Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, koulouri είπε

Για να μην ανοιγω νεο thread
Ειμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος.
Το συμβολαιο ληγει σε 4,5 μήνες.
-> Θέλω να περασω πλακάκια στο μπαλκόνι και να τους κάνω αύξηση ενοικίου 20€ για την επόμενη χρονιά
ΑΝ ανανεώσουν. 
Γίνεται;
ps 1 πριν 3 χρονια εκανα "εξοικονομω" + όλο το σπιτι ανακαίνιση και τους έκανα και τότε αύξηση ενοικίου!
παρόλα αυτα ειλικρινά παραμένει απο τα φθηνότερα της περιοχής,
λόγω οτι είναι καλοπληρωτές και ουτε θέλω να τους χάσω, ούτε όμως να το δίνω τόσο φθηνά.
ps 2 μην κράξετε πολύ, γιατί είναι λίγο ανεβασμένοι οι τόνοι στο topic

Just do it. Το σπίτι σου είναι επένδυση, το έχεις για να παίρνεις λεφτά. Θέλαμε κι εμείς να ανακαινίσουμε ένα σπίτι μας (με κουφώματα, πόρτες, μπάνιο - ντουλάπια, ΌΛΑ) και συναντήσαμε αντίσταση γι' αντίστοιχα αστείο ποσό αύξησης (και... "παζάρι" για 10-ρικο)

:P

Φυσικά η ανακαίνιση θα γίνει και το σπίτι θα μπει αγγελία με αρκετά πιο μεγάλο ποσό, οπότε καλά μας έκατσε που φεύγει . Διότι κι εμάς ήταν απ' τα πιο φτηνά στη συγκεκριμένη περιοχή. 

• Like 1
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, koulouri είπε

Το 1ο συμβολαιο που κάνανε ηταν περίπου πριν 8 χρόνια!
Ήταν όλα διάρκειας ενός έτους.
Τα 3 πρώτα συμβόλαιο ήταν "κανονικά" ( έχει τον τίτλο Αρχική στο gsis )
τα υπόλοιπα 5 είναι "τροποποιήσεις( αν δεν κάνω λάθος είναι ανανεώσεις ).

Αν είναι έτσι όπως τα λες, δλδ κοντεύουν να περάσουν 6 χρόνια από την αρχή της μίσθωσης, τότε μπορείς να ζητήσεις όσα θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/4/2022 στις 3:17 ΜΜ, koulouri είπε

-> Θέλω να περασω πλακάκια στο μπαλκόνι και να τους κάνω αύξηση ενοικίου 20€ για την επόμενη χρονιά
ΑΝ ανανεώσουν. 
Γίνεται;
ps 1 πριν 3 χρονια εκανα "εξοικονομω" + όλο το σπιτι ανακαίνιση και τους έκανα και τότε αύξηση ενοικίου!
λόγω οτι είναι καλοπληρωτές και ουτε θέλω να τους χάσω, ούτε όμως να το δίνω τόσο φθηνά.

...για κάποιο λόγο τους βλέπεις απλά "ως ενοικιαστές", ή μου φαίνεται...; Όταν πάντως λες ότι είναι ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ (πόσο μάλλον αν εννοείς ότι σε τόσα χρόνια δεν είχες καθόλου θέμα), θα ΕΠΡΕΠΕ να τους βλέπεις αλλιώς (για δικό σου πρωτ' απ' όλα καλό - φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις τί εννοώ). Τα προηγούμενα σημαίνουν ότι καλύτερα να τους έβλεπες σαν "κάτι παραπάνω", ας πούμε σαν "καλούς συνεργάτες". Και σ΄έναν καλό συνεργάτη, δεν το πας με το "θέλω να κάνω αυτό....ΓΙΝΕΤΑΙ;". Σ' έναν καλό συνεργάτη, πας, πιάνεις μια ΟΜΟΡΦΗ κουβέντα μαζί του, συζητάς ότι "τα πράγματα ζορίσανε και το ξέρεις, ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΣΕ ΤΙ ΦΑΣΗ ΕΙΣΑΙ να δούμε τί λύση μπορούμε να βρούμε να είμαστε και οι δυο εντάξει με το αποτέλεσμα, ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ"...

Αν το ξεκινάς, ρωτώντας εδώ "αν γίνεται", νομίζω υπάρχει θεματάκι. Επίσης, δεν έχω καταλάβει, το θέμα σου είναι να τους κάνεις αύξηση, ή "να πληρώσουν αυτοί τα πλακάκια που θες σώνει και ντε να βάλεις"...; Διότι αν είναι η αύξηση, μάλλον θα στην φάνε α πλακάκια, οπότε δεν βλέπω νόημα (αφού λογικά πάλι για ένα χρόνο θα τους κάνεις ανανέωση - και δεν ξέρω πόσα πλακάκια πια θα βάλεις, αλλά λιγότερα από 3 κατοστάρικα δύσκολο να σου βγει το όλον - εκτός πια κι αν θα τα βάλεις ο ίδιος/κα'νας γιος σου και τα έχεις ήδη από παλιά να στέκονται...) "αύξησης για την αύξηση"...Αν πάλι σου,,,έχει κολλήσει να μπουν πλακάκια (...ούτε επίσης ξέρω αν τυχόν ΕΙΝΑΙ απαραίτητο για κάποιον λόγο να μπούνε τα πλακάκια), και ΔΕΝ θα βγάλεις λεφτά τελικά από την αύξηση, καλύτερα δεν θα ήταν να το συζήταγες μαζί τους, εάν ζορίζονται (υποθέτω μιλάς για ζευγάρι, δεν ξέρω και για τυχόν παιδιά) με το 20άρι (το οποίο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ γενικά ακούγεται ελάχιστο, αλλά,,,,οι μέρες που ζούσε είναι ασ' τα να πάνε), και ΜΗΠΩΣ να μην έβαζες ΤΩΡΑ πλακάκια (εκτός κι αν όπως είπα είναι αναγκαίο κτλκτλ); Πιθανώς γνωρίζεις, έστω μέσες-άκρες τις οικονομικές τους δυνατότητες, οπότε ίσως ήδη να "ξέρεις" ότι ΔΕΝ είναι, ίσως, θέμα να πληρώνουν ένα επιπλέον 20άρι. Είναι έτσι όμως; Μια συζήτηση μαζί τους, σίγουρα θα ξεκαθάριζε το τοπίο.

Τα παραπάνω φυσικά και δεν σημαίνουν ότι ΔΕΝ είσαι ιδιοκτήτης του ακινήτου, κι ότι δεν,,,έχεις δικαίωμα στα θέλω σου, είτε αυτό είναι λεφτά που θα μπουν καθαρά στην τσέπη σου (για ν' ανταπεξέρθεις ΚΑΙ εσύ στον χαμό που συμβαίνει γύρω μας). Πόσο μάλλον όταν όπως λες, το νοίκι που εισπράττεις είναι ήδη "σκοτωμένο". Αλλά για να είναι και αυτοί σε σπίτι με "σκοτωμένο" νοίκι, μάλλον με το ζόρι τα φέρνουν βόλτα...; Πολλά "αν" και υποθέσεις από 'μένα χωρίς να είμαι στον χρορό. Εσύ σίγουρα ξέρεις καλύτερα και τί θέλεις, και τί σε παίρνει, και τί δεν θες να χάσεις, και τί μπορείς να κερδίσεις. Εγώ απλά (ξανα)λέω, ότι μια "εποικοδομητική κουβέντα" με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, είναι ό,τι καλύτερο για να βγάλεις συμεπράσματα και αποτέλεσμα, ΧΩΡΙΣ να είσαι ΠΡΟαποφασισμένος, όπως τώρα νομίζω ότι είσαι : γιατί αυτό που βλέπω ότι ΘΕΛΕΙΣ, είναι "να δεχτούν, να περάσεις και τα πλακάκια και γιατί όχι - να μην φύγουν κι όλας από πχ του χρόνου"...(δεν βλέπω δηλαδή να σε απασχολεί εάν το ΜΠΟΡΟΥΝ...Που πιθανώς το μπορούν δηλαδή, 20€ δεν είναι δα και μαχαίρι στον λαιμό, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις το πνεύμα μου...).

Επίλογος : ΜΗΝ το συζητάς με ΕΜΑΣ, αλλά μαζί τους. Κι όπως και να παέι, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για τα πάντα όλα. Αν πχ εσύ το πας ανθρώπινα και έχεις απρόσμενες "αντιδράσεις" (δεν το πάνε δηλαδή ΑΥΤΟΙ "ανθρώπινα"), τότε κλείνεις την κουβέντα με ένα ξερό "...ωραία παιδιά, να ξέρετε όμως ότι μετά τους 4,5 μήνες θέλω για ανανέωση 50, και χωρίς πλακάκια. Κι αν δεν μπορείτε, αρχίστε να ψάχνετε από τώρα γι' αλλού. Καλημέρα σας".

• Like 2
Δημοσ.
Στις 12/4/2022 στις 3:17 ΜΜ, koulouri είπε

ΑΝ ανανεώσουν. 
Γίνεται;

Εξοικονομώ δεν είναι μόνο για πρώτη κατοικία;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

...μπορεί το "ιδιοκτήτης διαμερίσματος" να το έγραψε "έτσι", αντί να κάθεται να μας αναλύει τα περιουσιακά του...:P

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Ναι, ακόμα και αν είναι η πρώτη κατοικία του ενοικιαστή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Αρκει ή αρκούσε 
να είναι πρώτη κατοικία αυτου που το νοικιάζει! (ίσως δε το γράφω σωστά αλλά κάτι τέτοιο ίσχυε)

@Joshua21 με προλαβες οσο εγραφα την απαντηση

@washcloud
Ευχαριστω παρα πολυ για το κείμενο που εγραψες, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα ( συγνωμη αν ξεχάσω κατι )
1. Είναι όντως πρώτη κατοικία για μένα
2. Εγω αναγκάζομαι να μένω με τον 1 απο τους 2 γονείς μου, για να μαζεψω χρηματα
3. Αν τους φανεί (που δε νομιζω) μεγάλο το ποσο της αυξησης και φύγουν θεωρώ πως 
α) θα ξανανοικιαστεί ΠΟΛΥ γρήγορα
β) αν δεν νοικιαστεί θα πάω να μείνω εγω, το οποίο θα γίνει αργά ή γρηγορα
4. Εχει γινει ηδη μια συζητηση ( εδώ και 2,5 μήνες )
πως καλοκαίρι θα γίνει περαιτέρω αναβάθμιση - "τελειοποίηση" του σπιτιου που αυτό θα επιφέρει αυξηση ενοικίου,
καθως είναι κι αυτό ενα προϊον, οσο αναβαθμίζεται, λογικό να κοστίζει περισσότερο.
5. Ο πατέρας μου είναι πλακάς, οπότε τα εργατικά θα είναι δωρεάν και θα γίνει απόσβεση σε ~2 χρόνια
( ακριβώς 300€ αστάρι, κόλλες, πλακάκια, στόκος, σταυρουδάκια )
6. Από τη ζωή που δείχνουν στα social,  τα 20€ είναι μια "χαλαρή Τετάρτη γι' αυτούς
( το οποίο δε σημαίνει πως πρεπει να τους την στερήσω, αλλα εγώ δεν την έχω αυτή την "χαλαρή Τετάρτη" )

Επεξ/σία από koulouri
  • Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, koulouri είπε

2. Εγω αναγκάζομαι να μένω με τον 1 απο τους 2 γονείς μου, για να μαζεψω χρηματα

4. Εχει γινει ηδη μια συζητηση ( εδώ και 2,5 μήνες )
πως καλοκαίρι θα γίνει περαιτέρω αναβάθμιση - "τελειοποίηση" του σπιτιου που αυτό θα επιφέρει αυξηση ενοικίου,

6. Από τη ζωή που δείχνουν στα social,  τα 20€ είναι μια "χαλαρή Τετάρτη γι' αυτούς
( το οποίο δε σημαίνει πως πρεπει να τους την στερήσω, αλλα εγώ δεν την έχω αυτή την "χαλαρή Τετάρτη" )

(...σα να έγραψε άλλος άνθρωπος αυτή την απάντηση :P)

Οπότε δεν καταλαβαίνω το,,,αρχικό "άγχος" σου (και γιατί να μας ρωτήσεις). Ειδικά αν έχει ήδη προηγηθεί "προπαρασκυαστική" κουβέντα. Όπως τα θέτεις εδώ, μοιάζουν όλα πολύ πιο "προσγειωμένα" και "δρομολογημένα". Λογικά θα πάνε όλα νορμάλ και δεν θα φύγουν για ένα 20άρι και θα είστε όλοι ευχαριστημένοι.

....ένα τελευταίο απλά : εκεί που λες "σίγουρα θα ξανανοικαστεί άμεσα", δεν είναι το θέμα αν θα ξανανοικιαστεί, αυτό είναι σχεδόν δεδομένο, το θέμα είναι να ξαναβρείς "προκομμένους" ενοικιαστές να βάλεις....(Φυσικά και δεν το λέω "για να μην ζητήσεις αύξηση" - απλά σχολιάζω το δικό σου σχόλιο, καθώς περισσότερο ρίχνεις το βάρος στο αν θα "ξανανοικιαστεί ή όχι"...). Εκτός κι αν έχετε στην οικογένεια "ταλέντο" να ξεχωρίζετε τί πεπόνι θα σας βγει η νέα φουρνιά ενοικιαστών (δεν ειρωνεύομαι - κάποιοι άνθρωποι το έχουν - όπως κάποιοι άλλοι έχουν ακριβώς το αντίθετο : διαλέγουν τους ακαταλληλότερους.....)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Miracle Worker είπε

Ναι αν οι ενοικιαστές το δηλώνουν ως πρώτη κατοικία

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μια ερώτηση:
Χθες πήγα σε έναν δικηγόρο να του κάνω μερικές ερωτήσεις αλλά αυτή που δεν με ικανοποίησε ήταν η εξής:
Αν νοικιάσω εγώ ένα σπίτι φέτος,
η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 χρόνια,
ασχέτως τι θα γράψουμε στο συμβόλαιο.
Αν όμως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θέλει να μείνει στο σπίτι που μου νοικιάζει,
το οποίο είναι ταυτόχρονα και η πρώτη του κατοικία,
μπορεί να μην ανανεώσει το συμβόλαιο για 2η χρονιά.

Ωστόσο δε βρίσκω πουθενα στο ίντερνετ κάτι τέτοιο!
Αν κάποιος μπορεί, ας βοηθήσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koulouri είπε

Μια ερώτηση:
Χθες πήγα σε έναν δικηγόρο να του κάνω μερικές ερωτήσεις αλλά αυτή που δεν με ικανοποίησε ήταν η εξής:
Αν νοικιάσω εγώ ένα σπίτι φέτος,
η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 χρόνια,
ασχέτως τι θα γράψουμε στο συμβόλαιο.
Αν όμως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θέλει να μείνει στο σπίτι που μου νοικιάζει,
το οποίο είναι ταυτόχρονα και η πρώτη του κατοικία,
μπορεί να μην ανανεώσει το συμβόλαιο για 2η χρονιά.

Ωστόσο δε βρίσκω πουθενα στο ίντερνετ κάτι τέτοιο!
Αν κάποιος μπορεί, ας βοηθήσει.

Φυσικά και μπορεί.

Η ελάχιστη διάρκεια των 3 ετών σημαίνει πως δεν μπορεί να σου κάνει έξωση με την αιτιολογία ότι έληξε το συμβόλαιο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, koulouri είπε

@Joshua21
Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση!
Ωστόσο αμφεβαλα γιατι δεν βρηκα κατι Online..

Τι να βρεις, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο...

Δημοσ.

δε βρήκα κάποιο άρθρο που να αναφέρει πως σε περίπτωση που θέλει να ιδιοκατοικησει ο ιδιοκτήτης μπορεί να βγάλει τον ενοικιαστή πριν την λήξη της 3ετιας 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...