para30 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα!! Μπορεί να μου πει κάποιος αν μπορώ να συνδυάσω αυτές τις μνήμες KINGSTON HYPERX PREDATOR BLACK 2x8GB DDR4 3000MHZ και CORSAIR VENGEANCE LPX 2x8GB DDR4 2666 σε Asrock B450M Steel Legend Motherboard?
Apollonian Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πρακτικά γίνεται αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ σε καμία των περιπτώσεων καθώς το να επιχειρήσεις κάτι τέτοιο είναι πραγματικό coin toss, και με αυτόν τον τρόπο διακινδυνεύεις να δημιουργήσεις προβληματική λειτουργία. Κάθε κατασκευαστής αναπτύσσει διαφορετικά τα RAM sticks του. Χρησιμοποιούν διαφορετικούς ελεγκτές μνήμης, διαφορετικά υλικά, PCB και διαφορετικά προσαρμοσμένα κυκλώματα. Αυτές είναι όλες μεταβλητές που μπορεί τελικά να αποδειχθούν καλοήθεις, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου μια σύγκρουση σε αυτές τις προσαρμογές ενδέχεται να προκαλέσει τραυλίσματα, σφάλματα ή ακόμα και αποτυχία να εκκινηθεί πλήρως το σύστημα. Προσωπικά εν τέλη, θα σου συνιστούσα να κουμπώσεις τις Kingston μιας που είναι ισχυρότερες από τις Vengeance κι εάν στο μέλλον θέλεις περισσότερη χωρητικότητα παρήγγειλε άλλο ένα ζευγάρι με τα ίδια χαρακτηριστικά. 😉 Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από Apollonian 2
para30 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Πολλά ευχαριστω,θα ακολουθήσω την συμβουλή σου… 1
kingmouf Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ δεν θα ήμουν τόσο αρνητικός / αφοριστικός στο θέμα, ιδιαίτερα αν αυτές τις μνήμες τις έχεις διαθέσιμες. Δλδ αυτό που θέλω να πω είναι, αν δεν έχεις μνήμες και αγοράζεις σίγουρα είναι καλύτερο να αγοράσεις όλες τις μνήμες ίδιες. Αν τώρα έχεις κάποιες από αυτές εγκατεστημένες στο σύστημα σου και έχεις και τις άλλες, κάνε μια δοκιμή! Δεν είναι τίποτα. Αν οι μνήμες γενικά είναι καλές, δεν θα έχεις πρόβλημα. Το μόνο που θα έχεις είναι ότι οι μνήμες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και το σύστημα σου θα "πεσει" στα χειροτερα από αυτά - δλδ στο χειρότερο latency και στο χειρότερο clock. Θα δεις δλδ όλες τις μνήμες στα 2666ΜΗz και σε timings που θα είναι αυτά που μπορούν να ικανοποιήσουν και οι δύο. To make a long story short, αν τις έχεις διαθέσιμες (και αναγνωρίζεις αυτό που ανέφερα για τις επιδόσεις), βάλε τις και δοκίμασε. Αν είναι να αγοράσεις αυτά τα δύο διαφορετικά σετ, καλύτερα ξανασκέψου το. Δεν είναι πάντως τόσο τραγικά τα πράγματα, ειδικά για μνήμες από κατασκευαστές που δεν είναι ταλιμπάν και φτιάχνουν γενικά dimmάκια που σέβονται τις γενικές προδιαγραφές των standards. 1
Aris_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 στα jedec standards θα παίξουν, πολύ σπάνια να μην δουλέψουν για παραπάνω και xmp χλωμο 2
para30 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Τις έχω στην κατοχή μου τις μνήμες,οποτε βάση των πληροφοριών που μου δώσατε λεω να κάνω μια δοκιμή..Επανέρχομαι με τα αποτελέσματα.. 1
para30 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα!!! Τελικά τις έβαλα…Μετά από αρχικές δυσκολίες εκκίνησης των Windows κατάφερα και μπήκα στο Bios.Είδε τις μνήμες όλες στα 2166 mhz!! Έκανα μια δοκιμή στο XMP 2.0 Profile στα 3000mhz 15-17-17-36 1.35v και όλα φαίνεται να λειτουργούν ενταξει..Τι κάνω τώρα τα αφήνω; Υπάρχει κάποιο τεστ καλής λειτουργίας να τρέξω,ή να το αφήσω να το δω στην πραξη(κυρίως Gaming)?Ή μήπως διατρεχτώ κίνδυνο να κάψω κάτι μακροπρόθεσμα?Εσεις τι θα κάνατε?
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, para30 είπε Εσεις τι θα κάνατε? Θα έλεγχα με το CPU-Z στη καρτέλα SPD τα timings της κάθε μνήμης και θα επέλεγα να τις βάλω εκεί που έχουν κοινά timings. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα