Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο  PC  μου  εκτος απο τον δισκο που βρισκετε το λειτουργικο εχω αλλους 2+1 για αρχεια απο Downloading και προσωπικα αρχεια (πολυτιμα για εμενα).

Οι δυο βρισκονται σε συνεχη λειτουργια και εκει για  λογους ασφαλειας (σε περιπτωση που καποιος χαλασει ) εχω βαλει και στους δυο τα προσωπικα αρχεια (οπως οικογενειακες φωτογραφιες , βιντεο κλπ )

Ο τριτος περιεχει μονο τα προσωπικα αρχεια και για  λογους απολυτης ασφαλειας (ετσι οπως το σκεφτομαι εγω )  απο ιους η βλαβης απο την συνεχη πολυωρη λειτουργια  βρισκετε μεσα στο κουτι μονιμα αποσυνδεμενος και απο το ρευμα και απο το καλωδιο δεδομενων (sata).

Καθε τοσο επειδη στα προσωπικα αρχεια προστιθενται καινουργια, ανοιγω το κουτι  τον συνδεω προσθετω τα καινουργια προσωπικα αρχεια και στη συνεχεια τον αποσυνδεω κλπ.

Επειδη αυτο μια - δυο - τρεις δεν ειναι σωστο με το να βαζω - βγαζω καλωδια αναρωτιεμαι αν γνωριζει καποιος καποιον τροπο, ωστε μεσω υπολογιστη να κλεινει και να ανοιγει επιλεκτικα ο συγκεκριμενος σκληρος και απο ρευμα και απο δεδομενα.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Η πιο απλή λύση στο πρόβλημά σου είναι να τον κάνεις εξωτερικό με μια θήκη. Τον βάζεις μέσα σε μια θήκη και τον συνδέεις με usb. To επιπλέον πλεονέτημα είναι ότι μπορείς να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου και από αλλού, π.χ. σε κάποιο λάπτοπ. Δεν έχω να σου προτείνω κάποια, αλλά δες εδώ τι επιλογές υπάρχουν :

https://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/f/597478/3-5.html

Το σημαντικό είναι να κοιτάξεις να έχει κουμπί on/off η θήκη (ενδεχομένως κάποιες να μην έχουν) ώστε να τον έχεις συνδεδεμένο με usb, αλλά σβηστό και να τον ανοιγοκλείνεις από εκεί όταν τον χρειάζεσαι.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, avraam5 είπε

Στο  PC  μου  εκτος απο τον δισκο που βρισκετε το λειτουργικο εχω αλλους 2+1 για αρχεια απο Downloading και προσωπικα αρχεια (πολυτιμα για εμενα).

Οι δυο βρισκονται σε συνεχη λειτουργια και εκει για  λογους ασφαλειας (σε περιπτωση που καποιος χαλασει ) εχω βαλει και στους δυο τα προσωπικα αρχεια (οπως οικογενειακες φωτογραφιες , βιντεο κλπ )

Ο τριτος περιεχει μονο τα προσωπικα αρχεια και για  λογους απολυτης ασφαλειας (ετσι οπως το σκεφτομαι εγω )  απο ιους η βλαβης απο την συνεχη πολυωρη λειτουργια  βρισκετε μεσα στο κουτι μονιμα αποσυνδεμενος και απο το ρευμα και απο το καλωδιο δεδομενων (sata).

Καθε τοσο επειδη στα προσωπικα αρχεια προστιθενται καινουργια, ανοιγω το κουτι  τον συνδεω προσθετω τα καινουργια προσωπικα αρχεια και στη συνεχεια τον αποσυνδεω κλπ.

Επειδη αυτο μια - δυο - τρεις δεν ειναι σωστο με το να βαζω - βγαζω καλωδια αναρωτιεμαι αν γνωριζει καποιος καποιον τροπο, ωστε μεσω υπολογιστη να κλεινει και να ανοιγει επιλεκτικα ο συγκεκριμενος σκληρος και απο ρευμα και απο δεδομενα.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Σκέφτεσαι ανορθόδοξα.

1. Τα βύσματα sata και power δεν είναι φτιαγμένα για συνεχές βάλε βγάλε. Κινδυνεύεις να σου σπάσει.

2. Δε χρειάζεται ο δίσκος backup να είναι μέσα στο κουτί. Όπως σου είπαν, πάρε έναν εξωτερικό 2.5 της χωρητικότητας που σε βολεύει και τέλος. Έχει και 2 TB και 4. Εγώ έχω δύο τέτοιους και τους συνδέω μόνο για το backup και μετά στο ντουλάπι.

• Like 2
Δημοσ.

Ειμαι αναμεσα σε αυτο     

https://www.aliexpress.com/item/4000620363538.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.8d6d6ea18Iah96&algo_pvid=bfebdfa8-afda-47c5-bd57-d2b0158ee2ce&algo_exp_id=bfebdfa8-afda-47c5-bd57-d2b0158ee2ce-15&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"10000015593993524"}&pdp_pi=-1%3B7.77%3B-1%3B-1%40salePrice%3BEUR%3Bsearch-mainSearch

καθως το κουτι μου δεν εχει ελευθερη θεση μπροστα   η σε καποια θηκη ωστε να γινει εξωτερικος

Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον και για τις απαντησεις σας.Καλη συνεχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...