mastoras007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, soteras είπε Πιθανοτητα να φορτωνει πολυ ο σερβερ και να μην μπορει να διαχειριστη να τραβανε πολλα ατομα ταυτοχρονα τα αρχεια.Τι χαρακτηριστικα εχει ο σερβερ εχεις καθολου ιδεα οπως και τι ρυθμισεις εχουν γινει. Αμα οπως λες δεν ανεβαζει στα ορια μνημες κλπ λογικα θα χτυπαει στα ορια του την κινηση δικτυόυ Εντελώς φιλικά πρέπει να πέσει το μαρούλι έστω σε ένα μικρό επίπεδο. Το πρόβλημα μου είναι εκεί, το έχω ξανα αναλύσει παλιότερα εδώ, Ο σέρβερ σαν σέρβερ δέν κολλάει, εχω πρόσβαση τον στεκάρω, το δίκτυο πιτάρει Για να γίνει η δουλειά μου θέλω switch 350 τουλάχιστον και ακομα 300-350 κάρτα δικτίου ολα 10g! Αν δεν είχα Δεη 2200 ισος να τα αγόραζα
eliasbats Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 απλά να σημειώσω πως nic teaming σε win 10 θεωρητικά δεν υποστηρίζεται 1 1
stelios.s Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Για να λες ότι το 10g σου φαινεται μονόδρομος, υποθέτω πως μιλάμε για ταυτόχρονη επεξεργασία μεγάλων αρχείων φωτογραφίας και βίντεο, ναι; Απλά έχε στο νου σου πως και link aggregation να καταφέρεις να στήσεις σε win10 αν πάνε να τραβήξουν 2-3 άτομα ταυτόχρονα, σειρά έχουν να ξελιγωθούν 1) το backplane του switch και 2) οι δίσκοι του server (εκτός και αν μιλάμε για SSD). Οπότε μήπως να δεις με άλλη προσέγγιση το θέμα σου;
dpolal Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, mastoras007 είπε Το πρόβλημα μου είναι εκεί, το έχω ξανα αναλύσει παλιότερα εδώ, Ο σέρβερ σαν σέρβερ δέν κολλάει, εχω πρόσβαση τον στεκάρω, το δίκτυο πιτάρει Για να γίνει η δουλειά μου θέλω switch 350 τουλάχιστον και ακομα 300-350 κάρτα δικτίου ολα 10g! Αν δεν είχα Δεη 2200 ισος να τα αγόραζα Γιατί δεν δοκιμάζεις να αντικαταστήσεις το switch με ένα άλλο παρόμοιο του 1Gbps, που ούτε υπερβολικά ακριβό είναι, π.χ. ένα 16πορτο κοστίζει περίπου 50 ευρώ και μπορεί να σου λήξει εκεί το θέμα αν το πρόβλημα προέρχεται από το switch χωρίς να χρειάζεται να πας σε λύσεις των 10g. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από dpolal
mastoras007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Στις 9/2/2022 στις 1:39 ΠΜ, stelios.s είπε Για να λες ότι το 10g σου φαινεται μονόδρομος, υποθέτω πως μιλάμε για ταυτόχρονη επεξεργασία μεγάλων αρχείων φωτογραφίας και βίντεο, ναι; Απλά έχε στο νου σου πως και link aggregation να καταφέρεις να στήσεις σε win10 αν πάνε να τραβήξουν 2-3 άτομα ταυτόχρονα, σειρά έχουν να ξελιγωθούν 1) το backplane του switch και 2) οι δίσκοι του server (εκτός και αν μιλάμε για SSD). Οπότε μήπως να δεις με άλλη προσέγγιση το θέμα σου; Είμαι σε raid 10 οι σκληροί μου έχουν ταχύτητα! Άλλα ξεφεύγουμε από το θέμα με όλα αυτά. Παρήγγειλα μια κάρτα δικτύου 1g να δω πως θα συμπεριφερθεί.
mastoras007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Ρε παίδες μπερδεύτηκα... παρήγγειλα κάρτα pci και δέν κάνει... η μητρική μου γράφει pci express 3 αλλά τέτοια δέν βρίσκω, παίζει να εχω κάνει εγώ λάθος και η μητρική μου απλά να μήν παίρνει κάρτα δικτύου? υποδοχή για την κλασική pci express την μικρή δεν εχει καθόλου, υπέθεσα οτι οι pci θα ταιριάξει η μητρική μου εκτός απο αυτες της δύο υποδοχές δέν εχει άλλη Αυτην εδώ παρήγγειλα και δέν ταιριάζει https://www.skroutz.gr/s/310978/D-Link-DGE-528T-Ενσύρματη-Κάρτα-Δικτύου-Gigabit-1Gbps-Ethernet-PCI.html
PC_MAGAS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 8/2/2022 στις 8:31 ΜΜ, soteras είπε Εντελώς φιλικά πρέπει να πέσει το μαρούλι έστω σε ένα μικρό επίπεδο. To pc δεν μπορεί να γίνει και Switch as well; Δηλαδή αν το switch δίνει κόφτερ γιατί τo PC να μην είναι το switch πχ βάζεις κάποιες κάρτες το στύλ: https://www.ebay.com/itm/165257571143?hash=item267a1e6b47:g:YjUAAOSwO~Jhy-KJ Στις 15/2/2022 στις 7:31 ΜΜ, mastoras007 είπε Ρε παίδες μπερδεύτηκα... παρήγγειλα κάρτα pci και δέν κάνει... η μητρική μου γράφει pci express 3 αλλά τέτοια δέν βρίσκω, παίζει να εχω κάνει εγώ λάθος και η μητρική μου απλά να μήν παίρνει κάρτα δικτύου? υποδοχή για την κλασική pci express την μικρή δεν εχει καθόλου, υπέθεσα οτι οι pci θα ταιριάξει η μητρική μου εκτός απο αυτες της δύο υποδοχές δέν εχει άλλη Αυτην εδώ παρήγγειλα και δέν ταιριάζει https://www.skroutz.gr/s/310978/D-Link-DGE-528T-Ενσύρματη-Κάρτα-Δικτύου-Gigabit-1Gbps-Ethernet-PCI.html Στο PCI Express παρόλο που είναι μικρό το Slot υποψιάζομαι ότι χωράει. PCI express κάρτες υπάρχουν πχ https://www.ebay.com/itm/165257571143?hash=item267a1e6b47:g:YjUAAOSwO~Jhy-KJ Το ότι είναι μικρές δεν σε εμποδίζει να τις κουμπώσεις σε μεγαλύτερα slot όπως αυτά τα 2 που παραθέτεις. Ακόμα βάση του https://www.techwalla.com/articles/pci-vs-pci-express-compatibility Το PCI με το PCI express δεν είναι συμβατά πρότυπα άρα χρειάζεσε είτε κάποιες κάρτες PCI express αλλά δεν θα χρησιμοποιείς όλες τις λωρίδες PCI Express είτε somehow θες adapter: https://www.ebay.com/itm/203632168981?hash=item2f696c5015:g:9vcAAOSwBWdfAA-j Προσωπικά θα πρότεινα να βρεις μια PCI express ethernet κάρτα, μην σε τρομάζει ότι είναι μικρή μπορείς να κουμπώσεις μια μεγάλη PCI-Express κάρτα σε μια μικρότερη. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από PC_MAGAS
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 On 08/02/2022 at 13:18, mastoras007 said: Καλημέρα ευχαριστώ για της απαντήσεις σας, Οχι εχει καιρό που έχω αυτό το πρόβλημα το swich μου είναι 3com μάρκα 1 1Gbps Όταν τραβάνε πολλά αρχεία ταυτόχρονα κολλάει το ολο σύστημα όταν δεν υπάρχει υπερφόρτωση ρολάρει μια χαρά! Εψαξα σε όλη τη Λάρισα PCI 3 δέν βρήκα (τετοια παίρνει) θα κάνω μια παραγγελία να δοκιμάσω φτηνές είναι τελικά αυτές! Γενικά από δίκτυα είμαι λίγο άσχετος Μπορει το Switch να μην μπορει να βγαλε μεγαλο throughput On 08/02/2022 at 17:41, mastoras007 said: Αυτο γίνετε! Οταν λέω κολλάει τραβάνε πχ 3 pc κάποια αρχεία αυτα τα 3 pc συνεχίζουν να τραβάνε αρχεία κανονικά οτιδήποτε άλλο όμως αν κάνω αργεί, θελω πχ να ξεκινήσω μια καινούρια μεταφορά αρχείων, ε εκαι θα κολλάει δεν θα κάνει τίποτα μέχρι η να τελειωσουν οι άλλες μεταφορές η να της σταματήσω εγώ. ο σέρβερ εχει windows 10 και είναι σε raid 10, Η ταχύτητα σκληρών σε σχέση με την ταχύτητα που μπορεί να πιάσει το δίκτυο είναι μεγάλη Γιαυτό σκέφτηκα σαν οικονομική λύση μήπως αν του βάλω ακόμα μια κάρτα δικτύου να ανασάνει λίγο ο σέρβερ αλλά μάλλον μετά θα πάει απλά το πρόβλημα στο switch αν βαλεις δευτερη καρτα δικτυου και ειναι θεμα switch δεν θα κερδισεις τιποτα. επισης αν δεν κανεις Link aggregation πως θα εκμεταλευτεις την δευτερη καρτα δικτυου? επισης σιγουρεψου οτι πραγματι δεν ειναι θεμα server ως hardware. απο το task manager και performance δες μνημες κτλ ποσο φτανουν και ποσο φτανει και το traffic της καρτας, On 09/02/2022 at 01:39, stelios.s said: Για να λες ότι το 10g σου φαινεται μονόδρομος, υποθέτω πως μιλάμε για ταυτόχρονη επεξεργασία μεγάλων αρχείων φωτογραφίας και βίντεο, ναι; Απλά έχε στο νου σου πως και link aggregation να καταφέρεις να στήσεις σε win10 αν πάνε να τραβήξουν 2-3 άτομα ταυτόχρονα, σειρά έχουν να ξελιγωθούν 1) το backplane του switch και 2) οι δίσκοι του server (εκτός και αν μιλάμε για SSD). Οπότε μήπως να δεις με άλλη προσέγγιση το θέμα σου; Ισως και το switch να πιταρει πρωτα απο ολα.την κινηση των δισκων μπορει να την δει αλλωστε απο τον server για να δει αν πιταρουν αυτοι. On 15/02/2022 at 19:31, mastoras007 said: Ρε παίδες μπερδεύτηκα... παρήγγειλα κάρτα pci και δέν κάνει... η μητρική μου γράφει pci express 3 αλλά τέτοια δέν βρίσκω, παίζει να εχω κάνει εγώ λάθος και η μητρική μου απλά να μήν παίρνει κάρτα δικτύου? υποδοχή για την κλασική pci express την μικρή δεν εχει καθόλου, υπέθεσα οτι οι pci θα ταιριάξει η μητρική μου εκτός απο αυτες της δύο υποδοχές δέν εχει άλλη Αυτην εδώ παρήγγειλα και δέν ταιριάζει https://www.skroutz.gr/s/310978/D-Link-DGE-528T-Ενσύρματη-Κάρτα-Δικτύου-Gigabit-1Gbps-Ethernet-PCI.html πως θα βαλεις Pci καρτα σε pci express>οτι ειναι pci express x 16 δεν σε εμποδιζει να βαλεις καρτα δικτυου pci express x 4.απλα κουμπωνει κατι λιγοτερο απο την μιση. αλλα η Pci ειναι λαθος. αυτος ειναι ο server? η τον ονομασατε εσεις server? γιατι εμενα μου κανει για κανονικο Pc.
mastoras007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Στις 27/2/2022 στις 7:31 ΜΜ, poulinos είπε αυτος ειναι ο server? Αυτό είναι. Δεν έχουμε καθόλου απαιτήσεις στα χαρακτηριστικά γι'αυτό τόσα χρόνια δεν τον αναβαθμίσαμε Μόνο στης ταχύτητες θέλουμε αποδώσεις. Τελικά δεν έχω κάνει ακόμα τίποτα. Απλά περιμένω να δούμε γενικά τι θα γίνει με την όλη κατάσταση του κορονωιου και ίσος πάμε σε switch και κάρτα,
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 On 02/03/2022 at 18:42, mastoras007 said: Αυτό είναι. Δεν έχουμε καθόλου απαιτήσεις στα χαρακτηριστικά γι'αυτό τόσα χρόνια δεν τον αναβαθμίσαμε Μόνο στης ταχύτητες θέλουμε αποδώσεις. Τελικά δεν έχω κάνει ακόμα τίποτα. Απλά περιμένω να δούμε γενικά τι θα γίνει με την όλη κατάσταση του κορονωιου και ίσος πάμε σε switch και κάρτα, γενικως πρεπει να βρεθει τι φταιει με δοκιμες.αν ειναι θεμα switch αν ειναι θεμα καρτας ή θεμα cpu/ram. μπορει να μην θελει 10g αλλα ενα καλο 1g switch.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα