Fozzy Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 Λοιπόοοον αποφάσισα τελικά να αγοράσω ένα ζευγος επαγγελματικών ακουστικών απο το γνωστό auction site Ebay. Το θέμα ειναι οτι δεν έχω πιστωτική κάρτα, αλλα προσφέρονται άλλα payment methods όπως wire transfer, western union και money order Θα ήθελα λοιπον να ρωτήσω κατα πόσο ειμαι καλυμένος σαν αγοραστής με τους παραπάνω τροπους πληρωμής, καθώς και ποιον τρόπο μου προτείνετε.. O user απο τον οποίο θέλω να αγορασω είναι στο ebay απο 16/06/2001 έχει feedback score:96 έχει positive feedback:97,1% Tέλος να πω οτι ο συγκεκριμένος user μετά απο συννενόηση μέσω mail μου προσφέρει τα Pioneer HDJ-1000 μαζί με μεταφορικά στην τιμη των 164.49$ + 3.50$ Insurance.... Δηλαδή με περίπου 141euros θα τα έχω σπίτι μου! Καλή τιμή αν αναλογιστεί κανείς οτι στην Ελλάδα τα βρίσκεις απο 250euros και πάνω (έχω ακουσει και 300...) Ειδικά τα μεταφορικά απο US ειναι πολλά! Είχα βρεί αλλον ενα που τα έδινε 130$ και όταν τον ρώτησα για μεταφορικά Ελλάδα μου ειπε οτι ειναι 86$ (!!!) Παραθέτω και το Link για να δείτε μόνοι σας τη δημοπρασία και να μου πείτε http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=14985&item=3728498353&rd=1 Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις σας σύντομα μιας και κλείνει η δημοπρασια...
deathlok Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 basika me tetio feedback einai mia xara.tora gia to poios tropos einai o pio kalos den xero na sou po giati plirono panta meso paypal(thelei pistotiki) aplos exe ipopsin sou pos iparxei megali pithanotita to leogmeno embasma na sou paei ena soro lefta rixe mia matia.(to kallitero einai na breis ena gnosto me logariasmo paypal kai na tou doseis ta lefta kai na plirosi gia esena!)
CHNstf Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Αν αποφασίσεις να κάνεις τελικά την αγορά δώσε προσοχή: Έχε στο νου σου ότι τα προϊόντα που έρχονται από τις ΗΠΑ υπάρχει η πιθανότητα να σταματήσουν στο τελωνείο, για τους φόρους. Αν συμβεί αυτό, η τιμή μπορεί να ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό, εκτός από το να ζητήσεις από τον αποστολέα να σου στείλει το δέμα με USPS και όχι couriers, να μην βάλει μέσα την απόδειξη, να γράψει gift και διάφορα άλλα, αλλά δεν ξέρω αν κάποιο από αυτά είναι αποτελεσματικό. Ρίξε μια ματια στα σχετικά threads: http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=538298&highlight=#538298 http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=372052&postdays=0&postorder=asc&highlight=usps&start=0 Το καλύτερο, βρές ό,τι θέλεις από EU. Καλή τύχη
deathlok Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 dikio exeis re chnstf alla apo evropi ta perisotera exoun tis idies times:)
Fozzy Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Πώπώ! Τα διάβασα και τρόμαξα!!! Εστειλα ηδη mail στον τυπά να ρωτήσω με ποια εταιρία θα στείλει και αν μπορεί να γράψει οτι ειναι Personal Parcel/Gift μπας και γλυτώσω το τελωνείο... Είδωμεν... Για τρόπο πληρωμής τί προτείνετε? Λέτε να βρώ γνωστό με paypal account ε? Ψιλοδύσκολο...δεν ξέρω κανέναν που να ασχολείται με αγορές απο net Aπο τουσ αλλους τροπουσ πληρωμής ποιόν θα προτιμούσατε?
ipso33 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Σου γραφει ενας παλιος του ebay αν σε πιασει τελωνειο ειναι περιπου 20€ φορος στα 100 δηλαδη θα πληρωσεις 120€ περιπου. Για ενεργοποιηση λογαριασμου paypal ειναι μια μικρη ιστορια.
liberto Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 όλα τα είδη φορολογούνται? δηλάδή εάν είναι μεταχειρισμένα, ή μικρής αξίας (να βάλει μικρή απόδειξη) κλπ. το usps είναι το ταχυδρομείο τους?
sash Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 φιλε μου έχω αγοράσει πάρα πολλές φορές από ebay. Σε συμβουλευώ 1. να πληρώσεις με paypal, σε καλύπτει καλύτερα ειδικά αν έχει και paypal buyer protection 2. To πακέτο να είναι insured και trackable. 3. Nα κάνεις τον σταυρό σου γιατι αν το ανοίξουν στο τελωνείο ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΡΕΩΝΕΙ *Ο*Σ*Ο* του καπνισει. Πρόσφατα για ενα αντικείμενο 300ευρο μου ζητησαν έξοδα εκτελωνισμού 150 euro. Ευτυχώς έχω γνωστό μου στα τελωνεία και μου το πέρασε σαν gift, να'ναι καλά ο άνθρωπος. Το διδαγμα πάντως είναι οτι μπορούν να σε χρεώσουν ΟΣΟ γουστάρουν. 4. και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να χάσεις τα λεφτά σου έτσι? μην το ξεχνάς και αυτό.....μικρή μεν αλλά υπαρκή.
Fozzy Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Παιδιά, καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθειά σας... Σε αντίστοιχο mail που έστειλα, o user μου είπε οτι στέλνει με USPS και θα γράψει GIFT για να γλυτώσω τα τελωνεία... Δεδομένου όμως οτι δεν χρησιμοποιώ πιστωτικές/paypal μιάς και δεν έχω, ούτε βρήκα καποιον γνωστό, η αγορά αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας... (Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να χάσω τα λεφτά μου απο καποιο money transfer μέσω western union, παρόλο που ο χρήστης φαίνεται αξιόπιστος απο το rating του.)
sash Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Παιδιά' date=' καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθειά σας...Σε αντίστοιχο mail που έστειλα, o user μου είπε οτι στέλνει με USPS και θα γράψει GIFT για να γλυτώσω τα τελωνεία...[/quote'] και εμένα gift ήταν, με USPS και χωρίς απόδειξη μέσα. Και όμως το σταμάτησαν στο τελωνείο. Δεν στο λέω για να σε φοβίσω, απλά να είσαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο...
themis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 lipon kitakse...to paypal ine o kaliteros ke pio "asfalis" (oso mpori na ine) tropos na ton plirosis..afu den exeis pistotiki..ke an ise pano apo 14..pou elpizo pos ise,mporeis na episkefthis to katastima tis trapezas attikis stin panepistimiou i stin omirou..ekei tha kanei mia etisi gia mia attica gift card ke tha valeis 150-200 euro stin karta ke tha plirosis peripou 10 evro gia eksoda tis trapezas...afto pou tha exeis meta tha ine mia pistotiki karta me ena propliromeno poso tin opia tha mporeis na valeis sto paypal ke na kaneis tis agores sou...to poli poli kaneis tin agora pou theleis ke meta ta lefta pou menoun pas sta magazia ke ta ksodeveis..sxedon ola tin dexonte....a,ke kati simantiko,i karta vgeni epitopou sta katastimata pou sou anefera ke mporis na tin xrisimopoiisis idi apo tin epomeni mera(ergasimi i mi)
sash Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 lipon kitakse...to paypal ine o kaliteros ke pio "asfalis" (oso mpori na ine) tropos na ton plirosis..afu den exeis pistotiki..ke an ise pano apo 14..pou elpizo pos ise,mporeis na episkefthis to katastima tis trapezas attikis stin panepistimiou i stin omirou..ekei tha kanei mia etisi gia mia attica gift card ke tha valeis 150-200 euro stin karta ke tha plirosis peripou 10 evro gia eksoda tis trapezas...afto pou tha exeis meta tha ine mia pistotiki karta me ena propliromeno poso tin opia tha mporeis na valeis sto paypal ke na kaneis tis agores sou...to poli poli kaneis tin agora pou theleis ke meta ta lefta pou menoun pas sta magazia ke ta ksodeveis..sxedon ola tin dexonte....a,ke kati simantiko,i karta vgeni epitopou sta katastimata pou sou anefera ke mporis na tin xrisimopoiisis idi apo tin epomeni mera(ergasimi i mi) μπορείς την κάρτα αυτή να την ξανα"φορτίσεις" ή είναι μιας χρήσεως?
themis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 oxi..distixos ine mia xriseos...lipon..to sigekrimeno thema exei sizitithi poli ektenestera sto thred afto: http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=378544 tha se voithisei sigoura...good luck!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.