johnieXoX Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, mariosraptor1984 είπε Καλά κάνει. Εσείς που την κράζετε, ανοίξτε ένα εμπορικό κέντρο και δώστε τα καταστήματα μέσα χωρίς ενοίκιο! ενημερωστε με να έρθω να πάρω καμία 20αρια. αν δεν τους αρέσει να πάνε σε ανοιχτό λογισμικό. Όλα έχουν ένα κόστος. Αν θέλετε να παραπονεθείτε για κάτι παραπονεθείτε για τις τιμές καυσίμων στην Ελλάδα. Εντελώς άκυρος ο παραλληλισμός. - Στο εμπορικό κέντρο υπάρχει πεπερασμένος αριθμός καταστημάτων.. 30? 50? 100? Στο apple store? - Στο εμπορικό κέντρο πληρώνεις ενοίκιο. Όχι ποσοστό επί των πωλήσεων. Είσαι ενοικιαστής, όχι συνεργάτης. - Το εμπορικό κέντρο κατασκευάζεται και λειτουργεί βάσει κρατικών κανονισμών. Ποιος έχει βάλει τους κανόνες λειτουργίας του apple store? - Σε μια πόλη υπάρχουν πέραν του ενός εμπορικού κέντρου. Μπορώ να επιλέξω σε ποιο θα πάω. Στο περιβάλλον της apple πόσα stores υπάρχουν? Να συνεχίσω ή το πιασες το νόημα? 10 3
dieksodo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 για να εξηγησουμε τα πραγματα απλα για αυτους που δεν τα καταλαβαινουν μια εφαρμογη που ζητα λεφτα μπορει μια χαρα να ζητησει λεφτα χωρις να παρει η αππλ ουτε δραχμη. πχ για να αγορασεις κρυπτο σε εφαρμογες τυπου bitstamp coinbase κανεις εμβασμα με τραπεζικο λογαριασμο πχ για να αγορασεις εισιτηρια στα village βαζεις πιστωτικη ουδεμια σχεση εχει αππλ. οι παπαριες περι του οτι χρησιμοποιεις σαφαρι αρα η αππλ μπορει να ελενξει την πληρωμη ειναι αστειες δεν μπορει η χρεωση ξεκινα οταν θες να χρησιμοποιεισεις απλλ συστημα δηλαδη το nfc τους σερβερ της και τα συστηματα πληρωμων που παρεχει το αππστορε λογικο δεν ειναι να παιρνει μιζα η αππλ? θα πει καποιος οκ και ποια ειναι η λογικη μιζα? 30% δεν ειναι ωραια και ποια ειναι? 20? καποιος στο ινσομνια θα πει γιατι 20 και με την κολοκυθια θα φτασουμε και 1% να θεωρηται κλεψια οπως λενε για τις τραπεζες η πραγματικοτητα ειναι πως η αππλ δικο της ειναι οτι θελει κανει και 99% μιζα μπορει να ζητησει αν θελει η αγορα θα αποφασισει τι σημαινει αυτο? οτι αν δε σου αρεσει πχ νετφλιξ το κοβεις και λες μονο απο web. η αππλ λοιπον θα σκεφτει γιατι να χανω τοσα δισσεκατομυρια απο διαφυγοντα κερδη οταν μπορω απλως να μειωσω το 99% και να το κανω 98%? και 97% και 87% και αργα η γρηγορα θα φτασει εκει που πρεπει. 11 minutes ago, johnieXoX said: Εντελώς άκυρος ο παραλληλισμός. - Στο εμπορικό κέντρο υπάρχει πεπερασμένος αριθμός καταστημάτων.. 30? 50? 100? Στο apple store? - Στο εμπορικό κέντρο πληρώνεις ενοίκιο. Όχι ποσοστό επί των πωλήσεων. Είσαι ενοικιαστής, όχι συνεργάτης. - Το εμπορικό κέντρο κατασκευάζεται και λειτουργεί βάσει κρατικών κανονισμών. Ποιος έχει βάλει τους κανόνες λειτουργίας του apple store? - Σε μια πόλη υπάρχουν πέραν του ενός εμπορικού κέντρου. Μπορώ να επιλέξω σε ποιο θα πάω. Στο περιβάλλον της apple πόσα stores υπάρχουν? Να συνεχίσω ή το πιασες το νόημα? θα σου εξηγησω εγω γιατι εχεις κανει μερικους ακυρους παραλληλισμους 1) στο αππ στορε υπαρχουν 1 (ενα) καταστημα. υπαρχουν εκατομυρια προιοντα . εχει διαφορα 2)λαθος σου ειπανε. το νοικι καθοριζεται και απο τις πωλησεις. αλλο νοικι θα πληρωσεις στα πετραλωνα αλλο στο golden hall. και βαση πωλησεων μπορει να σου πουν. αλλα και παλι εδω μιλαμε οτι χρησιμοποιεις το ταμειο της αππλ και οχι το δικο σου ταμειο. αν λοιπον εσυ εχεις το καταστημα σου εντος του ξερωγω βασιλοπουλου ο πελατης μππρει να παει στο κεντρικο ταμειο να πληρωσει οχι στο τοπικο 3)η αππλ . στο σπιτι μου κουμαντο κανω εγω .next question 4)παρα πολλα. μπορεις να πας σε ανδροιδ δεν ξερω αν το εχεις ακουσει. επισης μπορεις να αγορασεις προιοντα σε φυσικα καταστηματα που υπαρχουν εκατομυρια. η luis vitton δεν ειναι υποχρεωμενη να πουλαει coco shanel στο καταστημα της "για λογους ανταγωνισμου" 2 1
johnieXoX Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, dieksodo είπε για να εξηγησουμε τα πραγματα απλα για αυτους που δεν τα καταλαβαινουν μια εφαρμογη που ζητα λεφτα μπορει μια χαρα να ζητησει λεφτα χωρις να παρει η αππλ ουτε δραχμη. πχ για να αγορασεις κρυπτο σε εφαρμογες τυπου bitstamp coinbase κανεις εμβασμα με τραπεζικο λογαριασμο πχ για να αγορασεις εισιτηρια στα village βαζεις πιστωτικη ουδεμια σχεση εχει αππλ. οι παπαριες περι του οτι χρησιμοποιεις σαφαρι αρα η αππλ μπορει να ελενξει την πληρωμη ειναι αστειες δεν μπορει η χρεωση ξεκινα οταν θες να χρησιμοποιεισεις απλλ συστημα δηλαδη το nfc τους σερβερ της και τα συστηματα πληρωμων που παρεχει το αππστορε λογικο δεν ειναι να παιρνει μιζα η αππλ? θα πει καποιος οκ και ποια ειναι η λογικη μιζα? 30% δεν ειναι ωραια και ποια ειναι? 20? καποιος στο ινσομνια θα πει γιατι 20 και με την κολοκυθια θα φτασουμε και 1% να θεωρηται κλεψια οπως λενε για τις τραπεζες η πραγματικοτητα ειναι πως η αππλ δικο της ειναι οτι θελει κανει και 99% μιζα μπορει να ζητησει αν θελει η αγορα θα αποφασισει τι σημαινει αυτο? οτι αν δε σου αρεσει πχ νετφλιξ το κοβεις και λες μονο απο web. η αππλ λοιπον θα σκεφτει γιατι να χανω τοσα δισσεκατομυρια απο διαφυγοντα κερδη οταν μπορω απλως να μειωσω το 99% και να το κανω 98%? και 97% και 87% και αργα η γρηγορα θα φτασει εκει που πρεπει. θα σου εξηγησω εγω γιατι εχεις κανει μερικους ακυρους παραλληλισμους 1) στο αππ στορε υπαρχουν 1 (ενα) καταστημα. υπαρχουν εκατομυρια προιοντα . εχει διαφορα 2)λαθος σου ειπανε. το νοικι καθοριζεται και απο τις πωλησεις. αλλο νοικι θα πληρωσεις στα πετραλωνα αλλο στο golden hall. και βαση πωλησεων μπορει να σου πουν. αλλα και παλι εδω μιλαμε οτι χρησιμοποιεις το ταμειο της αππλ και οχι το δικο σου ταμειο. αν λοιπον εσυ εχεις το καταστημα σου εντος του ξερωγω βασιλοπουλου ο πελατης μππρει να παει στο κεντρικο ταμειο να πληρωσει οχι στο τοπικο 3)η αππλ . στο σπιτι μου κουμαντο κανω εγω .next question 4)παρα πολλα. μπορεις να πας σε ανδροιδ δεν ξερω αν το εχεις ακουσει. επισης μπορεις να αγορασεις προιοντα σε φυσικα καταστηματα που υπαρχουν εκατομυρια. η luis vitton δεν ειναι υποχρεωμενη να πουλαει coco shanel στο καταστημα της "για λογους ανταγωνισμου" 1. Στο post που σχολίασα έκανε παραλληλισμό του apple store με εμπορικό κέντρο. Δεν είπα εγώ πως είναι εμπορικό κέντρο. 2. Όχι. Στο εμπορικό κέντρο, φυσικά και το νοίκι θα είναι βάσει περιοχής, άλλο Πετράλωνα και άλλο Μαρούσι, αλλά δεν είναι βάσει πωλήσεων. Είναι προσυμφωνημένο πόσο. Λες να κάθονται τα Ζαρα να δίνουν λογαριασμό στο golden hall τι κύκλο εργασιών έκανε το κατάστημα? Να μιλάμε λογικά.. Για τα ταμεία που λες πάλι το μπερδεύεις. Δεν μιλάμε για χρήση του ταμείου του βασιλόπουλου. Μιλάμε να έχω κατάστημα εντός του βασιλόπουλου, αλλά η πληρωμή να γίνεται από άλλο εντελώς σύστημα. Δεν είναι κοινά συστήματα. Δεν αλληλεπιδρούν. 3. Μπα.. δε νομίζω να έκανες εσύ κουμάντο στο σπίτι σου και στο πως θα φτιαχτεί. Εκτός αν είναι αφθαίρετο και χωρίς άδεια οικοδομής. Αυτό λέω λοιπόν. Ότι το εμπορικό κέντρο έχει δημιουργηθεί με κάποιους κανονισμούς. Δεν υφίσταται παραλληλισμός με το apple store.. 4. Αν διάβασες, είπα σε μια πόλη. Το οικοσύστημα της apple είναι η πόλη. Αν θέλω να αλλάξω οικοσύστημα προφανώς και έχω άλλες επιλογές. Όμως, αν θέλω να νοικιάσω ένα κατάστημα σε εμπορικό κέντρο στην Αθήνα, έχω παραπάνω επιλογές απο το mall. Μπορώ να πάω και στο river west. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξω πόλη και να παω στη Θεσσαλονίκη (android). Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός ή θες να στο κάνω πενηνταράκια.. Κλείνοντας, όλο το post μου ήταν απάντηση σε άλλο post, σχετικά με το πόσο άκυρος είναι ο παραλληλισμός του apple store με εμπορικό κέντρο. 5 1
dieksodo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 16 minutes ago, johnieXoX said: 1. Στο post που σχολίασα έκανε παραλληλισμό του apple store με εμπορικό κέντρο. Δεν είπα εγώ πως είναι εμπορικό κέντρο. 1) το επιχειρημα ισχυει ομως 2) το εξηγησα αναλυτικα πανω απο το δικο σου quote . αν εχεις web οπως ξερω γω το netflix και ζητας πιστωτικη δεν εχει σχεση η αππλ αν θες να χρησιμοποιησεις το nfc ή το appstore ειναι σαν να θες να χρησιμοποιησεις το ταμειο του βασιλοπουλου 3)δεν ειπα πως τα σπιτια φτιαχνονται χωρις κανονες και χωρις αδειες. προφανως αν εσυ φτιαξεις το σπιτι σου με πυρηνικο αντιδραστηρα αντι για καυστηρα πετρελαιου υπαρχει προβλημα γιατι κινδυνευουν και τους γειτονες γιαυτο υπαρχουν οι νομοι. στο αππστορ ομως δεν χρειαζονται οι νομοι γιατι δεν επιρεαζονται τριτοι αλλο πραμα λοιπον ειναι να πεις πως το κρατος αποφασιζει αν θα κλεισει την κυριακη γιατι ειναι αργια ή ξερωγω γιατι δεν εχει πυρασφαλεια και αλλο πραγμα το κρατος να σου πει τι μιζα θα παιρνει απο τα καταστηματα απλα στο αππστορ δεν χρειαζεται δεν βρισκω λογο για τετοιο ρυθμιστικο πλαισιο. change my mind 4) ναι γινεσαι μια χαρα αντιληπτος απλα κανεις λαθος το αππστορ δεν ειναι πολη αλλα μαγαζι. και στο μαγαζι κανω κουμαντο εγω αν με λενε λουι βιτον δε θα μου πεις εσυ να πουλαω και σανελ "γιατι ανταγωνισμος" ουτε θα μου πεις εσυ αν πρεπει να δεχομαι και μαστερ και οχι μονο βιζα καρτες αν δε σου αρεσει πηγαινε σε αλλο μαγαζι αλλα αφου σου αρεσει τοσο πολυ να το παραλληλισεις με πολεις οκ ναι στην αθηνα της αππλ απαγορευεται θα πρεπει να πας στη θεσσαλονικη αν θες πχ στο παλαιο ψυχικο και στην φιλοθεη δεν μπορεις να ανοιξεις ουτε περιπτερο επισης οι δρομοι ειναι σκατα ολοι χανεσαι και μπερδευεσαι. ναι το εχουν κανει επιτιδες γιατι ετσι γουσταρουν. μπορει να μη σου αρεσει αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι θεωρουνται οι καλυτερες συνοικιες της ελλαδας. αρα ναι αν δε σου αρεσει η φιλοθεη μπορεις να πας σε αλλη συνοικια δεν ειναι ολες οι συνοικιες υποχρεωμενες να εχουν τα μαγαζια που θες εσυ
Tlykog Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, ifrit21 είπε Μήπως γιατί αν έπαιρνε ένα 10% ας πούμε τότε μπορεί ο developer να είχε περισσότερες πωλήσεις και έσοδα, ομοίως και η apple google vs sideload or no sales at all from people not buying. Και ας το δούμε διαφορετικά, πόσοι developers γίνανε πλούσιοι vs monopolistic practices and earning from these two conglomerates? Η ποιότητα των apps και το πλήθος είναι οι θιγμένοι από τέτοια practices. Δεν δουλεύει έτσι φίλε μου. Τα κόστη στην παραγωγή, στη διανομή και την πώληση βαραίνουν τον τελικό καταναλωτή. Δεν διάβασες το μήνυμα μου. Η ποιότητα των Apps σε κάνει διάσημο σαν εταιρεία και ανεβάζει την αξία στην αγορά. Όσοι βγάζουν καλές και χρήσιμες εφαρμογές και τις διαφημίζουν σωστά, βγάζουν και χρήματα. 10 ώρες πριν, MrRush είπε Γιατί στην περίπτωση multi-platform δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Πχ, δεν μπορεί να πει το Netflix ότι βάζει ένα πρόγραμμα +30% τιμή γιατί κάνεις subscribe από iOS, ειδικά μέσα στην εφαρμογή. Είναι λίγο tricky να το κάνεις αυτό χωρίς να εκνευρίσεις κόσμο οπότε, στην περίπτωση του Netflix, κόβεις τελείως την δυνατότητα new sub από το iOS. Μιλάμε ότι η Apple σε μια δόση έβγαζε $700M την ημέρα μόνο και μόνο από το iOS App του Netflix, χωρίς να κάνει κάτι πέρα από το να διαχειρίζεται τις πληρωμές. Το σύστημα πληρωμών της δεν παίζει να της κοστίζει πάνω από $1M/year, δεν είναι πυρινική φυσική να το συντηρήσεις (για τους ανθρώπους που προσλαμβάνει, όχι για εμένα και εσένα) άρα είναι απλά money printing machine αφού θεωρητικά κάνει απόσβεση σε μια ημέρα εύκολα. Ότι ισχύει για μια εφαρμογή ισχύει για όλες. Η Apple παίρνει την ίδια προμήθεια σε όλους. Το να είναι πιο ακριβά σε μια πλατφόρμα απ ότι σε άλλες έχει ξαναγίνει. Δεν βλέπω το πρόβλημα. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υποστηρίζω την Apple, αλλά πιστεύω ότι το θέμα εδώ είναι ότι εδώ μάλλον όλη η φασαρία γίνεται για να κερδίσουν περισσότερα οι προγραμματιστές... Για τους καταναλωτές δε νοιάζεται κανείς. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από Tlykog
jimmy213 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Σιγά το σοκ. Σαν σκυλάκια θα τρέχουν πάλι όλοι από πίσω της την επόμενη μέρα. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Όπως έχω ξαναγράψει κάτι που θα έπρεπε να επιβληθεί στις Apple,Google,MS,Sony είναι κατά την αγορά να είναι ξεκάθαρο τι θα πάρει η εταιρία των developer, τι ο κάτοχος του store και τι το κράτος μέσω ΦΠΑ (και αυτό να κρατιέται άμεσα και όχι με τα κόλπα που κάνουν οι εταιρίες) κατα την γνώμη μου 5-10% θα μου ακουγόταν λογικο αλλά δεν ξέρω όλες τις παραμέτρους για να είναι αντικειμενικό το νούμερο που αναφέρω. Το αποτέλεσμα πάντως είναι να κυκλοφορούν σκουπίδια εφαρμογές με άπειρα bugs που είναι κοπιες που απλά αλλάζουν skins.
d4mage Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, b-boy_steve είπε Ε μην συνεχίζεται να υποστηρίζετε τις εφαρμογές σας στο οικοσύστημα της Apple αν δεν σας αρέσει το 27%. Απλά τα πράγματα. Ωραία λογική! Δηλαδή κάποιοι με υπερκοστολογημένες προμήθειες στις επιχειρήσεις τους, στις συναλλαγές των POS θα πρέπει να μην έχουν POS επειδή η τράπεζα τους γδέρνει ασυστόλως; Επειδή δεν τους αρέσει γι αυτό το λέω, πολλά πράγματα γενικότερα δεν αρέσουν άλλα... Το να μην έχει κάποιος μια εφαρμογή όταν τα πάντα κινούνται επιθετικά μέσω ίντερνετ είναι σα να βλέπω τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε 50 χρόνια με μηδέν τέλη κυκλοφορίας και χωρίς φόρους πολυτελείας, τεκμηρίου κλπ κλπ επειδή εκεί κι αν θα μπουν φόροι μελλοντικά.
hellghan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, dieksodo είπε 1) το επιχειρημα ισχυει ομως 2) το εξηγησα αναλυτικα πανω απο το δικο σου quote . αν εχεις web οπως ξερω γω το netflix και ζητας πιστωτικη δεν εχει σχεση η αππλ αν θες να χρησιμοποιησεις το nfc ή το appstore ειναι σαν να θες να χρησιμοποιησεις το ταμειο του βασιλοπουλου 3)δεν ειπα πως τα σπιτια φτιαχνονται χωρις κανονες και χωρις αδειες. προφανως αν εσυ φτιαξεις το σπιτι σου με πυρηνικο αντιδραστηρα αντι για καυστηρα πετρελαιου υπαρχει προβλημα γιατι κινδυνευουν και τους γειτονες γιαυτο υπαρχουν οι νομοι. στο αππστορ ομως δεν χρειαζονται οι νομοι γιατι δεν επιρεαζονται τριτοι αλλο πραμα λοιπον ειναι να πεις πως το κρατος αποφασιζει αν θα κλεισει την κυριακη γιατι ειναι αργια ή ξερωγω γιατι δεν εχει πυρασφαλεια και αλλο πραγμα το κρατος να σου πει τι μιζα θα παιρνει απο τα καταστηματα απλα στο αππστορ δεν χρειαζεται δεν βρισκω λογο για τετοιο ρυθμιστικο πλαισιο. change my mind 4) ναι γινεσαι μια χαρα αντιληπτος απλα κανεις λαθος το αππστορ δεν ειναι πολη αλλα μαγαζι. και στο μαγαζι κανω κουμαντο εγω αν με λενε λουι βιτον δε θα μου πεις εσυ να πουλαω και σανελ "γιατι ανταγωνισμος" ουτε θα μου πεις εσυ αν πρεπει να δεχομαι και μαστερ και οχι μονο βιζα καρτες αν δε σου αρεσει πηγαινε σε αλλο μαγαζι αλλα αφου σου αρεσει τοσο πολυ να το παραλληλισεις με πολεις οκ ναι στην αθηνα της αππλ απαγορευεται θα πρεπει να πας στη θεσσαλονικη αν θες πχ στο παλαιο ψυχικο και στην φιλοθεη δεν μπορεις να ανοιξεις ουτε περιπτερο επισης οι δρομοι ειναι σκατα ολοι χανεσαι και μπερδευεσαι. ναι το εχουν κανει επιτιδες γιατι ετσι γουσταρουν. μπορει να μη σου αρεσει αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι θεωρουνται οι καλυτερες συνοικιες της ελλαδας. αρα ναι αν δε σου αρεσει η φιλοθεη μπορεις να πας σε αλλη συνοικια δεν ειναι ολες οι συνοικιες υποχρεωμενες να εχουν τα μαγαζια που θες εσυ Δεν κάνεις σε ένα μαγαζί ότι θες όταν είσαι το μόνο μαγαζί. Οι νόμοι περί ανταγωνισμού δε βγήκαν τυχαία και χωρίς λόγο. Χρέωσε όσο θες στο μαγαζί σου. ΑΝ όμως είσαι ένας θα πρέπει να δίνεις και κάποιες δυνατότες. Όλο το επιχείρημα σου έχει λάθος βάση. Δεν υπάρχει μόνο η λουι βιτον
gakost Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεμισαμε ειδικούς του πληκτρολογιου. Ο ένας λέει το σύστημα πληρωμών της Apple κοστίζει το πολύ 1,000,000 με βάση την εμπειρία του. Ο άλλος λέει ότι σε εμπορικές μισθώσεις ακινήτων δεν υπαρχει μίσθωμα με βάση ποσοστό επί των πωλήσεων. Ότι να ναι. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από gakost 1 1
medidia Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Η Apple υποχρεώθηκε να πάρει αυτήν την απόφαση για να κερδίσει χρόνο και να ξεπεράσει την απόφαση του δικαστηρίου. Το 30% προμήθεια δεν είναι μόνο για payment service που προσφέρει η Apple, αλλά για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει (οικοσύστημα, SDK, reviewing cost, διαμονή, iCloud/iCloud Drive κ.λπ.). Το μοντέλο που προσφέρει ευνοεί τους μικρούς developer. Μπορείς να μην τα χρησιμοποιήσεις όλα αλλά σου δίνει την δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις. Δίνει με 99 δολλάρια το χρόνο και 15% ή 30% (αν βγάζεις > 1million δολλάρια το μήνα) των εσόδων τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς το SDK της και να πουλήσεις μια εφαρμογή σε όλο των κόσμο. Σκεφτείτε ότι η Microsoft/Sony απαιτούν από τους χρήστες για παρόμοιες υπηρεσίες να πληρώνουν συνδρομη (gold, ps+). Σκεφτείτε τι λογιστικά κόστη θα είχε κάποιος να τα κάνει αυτά μόνος του. Προφανώς από κάποιο σημείο και έπειτα αυτό δεν συμφέρει τους μεγάλους τουλάχιστον σε πρώτη ματιά (Η Epic έχασε από την απόφαση της να φύγει από το οικοσύστημα) αλλά και αυτοί πρέπει να σκεφτούν το σύνολο. Είναι παράλογο το Fornite, το Spotify κ.λπ. να βγάζουν εκατομμύρια και στην Apple να δίνουν 99 δολλάρια το χρόνο Σκεφτείτε τι γίνεται εκτός App Store που από το GamePass μέχρι το Νetflix οι χρήστες κάνουν συνδρομές μέσω άλλων χωρών (Τουρκία, Βραζιλίας) για να γλυτώσουν τα φορολογικά κόστη της ΕΕ. Αυτά δεν τα βλέπει η Ολλανδική κυβέρνηση; Τέλος η Apple θέλει όλοι οι χρήστες να έχουν το έλεγχο των συνδρομών τους και να τις ακυρώνουν/ανανεώνουν όπου θέλουν. Αν ο γονιός ενεργοποιεί το parental control να μπλοκάρονται η δυνατότητα των in app purchase. Αν αυτός ο έλεγχος των πληρωμών εξαφανιστεί αυτόματα θα εμφανιστούν scam και θα χαθεί η αξιοπιστία της. 1 2
Neural_handshake Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 δεν σοκαρουν κανεναν ,εναρμονιζονται με αποφαση δικαστηριου που τους επιβληθηκε clickbait διχως αυριο 1
KostasKri Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, MrRush είπε Το σύστημα πληρωμών της δεν παίζει να της κοστίζει πάνω από $1M/year, δεν είναι πυρινική φυσική να το συντηρήσεις Φαντάζομαι θα ξέρεις και θα μπορείς να μας παραθέσεις και ανάλογη βιβλιογραφία γι αυτό που λες ε; Όχι; Μην λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι... --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Εσείς όλοι που κλαίγεστε και λέτε για το ότι δεν είναι δίκαιο μπλα μπλα μπλα έχετε κάτι να αντιπροτείνετε; Ή μόνο λέμε για να λέμε; Δηλαδή ποια θα ήταν η λύση; Θα μπορούσε η Apple να αφήσει εναλακτικά store χωρίς να προσφέρει τίποτα και να πρέπει όλοι να φτιάχουν δικά τους SDK και API για να γράψουν κώδικα σε iOS. Ας αφήσει το hosting να το κάνουν μόνοι τους καθώς και όλα τα άλλα καλούδια. Ας το κάνει να δούμε μετά αν είναι καλύτερο το να μην πληρώνουν οι devs την προμήθεια. Στην τελική πρέπει να παίζουμε με ίσους όρους. 15% αν βγάζεις κάτω από μύριο, 30% αν βγάζεις παραπάνω χωρίς διακρίσεις και όλοι ίσοι. 9 ώρες πριν, johnieXoX είπε - Στο εμπορικό κέντρο πληρώνεις ενοίκιο. Όχι ποσοστό επί των πωλήσεων. Είσαι ενοικιαστής, όχι συνεργάτης. Ξέρω τουλάχιστον έναν κολοσσό στην Ελλάδα που το νοίκι το πληρώνει με ποσοστό επί των πωλήσεων. Αν το σκεφτείς, φαντάζομαι μπορείς να καταλάβεις γιατί μπορεί να σε συμφέρει αυτό. Βρέξει, χιονίσει, covid, σεισμοί οτιδήποτε, αν δεν δουλέψεις δεν έχεις και το έξοδο. Δεν έχει να κάνει αν είσαι συνεργάτης ή ενοικιαστής, έχει να κάνει με την συμφωνία που κλείνεις. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από KostasKri 2
johnieXoX Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, KostasKri είπε Φαντάζομαι θα ξέρεις και θα μπορείς να μας παραθέσεις και ανάλογη βιβλιογραφία γι αυτό που λες ε; Όχι; Μην λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι... --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Εσείς όλοι που κλαίγεστε και λέτε για το ότι δεν είναι δίκαιο μπλα μπλα μπλα έχετε κάτι να αντιπροτείνετε; Ή μόνο λέμε για να λέμε; Δηλαδή ποια θα ήταν η λύση; Θα μπορούσε η Apple να αφήσει εναλακτικά store χωρίς να προσφέρει τίποτα και να πρέπει όλοι να φτιάχουν δικά τους SDK και API για να γράψουν κώδικα σε iOS. Ας αφήσει το hosting να το κάνουν μόνοι τους καθώς και όλα τα άλλα καλούδια. Ας το κάνει να δούμε μετά αν είναι καλύτερο το να μην πληρώνουν οι devs την προμήθεια. Στην τελική πρέπει να παίζουμε με ίσους όρους. 15% αν βγάζεις κάτω από μύριο, 30% αν βγάζεις παραπάνω χωρίς διακρίσεις και όλοι ίσοι. Ξέρω τουλάχιστον έναν κολοσσό στην Ελλάδα που το νοίκι το πληρώνει με ποσοστό επί των πωλήσεων. Αν το σκεφτείς, φαντάζομαι μπορείς να καταλάβεις γιατί μπορεί να σε συμφέρει αυτό. Βρέξει, χιονίσει, covid, σεισμοί οτιδήποτε, αν δεν δουλέψεις δεν έχεις και το έξοδο. Δεν έχει να κάνει αν είσαι συνεργάτης ή ενοικιαστής, έχει να κάνει με την συμφωνία που κλείνεις. και εγώ ξέρω τέτοιο κολοσσό. δεν είσαι σε εμπορικό κέντρο όμως, αυτό είναι η σημαντική διαφορά
dieksodo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 2 hours ago, hellghan said: Δεν κάνεις σε ένα μαγαζί ότι θες όταν είσαι το μόνο μαγαζί. Οι νόμοι περί ανταγωνισμού δε βγήκαν τυχαία και χωρίς λόγο. Χρέωσε όσο θες στο μαγαζί σου. ΑΝ όμως είσαι ένας θα πρέπει να δίνεις και κάποιες δυνατότες. Όλο το επιχείρημα σου έχει λάθος βάση. Δεν υπάρχει μόνο η λουι βιτον οθτε υπαρχει μονο το αππστορε. υπαρχουν και φυσικα καταστηματα υπαρχει και αδροιδ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα