tounion Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δεν είναι σωστό να μπουν στα κοινόχρηστα. Αν 2-3 ιδιοκτήτες ήθελαν να σκεπάσουν ένα κομμάτι της πυλωτης επειδή συνόρευαν οι θέσεις τους. Δεν είναι έξοδα της πολυκατοικίας. Σε κάθε περίπτωση ο ενοικιαστής δεν έχει σχέση με αυτο. ας τα πληρώσει ο διαχειριστής με τον ιδιοκτήτη σου 1
filip123go Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, SilentVoice είπε 2. Στο μισθωτήριο φαίνεται μόνο το διαμέρισμα και όχι η θέση πάρκινγκ στην πυλωτή (δεν παίζει ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα) Δεν έχει σημασία. Το πρώτο που μετράει έιναι το Ε9. Το δεύτερο είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας. Πρέπει να αναγράφεται και στα 2 το παρκινγκ για να ανοίκει σε κάποιον.
tounion Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Δεν έχει σημασία. Το πρώτο που μετράει έιναι το Ε9. Το δεύτερο είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας. Πρέπει να αναγράφεται και στα 2 το παρκινγκ για να ανοίκει σε κάποιον. Όχι για αποκλειστική χρήση στην πυλώτη, δεν είναι ιδιοκτησία 1
filip123go Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, tounion είπε Όχι για αποκλειστική χρήση στην πυλώτη, δεν είναι ιδιοκτησία Ναι έχεις δίκιο, λάθος διατύπωση. Δεν μπορεί ούτε να το πουλήσει, ούτε να το νοικιάσει, ούτε να το φράξει. 1
SilentVoice Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 33 λεπτά πριν, tounion είπε Δεν είναι σωστό να μπουν στα κοινόχρηστα. Αν 2-3 ιδιοκτήτες ήθελαν να σκεπάσουν ένα κομμάτι της πυλωτης επειδή συνόρευαν οι θέσεις τους. Δεν είναι έξοδα της πολυκατοικίας. Σε κάθε περίπτωση ο ενοικιαστής δεν έχει σχέση με αυτο. ας τα πληρώσει ο διαχειριστής με τον ιδιοκτήτη σου Από ότι άκουσα, κάποτε είχαν ρίξει κλήρο για τις θέσεις. Οπότε ανήκουν στα κοινόχρηστα, γιατί κάποιοι πήραν τις 'καλές' θέσεις και άλλοι όχι. Από ότι ξέρω, γενικά η θέση στάθμευσης σε πυλωτή , δεν ήταν πάντα νόμιμη. Ακόμα νομίζω δεν έχουν δηλώσει τις θέσεις νόμιμα οι ιδιοκτήτες στην περίπτωση μου.
haris_216 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, SilentVoice είπε Από ότι άκουσα, κάποτε είχαν ρίξει κλήρο για τις θέσεις. Οπότε ανήκουν στα κοινόχρηστα, γιατί κάποιοι πήραν τις 'καλές' θέσεις και άλλοι όχι. Από ότι ξέρω, γενικά η θέση στάθμευσης σε πυλωτή , δεν ήταν πάντα νόμιμη. Ακόμα νομίζω δεν έχουν δηλώσει τις θέσεις νόμιμα οι ιδιοκτήτες στην περίπτωση μου. Το ότι έριξαν κλήρο μεταξύ τους θεωρώντας ότι μπορούν να μοιράσουν όλο το χώρο, μπορεί να έχει λειτουργήσει για την πολυκατοικία, χωρίς όμως αυτό να νομιμοποιεί τη διαδικασία ή το αποτέλεσμα της "διανομής". Επίσης ως "πυλωτή" (ή piloti, ή pilotis, κλπ) δεν νοείται ο ακάλυπτος στον οποίο υποθέτω ότι υπάρχουν οι τέντες και τα σίδερα αλλά ο χώρος "κάτω από τα τσιμέντα" που λες, με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για το νόμιμο διαμοιρασμό.
sphinxgr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, stellastrik5 είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και χρόνια. Μένω σε μια οικοδομή (ιδιόκτητο το διαμέρισμα) εδώ και 21 χρόνια με οκτώ διαμερίσματα. Η οικοδομή έχει πυλωτή και από την στιγμή που μετακόμισα εκεί μου είπαν ότι κάθε διαμέρισμα δικαιούται μια θέση πάρκινγκ. Πάντα κάπως τα βολεύαμε, δεν έχουν και όλοι αυτοκίνητο και δεν ενοχλούσε ο ένας τον άλλο. Τα τελευταία πέντε έξι χρόνια μετακόμισε στην οικοδομή μια οικογένεια η οποία νοικιάζει το διαμέρισμα (αυτό το αναφέρω γιατί κάπου διάβασα ότι μόνο οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα στην πυλωτή). Οι οποίοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι υπάρχει ελεύθερος χώρος και το γεγονός ότι δεν μιλάει και κανείς και δεν βάζουν ένα αλλά δύο αυτοκίνητα, ένα ή δύο παπάκια και ένα τρέιλερ. Από την στιγμή που δεν με ενοχλούσαν (κακός βέβαια) δεν είπα τίποτα αν και έκανα άπειρες φορές παράπονα και στον διαχειριστή αλλά και σε εκείνους γιατί κάποιες φορές τα βόλευαν όπως να ναι και μου δυσκόλευαν την ζωή. Το τελευταίο διάστημα περιστασιακά τα αυτοκίνητα γίνανε τρία. Και εκτός από τα δικά τους όποτε έχουν επισκέπτες τους επιτρέπουν να τα βάζουν μέσα για ώρες (κάποιες φορές μέρες). Τις προάλλες ήθελα να πάω στην δουλεία 6,30 το πρωί και βλέπω ότι έχουν και τα τρία στην σειρά και με κλείνουν. Ευτυχώς έλειπε ένα αυτοκίνητο και έκανα αναστροφή και έφυγα από εκεί. Δεν χτύπησα κουδούνι (αν και θα έπρεπε) γιατί λυπήθηκα τα μωρά τους. Έστειλα ένα μήνυμα στον σύζυγο όμως λέγοντας του να μην επαναληφθεί, ότι δικαιούται μια θέση και όχι δύο και τρεις και μην εκμεταλλεύεται την υπομονή μου και την καλοσύνη μου. Εκείνος μου απάντηση με συγνώμη ότι δεν θα επαναληφθεί και άλλες δικαιολογίες. Η γυναίκα του όμως αργότερα το απόγευμα μου επιτέθηκε γραπτός (έχω κρατημένα και τα μήνυμα της) λέγοντας μου ότι θα πρέπει να ντρέπομαι γιατί το έκανα τόσο μεγάλο θέμα και επίσης με κατηγόρησε για έλλειψη ευθιξίας και ευγένειας που πριν από κανένα μήνα ήταν πάλι επισκέπτης της κάτω εγώ έπρεπε να φύγω αλλά γύρισα εντός της ώρα και δεν ενημέρωσα τον επισκέπτης της ότι θα ξαναγυρίσω για να μην ξανά κατεβαίνει να τραβήξει το αμάξι της. Τον ενοχλήσαμε τον κύριο κατάλαβες. Και σας ρωτώ είμαι εγώ τρελή που όλο αυτό μου φαίνεται παράλογο, αδιανόητο ή ο κόσμος έχει χάσει κάθε ίχνος λογικής και σκέψης; Υπάρχει κάποιος νόμος κάτι που μπορώ να της πω την επόμενη φορά που θα πάει να μου την βγει για να της κόψω την φόρα; Είμαστε στην ίδια οικοδομή και δεν θέλω να φτάσω τα πράγματα στα άκρα αλλά όχι να μας εκμεταλλεύονται κιόλας. Ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές Το μόνο που έχει την απάντηση είναι το καταστατικό της πολυκατοικίας. Το μόνο και κύριο λάθος σου, είναι ότι έστειλες μήνυμα. Όταν κάνουμε σοβαρές συζητήσεις τις κάνουμε πάντοτε προφορικά και ποτέ γραπτώς. Νόμος. 1000 φορές καλύτερα να χτύπαγες το κουδούνι στις 3 το πρωι. 14 ώρες πριν, SilentVoice είπε Θα γράψω και εγώ το δικό μου στόρι , για να μην ανοίγω άλλο θέμα. 1. Στο διαμέρισμα που μένω είμαι ενοικιαστής 2. Στο μισθωτήριο φαίνεται μόνο το διαμέρισμα και όχι η θέση πάρκινγκ στην πυλωτή (δεν παίζει ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα) 3. Η πυλωτή έχει 6 θέσεις για αυτοκίνητα κάτω από τα τσιμέντα και είχαν φτιάξει κάποτε +3 θέσεις για αυτοκίνητα με τέντες και σωλήνες σε μια γωνία. 4. Η θέση μου είναι κάτω από μια τέντα. Με τα πρόσφατα χιόνια, έπεσαν κλαρες και χιόνι μπόλικο πάνω στις τέντες , ώσπου λύγισαν τα σίδερα και μερικά έσπασαν. Ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα βγάλει το αυτοκίνητο κάτω από την τέντα και το είχα έξω από την θέση μου. Έκατσα το πρώτο ΣΚ του χιονιά με τον διαχειριστή και κλαδεψα όλα τα δέντρα γύρω γύρω, τα βγάλαμε έξω και καλέσαμε τον Δήμο (ακόμα εκεί είναι, όπως είναι όλα τα σπασμένα κλαριά σε όλον τον Δήμο Χαλανδρίου) Έλυσα τις τέντες για να αδειάσουν τα νερά-χωματα-κλαδιά. Τα σίδερα όμως που λύγισαν κόπηκαν στις άκρες! Λέω του διαχειριστή, εγώ δεν μπορώ να τα φτιάξω αυτά, (παρόλο που έκατσα να τα λύσω και παρόλο που όντως ξέρω να τα φτιάξω, αλλά δεν θέλω να πάρω την ευθύνη, ούτε πρόκειται να πληρωθώ για τα έξοδα ή τον κόπο μου, ούτε είναι και η βασική δουλειά μου), να φέρουμε κάποιον να τα φτιάξει. Ναι, μου λέει, να φέρουμε. Εντάξει ,του λέω, ούτως ή άλλως στα κοινόχρηστα θα πάνε. Όχι, μου λέει, είχαμε γκρίνιες παλιότερα και θα τα πληρώσουμε οι δύο μας. Μα, του λέω, η ζημιά έγινε από τα δέντρα που είναι κοινόχρηστα. Δεν πήγα εγώ και γκρεμισα την τέντα. Τεσπα, το άφησα πάνω του, να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη , να φέρουν όποιον θέλουν και να τα φτιάξουν. Παρότι οι τέντες καταστράφηκαν απο τα κοινόχρηστα δέντρα, είναι ιδιόκτητες και αρκετά πιθανό να είναι και παράνομες και τοποθετημένες με την ανοχή όλων. Και εγώ θεωρώ πως είναι έξοδο ιδιοκτήτη / χρήστη η αποκατάσταση τους. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από sphinxgr
Προτεινόμενες αναρτήσεις