυτες του USB) Με άλλα λόγια βάζεις την κάμερα στην "Α" άκρη μετά ένα καλώδιο ethernet απο την "Α" άκρη στον τοίχο Μετά κοιτάς που οδιγεί η τρύπα ethernet του τοίχου και εκεί που βγαίνει την ενώνεις με την "Β" άκρη και αυτή μετά στον υπολογιστή (διάβασα στα σχόλια ότι δεν ειναι συμβατό με MAC αλλά δεν ξέρω) Οπότε απο δικής σου πλευράς θα λειτουργείς την κάμερα όπως πρώτα 1
D1mm1s Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 ναι και εγω αυτο εχω βρει. βεβαια το μόνο που με προβληματίζει ειναι ότι η καμερο μεσω του usb παιρνει και ρευμα... τωρα σε αυτη την περίπτωση θα παίρνει? ευχαριστω παντως
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, D1mm1s είπε ναι και εγω αυτο εχω βρει. βεβαια το μόνο που με προβληματίζει ειναι ότι η καμερο μεσω του usb παιρνει και ρευμα... τωρα σε αυτη την περίπτωση θα παίρνει? ευχαριστω παντως Ρεύμα θα παίρνει απο εκει που παίρνει και πριν, δεν έχει καμία σχέση το ethernet σαν πρωτόκολλο/τρόπος λειτουργίας (γιαυτό και θεωρητικά παίζει να δουλέψει) απλά χρησιμοποιούνται τα χάλκινα καλώδια του ethernet καλωδίου σαν ενώσεις.. Δηλαδή για το ρεύμα θα ενωθούν εκεί που ειναι το pin του usb για να πάρει ρεύμα. και τα συγκεκριμένα που έβαλα στο link μάλλον έχουν και φις για να τα βάλεις στην πρίζα για να μπορούν να ενισχύσουν το σήμα για μεγαλύτερες αποστάσεις. αλλά δεν ξέρω.. απλά τα βλέπω ψωμωμένα + έχει μια οπή μάλλον για barrel plug + λέει 50Μ που χωρίς έξτρα τροφοδοσία δεν βλέπω να μπορεί να συμβεί.. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από Dr_Pepper 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα