ZahosDoganos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα παιδια, εχω το συστημα Sony rt40 ( https://www.sony.com/en-ma/electronics/sound-bars/ht-rt40 ) και μιας και δεν εχω καποια εμπειρια με ηχο ηθελα να ρωτησω πως πρεπει να το σεταρω με το PC ωστε να εχω 5.1 ηχο. Εχω δοκιμασει συνδεση απο Optical της Mobo ( asus b350 strix) με το optical στο sub αλλα και με HDMI απο PC (gtx1060) στην TV (samsung q70t ) και απο εκει παλι με HDMI sto sub. Και στις 2 περιπτωσεις στις ρυθμισεις των windows για τον ηχο δεν υπαρχει η επιλογη 5.1 μονο stereo. Ψαχνωντας για 5.1 test στο ιντερνετ σε οσα εχω πατησει τα πισω ηχεια δεν ακουγονται ποτε μονα τους, παντα θα παιζουν και τα μπροστα το οποιο δεν θα επρεπε να συμβαινει στο 5.1 ετσι δεν ειναι?
Ashaman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα. Στη 2η περιπτωση συνδεεις το sub με HDMI με την αντιστοιχη ARC HDMI της TV και το pc σε μια απλη hdmi της tv. Ετσι το εκανες και δε δουλεψε? Δες λιγο και το παρακατω που βρηκα αν δε δουλευει. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/122325/forcing-51-audio-to-tv-via-hdmi/
ZahosDoganos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, Ashaman είπε Καλησπερα. Στη 2η περιπτωση συνδεεις το sub με HDMI με την αντιστοιχη ARC HDMI της TV και το pc σε μια απλη hdmi της tv. Ετσι το εκανες και δε δουλεψε? Δες λιγο και το παρακατω που βρηκα αν δε δουλευει. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/122325/forcing-51-audio-to-tv-via-hdmi/ Ναι έτσι το έχω όπως περιέγραψες με τα hdmi και μου βγάζει μια επιλογή ακόμα εκτός από stereo , Dolby Atmos for home theater. Αλλά και εκεί το ίδιο συμβαίνει με τα πίσω ηχεία . Τώρα θα ρίξω μια ματιά στο link που έστειλες, ευχαριστώ !! 1
lnwolfgr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, ZahosDoganos είπε Καλησπερα παιδια, εχω το συστημα Sony rt40 ( https://www.sony.com/en-ma/electronics/sound-bars/ht-rt40 ) και μιας και δεν εχω καποια εμπειρια με ηχο ηθελα να ρωτησω πως πρεπει να το σεταρω με το PC ωστε να εχω 5.1 ηχο. Εχω δοκιμασει συνδεση απο Optical της Mobo ( asus b350 strix) με το optical στο sub αλλα και με HDMI απο PC (gtx1060) στην TV (samsung q70t ) και απο εκει παλι με HDMI sto sub. Και στις 2 περιπτωσεις στις ρυθμισεις των windows για τον ηχο δεν υπαρχει η επιλογη 5.1 μονο stereo. Ψαχνωντας για 5.1 test στο ιντερνετ σε οσα εχω πατησει τα πισω ηχεια δεν ακουγονται ποτε μονα τους, παντα θα παιζουν και τα μπροστα το οποιο δεν θα επρεπε να συμβαινει στο 5.1 ετσι δεν ειναι? Φίλε μου η motherboard σου ΔΕΝ υποστηρίζει surround από το optical. Μόνο στέρεο. 1
ZahosDoganos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε Φίλε μου η motherboard σου ΔΕΝ υποστηρίζει surround από το optical. Μόνο στέρεο. Α οκ, οπότε η θα γίνει είτε μέσω του hdmi είτε analog η κάποια κάρτα ήχου έτσι?
lnwolfgr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Από την κάρτα γραφικών δοκίμασες να πάρεις ήχο? και να αλλάξεις συσκευή εξόδου ήχου εννοείτε. Εγώ πάντως το έχω αναλογικό το surround στο pc Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από lnwolfgr
ZahosDoganos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, lnwolfgr είπε Από την κάρτα γραφικών δοκίμασες να πάρεις ήχο? και να αλλάξεις συσκευή εξόδου ήχου εννοείτε. Από GPU το δοκίμασα όπως περιγράφω από πάνω, hdmi της κάρτας σε hdmi της TV και μετά από το hdmi (earc) της TV στο sub. Stereo και Dolby Atmos for home theater έχω σαν επιλογές . Η επιλογή 5.1 είναι Greyed out
lnwolfgr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε Από GPU το δοκίμασα όπως περιγράφω από πάνω, hdmi της κάρτας σε hdmi της TV και μετά από το hdmi (earc) της TV στο sub. Stereo και Dolby Atmos for home theater έχω σαν επιλογές . Η επιλογή 5.1 είναι Greyed out Είναι grayed out από το pc? Στην τηλεόραση σου έχεις αλλάξει το setting του ήχου? Η ηχομπάρα δεν έχει ρυθμίσεις? Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από lnwolfgr
ZahosDoganos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε Είναι grayed out από το pc? Στην τηλεόραση σου έχεις αλλάξει το setting του ήχου? Η ηχομπάρα δεν έχει ρυθμίσεις? ναι ειναι greyed out στο PC Στην TV ειναι στο HDMI το source για τον ηχο και απο ρυθμισεισ εχει HDMI eARC mode : Auto Digital output audio format : PCM ( η αλλη πιλογη ειναι pass-through) στην ηχομπαρα οι μονες ρυθμισεισ που εχει ειναι η αποσταση για πισω ηχεια και το speaker placement ππυ ειναι στο standard ( η αλλη επιλογη ειναι all front)
lnwolfgr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 passthrough δοκίμασες? Έτσι το έχω εγώ στην τηλεόραση και μου περνάει dolby digital στον ενισχυτή μου. Εχω συνδέσει το xbox one με hdmi στην tv, από την tv οπτική ίνα στον ενισχυτή με passthtough, τα περνάει μια χαρά τα κανάλια του ήχου. Το τεστ που είπες ότι έκανες, από που το έκανες? από you tube? Αν ναι να ξέρεις ότι δεν υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο το you tube. 1
ZahosDoganos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε passthrough δοκίμασες? Έτσι το έχω εγώ στην τηλεόραση και μου περνάει dolby digital στον ενισχυτή μου. Εχω συνδέσει το xbox one με hdmi στην tv, από την tv οπτική ίνα στον ενισχυτή με passthtough, τα περνάει μια χαρά τα κανάλια του ήχου. Το τεστ που είπες ότι έκανες, από που το έκανες? από you tube? Αν ναι να ξέρεις ότι δεν υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο το you tube. λοιπον το εβαλα pass-through την επιλογη 5.1 δεν την εχω και παλι αλλα στο dolby atmos παταω τα ηχεια και παιζουν ξεχωριστα πλεον ολα! ( πριν παιζανε μονο τα μπροστα μολισ πατουσα τα πισω ) οχι απο youtube, ενα αρχειο AVi εχω κατεβασει οπου τωρα παιζουν κανονικα τα ηχεια . Οποτε το pass through εκανε τη δουλεια thanx τωρα γιατι την επιλογη στα windows (το 5.1 δλδ ) ειναι ακομα greyed out... ψαξε βρες
lnwolfgr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε λοιπον το εβαλα pass-through την επιλογη 5.1 δεν την εχω και παλι αλλα στο dolby atmos παταω τα ηχεια και παιζουν ξεχωριστα πλεον ολα! ( πριν παιζανε μονο τα μπροστα μολισ πατουσα τα πισω ) οχι απο youtube, ενα αρχειο AVi εχω κατεβασει οπου τωρα παιζουν κανονικα τα ηχεια . Οποτε το pass through εκανε τη δουλεια thanx τωρα γιατι την επιλογη στα windows (το 5.1 δλδ ) ειναι ακομα greyed out... ψαξε βρες Μπράβο φιλαράκι. Το dolby atmos είναι από την φύση του πολυκάναλο format, οπότε δουλεύει μια χαρά τώρα. Στα έχει Grayedout γιατί το harware σου δεν υποστηρίζει surround ήχο.
ZahosDoganos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε Μπράβο φιλαράκι. Το dolby atmos είναι από την φύση του πολυκάναλο format, οπότε δουλεύει μια χαρά τώρα. Στα έχει Grayedout γιατί το harware σου δεν υποστηρίζει surround ήχο. Ευχαριστω φιλε μου, να σε ρωτησω και κατι αλλο. θα ειχε διαφορα αν το hardware υποστηριζε και ειχα την επιλογη 5,1 απο το dolby atmos που ειμαι τωρα? και επισης φανταζομαι τωρα αμα βαλω μια ταινια dolby atmos δεν θα ακουω και απο τα πισω ηχεια συνεχεια, γιατι πριν επαιζαν μαζι με τα μπροστα
lnwolfgr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που έχεις τώρα, δεν θα είχε διαφορά στα κανάλια. Εξάλλου το 5.1 είναι γενικότητα, τι codecs έχει? 5.1 dolby? 5.1 dts? Αν η ηχομπάρα σου π,χ δεν υποστηρίζει dts-x (το ανάλογο dolby atmos) ταινίες που είναι γραμμένες με dts-x δεν θα ακούγονται από την ηχομπάρα σου. Τώρα που είναι passtrough δεν θα έχεις πρόβλημα με τον ήχο και τα πίσω ηχεία, θα παίζουν αυτό που πρέπει να παίζουν. 👍
ZahosDoganos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 41 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που έχεις τώρα, δεν θα είχε διαφορά στα κανάλια. Εξάλλου το 5.1 είναι γενικότητα, τι codecs έχει? 5.1 dolby? 5.1 dts? Αν η ηχομπάρα σου π,χ δεν υποστηρίζει dts-x (το ανάλογο dolby atmos) ταινίες που είναι γραμμένες με dts-x δεν θα ακούγονται από την ηχομπάρα σου. Τώρα που είναι passtrough δεν θα έχεις πρόβλημα με τον ήχο και τα πίσω ηχεία, θα παίζουν αυτό που πρέπει να παίζουν. 👍 να σαι καλα! μου ελυσες ολες τις αποριες σχεδον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα