Προς το περιεχόμενο

2 adsl σε μια

Syrianos77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε ολους

Εχω 2 dsl συνδεσεις, με ταχύτητα κόντα στα 10mb η κάθε μια, και θέλω να τις κάνω combined ώστε να έχω καθαρά 20mb... Έχω βρει το tplink R480t+ , ωστόσο πριν το αγοράσω, είπα να διαβάσω το user guide... μονο balancing φαίνεται να κάνει και όχι bonding των δυο συνδεσεων, όπως μου ειπε πει τεχνικός... Έχετε κάποιο router υποψη σας, που να κάνει αυτό που ζητάω? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικό Bonding σε DSL συνδέσεις γίνεται μόνον αν υποστηρίζει αυτή την υπηρεσία ο ίδιος πάροχος και υπάρχει συμβατός εξοπλισμός. ένα τέτοιο είδος Bonding είναι αυτό που παρέχει η Cosmote με το Booster. Και αυτό ισχύει σε όλους τους παρόχους του πλανήτη.

Εκτός του παραπάνω, μόνο Load Balancing γίνεται και υπό προϋποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σύνολο του bandwidth και των 2 (ή παραπάνω ) συνδέσεων. Υπάρχει και η λύση με εταιρείες που παρέχουν τέτοια υπηρεσία (επί πληρωμή), όπου μέσω του εξοπλισμούς τους, λαμβάνουν τις δικές σου γραμμές, τις ενοποιούν και μέσω αυτών βγαίνεις στο διαδίκτυο.

γενικά δεν νομίζω να είναι δύσκολο πάντως. έχω δει σε τεχνικό που με ρουτεράκι Teltronika συνδύασε 3 γραμμές vodafone kai cosmote η μία gsm απλά χωρίς προβλήματα.

2 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

γενικά δεν νομίζω να είναι δύσκολο πάντως. έχω δει σε τεχνικό που με ρουτεράκι Teltronika συνδύασε 3 γραμμές vodafone kai cosmote η μία gsm απλά χωρίς προβλήματα.

Να ειναι δυσκολο πιο ακριβως? Αυτο που ζηταει ο τοπικ σταρτερ δεν ειναι δυσκολο....... ειναι αδυνατο. Δε μπορει να κανει compined και να εχει αθροιστικο αποτελεσμα στις 2 συνδεσεις (bonding) παρα μονο αν κατεβαζει απο πολλαπλα sockets.

• Like 2

Στις 7/2/2022 στις 1:25 ΜΜ, Syrianos77 είπε

Καλημέρα σε ολους

Εχω 2 dsl συνδεσεις, με ταχύτητα κόντα στα 10mb η κάθε μια, και θέλω να τις κάνω combined ώστε να έχω καθαρά 20mb... Έχω βρει το tplink R480t+ , ωστόσο πριν το αγοράσω, είπα να διαβάσω το user guide... μονο balancing φαίνεται να κάνει και όχι bonding των δυο συνδεσεων, όπως μου ειπε πει τεχνικός... Έχετε κάποιο router υποψη σας, που να κάνει αυτό που ζητάω? 

Το κανω με αυτο 2 χρονια τωρα και δουλευει καλα με 3 χραμμες.

Load Balancing κάνεις και όχι Bonding. Το  λέει εξάλλου και η εταιρεία της συσκευής που έχεις.

Η διαφορά είναι ότι το πρώτο μοιράζει το φορτίο στις 3 συνδέσεις, ενώ το δεύτερο τις προσθέτει και τις χρησιμοποιεί την ίδια στιγμή.

Στο Load Balancing υπό προϋποθέσεις μπορούμε να έχουμε "Bonding" (σε εισαγωγικά). Αν π.χ. μια εφαρμογή ανοίγει πολλά ταυτόχρονα connection με τον server που συνδέεται, τότε επωφελείται από το συνολικό bandwidth. Αν όμως ανοίγει μόνο ένα (που είναι το σύνηθες), τότε θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά το bandwidth μία μόνο σύνδεσης.

Μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις ο ίδιος. Για δοκιμή κατέβασε μέσω του browser ένβα μεγάλο αρχείο και μετά κάνε το ίδιο με μια εφαρμογή Download Manager. Θα διαπιστώσεις ότι στην πρώτη περίπτωση η ταχύτητα ισούται με αυτήν που μπορεί να σου δώσει η μία σύνδεση μέσω της οποίας γίνεται η σύνδεση με τον server, ενώ στην δεύτερη βγαίνεις από πολλαπλές συνδέσεις και με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Είναι τεχνολογικός κανόνας, ότι πραγματικό Bonding γίνεται μόνον με συνδέσεις στον ίδιο πάροχο κι εφόσον επιτρέπει MLPPP.

• Like 1

εδω το παλικαρι λεει οτι εχει κανει load balance me local bonding χωρίς παρέμβαση παρόχου. τρεχει speedtest που βγαζει maximum speed. δεν ετρεξε καποιο download βεβαια απο πχ καποιο ftp...

Οχι φιλε δε γινεται το bonding και το speedtest της ookla εχει πολλαπλα sockets για αυτο και βλεπεις αθροισμα. Αν ο τυπος στο video παει να κανει ενα οποιοδηποτε download απο π.χ. nvidia, microsoft k.l.p. αυτο που θα ζητησει θα κατεβει απο τη μια γραμμη μονο.

Θα το λέμε συνεχώς, μέχρι να γίνει κατανοητό. Μόνο Load Balancing γίνεται, απλά ανοίγοντας πολλαπλά connection συνεπάγεται ταυτόχρονη χρήση περισσότερων WAN συνδέσεων. Οι εφαρμογές P2P και IDM χρησιμοποιούν πολλαπλά cpnnection. Οι browsers μόνο ένα.

Το speedtest του Okla, έχει ρύθμιση εξαρχής για πολλαπλά (Multi) αλλά και για ένα (Single). Μαντέψτε τι βγάζει στο δεύτερο.

• Like 1

κοίτα και το παλικάρι στο βίντεο λέει οτι βγαίνει έξω με πολλά wan γιαυτο και αναφέρει το πρόβλημα σε συναλλαγές ασφαλείας πχ ebanking λογω πολλαπλων αιτήσεων σύνδεσης... Ωστόσο είναι λίγο παραπλανητικός αφού δεν μιλάμε  για πραγματικό bonding...αλλα όπως λες κι εσύ load balance...άρα οποιοδήποτε downstream θα είναι στην ταχύτητα της μιας WAN.

Αυτό ακριβώς λέμε. Εφόσον η εφαρμογή που τρέχουμε και ο server στον οποίο συνδεόμαστε, υποστηρίζουν πολλαπλές ταυτόχρονες συνδέσεις μέσω διαφορετικών δημόσιων διευθύνσεων, τότε θα έχουμε "bonding" (σε εισαγωγικά), ειδάλλως γίνεται χρήση μόνον της μίας σύνδεσης, αυτής που αποφασίζει ο Load Balancer ανάλογα τους κανόνες που του έχουμε ορίσει.

Bonding κανονικό (χωρίς εισαγωγικά) είναι ένα και γίνεται μέσω του ίδιου παρόχου εφόσον υποστηρίζει MLPPP και παρέχει αυτή την υπηρεσία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εκτός της λύσης υπηρεσιών VPN Bonding με επιπλέον κόστος και δικό τους εξοπλισμό.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το load balance πως γίνεται χονδρικά αν ζητήσω ένα αρχείο 100mb θα χωριστούν τα πακέτα 50% σε κάθε γραμμή αν εχω 2 ?

Επεξ/σία από Aris_

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Aris_ είπε

το load balance πως γίνεται χονδρικά αν ζητήσω ένα αρχείο 100mb θα χωριστούν τα πακέτα 50% σε κάθε γραμμή αν εχω 2 ?

Αν ζητησεις ενα αρχειο θα κατεβει ολο απο τη μια γραμμη. Αν ζητησεις εκεινη τη στιγμη καποιο αλλο αρχειο θα κατεβει ολο απο την αλλη γραμμη.

Κανει ακριβως αυτο που λεει...... balance.

Επεξ/σία από Gogotsa
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...