Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, koulouri είπε

δε βρήκα κάποιο άρθρο που να αναφέρει πως σε περίπτωση που θέλει να ιδιοκατοικησει ο ιδιοκτήτης μπορεί να βγάλει τον ενοικιαστή πριν την λήξη της 3ετιας 

Η ιδιοκατοίκηση ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια δεν είναι νόμιμη αιτία για έξωση.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φιλε μου,
παραπανω μου λες πως μπορει να με διωξει για να μεινει στο σπιτι του,
πριν την 3ετία
και στο τελευταιο ποστ μου λες πως η ιδιοκατοικηση δεν ειναι νομιμη αιτια εξωσης.........

Δημοσ.
Μόλις τώρα, koulouri είπε

φιλε μου,
παραπανω μου λες πως μπορει να με διωξει για να μεινει στο σπιτι του,
πριν την 3ετία

Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά τα post μου θα διαπιστώσεις πως πουθενά δεν έγραψα αυτό που νομίζεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, koulouri είπε

Μαλλον καπου υπαρχει κακη συνεννοηση!

as.png

Εγώ θα έλεγα πως υπάρχει πρόβλημα αντίληψης, δεν γίνεται να διαβάζεις "φυσικά και μπορεί να μην ανανεώσει το συμβόλαιο για 2ο χρόνο" και να καταλαβαίνεις "μπορεί να σου κάνει έξωση λόγω ιδιοκατοίκησης".

Δημοσ.

Ευχαριστω για την προσβολη,
αν δεν ανανεωσει το συμβολαιο σημαινει πως δεν μπορω να συνεχισω να μενω στο σπιτι
που σημαινει εξωση.
Οκ μπορει να ειμαι χαζος, δεν ειναι κακο, εξηγησε μου αν εχεις λιγο χρονο τι εννοεις με το συμβολαιο και την εξωση

Δημοσ.

Καμία ελπίδα.

19 λεπτά πριν, koulouri είπε

αν δεν ανανεωσει το συμβολαιο σημαινει πως δεν μπορω να συνεχισω να μενω στο σπιτι
που σημαινει εξωση.

Αυτά είναι δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα.

Αν δεν ανανεώσετε (και όχι ανανεώσει) το συμβόλαιο τότε μπορείς να συνεχίσεις να μένεις στο σπίτι τουλάχιστον για 2 χρόνια ακόμα, και αυτό επειδή σε καλύπτει η νομοθεσία που εσύ ο ίδιος ανέφερες παραπάνω:

"η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 χρόνια, ασχέτως τι θα γράψουμε στο συμβόλαιο."

Νόμιμη έξωση υφίσταται όταν έρθει δικαστικός επιμελητής με εκτελεστή απόφαση στα χέρια του και σε αποβάλλει, όχι όταν εσύ - νομίζεις πως - δεν μπορείς να συνεχίσεις να μένεις στο σπίτι.

ΥΓ
Όλα τα παραπάνω τα έγραψα όχι γιατί έχω ελπίδα πως θα καταλάβεις, αλλά για όποιον άλλον ενδιαφέρεται να μάθει.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

@Joshua21
Προφανως επειδη τσεκαρα και αλλα ποστ που σχολιαζεις, εισαι απόλυτος, το παιζεις παντογνωστης και εξυπνος.
Μπορει και να εισαι, μπορει και οχι, προχωραμε!
Συμβουλη μου ειναι καταρχας να εισαι πιο ευγενικος, 
λιγη ευγενεια δεν εβλαψε κανεναν!
Προφανως για να ρωταω εδω στο forum, σημαινει πως δεν γνωρίζω το θεμα, ουτε ακριβως τις διαφορες στους όρους
εξωση, αποβολη απο το σπιτι κ.α.
Εξυπναδες του στυλ "ανανεώσετε" κι όχι "ανανεωσει", παλι δεν βοηθάνε και παλι συμβουλη μου ειναι να πεις:
"Στην ληξη του συμβουλαιου, που έχει διάρκεια 1 ετος, πρεπει εκ νεου να συμφωνηθεί η ανανέωση του και από τα 2 μέλη. Η 3ετια προστατευει και τους 2 συμβαλόμενους με διαφορετικό τρόπο."
Και πάνω σε αυτό ήταν η ερώτηση που έκανα,
που ίσως δεν εγραψα με την σωστή ορολογία,
αλλα δε θα συνεχίσω καμία συζητηση μαζι σου γιατι μάλλον έχεις συμπεριφορικα ή νοητικά ή ψυχολογικά θέματα ή κάποιον συνδυασμό τους, που καλό είναι να λύσεις.. Οχι για το insomnia, για να προοδέψεις στη ζωη σου!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ευχαριστώ για τον χρόνο σου

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, koulouri είπε

Ευχαριστω για την προσβολη

...θα σου φανεί κάπως η άποψη και το ξέρω και σε καταλαβαίνω, αλλά δεν είναι ακριβώς "προσβολή", το "υπάρχει πρόβλημα αντίληψης". "Κακότροπο" ναι το λες, ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ απότομο σχόλιο ναι το λες, και φυσικά λάδι στη φωτιά οπωσδήποτε το λες... (ασχέτως αν έχει ή όχι δίκιο αναφορικά με το αν όντως έπαιξε θέμα του να αντιληφθείς σωστά τί είχε γράψει).

4 ώρες πριν, koulouri είπε

το παιζεις παντογνωστης και εξυπνος.

...και πάλι θα σου φανεί κάπως η άποψή μου, αλλά όχι, δεν ισχύει. Διότι αυτός που "το παίζει", το κάνει σημαία με τον τρόπο του. Το μπερδεύεις λίγο με το "απόλυτος" που είπες, και αυτό ναι έχει κάποια βάση, αλλά δεν είναι απαραίτητα και κακό. Κακό γίνεται όταν συνοδεύεται από,,,,"αποτομότητα".

- - - - - 

.....Ρε Τζος...Ήμαρτον. Χαλάρωσε. Όχι δλδ τπτ άλλο, αλλά είναι κρίμα. Αν ήταν άλλος, μπορεί και να μην ήταν. Αλλά επειδή ΕΙΝΑΙ κρίμα,,,,χαλάρωσε. Απλά.

Γουίθ λοβ, και φυσικά κάνε ό,τι θες εσύ στην τελική ;ρ

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, koulouri είπε

Ευχαριστω για την προσβολη,
που σημαινει εξωση.
Οκ μπορει να ειμαι χαζος, δεν ειναι κακο, εξηγησε μου αν εχεις λιγο χρονο τι εννοεις με το συμβολαιο και την εξωση

Μη δίνεις σημασία. Μην πέφτεις στο επίπεδο του

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, washcloud είπε

.....Ρε Τζος...Ήμαρτον. Χαλάρωσε. Όχι δλδ τπτ άλλο, αλλά είναι κρίμα. Αν ήταν άλλος, μπορεί και να μην ήταν. Αλλά επειδή ΕΙΝΑΙ κρίμα,,,,χαλάρωσε. Απλά.

Γουίθ λοβ, και φυσικά κάνε ό,τι θες εσύ στην τελική ;ρ

Έχεις ακούσει τη φράση "λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη"?

Ε εγώ βρίσκω αδιανόητο το να προσπαθώ με καλή διάθεση να λύσω την απορία κάποιου, να του λέω "σύκα", και αυτός όχι μόνο να καταλαβαίνει "σκάφη", αλλά και να μου ζητάει και το λόγο κιόλας επειδή νόμισε πως του είπα "σκάφη" αντί για "σύκα".

Φιλούθκια 😜

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Έχεις ακούσει τη φράση "λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη"?

Ε εγώ βρίσκω αδιανόητο το να προσπαθώ με καλή διάθεση να λύσω την απορία κάποιου, να του λέω "σύκα", και αυτός όχι μόνο να καταλαβαίνει "σκάφη", αλλά και να μου ζητάει και το λόγο κιόλας επειδή νόμισε πως του είπα "σκάφη" αντί για "σύκα".

Φιλούθκια 😜

...εσύ δεν είπες απλώς "τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη" : α) τον μπέρδεψες (δεν μπερδεύτηκε - τον μπέρδεψες), με εκείνο το "φυσικά και μπορεί". Διότι αυτό που κατάλαβε/φοβάται από αυτά που του είπε ο δικηγόρος, είναι ότι "ναι μεν ό,τι και να υπογράψεις η πραγματική ισχύς είναι 3 χρόνια - από την άλλη όμως ΑΝ τυχόν ο ιδιοκτήτης θέλει να το,,,συντομέψει, σε βγάζει επικαλούμενος ιδιοκατοίκηση ΑΝ το εν λόγω σπίτι είναι η πρώτη του κατοικία" (...με το οποίο btw δεν ξέρω τί εννοεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος, όπως και δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά μεταξύ "πρώτης" κατοικίας από "κύριας" ή μιλάμε για το ίδιο πράγμα, διότι αν όντως μιλάμε για το ίδιο, τότε η "πρώτη/κύρια", είναι εκεί που δηλώνει πως μένει, η οποία προφανώς και δεν είναι το σπίτι που του νοικιάζει. Εκτός κι αν το "πρώτη" διαφέρει από το "πρώτη", και δηλοί την ιδιοκτησία και μάλιστα την "μία και μοναδική"...). Και για αυτό ακριβώς μας ρώτησε τί ισχύει. Αν δεν το κατάλαβες πώς το κατάλαβε,,,,ανασκεύασε. Αν πάλι το κατάλαβες και του απαντάς "φυσικά και μπορεί", είναι σαν να θρέφεις τον φόβο του, και αυτό δεν είναι βοήθεια...Με άλλα λόγια, την καλή σου διάθεση να βοηθήσεις, πρέπει να την συντρέξεις με το να κάνεις "πιο δεκάρικα", αυτό που ΒΛΕΠΕΙΣ (...;) ότι δεν καταλαβαίνει ο άλλος, κι όχι να του πεις κάτι που δυνητικά θα τον χώσει πιο βαθειά στο τούνελ (αν δεν του το πεις "πιο καθαρά"...). Προφανώς και δεν φταις εσύ για το μπέρδεμά του, αλλά μην απαντάς σαν,,,Καλυβάτσης ως υπάλληλος ΟΤΕ σε σκετσάκι Α.Μ.Α.Ν. ....

Β),,,επειδή είπε εκείνο το "κακή συνεννόηση" και σου έκανε κουώουτ με κυκλάκια και βελάκια, "τα πήρες" εσύ, και τον "στόλισες" (..είπαμε : όχι ακριβώς "στόλισμα", αλλά προς τα 'κει πάει...). Σαν να λέμε "μισή κουβέντα σου 'πε, και τον πέρασες γενεές δεκατέσσερις". Την στιγμή που ο άνθρωπος πριν μερικά ποστ, σε ευχαριστούσε (πασιφανώς ευγνώμων) για "την γρήγορη απάντηση" (...το 'χει αυτό btw, ΕΙΝΑΙ - αυθεντικά - ευγενικός, ο συγκεκριμένος. Just saying.) E αυτό ρε συ δεν είναι "τα σύκα, σύκα", αλλά "παρ' τα σύκα και φεύγα"......

Ούτε ο κουλούρης (sic) έχει "πρόβλημα αντίληψης" (βαρύ. Και σίγουρα, "εριστικό"...) - ούτε εσύ "ψυχολογικά" (αυτό κι αν ήταν βαρύ), αλλά επειδή όπως είπα, ΚΡΙΜΑ είναι (κι εννοώ "για 'σένα", κι εννοώ ότι με βάση την προσφορά σου εδώ, ΔΕΝ "σου αξίζει"), ε παρ' το λίγο αλλιώς (διότι τελευταία, "το χάνεις" συχνόπυκνα, κι επειδή όντως αξίζεις, ε κρίμα είναι κτλκτλ). Φιλούθκια-ξεφιλούθκια, ξέρεις ότι έχω δίκιο. Ε κάνε κάτι λοιπόν ρε πασά μου....(όχι τίποτα ιδαίτερο : απλά χαλάρωσε....). Άμα δεν σε νοιάζει όμως, ε τότε σκάφη it is....

Τεσπα. Είχα ένα πολύ σκατά Σάββατο εγώ και δεν ξέρω και τί σκατά Κυριακή θα μου ξημερώσει, αλλά τουλάχιστον καλημέρες και στους δυο σας.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, washcloud είπε

α) τον μπέρδεψες (δεν μπερδεύτηκε - τον μπέρδεψες),

2 ώρες πριν, washcloud είπε

Προφανώς και δεν φταις εσύ για το μπέρδεμά του,

Μ' αρέσει η σταθερότητα στις απόψεις :)

Καλή σου μέρα, ελπίζω να είναι καλύτερη απο τη χτεσινή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...με το "προφανώς δεν φταις εσύ για το μπέρδεμά του", εννοούσα το μπέρδεμα από τον δικηγόρο. Άλλο αυτό το μπέρδεμα, κι άλλο το μπέρδεμα που του έκανες εσύ (ακριβώς επειδή είχε το πρότερο), προφανώς όχι σκόπιμα, αλλά επειδή δεν του εξήγησες ΕΠΑΡΚΩΣ τί εννοούσες (προβλέποντας την επέκταση του μπερδέματος, ακριβώς για να μην πάει έτσι).

Φάουλ η σπόντα περί "σταθερότητας". (...και ΑΥΤΑ είναι καλύτερα να αποφεύγεις...)

(...κι άσχετο, αλλά θενκς, ευτυχώς επέζησε ο γάτος μας και ναι η Κυριακή έχει πάει καλύτερα....)

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...