Προς το περιεχόμενο

Οδηγός για σωστή χρήση του Bootvis...!!!

Jaco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάση της εμπειρίας μου με το Bootvis, ήθελα να φτιάξω ένα οδηγό για το πώς να το χρησιμοποιεί σωστά... Αρχικά να πω, πως ναι μεν κάνει δουλειά και επιταγχύνει σημαντικά το boot, αλλά διαρκεί μόνο για λίγο... μέχρι το επόμενο defrag...!!!

Καθώς έστηνα το λειτουργικό στο pc βάζω το κερασάκι στην τούρτα και... αφού κάνω ένα τελευταίο defrag, εγκαθιστώ το Bootvis και κάνω optimize... Αφού κάνει το optimize παρατηρώ ότι από 25sec ρίχνει το χρόνο του boot σε 18sec... ʽΓ@μώ...!!!ʼ σκέφτομαι... Ξαναμπαίνω στο O&O (πρόγραμμα για defrag) και βλέπω τον δίσκο χάλια... είχε τραβήξει όλα τα αρχεία που έκανε optimize στην έξω πλευρά του δίσκου και είχαν μείνει ένα σωρό κενά clusters από εδώ και από κει...

Φυσικά επόμενη κίνηση ήταν το defrag... Έλα όμως που με το defrag ξαναβάζει τα αρχεία σχεδόν στην θέση τους καλύπτοντας τις τρύπες...!!! Άρα το optimize γίνεται ξε-optimize και το Ο&Ο γίνεται ξε-Bootvis...!!! Αυτό βέβαια ισχύει με όλα τα defrag-tools... Ξαναματακάνω, το trace boot και φυσικά ο χρόνος του boot είχε ανέβει πάλι στα 25sec...!!!

Επομένως, το bootvis πρέπει να το χρησιμοποιούμαι μια φορά και να μην ξανακάνουμε ποτέ defrag...??? Ήμαρτον...!!!

Η λύση που βρήκα και γιʼ αυτό κάνω και το post είναι η εξής... Μετατρέπουμε το O&O σε σύμμαχο του Bootvis καθώς έχει ένα ενδιαφέρον option... μπορεί να αποκλείει κάποια αρχεία ή φακέλους από το defrag και το option αυτό το ονομάζει exclude...

Μετά από μια καθαρή εγκατάσταση και αφού έχουν μπει όλοι οι drivers και τα βασικά software που χρησιμοποιούμε, κάνουμε ένα καλό SPACE defrag με το O&O Defrag (έχω την έκδοση 6.5/851 pro)... Αν αφήσει κάποια κενά κάνουμε και δεύτερο SPACE defrag... Μετά τρέχουμε το Bootvis (1.3.37.0) και από το menu bar επάνω πατάμε Trace -> Next Boot + Driver Delays και OK... Αφού κάνει reboot, περιμένουμε και μας δείχνει τον χρόνο που χρειάζεται για το initialization το σύστημα και κάποια στατιστικά... Μετά πατάμε στο menu bar Trace -> Optimize ΟΚ... Αφού μπουτάρει το pc περιμένουμε να τελειώσει... Στο παράθυρο λέει ότι κάνει lay out τα αρχεία στον δίσκο, αυτό σημαίνει ότι τραβάει τα αρχεία που διαβάζει κατά το boot σε ένα σημείο έξω από τον κύριο όγκο δεδομένων που είναι γραμμένο σε αυτόν, αφήνοντας πίσω τα κενά clusters... ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ DEFRAG...!!!

Πάμε στο O&O και κάνουμε start analysis στον δίσκο του λειτουργικού... Έχουμε απενεργοποιήσει από πριν από την χρήση του Bootvis το auto-defrag και optimize... Μετά το analysis βλέπουμε τα clusters στον δίσκο... αυτά που είναι αποκομμένα από τον κύριο όγκο είναι τα αρχεία που έχει μεταφέρει το bootvis εκεί... κάνοντας πάνω τους κλικ βλέπουμε ποια αρχεία βρίσκονται στο κάθε cluster... Από την άλλη στον κύριο όγκο δεδομένων επικρατεί ένας ψιλοπανικός, αφού έχουν τραβηχτεί τα αρχεία από την θέση τους... Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βρούμε ένα τρόπο να μείνουν τα αρχεία εκεί για πάντα... Για αυτό υπάρχουν δυο τρόποι...

Κάνοντας κλικ σε κάθε cluster από το μέρος που έχουν μεταφερθεί τα αρχεία, μπορούμε να δούμε το όνομα και το address του αρχείου... Ο πρώτος τρόπος είναι να δούμε το κάθε cluster ξεχωριστά και να γράφουμε το αρχείο που περιέχει, φτιάχνοντας έτσι μια λίστα και ο δεύτερος είναι να παρατηρήσουμε ότι περισσότερα αρχεία που έχει τραβήξει το bootvis είναι από τους φάκελους...:

C:\WINDOWS\system32\

C:\WINDOWS\Fonts\

C:\WINDOWS\WinSxS\

Οπότε μπορούμε να επιλέξουμε να μην περιλαμβάνονται αυτοί οι φάκελοι στο defrag γενικότερα... κάτι σαν gaussian μέθοδο μου φαίνεται εμένα... :)

Οπότε η διαδικασία είναι η εξής...:

Στο O&O πατάμε File -> Options -> Select Files (στο tab General -> Exclude Files), στην συνέχεια από το κάτω παράθυρο βρίσκουμε τους παραπάνω φακέλους και τους κάνουμε ADD... Αφού σιγουρευτούμε ότι έχουν περάσει στο παράθυρο excluded files, όλοι οι φάκελοι που θέλουμε, τότε κάνουμε OK και στο κυρίως πρόγραμμα κάνουμε SPACE defrag... To Ο&Ο συμμαζεύει το χάος και αφήνει τα αρχεία από τους φακέλους που επιλέξαμε... Επειδή τώρα και αυτά είναι λίγο σκόρπια μεταξύ τους πρέπει να τα συμμαζέψουμε κάπου... Οπότε πάμε πάλι στο File -> Options -> Select Files (στο tab General -> Exclude Files) και κάνουμε remove all... οπότε το Ο&Ο μπορεί να τα μετακινήσει... Ξανακάνουμε ένα SPACE defrag και κολλάει τα αρχεία στο τέλος των συγκεντρωμένων data, αλλά αυτήν την φορά είναι ομοιόμορφα όλα μαζί... επομένως αφού μας αρέσουν έτσι και την βρίσκουμε, τα αφήνουμε εκεί για πάντα ξανακάνοντάς τα exclude με τον γνωστό τρόπο...

Οπότε τώρα βρέξει χιονίσει και χρησιμοποιώντας πάντα το ίδιο defrag tool, τα αρχεία θα είναι εκεί μαζεμένα και ο δίσκος θα τα διαβάζει γρηγορότερα...

Μετά από αυτό ότι και να εγκαταστήσετε θα γράφεται πριν ή μετά από αυτό το block αρχείων, χωρίς αυτά να συγκινούνται...

Ξανακάνοντας, μετά από αυτό Trace με το Bootvis, ο χρόνος του boot έχει καρφωθεί στα 19sec... Υπάρχει 1sec αύξηση επειδή κάποια αρχεία που δεν υπάρχουν στους exclude φακέλους μετακινήθικαν από το O&O, αλλά αυτή η μικρή αύξηση είναι αμελητέα μπροστά στον κόπο που χρειαζόταν να γράψω ένα-ένα όλα τα αρχεία, τα οποία είναι πάρα πολλά... Ο χρόνος που μου έφαγε η δεύτερη μέθοδος, ήταν πολύ λίγος... Πάντως η αλήθεια είναι ότι μετά από την χρήση του Bootvis, αν δεν διασφαλισθεί με κάποιον τρόπο να μην μετακινηθούν ξανά αυτά τα αρχεία, τότε είναι άχρηστο...

Η μέθοδος αυτή είναι πειραματική από εμένα, αν ξέρει κάποιος ένα καλύτερο τρόπο ας το προσθέσει...

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω ότι και 4 boots την ημέρα να κάνεις.. και όση τρελή χρήση δίσκου να κάνεις δεν πρόκειται να κερδίσεις τον χρόνο που χάλασες για να τρέξεις το bootvis το ο&ο defrag και βγάλεις αυτό τον οδηγό στο Internet και να πειραματιστείς.

Εγώ είμαι αντίθετος με το Defrag.. δεν έχεις κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.. και φθείρεις υπερβολικά τους δίσκους σου.

Έκανα και εγώ defrag σαν τρελός,, τουλάχιστον 1 φορά την βδομάδα δοκιμάζοντας χίλια-μύρια προγράμματα Defrag για τον δίσκο. Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι το όλο θέμα είναι γύρο από την ψυχολογία του να βλέπεις τα δεδομένα σου συμμαζεμένα στο γράφημα του Defrag προγράμματος.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα με αμφισβητήσεις, σε προκαλώ να κανείς ένα οποιοδήποτε synthetic benchmark με χρήση δίσκου. Δεν πρόκειται να δεις διαφορά.

Το μόνο που κάνω τώρα στο σύστημα μου είναι μηνιαίο τρέξιμο Bootvis και Κανά Scandisk. ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ!!!

:D

Δημοσ.

Πιστεύω ότι τα 3-4sec διαφορά που αντιστοιχούν σε ένα boot, αντικατοπρίζουν και την λειτουργία του δίσκου σε όλες τις άλλες συνθήκες... Αν για παράδειγμα χάνεις με ένα defrag το optimize του συστήματος και συνεπώς τα 3-4sec σκέψου την διαφορά που έχει το σύστημα όταν δεν γίνεται καθόλου defrag και υπάρχει άναρχη δόμηση των data... Εξάλλου τα Benchmarks δεν διαβάζουν data ήδη γραμμένα στον δίσκο αλλά γράφουν δικά τους και μετράνε τον χρόνο που κάνουν να τα γράψουν και να τα διαβάσουν... και φυσικά αυτό το κάνουν σε έναν συνεχόμενο ελεύθερο χώρο και δεν τα γράφουν fragmented... οπότε το benchmark δεν αντιστοιχεί στην πραγματική λειτουργία του συστήματος...

Όπως και να έχει όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του καθενός από το σύστημα του... όποιος θέλει το κάτι παραπάνω πρέπει να βρίσκει τρόπους να το καταφέρνει...

Δημοσ.

Becnchmark Program=HdTach... To Read Performance den grafei tipota ston disko.

http://www.simplisoftware.com/Public/index.php?request=HdTach

Try it!! Diabazei olo ton disko me tin mia.. den grafei tipota ston disko.

Epimeno kai leo oti ta 30 lepta+pou perimeneis na teliosei to Defrag.. DEN YUPARXEI KAMIA PERIPTOSI NA TA KERDISEIS piso se write-read performance.

Oxi mono den tha ta kerdiseis.. den tha kerdiseis tipota apolitos.. ektos tou na anebaseis 3-4 bathmous tin thermokrasia ton diskon sou.

Opoios thelei kati parapano.. briskeis tropous kai to katafernei.. simfono apolita. Ego thelo kati parapano apo to sistima mou kai to petixeno xoris na kaio tous diskous mou.

Filika panta

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου...

Εντάξει δεν θέλεις να χρησιμοποιείς το defrag... δεν νομίζω το post μου να αναγκάζει κανέναν να το χρησιμοποιεί...

Όσο για το αν χρειάζεται defrag ή όχι ένας υπολογιστής αυτό είναι άλλο θέμα... Όταν ένα αρχείο το οποίο είναι γραμμένο σε διάφορα μέρη του σκληρού, τότε όταν ο δίσκος το διαβάζει, πρέπει να κινεί τις κεφαλές στα platters από την μια άκρη στην άλλη που βρίσκεται το αρχείο... αυτή η κίνηση στην κεφαλή δίνεται από έναν βηματικό ο οποίος καταπονείται κάνοντας συνεχώς τέτοιες κινήσεις με τέτοιες ταχύτητες... όταν δε η γωνία που πρέπει να διανήσει υπερβαίνει ένα όριο και η κίνηση αυτή γίνεται συνεχώς, εκτός από μείωση στην ταχύτητα, καταπονεί τον βραχίονα ο οποίος για μέγιστη απόδοση δεν είναι δυναμικά ρυθμισμένος, αλλά στατικά εκτελώντας πάντα την ίδια συνάρτηση... Αν αυτό γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε μειώνεται ο χρόνος ζωής του δίσκου, λόγο φθοράς και αν ο δίσκος είναι ακατάστατα γραμμένος τότε αυτές οι κινήσεις των κεφαλών συμβαίνουν συνεχώς...

Διάβαζα σε ένα paper για τα δινικά ρεύματα που δημιουργούνται σε περιστρεφόμενες μαγνητικές επιφάνειες και έλεγε πολύ σωστά ότι η κίνηση ενός μαγνήτη πάνω σε αυτήν (κεφαλή) σε μεγάλες γωνίες δημιουργεί ροή ρευμάτων λόγο πεδίου της τάξης των Amperes λόγο της μικρής αντίστασης του μετάλλου της επιφάνειας του δίσκου... Φυσικά η φθορά δεν είναι άμεση από αυτό, αλλά μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως την αλλαγή των spin των ηλεκτρονίων του μαγνητικού υλικού, άρα και των μαγνητικών ιδιοτήτων του, κοινώς μόνιμη απομαγνήτηση άρα και Bad clusters... Οπότε το θέμα με την συνεχώμενη ροή των data πάνω σε ένα platter δεν είναι μόνο θέμα ταχύτητας, αλλά και θέμα αποφυγής βλάβης του δίσκου... Γενικότερα η αταξία σε ένα δυναμικό σύστημα που συνεχώς μεταβάλλει την καταστασή του επιφέρει πρόβλημα αν η αταξία αυτήν δεν περιορίζεται και αυτό ισχύει και στους δίσκους, αλλά και παντού στην φύση... Το defrag είναι απαραίτητο εργαλείο και χρειάζεται... όμως επαναλαμβάνω δεν είναι αναγκαίο να το χρησιμοποιεί κάποιος που δεν θέλει...

Δημοσ.
Νομίζω ότι και 4 boots την ημέρα να κάνεις.. και όση τρελή χρήση δίσκου να κάνεις δεν πρόκειται να κερδίσεις τον χρόνο που χάλασες για να τρέξεις το bootvis το ο&ο defrag και βγάλεις αυτό τον οδηγό στο Internet και να πειραματιστείς.

Εγώ είμαι αντίθετος με το Defrag.. δεν έχεις κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.. και φθείρεις υπερβολικά τους δίσκους σου.

Έκανα και εγώ defrag σαν τρελός' date=', τουλάχιστον 1 φορά την βδομάδα δοκιμάζοντας χίλια-μύρια προγράμματα Defrag για τον δίσκο. Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι το όλο θέμα είναι γύρο από την ψυχολογία του να βλέπεις τα δεδομένα σου συμμαζεμένα στο γράφημα του Defrag προγράμματος.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα με αμφισβητήσεις, σε προκαλώ να κανείς ένα οποιοδήποτε synthetic benchmark με χρήση δίσκου. Δεν πρόκειται να δεις διαφορά.

Το μόνο που κάνω τώρα στο σύστημα μου είναι μηνιαίο τρέξιμο Bootvis και Κανά Scandisk. ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ!!!

:D[/quote']

pesta xrisostome !!! PESTA !!!

ego to mono pou kano einai kana chkdsk kai 1-2 fores to mina rixno sto skliro mou to teleutaio ghost kai ka9arisa !!!

to monadiko pragma pou apokomizeis apo to defrag einai to xasimo tou xronou sou kai i talaiporia ton diskon sou !!!

Δημοσ.

Εχετε και οι 2 δικιο. Απο την μία το συνεχές defrag δεν σου προσφέρει τιποτα το εκπληκτικό αλλά καταπονεί αντίθετα τους δίσκους από την άλλη τα non-contiguous data καταπονούν επίσης τους δίσκους ακριβώς όπως περιγράφεται. Νομίζω ότι καλύτερη λύση είναι η χρησή τομή που επιδιώκω(και δεν πετυχαίνω πάντα) ένα περιοδικό defrag με περίοδο τέτοια που να αντανακλά τον τρόπο χρήσης του δίσκου ή σε εκτακτες περιπτώσεις(όταν το σύστημα φωνάζει ότι το θέλει). Με αυτό εννοώ ότι εάν το Ι/Ο που κάνει ενα σύστημα περιορίζεται σε μερικές δεκάδες MB την ημέρα δεν νοείται ανάγκη συχνου defrag. Οταν όμως σβήνεις και γράφεις κάθε μέρα 5 και 10 gb δεδομένων είναι εμφανές ότι πρέπει να γίνεται πιο συχνα.

Σημειωτέον οτι όλα αυτα τα προβλήματα μαστίζουν κυρίως τα Windows και τα filesystems που χρησιμοποιούν. Αλλα filesystems είναι self-ordering που σημαίνει ότι πάντα γράφουν όσο καλύτερα μπορούν τα δεδομένα στο δίσκο ώστε να μειώσουν το fragmentation. Παραδείγματος χάρην το ext2fs δεν το έχω δεί ποτέ να έχει παραπάνω απο 2% non-contiguous files.

Idea: Στείλτε κανα mail στη microsot καμιά 200 φορές που να τις ζητάτε να βελτιώσει τα filesystems της.

Δημοσ.

Μάλιστα...

Κάποιοι εδώ πέρα παιδευόμαστε να ανακαλύψουμε κάποια πράγματα, τα ποστάρουμε για να μάθουν και 2 άνθρωποι ακόμα τι συμπεράσματα βγάλαμε, και αυτοί μας απαντάνε:

"Παιδιά δεν είναι ανάγκη να ασχολείστε με τα pc σας, χάνετε το χρόνο σας, αφήστε που καταπονείτε κ τα μηχανάκια σας."

Συγνώμη αν μόνο εγώ βλέπω κάτι οξύμωρο σε αυτό αλλά αν σας χαλάμε άσκοπα το χρόνο σας ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, μην χαλάτε άσκοπα το χρόνο σας, με τη φιλοσοφία των forums κ το μοίρασμα της γνώσης, κ στην τελική δεν σας κάλεσε κανείς, όπως κ κανείς δεν σας ανάγκασε να διαβάσετε αυτές τις γραμμές, πόσο μάλλον να γραφτείτε σε αυτό το forum.

Αν δεν σας κάνει τι κάθεστε; Σας πειράζει που κάποιοι έχουμε αντίθετες απόψεις από εσάς; ή σας πειράζει που κάποιοι γνωρίζουμε περισσότερα από εσάς;

Αλλά τι λέω, τα defrag δεν χρειάζονται, η μικρομαλακιά τσάμπα τα έβγαλε, οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου τσάαααμπα πληρώνουν ένα κάρο προγραμματιστές που φτιάχνουν αποκλειστικά defrag proggies, είναι άχρηστα... εσείς ξέρετε καλύτερα από όοοολους αυτούς.

Επειδή δεν μπορείτε να προσφέρετε κ εσείς αρκεστείτε απλά στο να διαβάζετε μπας κ μάθετε τπτ μιας ο κόσμος είναι λίγο μεγαλύτερος από αυτόν που βλέπετε στην οθόνη του pc σας. Ναι υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι εκεί έξω, που στην τελική δεν ζήτησαν καν την άποψη σας, κ δεν προσπαθούν να σας επιβάλουν την δικιά τους.

Τα fora υπάρχουν για πλάκα λοιπόν, με ένα chkdisk κ με ένα ghost καθαρίσαμε όλοι μας, ας το κλείσουμε το μαγαζί & ας πάμε σπίτια μας.

p.s. Έλα να μάθεις κ το jaco από pc. (χαχα! :lol: :lol: :lol: )

RESPECT

/sc

Δημοσ.

1) den mou exei xalasei pote kanenas diskos epeidi den ekana defrag :D

oute fysika kai tin periodo pou ekana me to kilo kai o diskos douleue astamatita epi 0,5 - 1 ora prosa9ontas na mazepsei ta komatia tou soft ta opoia pi9anos pote na min xrisimopoiousa !!!

to ghost pantos antigrafei ta dedomena sinexomena kai den kataponei ka9olou ton disko.

ase pou einai eukairia na 3eforto9eis ena systima pou to exeis @@ sta diadoxika install uninstall ...

2) mexri tora akougame "kante defrag au3anei tin taxytita" AKOMA KAI APO TOYS KATASKEYASTES TWN SOFT tora akoume "kante defrag gia na prostateusete to hard sas" ... kalo einai auto ... paradexomaste oti to defrag den kanei auta pou yposxontai, oi kataskeuastes twn logismikon, ston proto tomea.

3) to prasino xromataki me ta stoixismena - zygismena data pou vlepete sto panel tou ka9e defreg programmatos einai psiloapati ... egatastiste ena allo programma na gemisei i o9oni kokkinadia ... (auto to grafo oxi gia na sas peiso oti ta programmata den kanoun douleia alla gia to an eseis exete apofasisei to poia douleia protimate) :D :D :D

4) an o diskos mou katastrafei logo twn fragmented dedomenon yparxoun 2 pi9anotites

a) na katastrafei prin tin 3eti egiisi opote pairno kainourgio kai dorean !!!

B) na katastafei meta opote na agoraso enan megalytero kai taxytero !!!

opos kai na einai mesa se 3 xronia exo parei sigoura neo disko eite oi palii mou exoun provlima i oxi !!!

:D :D :D :shock:

Δημοσ.

madsc elpizo toulaxiston na iremises me to post sou, giati ta epixeirimata sou den me peisane ...

eidika auto me tis etairies kai tous programmatistes tous (vlepe microsoft kai symantec ... labra paradeigmata !!!)

kai emeis prospa9oume na moirastoume tin gnosi mas ... kai na apantisoyme stin erotisi tou protou post

Η μέθοδος αυτή είναι πειραματική από εμένα, αν ξέρει κάποιος ένα καλύτερο τρόπο ας το προσθέσει...

alla mallon auto einai poly dyskolo gia sena na to katalaveis ...

autoi pou lene pos ta 3eroun ola ... ekneurizoun emas pou ta 3eroume ... :D

ps

to teleutaio itan asteio

Δημοσ.

Τελικά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έκανα ένα ποστ για να πω την εμπειρία μου, πράγμα άλλωστε και για το οποίο είναι το forum... θα μπορούσα απλά να το πώ σε κανά κολλητό μου και να το ξέραμε οι δυο μας, άντε και κανά 2 ακόμα και χέστηκα αν το χρειάζονται και κάποιοι άλλοι...

Δεν το έκανα ούτε αφηρημένα ούτε ατεκμηρίωτα... τεκμηριώνω τα πάντα όσο καλύτερα μπορώ και τα εξηγώ έστω και λίγο δυσνόητα καμιά φορά, αλλά πάντα με τεκμηριωμένα επιχειρήματα...

Το αποτέλεσμα ήταν να εκφράσουν κάποιοι την αντίθεση τους, η οποία είναι δεκτή αλλά όταν δεν έχουν επιχειρήματα τότε είναι ανόητο να προσπαθούν χωρίς αυτά να καλύψουν τα πραγματικά...

Και μένα ο μπάρμπας μου λέει ότι έχει θεϊκό χάρισμα και καταλαβαίνει πότε θα βρέξει και ο γιατρός του λέει ότι έχει αρθριτικά και λόγο της υγρασίας πονάνε οι δεσμοί των αρθρώσεων...

Ε... τι να κάνουμε άλλοι είναι μπαρμπάδες και άλλοι γιατροί...

Τι να μας πουν και οι γιατροί...

Δημοσ.

re jaco ... i me9odos pou efarmoses einai a3iepaini ... mpravo sou !!!

den exo kamia anti9esi me tin me9odo pou akolou9ises !!!

apla mas rotises to ti allo 9a mporouse na ginei gia na exeis to idio boot time kai sou eipame 1) na min kaneis defrag kai 2) isos ... na rixneis pano ston disko sou to ghost image sou ...

anti na sevasteis ton xrono pou sou afierosame kai PROPANTOS ton xrono pou 9a sou glytosoume mas les anoitous kai mas ironeuesai ...

ti na po ?

an 9es sonei kai kala na kaneis defrag ... kane ...

Δημοσ.
4) an o diskos mou katastrafei logo twn fragmented dedomenon yparxoun 2 pi9anotites

a) na katastrafei prin tin 3eti egiisi opote pairno kainourgio kai dorean !!!

B) na katastafei meta opote na agoraso enan megalytero kai taxytero !!!

opos kai na einai mesa se 3 xronia exo parei sigoura neo disko eite oi palii mou exoun provlima i oxi !!!

Ναι. Και κάποιος άλλος μπορεί να πει, έλα μωρέ που θα χαλιέμαι με το defrag ας πάρω και γω 4 Seagate Cheetah 15000rpm να τους ρίξω σε τετραπλό SCSI raid-0 να γ@μάνε και να μην έχω ανάγκη απο defrag και παπάρια μάντολες.

Δεν φταίει κανείς άλλος. Ο Jaco φταίει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...