Προς το περιεχόμενο

Έμποροι NFT αγοράζουν οι ίδιοι τα δικά τους ψηφιακά αντικείμενα για να ανεβάσουν τις τιμές

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

34 λεπτά πριν, iwnas28 είπε

H για να ξεπλυνουν τα χρηματα τους;;;

Πως ακριβώς μπορείς να ξεπλυνεις χρήμα σε μια ανώνυμη συναλλαγή; 

Η λογική του ξεπλυματος (στη περίπτωση έργων τέχνης για παράδειγμα) είναι: πουλάω κάτι σε μια υψηλή τιμή, ένας γνωστός μου το αγοράζει με τα λεφτά που του έχω δώσει από παράνομες δραστηριότητες, και αυτά επιστρέφουν πίσω σε μένα νόμιμα. 

Στην περίπτωση των nft όπου τα wallets και οι συναλλαγές είναι ανώνυμες, κάτι τέτοιο δε μπορεί να ισχύσει. Οπότε καλό είναι να μην παπαγαλιζουμε ότι ακούμε χωρίς σκέψη 

• Like 6
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

20 λεπτά πριν, nemom είπε

έβγαιναν κάποιοι και λέγανε ότι είμαστε ανίκανοι που δε μπορούμε να εκτιμήσουμε την ...τέχνη!

🤣

Δεν έχει να κάνει με τέχνη, αλλά με status symbol στην παρούσα φάση: έχω τόσα λεφτά για πέταμα που στη κυριολεξία δίνω εκατομμύρια για μια απλή εικόνα.

Βέβαια στην περίπτωση των bored apes, αυτά τα nft σου δίνουν πρόσβαση σε ιδιωτικό lobby για συνομιλίες με τους υπόλοιπους κατόχους. Προφανώς η είσοδος σε ένα τοσο κλειστό lobby με εκατομμύριουχους που συζητάνε ποια projects και ποιες πορείες θα ακολουθήσουν από δω και πέρα, πιστεύω δικαιολογεί την τιμή τους 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, leogr90 είπε

Η λογική του ξεπλυματος (στη περίπτωση έργων τέχνης για παράδειγμα) είναι: πουλάω κάτι σε μια υψηλή τιμή, ένας γνωστός μου το αγοράζει με τα λεφτά που του έχω δώσει από παράνομες δραστηριότητες, και αυτά επιστρέφουν πίσω σε μένα νόμιμα. 

Στην περίπτωση των nft όπου τα wallets και οι συναλλαγές είναι ανώνυμες, κάτι τέτοιο δε μπορεί να ισχύσει. Οπότε καλό είναι να μην παπαγαλιζουμε ότι ακούμε χωρίς σκέψη 

Τα wallet σε ποια πλατφόρμα είναι ανώνυμα;;;

Επεξ/σία από Iamthagod
double quote
  • Like 3

Ότι να ναι είδηση κατά τα γνωστά. Θα έχω δικό μου NFT, θα μπω να το αγοράσω με άλλον λογαριασμό και θα πληρώσω τα gas fees της συναλλαγής του Ethereum (διότι στο Eth γίνονται τα περισσότερα), έτσι γιατί είμαι μαζόχας...

"Ξέπλυμα χρήματος" ε;  Θέλετε πολύ homework κάποιοι.

• Like 1

Ανησυχώ αρκετά, είναι σχεδόν κάθε μέρα στην πρώτη σελίδα του ινσομνια, το ίδιο γινοταν και το 2017 πριν από το crash.

Βέβαια όσο διαβάζω τα σχόλια λέω οκ έχουμε ακόμη δρόμο, αν δω τίποτα "παιδιά πως βάζω eth στο MetaMask?" θα πουλήσω τα πάντα.😂

• Like 1

19 λεπτά πριν, ADHD είπε

Ανησυχώ αρκετά, είναι σχεδόν κάθε μέρα στην πρώτη σελίδα του ινσομνια, το ίδιο γινοταν και το 2017 πριν από το crash.

Βέβαια όσο διαβάζω τα σχόλια λέω οκ έχουμε ακόμη δρόμο, αν δω τίποτα "παιδιά πως βάζω eth στο MetaMask?" θα πουλήσω τα πάντα.😂

spacer.png

Κάποιοι αμφισβητούν τη νομιμότητα και την αναγκαιότητα 

καλα για αναγκαιοτητα νταξει ακομα δεν υπαρχει 

αλλα νομιμοτητα.... δηλαδη ελεος. ειναι σαν να λες αμφισβητηται η νομιμοτητα του να ζωγραφισω ενα πινακα και να τον πουλησω.

νταξει τρελαθηκαμε εντελως μου φαινεται

οσον αφορα το αρθρο ειναι προφανως η ειδηση για γελια

αν μπεις σε πλατφορμες κρυπτο θα δεις χιλιαδες μποτς να αγοραζουν και να πουλανε για να κερδισουν το 0.001 

η τεχνικη της τεχνικης ελλειψης και ζητησης ειναι ευρεως γνωστη

πχ η φερραρι συνηθιζει να φτιαχνει 399 κομματια ετσι για να ειναι λιγο λιγοτερα και να αυξανεται η ζητηση

απο που και ως που τωρα ειναι παρανομο καποιος να αγορασει το ιδιο του το προιον κανεις δεν μας εξηγει 

αν οντως ολο αυτα ειναι φουσκα ολοι οσοι τα ξοδεψουν θα μεινουν με τη ζημια 

το ιδιο πχ συμβαινει με τις καρτες γραφικων

σκαλπερς αγοραζουν καρτες για να τις πουλησουν σε διπλασια τιμη

αν οι καρτες δεν χρειαζονται ή θα ερθουν νεες παραγγελιες τοτε οι σκαλπερς απλα θα ξεμεινουν με το στοπ και την τεραστια χασουρα

1 hour ago, nemom said:

Την άλλη φορά που ήταν είδηση τα  ποσά που υποτίθεται πουλήθηκαν κάποια NFT
και σχολιάζαμε για ξέπλυμα χρήματος

έβγαιναν κάποιοι και λέγανε ότι είμαστε ανίκανοι που δε μπορούμε να εκτιμήσουμε την ...τέχνη!

🤣

ειναι γνωστο αλλωστε πως και η ζωγραφικη εφευρεθηκε για να ξεπλενει ο κοσμος λεφτα

και τα εστιατορια γκοθρμε  επισης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, leogr90 είπε

Δεν ειμαι βεβαιος οτι προκειται περι παπαγαλιας. Επειδη το φορουμ ειναι ελληνικο μην υποτιμας καθολου την ιδιαιτερα ελληνικη και τερματισμενη ικανοτητα να τα σκεφτονται μονοι τους, στα πλαισια της ημιμαθειας συμπληρωμενη με μπολικη συνομωσια κι ακομα περισσοτερη αυτοπεποιθηση γνωσης.

Επεξ/σία από BackFromHell

1 ώρα πριν, leogr90 είπε

Δεν έχει καμία διαφορά,μπαίνω π.χ στο Gods Unchained που παίζω κιόλας,βάζω μία κάρτα ένα υπέρογκο ποσό για πώληση και εσύ το αγοράζεις,ξέρεις τί θα αγοράσεις προφανώς.Εξώ ξεπλένω τα λεφτά μου κύριος.Εσύ τα λεφτά μπορεί να τα έχεις πάρει μετρητά,μπορεί από έναν τρίτο λογαριασμό σε ανταλλακτήριο που απλά μου έκανες copy το wallet σου και στα πέρασα,έτσι και αλλιώς κάθε καημένο νόμισμα και store λειτουργεί μέσω metamask.Υπάρχουν άπειροι τρόποι να μεταφέρεις μαύρα λεφτά ηλεκτρονικά.

Ο κόσμος από την στιγμή που δημιουργήθηκε το χρήμα παρανομεί και ξεπλένει.Τώρα που το χρήμα έγινε ψηφιακό ανακαλύφθηκαν απλά διαφορετικοί τρόποι.Ξεκινήσαμε με τα coins,μόλις άρχισαν να ασπρίζουν λίγο λίγο με νόμους και κανόνες εμφανίστηκαν τα NFTS.Η συνέχεια θα είναι ανάλογη πάντα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να προβλέπεται μια φορολόγηση... πχ. 20% στο NFT...

Aπο εκεί και πέρα, το ξέπλυμα μέσω γνωστών και ιδιωτών, δεν είναι εύκολο... Εγώ θα πω οτι τα λεφτά τα πήρα απο τον Α που του πούλησα το ΝFT item αλλά μετά ο Α πρέπει να πει που τα βρήκε για να μου τα δώσει... Γι'αυτό συνήθως τέτοιες δουλειές χρειάζονται εναν μλκ που θα τρέχει μετά και δεν θα προλαβαίνει, ή καμμιά γριούλα με άνοια...

Επεξ/σία από Eloy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι μόνο το ξέπλυμα, το λέει και ο τίτλος του άρθρου

1) Έστω έχω 10000 στην άκρη

2) φτιάχνω με άλλο λογαριασμό μια μπούρδα NFT και την αγοράζω με τα 10000

3) Πλέον έχω τα 100000 και ένα NFT ίσης αξίας το οποίο μπορώ να το πουλήσω με ΄έκπτωση' 50% σε έναν τυχερό.

Το κάθε ΝFT φαίνεται σε τι τιμές πουλήθηκε στο παρελθόν, οπότε αν το βήμα 2 επαναληφθεί αρκετές φορές σε διάφορους μαϊμού λογαριασμούς, ο τελικός αγοραστής μπορεί και να την πατήσει.

Για τα gas fees, υπάρχουν και layer 2 λύσεις, και άλλα blockchain που τα υποστηρίζουν σε ένα κλάσμα της τιμής του ehterium

Επεξ/σία από k_dinos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό ξέπλυμα με το ανάλογο κόστος όμως, γίνεται στα προπατζίδικα... Κέρδισα πχ. 50.000, έρχεται ο πονηρός και μου δίνει 60.000 (πολλοί προπατζήδες είναι μιλημένοι απο ενδιαφερόμενους) για να του δώσω το δελτίο μου. Το κάνει αυτό με  πχ. 10 τυχερούς και έχει δώσει 600.000 μαύρα (θέστηκε - μήπως τα δούλεψε ?) ΑΛΛΑ έχει 500.000 ΝΟΜΙΜΑ... Αυτό είναι πλυντήριο... (τα παραπάνω νούμερα είναι τυχαία - όπου τον βρεις κι όπου σε βρεί...)

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dieksodo είπε

απο που και ως που τωρα ειναι παρανομο καποιος να αγορασει το ιδιο του το προιον κανεις δεν μας εξηγει 

Προφανώς και είναι παράνομο άμα το αποκρύπτεις, δείχνοντας ψεύτικη ζήτηση ή ή φουσκώνοντας τεχνητά την τιμή σε μία μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά έχει στην αγορά, με σκοπό να πέσουν στην παγίδα επενδυτές αγοράζοντας κάτι που μόλις εσύ σταματήσεις να κάνεις αυτούς τους κύκλους αγοραπωλησιών η τιμή του θα πέσει κατακόρυφα.

Είναι κλασσική τακτική εταιρειών για να μαγειρέψουν νούμερα και να δείξουν ζήτηση και κίνηση/ενδιαφερον στην αγορά (πχ. folli follie)

2 ώρες πριν, leogr90 είπε

Χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά νομίζω ότι πάλι μπορεί να γίνει αυτό, όπως γίνεται και στους διάφορους οίκους δημοπρασιών όπου ο αγοραστής μπορεί να εκπροσωπείται ανώνυμα. Η λογική δεν αλλάζει πολύ...πάλι πουλάς κάτι σε φουσκωμένη τιμή με τον αγοραστή να είναι δικό σου άτομο και να μπιντάρει μια εξεφτελιστικά υψηλή τιμή. Δεν βλέπω κάποια δυσκολία.

Επεξ/σία από nick_souvlaki

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...