RedPriest Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα , έχω ένα παλιό ηχοσύστημα sony. Τα ηχεία συνδέονται με καλώδιο χωρίς κάποιο βύσμα L/R. Μπορώ να συνδέσω αυτά τα ηχεία σε κάποιο μικρό (ενισχυτή)?! Θα ήθελα να τα βάλω σε ένα χώρο να παίζω μουσική απο laptop/tablet. Η ποιότητα δεν με ενδιαφέρει πολύ ούτε και η ένταση. Θα σιγουρευτώ αύριο νομίζω τα ηχεία είναι max 150w το καθένα. Συγνώμη αν είναι σε λάθος ενότητα , δεν ήξερα που να το βάλω.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, RedPriest είπε Καλησπέρα , έχω ένα παλιό ηχοσύστημα sony. Τα ηχεία συνδέονται με καλώδιο χωρίς κάποιο βύσμα L/R. Μπορώ να συνδέσω αυτά τα ηχεία σε κάποιο μικρό (ενισχυτή)?! Θα ήθελα να τα βάλω σε ένα χώρο να παίζω μουσική απο laptop/tablet. Η ποιότητα δεν με ενδιαφέρει πολύ ούτε και η ένταση. Θα σιγουρευτώ αύριο νομίζω τα ηχεία είναι max 150w το καθένα. Να υποθέσω ότι το στερεοφωνικό (ενισχυτής, cd κλπ) είναι χαλασμένο; Αν, είναι και δε μπορείς να τα ακούσεις με αυτό, πρωτού ξεκινήσεις να ψωνίσεις ενισχυτή θα ήταν καλύτερα να τα πάς σε φίλο σου με ενισχυτή να τα δοκιμάσετε. Ετοιμάζεις ένα δύο κομμάτια stereo που τα έχεις κάνει να έχουν την ίδια πληροφρία σε δεξί, αριστερό κανάλι. Στήνετε τα ηχεία στο πάτωμα δίπλα-δίπλα να κοιτάζουν το ταβάνι. Ο ένας στέκεται από πάνω από τα 2 ηχεία και άλλος γυρνάει το stereo pan δεξιά αριστερά κάθε δύο ή όσα μέτρα. Αν αποφασίσει αυτός που ακούει ότι σε χαμηλή ένταση είναι ίδια δυναμώνετε και συνεχίζετε. Σε 10 λεπτά έχετε τελειώσει. Αν δεν ακούγονται αρκετά ίδια, δεν αξίζει να ψωνίσεις ενισχυτή. Αν τώρα είναι χαλασμένα τα ηχεία αλλά εντάξει ο ενισχυτής, τον κρατάς μαζί με τις καμπίνες των ηχείων και μπορείς να αλλάξεις μεγάφωνα. Μπορώ να σου διαλέξω εγώ. Για τα καλώδια τώρα μπορεί απλά να τα κόψεις με μια πένσα από το στερεοφωνικό. Εσύ αν γνωρίζεις ή κάποιος φίλος σου που γνωρίζει καλύτερα. Αφού τα κόψεις πακετάρεις τον (υποθέτω χαλασμένο) ραδιο-ενισχυτή τους για ανακύκλωση ηλεκτρονικών και κάθεσαι με υπομονή να γυμνώσεις τα 2x 2 καλωδιάκια των ηχείων στις άκρες τους. Λίγο, 3cm είναι αρκετά. Αυτοί οι γυμνοί πλέον ακροδέκτες συνδέονται στις εξόδους των ενισχυτών που ονομάζονται μπόρνες και μοιάζουν έτσι ή έτσι (δεξιά, εκεί που λέει lef/right): Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada 1 1
RedPriest Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Ευχαριστώ για το χρόνο σου και συγνώμη που δεν διευκρίνισα από την αρχή κάποια πράγματα και αναγκαστικές να γράψεις όλα αυτά . Δουλεύει κανονικά το στερεοφωνικό και παίζει για τα δικά μου αυτιά τέλεια και πραγματικά πολύ δυνατά εάν ανεβάσεις την ένταση . Ακόμα και αυτό που θέλω να κάνω δηλαδή να βάλω το laptop το έχω κάνει με ένα καλώδιο rca σε jack και έπαιξε κανονικά . Το θέμα μου είναι ότι είναι πολύ μεγάλο το στερεοφωνικό και έλεγα μήπως μπορώ να κάνω την δουλειά μου με έναν μικρό ενισχυτή μιας και δεν χρειάζομαι cd κασέτες κτλπ . Βρηκα κάποιους στο Σκρουτζ αλλά δεν ξέρω καθόλου από ηχεία κτλπ όποτε είπα να μην πάρω κάτι στα τυφλά και κάψω τίποτα ή απλά δεν παίζουν καθόλου γιατί θα είναι μεγάλα τα ηχεία . 19 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Να υποθέσω ότι το στερεοφωνικό (ενισχυτής, cd κλπ) είναι χαλασμένο; Αν, είναι και δε μπορείς να τα ακούσεις με αυτό, πρωτού ξεκινήσεις να ψωνίσεις ενισχυτή θα ήταν καλύτερα να τα πάς σε φίλο σου με ενισχυτή να τα δοκιμάσετε. Ετοιμάζεις ένα δύο κομμάτια stereo που τα έχεις κάνει να έχουν την ίδια πληροφρία σε δεξί, αριστερό κανάλι. Στήνετε τα ηχεία στο πάτωμα δίπλα-δίπλα να κοιτάζουν το ταβάνι. Ο ένας στέκεται από πάνω από τα 2 ηχεία και άλλος γυρνάει το stereo pan δεξιά αριστερά κάθε δύο ή όσα μέτρα. Αν αποφασίσει αυτός που ακούει ότι σε χαμηλή ένταση είναι ίδια δυναμώνετε και συνεχίζετε. Σε 10 λεπτά έχετε τελειώσει. Αν δεν ακούγονται αρκετά ίδια, δεν αξίζει να ψωνίσεις ενισχυτή. Αν τώρα είναι χαλασμένα τα ηχεία αλλά εντάξει ο ενισχυτής, τον κρατάς μαζί με τις καμπίνες των ηχείων και μπορείς να αλλάξεις μεγάφωνα. Μπορώ να σου διαλέξω εγώ. Για τα καλώδια τώρα μπορεί απλά να τα κόψεις με μια πένσα από το στερεοφωνικό. Εσύ αν γνωρίζεις ή κάποιος φίλος σου που γνωρίζει καλύτερα. Αφού τα κόψεις πακετάρεις τον (υποθέτω χαλασμένο) ραδιο-ενισχυτή τους για ανακύκλωση ηλεκτρονικών και κάθεσαι με υπομονή να γυμνώσεις τα 2x 2 καλωδιάκια των ηχείων στις άκρες τους. Λίγο, 3cm είναι αρκετά. Αυτοί οι γυμνοί πλέον ακροδέκτες συνδέονται στις εξόδους των ενισχυτών που ονομάζονται μπόρνες και μοιάζουν έτσι ή έτσι (δεξιά, εκεί που λέει lef/right):
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, RedPriest είπε Ευχαριστώ για το χρόνο σου και συγνώμη που δεν διευκρίνισα από την αρχή κάποια πράγματα και αναγκαστικές να γράψεις όλα αυτά . Δουλεύει κανονικά το στερεοφωνικό και παίζει για τα δικά μου αυτιά τέλεια και πραγματικά πολύ δυνατά εάν ανεβάσεις την ένταση . Ακόμα και αυτό που θέλω να κάνω δηλαδή να βάλω το laptop το έχω κάνει με ένα καλώδιο rca σε jack και έπαιξε κανονικά . Το θέμα μου είναι ότι είναι πολύ μεγάλο το στερεοφωνικό και έλεγα μήπως μπορώ να κάνω την δουλειά μου με έναν μικρό ενισχυτή μιας και δεν χρειάζομαι cd κασέτες κτλπ . Βρηκα κάποιους στο Σκρουτζ αλλά δεν ξέρω καθόλου από ηχεία κτλπ όποτε είπα να μην πάρω κάτι στα τυφλά και κάψω τίποτα ή απλά δεν παίζουν καθόλου γιατί θα είναι μεγάλα τα ηχεία . Σιγά τον κόπο που έκανα. Το ότι έχουν βγάλει δεκαετία και βάλε και παίζουν ακόμα σωστά είναι πολύ καλό και γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τα πειράζουμε. Αν είναι να τα βάλεις με άλλον ενισχυτή πρέπει να τα βάλεις με μεγαλύτερο από αυτόν που είναι τώρα και όχι με μικρότερο. Το παραμορφωμένο σήμα ενός πολύ μικρού ενισχυτή καταστρέφει τα μεγάφωνα πολύ πιο γρήγορα, από ότι το μεγάλου εύρους καθαρό σήμα ενός μεγαλύτερου. Δεν ξέρω ποιους ενισχυτές κοιτάζεις, στοιχηματίζω όμως ότι δεν κάνουν. Στα 100 ευρώ από skroutz μόνο με επαγγελματικό τελικό βλέπω να κάνεις δουλειά, π.χ.: https://www.skroutz.gr/s/11279802/Ibiza-Sound-SA500.html. Πάλι θα πιάνει πολύ μεγάλο εμβαδό στο γραφείο σου, πιθανότατα φασαριόζος ανεμιστήρας κλπ.. Σε τελικό hi-fi καλές επιλογές βλέπω μόνο από 200 ευρώ και πάνω. Π.χ.: https://www.skroutz.gr/s/8922214/Madison-Τελικός-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-MAD1400BT-180W-4Ω-150W-8Ω-Μαύρος.html#specs. Μικρότερος, αλλά και αυτός δεν ειναι μικρός. Τα Sony σου δεν είναι 150w, αλλά και αυτοί που βάζω δεν είναι όσο λένε και οι ακόμα μικρότεροι είναι ακόμα λιγότερα. Θα σου πρότεινα να μη χαλάσεις ένα ταιριαστό σετ που έχει βγει αξιόπιστο. Το γιαπωνέζικο design δεκαετίας 90s ή 00s θα το συνηθίσεις πολύ γρήγορα και θα σου αρέσει. Βρες ένα κομοδίνο και βάλε τη μονάδα δεξιά ή αριστερά από το γραφείο σου. Θα πρέπει να έχει ένα τηλεκοντρόλ, δε χρειάζεται να το φτάνεις. Αν ένα από τα καλώδια δεν φτάνει, το προεκτείνεις. Ή χάλασε λίγα χρήματα και φτιάξε μια σταθερή ξύλινη βάση/ραφιέρα και βάλτο πιο ψηλά πάνω στη βάση, χωρίς να σου πιάνει επιφάνεια του γραφείου σου. 1
RedPriest Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Σιγά τον κόπο που έκανα. Το ότι έχουν βγάλει δεκαετία και βάλε και παίζουν ακόμα σωστά είναι πολύ καλό και γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τα πειράζουμε. Αν είναι να τα βάλεις με άλλον ενισχυτή πρέπει να τα βάλεις με μεγαλύτερο από αυτόν που είναι τώρα και όχι με μικρότερο. Το παραμορφωμένο σήμα ενός πολύ μικρού ενισχυτή καταστρέφει τα μεγάφωνα πολύ πιο γρήγορα, από ότι το μεγάλου εύρους καθαρό σήμα ενός μεγαλύτερου. Δεν ξέρω ποιους ενισχυτές κοιτάζεις, στοιχηματίζω όμως ότι δεν κάνουν. Στα 100 ευρώ από skroutz μόνο με επαγγελματικό τελικό βλέπω να κάνεις δουλειά, π.χ.: https://www.skroutz.gr/s/11279802/Ibiza-Sound-SA500.html. Πάλι θα πιάνει πολύ μεγάλο εμβαδό στο γραφείο σου, πιθανότατα φασαριόζος ανεμιστήρας κλπ.. Σε τελικό hi-fi καλές επιλογές βλέπω μόνο από 200 ευρώ και πάνω. Π.χ.: https://www.skroutz.gr/s/8922214/Madison-Τελικός-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-MAD1400BT-180W-4Ω-150W-8Ω-Μαύρος.html#specs. Μικρότερος, αλλά και αυτός δεν ειναι μικρός. Τα Sony σου δεν είναι 150w, αλλά και αυτοί που βάζω δεν είναι όσο λένε και οι ακόμα μικρότεροι είναι ακόμα λιγότερα. Θα σου πρότεινα να μη χαλάσεις ένα ταιριαστό σετ που έχει βγει αξιόπιστο. Το γιαπωνέζικο design δεκαετίας 90s ή 00s θα το συνηθίσεις πολύ γρήγορα και θα σου αρέσει. Βρες ένα κομοδίνο και βάλε τη μονάδα δεξιά ή αριστερά από το γραφείο σου. Θα πρέπει να έχει ένα τηλεκοντρόλ, δε χρειάζεται να το φτάνεις. Αν ένα από τα καλώδια δεν φτάνει, το προεκτείνεις. Ή χάλασε λίγα χρήματα και φτιάξε μια σταθερή ξύλινη βάση/ραφιέρα και βάλτο πιο ψηλά πάνω στη βάση, χωρίς να σου πιάνει επιφάνεια του γραφείου σου. Σε ευχαριστώ, όπως είπες αυτά που κοιτούσα όντως δεν κάνουν. Τα ηχεία είναι τα Sony SS-H801V . Εάν χρειάζεται να φτάσω στα 200 ευρω πιστεύω παίρνω κάποιο καινούριο ζευγάρι ηχεία αυτοενισχυομενα να κάνω την δουλειά μου ίσως και καλύτερα. Edit : Τα 150w τα είπα λόγο του manual που βρήκα έλεγε maximum input power 150w Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από RedPriest
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, RedPriest είπε Τα ηχεία είναι τα Sony SS-H801V. Μου αρέσουν πολύ. Τρίδρομα με 6.5" woofer. Δεν είναι περίεργο που σου ακούγονται καλά. 1 ώρα πριν, RedPriest είπε Εάν χρειάζεται να φτάσω στα 200 ευρω πιστεύω παίρνω κάποιο καινούριο ζευγάρι ηχεία αυτοενισχυομενα να κάνω την δουλειά μου ίσως και καλύτερα. Σίγουρα υπάρχουν αυτοενισχυόμενα που θα σε καλύψουν σε τόσα χρήματα. Από άποψη χώρου που καταλαμβάνουν σίγουρα καλύτερα, από ποιότητα τουλάχιστον ίδια αν όχι καλύτερη. Από άποψη επισκευασιμότητας και μεταπωλησιμότητας, όχι το ίδιο καλά σε σχέση με παθητικά ηχεία και τελικό. Εσύ ξέρεις πόσο σημαντικό είναι το μέγεθος και αν χρειάζεται όντως να διαθέσεις τέτοια χρήματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα