Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Tlykog είπε

α) Συμφωνούμε, αλλά εσύ το υπονόησες στο προηγούμενο post σου. 

β) Δε διάβασα για τοπικά. Παρακαλώ παράθεσε αξιόπιστη πηγή που να το αναφέρει ξεκάθαρα. Για το υπόλοιπο που γράφεις περί αξιοπιστίας σε closed source λειτουργικά συμφωνώ. Παρόλα αυτά γίνεται έλεγχος στα δεδομένα που μπορούν να συλλέξουν. Δεν το κανεί γιατί είναι καλή, το κάνει γιατί έχει διαφορετικό τρόπο να βγάζει κέρδος από άλλες εταιρείες πχ Google.

γ) Είναι κρίκος, αλλά όχι για εσένα. Για οποιον το έχει επιλέξει. Εξάλλου το να βρουν ένα τρόπο να εντοπίζει καλύτερα το κλεμμένο κινητό σου, με δική σου επιλογή, δεν το βλέπω αρνητικό.

εμπιστευεσαι εταιρεια που εχει πιαστει να κανει το ασπρο μαυρο οταν την βολευει αλλα πασο ,εγω σου εδειξα το δασος ,δεν θελω να σε πεισω με το ζορι

In August, Apple opened a chink in the industry’s armour, announcing that it would be adding new features to its iOS operating system that were designed to combat child sexual exploitation and the distribution of abuse imagery. The most controversial measure scans photos on an iPhone, compares them with a database of known child sexual abuse material (CSAM) and notifies Apple if a match is found. The technology is known as client-side scanning or CSS.

CSS is just the latest step in the inexorable intrusion of surveillance devices into our lives

Powerful forces in government and the tech industry are now lobbying hard for CSS to become mandatory on all smartphones. Their argument is that instead of weakening encryption or providing law enforcement with backdoor keys, CSS would enable on-device analysis of data in the clear (ie before it becomes encrypted by an app such as WhatsApp or iMessage). If targeted information were detected, its existence and, potentially, its source would be revealed to the agencies; otherwise, little or no information would leave the client device.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2021/oct/16/apples-plan-to-scan-images-will-allow-governments-into-smartphones

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Φτιαχνω τα μισθωτήρια τους, πιο καλες πληροφορίες δεν γίνεται να εχω 😂

Χαχα τότε μάλλον πάει στην πρώτη περίπτωση που ανέφερα :D 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Όταν η προβολή της εφαρμογής γίνεται εντός του store οι κρατήσεις μοιάζουν λογικές.

Μάλλον εννοείς να παραμένεις εντός εφαρμογής ακόμα και αν κανείς την πληρωμή με άλλο τρόπο εκτός Apple… αν είναι έτσι, ναι υπάρχει λογική για κρατήσεις…

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, liberostelios είπε

Έχεις δίκιο. Δεν εννοώ ότι δεν είναι υπαρκτό το πρόβλημα. Αλλά διαφωνώ ότι αυτό είναι πραγματικό κριτήριο για τον περισσότερο κόσμο. Ίσως για εσένα και όσους ψαγμένους iOS χρήστες εδώ μέσα διαβάζουν τα νέα και καταλαβαίνουν κάποια πράγματα. Ο μέσος χρήστης ούτε τα ξέρει αυτά, ούτε ενδιαφέρεται. Διαλέγει πλατφόρμα για άλλους λόγους. Του αρέσει το iPhone, του φαίνεται πιο smooth, το έχουν οι φίλοι του και χρησιμοποιεί iMessage, του το έδωσε η εταιρεία του κλπ. Άντε στη χειρότερη να έχει ακούσει από κάπου έτσι γενικά ότι το iPhone είναι πιο ασφαλές.

Με συγχωρείς, αλλά εγώ διαφωνώ στο ότι έχει δρόμο να φτάσει ποιοτικά το AppStore. Είχα ένα iPad pro από τη δουλειά παλιότερα και είχα δει αρκετές εφαρμογές που μόνο ποιοτικές δεν τις λες. Πέρυσι, πήρα στη μάνα μου ένα iPad και ήθελα να της βάλω μία πασιέντζα. Το τι "σαπίλα" (ποιοτικά) υπάρχει μέσα στο AppStore δε λέγεται! Τελικά της έβαλα τη λιγότερο ενοχλητική και με τις λιγότερες διαφημίσεις.

Κατά την άποψή μου, συνήθως οι εφαρμογές iOS είναι λίγο πιο όμορφες στις λεπτομέρειες (πχ. το Spotify έχει λίγο πιο ωραία animation), αλλά μιλάμε για λεπτομέρειες που μόνο ένας "καμμένος ψήρας" σαν εμένα θα κάτσει αν δει. Να σημειώσω ότι μιλάμε για κινητά, βέβαια. Στα tablet το AppStore είναι όντως κλάσεις ανώτερο.

Όπως είπα και πριν, το πρόβλημα ασφαλείας είναι υπαρκτό. Όμως αυτό δεν έχει να κάνει με τη δυνατότητα να επιτρέπεις έστω το sideloading. Η Apple παίρνει ένα υπαρκτό πρόβλημα και επενδύοντας παράλληλα στην ασφάλεια (και καλώς) δημιουργεί μία ψεύτικη δικαιολογία για να αποφύγει να χάσει κέρδη. Αυτό είναι το point μου.

Με συγχωρείς μάλλον δεν έγραψα 100% αυτό που εννοούσα. Ως ποιοτικό κυρίως αναφέρομαι γενικα σε εφαρμογές. Την τελευταία φορά που είχα στα χέρια μου android συσκευή και μπήκα στο Play Store μου πρότεινε εφαρμογές για να σπάω κωδικούς Wi-Fi για παράδειγμα... Το θεωρώ τραγικό προσωπικά.

Επίσης ποιοτικό δεν σημαίνει χωρίς διαφημίσεις, γιατί ο άλλος αν σου δίνει ένα version της εφαρμογής δωρεάν, κάπως πρέπει να φάει στο τέλος της ημέρας. Μπορείς πάντα να πληρώσεις για να αποοφύγεις τις ενοχλητικές διαφημίσεις!

Τέλος το sideloading δεν το είπα επικίνδυνο (που σε ένα βαθμό για κάποιο που δεν έχει ιδέα είναι) αλλά κυρίως μιλάω για πειρατεία... Προσωπικά δεν μου αρέσει και όντως το θεωρώ τεράστιο +++ το να βάλεις την εφαρμογή σου στο App Store και να ξέρεις ότι οι πιθανότητες κάποιος να την χρησιμοποιήσει χωρίς να πληρώσει είναι λίγες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Neural_handshake είπε

εμπιστευεσαι εταιρεια που εχει πιαστει να κανει το ασπρο μαυρο οταν την βολευει αλλα πασο ,εγω σου εδειξα το δασος ,δεν θελω να σε πεισω με το ζορι

In August, Apple opened a chink in the industry’s armour, announcing that it would be adding new features to its iOS operating system that were designed to combat child sexual exploitation and the distribution of abuse imagery. The most controversial measure scans photos on an iPhone, compares them with a database of known child sexual abuse material (CSAM) and notifies Apple if a match is found. The technology is known as client-side scanning or CSS.

CSS is just the latest step in the inexorable intrusion of surveillance devices into our lives

Powerful forces in government and the tech industry are now lobbying hard for CSS to become mandatory on all smartphones. Their argument is that instead of weakening encryption or providing law enforcement with backdoor keys, CSS would enable on-device analysis of data in the clear (ie before it becomes encrypted by an app such as WhatsApp or iMessage). If targeted information were detected, its existence and, potentially, its source would be revealed to the agencies; otherwise, little or no information would leave the client device.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2021/oct/16/apples-plan-to-scan-images-will-allow-governments-into-smartphones

Πρώτα απ' όλα δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία. Αύριο να βάλει λουκέτο χέστηκ@...:D Το ίδιο ισχύει για κάθε εταιρεία, ειδικότερα για τις πολυεθνικές... Εγώ θέλω να με πείσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όταν σε μία συζήτηση μάθω κάτι καινούριο, τότε βγαίνω κερδισμένος. Έτσι το βλέπω. Δεν γράφω για να έχω δίκιο.

Οι παραπομπές σου όμως είναι αποσπάσματα επιλεγμένα. Δεν είναι το νόημα του άρθρου της πηγής. Εδώ είναι μια πιο λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης:

https://edition.cnn.com/2021/08/05/tech/apple-photos-child-abuse-imagery/index.html

Στο άρθρο αυτό γράφει ότι σκανάρει και αυτές στα iphone, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις:

Apple also said a device will create a doubly-encrypted "safety voucher" -- a packet of information sent to servers -- that's encoded on photos. Once there are a certain number of flagged safety vouchers, Apple's review team will be alerted. It'll then decrypt the voucher, disable the user's account and alert National Center for Missing and Exploited Children, which can inform law enforcement. 

Σε πολλά άλλα άρθρα διαβάζω ότι λειτουργεί μόνο στο icloud. Επίσης, να πω ότι το παρόν άρθρο γράφει: 

"The reality is that privacy and child protection can co-exist," John Clark, president and CEO of the National Center for Missing & Exploited Children, said in a statement. "We applaud Apple and look forward to working together to make this world a safer place for children."

54 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μάλλον εννοείς να παραμένεις εντός εφαρμογής ακόμα και αν κανείς την πληρωμή με άλλο τρόπο εκτός Apple… αν είναι έτσι, ναι υπάρχει λογική για κρατήσεις…

Όχι, δεν εννούσα αυτό, αλλά βιάστηκα να απαντήσω και έγραψα κάτι λάθος. Εννούσα την προβολή της εφαρμογής στο store, αλλά γι αυτό πληρώνουν τη συνδρομή οι προγραμματιστές.

Αυτό που γράφεις όντως δίνει νόημα στη φράση μου.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tlykog είπε

Πρώτα απ' όλα δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία. Αύριο να βάλει λουκέτο χέστηκ@...:D Το ίδιο ισχύει για κάθε εταιρεία, ειδικότερα για τις πολυεθνικές... Εγώ θέλω να με πείσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όταν σε μία συζήτηση μάθω κάτι καινούριο, τότε βγαίνω κερδισμένος. Έτσι το βλέπω. Δεν γράφω για να έχω δίκιο.

Οι παραπομπές σου όμως είναι αποσπάσματα επιλεγμένα. Δεν είναι το νόημα του άρθρου της πηγής. Εδώ είναι μια πιο λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης:

https://edition.cnn.com/2021/08/05/tech/apple-photos-child-abuse-imagery/index.html

Στο άρθρο αυτό γράφει ότι σκανάρει και αυτές στα iphone, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις:

Apple also said a device will create a doubly-encrypted "safety voucher" -- a packet of information sent to servers -- that's encoded on photos. Once there are a certain number of flagged safety vouchers, Apple's review team will be alerted. It'll then decrypt the voucher, disable the user's account and alert National Center for Missing and Exploited Children, which can inform law enforcement. 

Σε πολλά άλλα άρθρα διαβάζω ότι λειτουργεί μόνο στο icloud. Επίσης, να πω ότι το παρόν άρθρο γράφει: 

"The reality is that privacy and child protection can co-exist," John Clark, president and CEO of the National Center for Missing & Exploited Children, said in a statement. "We applaud Apple and look forward to working together to make this world a safer place for children."

Όχι, δεν εννούσα αυτό, αλλά βιάστηκα να απαντήσω και έγραψα κάτι λάθος. Εννούσα την προβολή της εφαρμογής στο store, αλλά γι αυτό πληρώνουν τη συνδρομή οι προγραμματιστές.

Αυτό που γράφεις όντως δίνει νόημα στη φράση μου.

στο αποσπασμα που σου λινκαρα επισημανα με bold το κομματι που λεει οτι το σκαναρισμα γινεται τοπικα στην συσκευη , αυτο μου ζητησες

απο εκει κ περα ολα οσα λες ειναι οι δηλωσεις της apple η οποια φυσικα τι θα πει ,ξερουμε ανα πασα στιγμη που ειναι ο καθενας με μεγαλη ακριβεια ,το ιστορικο των μετακινησεων του αλλα κ τι εχει στο τηλεφωνο του?

τεχνικα κ με βαση την υποδομη που εχει στησει με διαφορες προφασεις μπορει να κανει αυτα που λεω κ ακομα περισσοτερα σε βαθμο που ουτε η google μπορει

αν νομιζεις οτι δεν το κανει οκ κ εγω πιστευω στον αη βασιλη

Επεξ/σία από Neural_handshake
  • Super Moderators
Δημοσ.
18 hours ago, Neural_handshake said:

στο αποσπασμα που σου λινκαρα επισημανα με bold το κομματι που λεει οτι το σκαναρισμα γινεται τοπικα στην συσκευη , αυτο μου ζητησες

απο εκει κ περα ολα οσα λες ειναι οι δηλωσεις της apple η οποια φυσικα τι θα πει ,ξερουμε ανα πασα στιγμη που ειναι ο καθενας με μεγαλη ακριβεια ,το ιστορικο των μετακινησεων του αλλα κ τι εχει στο τηλεφωνο του?

τεχνικα κ με βαση την υποδομη που εχει στησει με διαφορες προφασεις μπορει να κανει αυτα που λεω κ ακομα περισσοτερα σε βαθμο που ουτε η google μπορει

αν νομιζεις οτι δεν το κανει οκ κ εγω πιστευω στον αη βασιλη

Ο @Tlykog πιο πάνω σε προ(σ)κάλεσε να τον πείσεις αλλά εσύ συνεχίζεις το ίδιο «βιολί»: εγώ  πιστεύω ότι η Apple μας παρακολουθεί κι εσείς που δεν πιστεύετε δεν είστε σοβαροί (εκεί παραπέμπει η φαιδρή ατάκα «κ εγω πιστευω στον αη βασιλη»). 

Με διάφορες προφάσεις (για να σου επιστρέψω την έκφραση) προσπαθείς να μας πείσεις για κάτι που δεν έχει ισχυριστεί κανείς μέχρι τώρα: ότι η Apple για κάποιο λόγο που ΜΟΝΟ ΕΣΥ γνωρίζεις (είπαμε, οι άλλοι είμαστε άσχετοι, εσύ κατέχεις την αλήθεια!) μας παρακολουθεί και ελέγχει την κάθε κίνηση μας. 

Μπορείς σε παρακαλώ να μην χαλάς το κάθε θέμα με τις εμμονές σου; Μείνε εντός θέματος, κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Καταλαβαίνω ότι προσπαθείς να «περάσεις» την αντιπάθεια σου αλλά φτάνει πια. 

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...