Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηρα αυτο εδω σε 1tb για να μπορω ευκολα να εχω backup ολο το λαπτοπ μου και να το βαζω και στο κινητο αν θελω καποιο αρχειο και ειμαι στο δρομο

https://www.westerndigital.com/products/usb-flash-drives/sandisk-ultra-dual-drive-luxe-usb-3-1-type-c#SDDDC4-032G-A46

Λογω του μικρου form factor και της μεγαλης χωρητικοτητας υπεθεσα οτι θα χει αργες ταχυτητες και φοβηθηκα μηπως ζεσταινεται και τα σχετικα που ειναι λογικο. Αλλα το προβλημα ειναι πως οταν το συνδεεις καπου, μετα απο λιγο τα παιζει.

Και τι ακριβως σημαινει αυτο.

Πχ το βαλα πρωτη φορα στο λαπτοπ να αντιγραψω λιγα αρχεια (περιπου 15gb video files), και καθως τα αντεγραφε το λαπτοπ freezare χοντρα. Οπως καποτε στα xp που κολλαγε η εικονα και δε λειτουργουσε τιποτα. Αν και καινουριο dell xps laptop το ριξα εκει το φταιξιμο στην αρχη

Μετα το βαλα στο media player να δω καποιο απο τα 720p αρχεια που αντεγραψα και οταν εκανα λιγο seeking (δηλαδη ετρεχα λιγο το αρχειο να δω παρακατω) κολλαγε και εκλεινε το αρχειο και μετα το ξανατρεχα

Μετα το βαλα στο κινητο (galaxy note 10 plus) μεσω της type c πλευρας και παλι τα ιδια. Κολλαγε οταν εκανα seeking και επρεπε να κανω restart τον controller και να ξανατεεξω το αρχειο

Ελπιζω να μην εφαγα φολα. Εννοωντας σαν προιον ολοτελα οχι σαν ελαττωματικο unit

Καθως φαμταζομαι λιγο πολυ ολα το ιδιο θα κανουν

Επεξ/σία από therock
Δημοσ.

Απο που το πηρες αν επιτρεπεται; Εισαι σιγουρος οτι ειναι γνησιο; Ειχα δει πιο παλια να παιζουνε κατι μουφες σε κινεζομαγαζα που ηταν 16/32GB στην πραγματικοτητα με πειραγμενο firmware για να φαινονται μεγαλυτερα...

Δημοσ.

Με 100 δολλαρια εγω θα επαιρνα εναν ομορφο ssd με εναν ανταπτορα σε usb3 και θα'κανα ολα οσα αναφερεις χωρις το παραμικρο προβλημα , πεταξες λεφτα φιλε

https://www.skroutz.gr/s/9302766/Corsair-SSD-HDD-Cloning-Kit-USB-3-0.html

https://www.skroutz.gr/s/24382936/Patriot-P210-SSD-1TB-2-5-SATA-III-P210S1TB25.html

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Με 100 δολλαρια εγω θα επαιρνα εναν ομορφο ssd με εναν ανταπτορα σε usb3 και θα'κανα ολα οσα αναφερεις χωρις το παραμικρο προβλημα , πεταξες λεφτα φιλε

https://www.skroutz.gr/s/24382936/Patriot-P210-SSD-1TB-2-5-SATA-III-P210S1TB25.html

Άλλη χρήση το ένα άλλη το άλλο. Ο άνθρωπος λέει ότι θέλει να το χρησιμοποιεί και στο κινητό, καθώς και να το μεταφέρει συνεχώς. Δε θα πάει να μπλέξει με καλώδια.

Επεξ/σία από BadBoy
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Άλλη χρήση το ένα άλλη το άλλο. Ο άνθρωπος λέει ότι θέλει να το χρησιμοποιεί και στο κινητό, καθώς και να το μεταφέρει συνεχώς. Δε θα πάει να μπλέξει με καλώδια.

υπαρχει και ανταπτορας απο usb σε usb-c οτι θες κανεις αν πραγματικα το θες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Την απάντησή σου την θεωρώ "εξυπνάδες".

Πρώτον, αυτό που προτείνεις είναι cloning kit, δηλαδή προορίζεται για μια χρήση, αντιγράφεις το δίσκο και μετά τον βάζεις στο κουτί του. Η υποδοχή sata δεν είναι φτιαγμένη για βάλε βγάλε, σπάει. Το κιτ που προτείνεις δεν προορίζεται για συνεχή χρήση ως εξωτερικός δίσκος, γι' αυτό υπάρχουν οι κανονικές θήκες usb.

Δεύτερον, τι σχέση έχει το ένα μέγεθος με το άλλο, είμαστε σοβαροί; Τελείως άλλο το ένα, τελείως άλλο το άλλο.

Επεξ/σία από RTW4ever
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Την απάντησή σου την θεωρώ "εξυπνάδες".

Πρώτον, αυτό που προτείνεις είναι cloning kit, δηλαδή προορίζεται για μια χρήση, αντιγράφεις το δίσκο και μετά τον βάζεις στο κουτί του. Η υποδοχή sata δεν είναι φτιαγμένη για βάλε βγάλε, σπάει. Το κιτ που προτείνεις δεν προορίζεται για συνεχή χρήση ως εξωτερικός δίσκος, γι' αυτό υπάρχουν οι κανονικές θήκες usb.

Δεύτερον, τι σχέση έχει το ένα μέγεθος με το άλλο, είμαστε σοβαροί; Τελείως άλλο το ένα, τελείως άλλο το άλλο.

Δεν θα σε απαντησω καθολου  , αυτο μονο , μη το συνεχιζεις , οτι θελει να παει να κανει

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 6/2/2022 στις 3:56 ΜΜ, therock είπε

Πηρα αυτο εδω σε 1tb για να μπορω ευκολα να εχω backup ολο το λαπτοπ μου και να το βαζω και στο κινητο αν θελω καποιο αρχειο και ειμαι στο δρομο

https://www.westerndigital.com/products/usb-flash-drives/sandisk-ultra-dual-drive-luxe-usb-3-1-type-c#SDDDC4-032G-A46

Λογω του μικρου form factor και της μεγαλης χωρητικοτητας υπεθεσα οτι θα χει αργες ταχυτητες και φοβηθηκα μηπως ζεσταινεται και τα σχετικα που ειναι λογικο. Αλλα το προβλημα ειναι πως οταν το συνδεεις καπου, μετα απο λιγο τα παιζει.

Και τι ακριβως σημαινει αυτο.

Πχ το βαλα πρωτη φορα στο λαπτοπ να αντιγραψω λιγα αρχεια (περιπου 15gb video files), και καθως τα αντεγραφε το λαπτοπ freezare χοντρα. Οπως καποτε στα xp που κολλαγε η εικονα και δε λειτουργουσε τιποτα. Αν και καινουριο dell xps laptop το ριξα εκει το φταιξιμο στην αρχη

Μετα το βαλα στο media player να δω καποιο απο τα 720p αρχεια που αντεγραψα και οταν εκανα λιγο seeking (δηλαδη ετρεχα λιγο το αρχειο να δω παρακατω) κολλαγε και εκλεινε το αρχειο και μετα το ξανατρεχα

Μετα το βαλα στο κινητο (galaxy note 10 plus) μεσω της type c πλευρας και παλι τα ιδια. Κολλαγε οταν εκανα seeking και επρεπε να κανω restart τον controller και να ξανατεεξω το αρχειο

Ελπιζω να μην εφαγα φολα. Εννοωντας σαν προιον ολοτελα οχι σαν ελαττωματικο unit

Καθως φαμταζομαι λιγο πολυ ολα το ιδιο θα κανουν

Εάν το πρόβλημα ήταν μόνο στο seek, τότε θα έλεγα ότι μπορεί τα φλασάκια να μην είναι ικανά γι' αυτή τη δουλειά, δεν τα χρησιμοποιώ με αυτό τον τρόπο, οπότε δεν γνωρίζω.

Από τη στιγμή όμως που κολλάει στην αντιγραφή από ή σε αυτό, τότε προφανώς είναι ελαττωματικό και πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εγγύηση που έχεις.

10 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Δεν θα σε απαντησω καθολου  , αυτο μονο , μη το συνεχιζεις , οτι θελει να παει να κανει

Συμφωνώ, δεν το συνεχίζω.

Δημοσ.

13 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Εάν το πρόβλημα ήταν μόνο στο seek, τότε θα έλεγα ότι μπορεί τα φλασάκια να μην είναι ικανά γι' αυτή τη δουλειά, δεν τα χρησιμοποιώ με αυτό τον τρόπο, οπότε δεν γνωρίζω.

Από τη στιγμή όμως που κολλάει στην αντιγραφή από ή σε αυτό, τότε προφανώς είναι ελαττωματικό και πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εγγύηση που έχεις.

Συμφωνώ, δεν το συνεχίζω.

Θα δοκιμασω κατι παλιοτερα στικακια ακομα και usb2 Που εχω, με το ιδιο αρχειο να δω αν θα το κανει και εκει. Αν το κανει και στα υπολοιπα, τοτε ναι καταληγουμε πως τα στικακια δεν ειναι για μακροσυρτο seeking στις ταινιες, και δε θα προτιμουνται σε κατι τετοιο, αν ομως φανει οτι εχει προβλημα δε θελω να μπλεξω με επιστροφες ρε γαμωτο. Το συγκεκριμενο επειδη ειναι κατοπιν παραγγελιας θα χρειαστουν παλι 20 μερες για επιστροφες και πολυ φοβαμαι οτι θα τραβηξει η διαδικασια για να εχω παλι το ιδιο αποτελεσμα. Ασε που επρεπε να τρεχω πανω ψηλα στην μεταμορφωση γιατι το βρηκα εκει σε πολυ καλη προσφορα σε ενα μαγαζι, τεσπα βλεπουμε

14 ώρες πριν, triplex1 είπε

Δεν θα σε απαντησω καθολου , αυτο μονο , μη το συνεχιζεις , οτι θελει να παει να κανει

εσυ μαν μου δε θα πρεπε να το συνεχιζεις, ουτε καν να το αρχισεις γιατι εισαι εκτος θεματος. Δε ρωτησα αν εκανα καλη επιλογη και ποια θα ηταν η καλυτερη. Απλα κοιταζω να δω αν επεσα σε ελαττωματικη παρτιδα η αν μπορω να κω κατι με αυτο που πηρα

Απο κει και περα Οτι ηθελα πηγα και το κανα, και αυτο ηταν να παρω το στικακι. Δισκους, καλωδιοταινιες και ανταπτορες εχω εκατονταδες, το νοημα ηταν να χω κατι στην τσεπη που να το χω μαζι ακομα και στο μπανιο οταν χεζω, οχι να προγραμματισω να κουβαλαω κατι και να το ξεχναω και να μη το χω πολλες φορες οταν το χρειαζομαι οποτε ναι, δε το συνεχιζουμε με σενα

Δημοσ.

image.png.d77a10188b26705526531090194d739b.png

Προσοχή στα USB settings και το ρεύμα των θυρών που χρησιμοποιείς. Αν ανεβάσει θερμοκρασία ο controller από το USB θα φας τεράστιο lag. 
Μην περιμένεις να παίξει χωρίς κολλήματα αν δεν έχεις 5V - 1.5A στη θύρα που το χρησιμοποιείς ( συνήθως είναι οι always on θύρες). Κανονικά βέβαια το 5V 0.9A της USB3.0 θα έπρεπε να το φτάνει. 
Τα 3.1 φοράνε NAND και τρώει πάνω από 3-4 Watt εύκολα όταν το πιέσεις. Δες αν υπάρχει powered usb hub στην άκρη και δοκίμασε το από εκεί. 

Ειδικά στο 1Tb ξεκινάς να παίζεις με τη συμβατότητα της συσκευής. Δεν είναι και σταθερά με τους ψευτοcontroller που χρησιμοποιούν. 
Τα καλά drive σταματάνε στα 512 για κάποιο λόγο. 

Κάνε του ένα φορμάτ και τρέξε το crystal disk για αρχή να δεις πως συμπεριφέρεται.

• Like 1
Δημοσ.

Το default με το οποίο ήρθε θα κάνεις. Συνήθως είναι FAT32 ( πλέον exFAT ) για να το βλέπουν Windows και Mac ή NTFS που είναι το τελευταίο πρότυπο της microsoft. 

Για να έχεις μεγάλα αρχεία θα πας αυτόματα σε NTFS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...