Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

νοικιάζω ένα σπίτι από 1/1/2020 (τυχαίες οι ημερομηνίες) και είχα κάνει συμβόλαιο για 1 χρόνο. Με την λήξη του συμβολαίου μου έκαναν ανανέωση μέσω taxis για άλλο έναν χρόνο δλδ έως 31/12/21 την οποία ούτε έχω αποδεχθεί αλλά ούτε έχω δεχθεί. Πρόσφατα με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης προφορικά ότι θα χρειαστεί το σπίτι και πως όποτε θέλω μπορώ να αποχωρήσω και πως με την λήξη του συμβολαίου δεν θα μου το ανανεώσει. Γνωρίζω από προηγούμενη ερώτηση μου στο forum πως στα νέα συμβόλαια το λιγότερο που μπορείς να παραμείνεις είναι η 3ετια ανεξαρτήτως συμβολαίου. Ισχύει το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση ή  αν πατήσω αποδοχή στο δεύτερο συμβόλαιο θα ισχύει αυτό και θα πρέπει να αποχωρήσω 31/12/2021? 

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προστασία 3ετίας ισχύει μόνο από την ημερομηνία του αρχικού...Όχι στις ανανεώσεις.

Αν το 1ο συμβόλαιο 1/1/2020 γράφει στο taxis αρχικό ισχύει έως 1/1/2023

Αν πατήσεις αποδοχή στο νέο που εμφανίστηκε χάνεις την 3ετή προστασία και θα ισχύσει η ημερομηνία λήξης του 1/1/2021 άρα σωστά θα πρέπει να φύγεις 31/12/2021

Το θέμα είναι τι σχέσεις θες με τον ιδιοκτήτη και αν υπάρχει αρκετός χρόνος να βρεις το επόμενο.

Προφανώς αντιλαμβάνεσαι οτι άμα του πεις αρνούμαι το ανανεωμένο και μένω μέσα 3ετία από το 1ο συμβόλαιο λόγω προστασίας από τη νομοθεσία, θα χαλάσετε σχέσεις με ότι αυτό σημαίνει και πρέπει να προετοιμαστείς.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, το καταλαβαίνω έτσι όπως το θέτεις αλλά από την αρχή οι σχέσεις μας δεν ήταν καλές από την μεριά του οπότε δεν έχω και ιδιαίτερο πρόβλημα. Πάντως το πρώτο συμβόλαιο γράφει στο taxis 1/1/20 έως 31/12/2020, δεν γράφει 31/12/2023.

Δημοσ.

το taxis γράφει τις τυπικές ημερομηνίες βάση χειρόγραφου μισθωτηρίου. 

ο νόμος υπερισχύει.

δε μπορώ να στο εξηγήσω περισσότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω τα πάντα, όλες οι αποδείξεις γράφουν 1/1 και δεν έχω αργήσει ποτέ το μίσθωμα. Το θέμα είναι αν ισχύει η τριετία γιατί αν δεν ισχύει μπλέξαμε..

Δημοσ.
6 minutes ago, emilios87 said:

Έχω τα πάντα, όλες οι αποδείξεις γράφουν 1/1 και δεν έχω αργήσει ποτέ το μίσθωμα. Το θέμα είναι αν ισχύει η τριετία γιατί αν δεν ισχύει μπλέξαμε..

ρωτάς κάτι και σου απάντησα. γιατί ακριβώς γράφεις οτι αν δεν ισχύει;

αν αμφισβητείς τα λεγόμενα άλλου μέλους μπορείς να γουγλάρεις και μόνος σου τη νομοθεσία. αλλιώς τσάμπα γράφεις και χαλάμε και μεις χρόνο να απαντάμε.

• Like 13
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ρωτάς κάτι και σου απάντησα. γιατί ακριβώς γράφεις οτι αν δεν ισχύει;

αν αμφισβητείς τα λεγόμενα άλλου μέλους μπορείς να γουγλάρεις και μόνος σου τη νομοθεσία. αλλιώς τσάμπα γράφεις και χαλάμε και μεις χρόνο να απαντάμε.

Τα αμφισβητώ εγώ, να και η νομοθεσία:

"ο νόμος 1703/1987 (τροποποιημένος από τον ν. 2235/1994), ο οποίος στο άρθρο 2§1 ορίζει πως: «Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο. Η διάταξη αυτή ισχύει και μετά την 1.7.1997. Σύντμηση της τριετίας επιτρέπεται με νεότερη συμφωνία απέχουσα από την έναρξη της μισθωτικής σύμβασης τουλάχιστον έξι (6) μήνες μετά την κατάρτισή της και αποδεικνυόμενη με συμβολαιογραφικό έγγραφο»"

Η ανανέωση στο taxis, αλλά ακόμα και ιδιωτικό συμφωνητικό να υπήρχε για την ανανέωση, ΔΕΝ είναι συμβολαιογραφικό έγγραφο.

• Like 3
Δημοσ.
Just now, Joshua21 said:

Τα αμφισβητώ εγώ, να και η νομοθεσία:

"ο νόμος 1703/1987 (τροποποιημένος από τον ν. 2235/1994), ο οποίος στο άρθρο 2§1 ορίζει πως: «Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο. Η διάταξη αυτή ισχύει και μετά την 1.7.1997. Σύντμηση της τριετίας επιτρέπεται με νεότερη συμφωνία απέχουσα από την έναρξη της μισθωτικής σύμβασης τουλάχιστον έξι (6) μήνες μετά την κατάρτισή της και αποδεικνυόμενη με συμβολαιογραφικό έγγραφο»"

Η ανανέωση στο taxis, αλλά ακόμα και ιδιωτικό συμφωνητικό να υπήρχε για την ανανέωση, ΔΕΝ είναι συμβολαιογραφικό έγγραφο.

σπας μπάλες πραγματικά.

αντιλαμβάνεσαι οτι η 3ετία είναι για 1ο συμβόλαιο ΜΟΝΟ?

αν δεν αποδεχθεί την μονοετή ανανέωση το ΑΡΧΙΚΟ ΜΟΝΟΕΤΕΣ στα ΧΑΡΤΙΑ ισχύει για 3 χρόνια!!!!!

φτάνει πια μάθε να διαβάζεις τα δεδομένα που έχει ο TS.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν έχω καμία πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Απλά αυτό που μου λες έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτό που μου είχε πει άλλο μέλος στις αρχές του χρόνου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

σπας μπάλες πραγματικά.

αντιλαμβάνεσαι οτι η 3ετία είναι για 1ο συμβόλαιο ΜΟΝΟ?

αν δεν αποδεχθεί την μονοετή ανανέωση το ΑΡΧΙΚΟ ΜΟΝΟΕΤΕΣ στα ΧΑΡΤΙΑ ισχύει για 3 χρόνια!!!!!

φτάνει πια μάθε να διαβάζεις τα δεδομένα που έχει ο TS.

Όχι, δεν το αντιλαμβάνομαι, ο αστήρικτος ισχυρισμός σου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιχείρημα.

Όταν βρεις κάποιο επιχείρημα τα ξαναλέμε.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, emilios87 είπε

Δεν έχω καμία πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Απλά αυτό που μου λες έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτό που μου είχε πει άλλο μέλος στις αρχές του χρόνου.

Όντως δεν χρειάζεται να έρθεις σε αντιπαράθεση με κανέναν, διάβασε την νομοθεσία που έχω παραθέσει παραπάνω και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ρώτα δικηγόρο αφού στο φορουμ γράφει ο καθένας ότι νομίζει και δεν θες να ρισκάρεις.

Ο σκοπός που ρωτάω σε ένα forum είναι για να μοιραστούμε τις γνώσεις μας στο παρόν και στο μέλλον και να μάθουμε κάτι ο ένας από τον άλλον που ίσως να μην το γνωρίζουμε. Δεν βρίσκω το λόγο να παρεξηγιέσαι, να είσαι επιθετικός και να είσαι απόλυτος 100% ότι έχεις δίκιο. Άμα το ήξερα θα ερχόμουν κατευθείαν στην σελίδα σου να μου απαντήσεις όχι στο insomnia. Ακόμα και δίκιο να έχεις υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να το διατυπώσεις. Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ που μπήκες στην διαδικασία να μου απαντήσεις. Φιλικά

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο νόμος λοιπόν γράφει αυτό.

"ο νόμος 1703/1987 (τροποποιημένος από τον ν. 2235/1994), ο οποίος στο άρθρο 2§1 ορίζει πως: «Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο. Η διάταξη αυτή ισχύει και μετά την 1.7.1997. Σύντμηση της τριετίας επιτρέπεται με νεότερη συμφωνία απέχουσα από την έναρξη της μισθωτικής σύμβασης τουλάχιστον έξι (6) μήνες μετά την κατάρτισή της και αποδεικνυόμενη με συμβολαιογραφικό έγγραφο»"

εσύ τι καταλαβαίνεις; με το 1ο αρχικό συμβόλαιο 1/1/2020 (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σε TAXIS ή ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ) μένεις μέσα μέχρι 31/12/2022? ναι ή όχι;

Επεξ/σία από greekfragma

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...