Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και χρόνια. Μένω σε μια οικοδομή (ιδιόκτητο το διαμέρισμα) εδώ και 21 χρόνια με οκτώ διαμερίσματα. Η οικοδομή έχει πυλωτή και από την στιγμή που μετακόμισα εκεί μου είπαν ότι κάθε διαμέρισμα δικαιούται μια θέση πάρκινγκ. Πάντα κάπως τα βολεύαμε, δεν έχουν και όλοι αυτοκίνητο και δεν ενοχλούσε ο ένας τον άλλο. Τα τελευταία πέντε έξι χρόνια μετακόμισε στην οικοδομή μια οικογένεια η οποία νοικιάζει το διαμέρισμα (αυτό το αναφέρω γιατί κάπου διάβασα ότι μόνο οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα στην πυλωτή). Οι οποίοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι υπάρχει ελεύθερος χώρος και το γεγονός ότι δεν μιλάει και κανείς και δεν βάζουν ένα αλλά δύο αυτοκίνητα, ένα ή δύο παπάκια και ένα τρέιλερ. Από την στιγμή που δεν με ενοχλούσαν (κακός βέβαια) δεν είπα τίποτα αν και έκανα άπειρες φορές παράπονα και στον διαχειριστή αλλά και σε εκείνους γιατί κάποιες φορές τα βόλευαν όπως να ναι και μου δυσκόλευαν την ζωή. Το τελευταίο διάστημα περιστασιακά τα αυτοκίνητα γίνανε τρία. Και εκτός από τα δικά τους όποτε έχουν επισκέπτες τους επιτρέπουν να τα βάζουν μέσα για ώρες (κάποιες φορές μέρες). Τις προάλλες ήθελα να πάω στην δουλεία 6,30 το πρωί και βλέπω ότι έχουν και τα τρία στην σειρά και με κλείνουν. Ευτυχώς έλειπε ένα αυτοκίνητο και έκανα αναστροφή και έφυγα από εκεί. Δεν χτύπησα κουδούνι (αν και θα έπρεπε) γιατί λυπήθηκα τα μωρά τους. Έστειλα ένα μήνυμα στον σύζυγο όμως λέγοντας του να μην επαναληφθεί, ότι δικαιούται μια θέση και όχι δύο και τρεις και μην εκμεταλλεύεται την υπομονή μου και την καλοσύνη μου.  Εκείνος μου απάντηση με συγνώμη ότι δεν θα επαναληφθεί και άλλες δικαιολογίες. Η γυναίκα του όμως αργότερα το απόγευμα μου επιτέθηκε γραπτός (έχω κρατημένα και τα μήνυμα της) λέγοντας μου ότι θα πρέπει να ντρέπομαι γιατί το έκανα τόσο μεγάλο θέμα και επίσης με κατηγόρησε για έλλειψη ευθιξίας και ευγένειας που πριν από κανένα μήνα ήταν πάλι επισκέπτης της κάτω εγώ έπρεπε να φύγω αλλά γύρισα εντός της ώρα και δεν ενημέρωσα τον επισκέπτης της ότι θα ξαναγυρίσω για να μην ξανά κατεβαίνει να τραβήξει το αμάξι της. Τον ενοχλήσαμε τον κύριο κατάλαβες. Και σας ρωτώ είμαι εγώ τρελή που όλο αυτό μου φαίνεται παράλογο, αδιανόητο ή ο κόσμος έχει χάσει κάθε ίχνος λογικής και σκέψης; Υπάρχει κάποιος νόμος κάτι που μπορώ να της πω την επόμενη φορά που θα πάει να μου την βγει για να της κόψω την φόρα; Είμαστε στην ίδια οικοδομή και δεν θέλω να φτάσω τα πράγματα στα άκρα αλλά όχι να μας εκμεταλλεύονται κιόλας.

Ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές    

• Confused 1
Δημοσ.

Τα έχουμε πει πολλές φορές και σε διάφορα νήματα που ανοίγονται (δεν χρειαζόταν καινούργιο).

Εν συντομία, στην πυλωτή δικαίωμα στάθμευσης έχουν μόνο οι ένοικοι, κανονικά οι "θέσεις" (ποιος παρκάρει που) ορίζονται από τη σύσταση και η όποια θέση αποτελεί παρακολούθημα του Χ διαμερίσματος (όχι ιδιοκτησία) που σημαίνει ότι ναι μεν δίνει το δικαίωμα της χρήσης σε αυτό το διαμέρισμα αλλά σίγουρα δεν μπορεί να πωληθεί, νοικιαστεί ή μεταβιβαστεί σε άλλον με οποιοδήποτε τρόπο.

Άρα, αν ισχύουν έτσι όπως τα λέει ο ts, οι γείτονες είναι φάουλ απ' όπου και να το πιάσει κανείς.

Κανονικά πρέπει από την αρχή να ξεκαθαρίζονται τέτοιες καταστάσεις καθώς το 2ο αυτοκίνητο θα φέρει 3ο, το μηχανάκι θα φέρει τρέϊλερ και ο επεκτατισμός δεν θα σταματήσει πουθενά.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, stellastrik5 είπε

Εκείνος μου απάντηση με συγνώμη ότι δεν θα επαναληφθεί και άλλες δικαιολογίες. Η γυναίκα του όμως αργότερα το απόγευμα μου επιτέθηκε γραπτός (έχω κρατημένα και τα μήνυμα της) λέγοντας μου ότι θα πρέπει να ντρέπομαι γιατί το έκανα τόσο μεγάλο θέμα και επίσης με κατηγόρησε για έλλειψη ευθιξίας και ευγένειας που πριν από κανένα μήνα ήταν πάλι επισκέπτης της κάτω εγώ έπρεπε να φύγω αλλά γύρισα εντός της ώρα και δεν ενημέρωσα τον επισκέπτης της ότι θα ξαναγυρίσω για να μην ξανά κατεβαίνει να τραβήξει το αμάξι της.

Spoiler

Ήδη τον λυπάμαι τον καημένο τον άντρα της.....

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Να χτυπάς κουδούνι για να κατεβαίνουν να μετακινούν τα αμάξια, να ξυπνάνε και τα μωρά τους. 👍🏻

Κατά προτίμηση 2 ή 3 τα ξημερώματα.

• Like 7
Δημοσ.
3 hours ago, stellastrik5 said:

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και χρόνια. Μένω σε μια οικοδομή (ιδιόκτητο το διαμέρισμα) εδώ και 21 χρόνια με οκτώ διαμερίσματα. Η οικοδομή έχει πυλωτή και από την στιγμή που μετακόμισα εκεί μου είπαν ότι κάθε διαμέρισμα δικαιούται μια θέση πάρκινγκ. Πάντα κάπως τα βολεύαμε, δεν έχουν και όλοι αυτοκίνητο και δεν ενοχλούσε ο ένας τον άλλο. Τα τελευταία πέντε έξι χρόνια μετακόμισε στην οικοδομή μια οικογένεια η οποία νοικιάζει το διαμέρισμα (αυτό το αναφέρω γιατί κάπου διάβασα ότι μόνο οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα στην πυλωτή). Οι οποίοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι υπάρχει ελεύθερος χώρος και το γεγονός ότι δεν μιλάει και κανείς και δεν βάζουν ένα αλλά δύο αυτοκίνητα, ένα ή δύο παπάκια και ένα τρέιλερ. Από την στιγμή που δεν με ενοχλούσαν (κακός βέβαια) δεν είπα τίποτα αν και έκανα άπειρες φορές παράπονα και στον διαχειριστή αλλά και σε εκείνους γιατί κάποιες φορές τα βόλευαν όπως να ναι και μου δυσκόλευαν την ζωή. Το τελευταίο διάστημα περιστασιακά τα αυτοκίνητα γίνανε τρία. Και εκτός από τα δικά τους όποτε έχουν επισκέπτες τους επιτρέπουν να τα βάζουν μέσα για ώρες (κάποιες φορές μέρες). Τις προάλλες ήθελα να πάω στην δουλεία 6,30 το πρωί και βλέπω ότι έχουν και τα τρία στην σειρά και με κλείνουν. Ευτυχώς έλειπε ένα αυτοκίνητο και έκανα αναστροφή και έφυγα από εκεί. Δεν χτύπησα κουδούνι (αν και θα έπρεπε) γιατί λυπήθηκα τα μωρά τους. Έστειλα ένα μήνυμα στον σύζυγο όμως λέγοντας του να μην επαναληφθεί, ότι δικαιούται μια θέση και όχι δύο και τρεις και μην εκμεταλλεύεται την υπομονή μου και την καλοσύνη μου.  Εκείνος μου απάντηση με συγνώμη ότι δεν θα επαναληφθεί και άλλες δικαιολογίες. Η γυναίκα του όμως αργότερα το απόγευμα μου επιτέθηκε γραπτός (έχω κρατημένα και τα μήνυμα της) λέγοντας μου ότι θα πρέπει να ντρέπομαι γιατί το έκανα τόσο μεγάλο θέμα και επίσης με κατηγόρησε για έλλειψη ευθιξίας και ευγένειας που πριν από κανένα μήνα ήταν πάλι επισκέπτης της κάτω εγώ έπρεπε να φύγω αλλά γύρισα εντός της ώρα και δεν ενημέρωσα τον επισκέπτης της ότι θα ξαναγυρίσω για να μην ξανά κατεβαίνει να τραβήξει το αμάξι της. Τον ενοχλήσαμε τον κύριο κατάλαβες. Και σας ρωτώ είμαι εγώ τρελή που όλο αυτό μου φαίνεται παράλογο, αδιανόητο ή ο κόσμος έχει χάσει κάθε ίχνος λογικής και σκέψης; Υπάρχει κάποιος νόμος κάτι που μπορώ να της πω την επόμενη φορά που θα πάει να μου την βγει για να της κόψω την φόρα; Είμαστε στην ίδια οικοδομή και δεν θέλω να φτάσω τα πράγματα στα άκρα αλλά όχι να μας εκμεταλλεύονται κιόλας.

Ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές    

Στα συμβόλαια κάθε διαμερίσματος ορίζεται  αποκλειστική χρήση που δικαιούται το κάθε διαμέρισμα στην πυλώτη. Αν είσαι ιδιοκτήτρια θα το βρεις γράφει αναλυτικά την θέση και συγκεκριμένα τμ. 

Άσχετα αν είναι ενοικιαστές, αν το διαμέρισμα έχει θέση θα την έχουν αλλά όχι παραπάνω 

εγώ θα μίλαγα με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος πρωτα να δεις τι ισχύει. 

Στο ενδιάμεσο εννοείται ότι χτυπάς τα κουδούνια και ενημερώνεις 

2 hours ago, Dantε said:

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cumulus είπε

Οι ενοικιαστες δεν μπορουν να παρκαρουν στην πυλωτη

https://kourdistoportocali.com/news-desk/enikiastes-den-echoun-dikeoma-na-parkaroun-stis-pilotes/

Έλα, πες την αλήθεια, δεν διάβασες την απόφαση έτσι; Ούτε καν το άρθρο. Διάβασες μόνο τον τίτλο από το απόλυτα αξιόπιστο site kourdistoportocali.com ..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, filip123go είπε

Έλα, πες την αλήθεια, δεν διάβασες την απόφαση έτσι; Ούτε καν το άρθρο. Διάβασες μόνο τον τίτλο από το απόλυτα αξιόπιστο site kourdistoportocali.com ..

Λες να μην το διαβασα; Το σαιτ τι ρολο παιζει αφου αναφερετε σε αποφαση δικαστηριου.Ενα ψαξιμο στο google,με τον αριθμο της αποφασης, μπορει να σε πεισει.

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cumulus είπε

Λες να μην το διαβασα; Το σαιτ τι ρολο παιζει αφου αναφερετε σε αποφαση δικαστηριου.Ενα ψαξιμο στο google θα σε πεισει.

Επειδή την διάβασα πολύ πρόσφατα την  απόφαση και το συζήτησα και με δικηγόρο (για  παρόμοιο θέμα) , η απόφαση αναφέρεται σε άτομα που είναι εκτός της πολυκατοικίας. Όχι στους ενοικιαστές της ίδιας πολυκατοικίας. Εκεί ισχύει αυτό που δηλώνεται στο Ε9 από τον ιδιοκτήτη. (Υπάρχει και σχετικό thread εδώ μέσα, όπου ο άλλος πήγε δικαστικά και κέρδισε).

Σε κάθε περίπτωση πάντως το θέμα είναι άπειρα πολύπλοκο (χωρίς να υπάρχει λόγος).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ υποθέτω ότι έχουν κοινόχρηστη πυλωτή με όχι ορισμένο χώρο στάθμευσης. Σε κάθε περίπτωση στα συμβόλαια των ιδιοκτητών αναφέρει το ποσοστό που αναλογεί στο κάθε διαμέρισμα. Έτσι, αν πχ κάθε διαμέρισμα έχει 12% του συνολικού οικοπέδου, τόσος χώρος αναλογεί στο κάθε διαμέρισμα. Δεν μπορεί κάποιος ένοικος (και μιλάμε πάντα για ενοικους και όχι επισκεπτες) να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, εκτός και αν υπάρχει σιωπηρή ανοχή γιατί δεν χρησιμοποιείται από άλλους ή αν έχει συμφωνήσει με κάποιον άλλο να χρησιμοποιεί - άτυπα πάντα - το χώρο που αναλογεί στον άλλο.

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, filip123go είπε

Επειδή την διάβασα πολύ πρόσφατα την  απόφαση και το συζήτησα και με δικηγόρο (για  παρόμοιο θέμα) , η απόφαση αναφέρεται σε άτομα που είναι εκτός της πολυκατοικίας. Όχι στους ενοικιαστές της ίδιας πολυκατοικίας. Εκεί ισχύει αυτό που δηλώνεται στο Ε9 από τον ιδιοκτήτη. (Υπάρχει και σχετικό thread εδώ μέσα, όπου ο άλλος πήγε δικαστικά και κέρδισε).

Σε κάθε περίπτωση πάντως το θέμα είναι άπειρα πολύπλοκο (χωρίς να υπάρχει λόγος).

Ευχαριστω για την επεξηγηση,αλλα η ειρωνια στο πρωτο ποστ ηταν αχρειαστη,αφου πολλες φορες ουτε οι ιδιοι οι νομικοι δεν μπορουν να συμφωνησουν

• Like 1
Δημοσ.

Θα γράψω και εγώ το δικό μου στόρι , για να μην ανοίγω άλλο θέμα.

1. Στο διαμέρισμα που μένω είμαι ενοικιαστής

2. Στο μισθωτήριο φαίνεται μόνο το διαμέρισμα και όχι η θέση πάρκινγκ στην πυλωτή (δεν παίζει ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα)

3. Η πυλωτή έχει 6 θέσεις για αυτοκίνητα κάτω από τα τσιμέντα και είχαν φτιάξει κάποτε +3 θέσεις για αυτοκίνητα με τέντες και σωλήνες σε μια γωνία.

4. Η θέση μου είναι κάτω από μια τέντα.

Με τα πρόσφατα χιόνια, έπεσαν κλαρες και χιόνι μπόλικο πάνω στις τέντες , ώσπου λύγισαν τα σίδερα και μερικά έσπασαν. Ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα βγάλει το αυτοκίνητο κάτω από την τέντα και το είχα έξω από την θέση μου.

Έκατσα το πρώτο ΣΚ του χιονιά με τον διαχειριστή και κλαδεψα όλα τα δέντρα γύρω γύρω, τα βγάλαμε έξω και καλέσαμε τον Δήμο (ακόμα εκεί είναι, όπως είναι όλα τα σπασμένα κλαριά σε όλον τον Δήμο Χαλανδρίου)

Έλυσα τις τέντες για να αδειάσουν τα νερά-χωματα-κλαδιά. Τα σίδερα όμως που λύγισαν κόπηκαν στις άκρες!

Λέω του διαχειριστή, εγώ δεν μπορώ να τα φτιάξω αυτά, (παρόλο που έκατσα να τα λύσω και παρόλο που όντως ξέρω να τα φτιάξω, αλλά δεν θέλω να πάρω την ευθύνη, ούτε πρόκειται να πληρωθώ για τα έξοδα ή τον κόπο μου, ούτε είναι και η βασική δουλειά μου), να φέρουμε κάποιον να τα φτιάξει.

Ναι, μου λέει, να φέρουμε.

Εντάξει ,του λέω, ούτως ή άλλως στα κοινόχρηστα θα πάνε.

Όχι, μου λέει,  είχαμε γκρίνιες παλιότερα και θα τα πληρώσουμε οι δύο μας.

Μα, του λέω, η ζημιά έγινε από τα δέντρα που είναι κοινόχρηστα. Δεν πήγα εγώ και γκρεμισα την τέντα.

Τεσπα, το άφησα πάνω του, να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη , να φέρουν όποιον θέλουν και να τα φτιάξουν.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...