Προς το περιεχόμενο

e-timologio ΑΑΔΕ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Φίλος έχει το εξής πρόβλημα

Χρησιμοποιεί για την επιχείρηση του το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ για την τιμολόγηση των προϊόντων του.

Όμως τα προηγούμενα υπόλοιπα που είχε από τα χειρόγραφα τιμολόγια δεν βρίσκει έναν τρόπο για να τα περάσει και αναγκάζεται να τα γράψει στις σημειώσεις

Υπάρχει κάποιος/α που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα  και έχει καταφέρει να προσθέσει παλαιότερα υπόλοιπα από χειρόγραφα τιμολόγια στο e-timologio?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, socratis23 είπε

Καλησπέρα

Φίλος έχει το εξής πρόβλημα

Χρησιμοποιεί για την επιχείρηση του το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ για την τιμολόγηση των προϊόντων του.

Όμως τα προηγούμενα υπόλοιπα που είχε από τα χειρόγραφα τιμολόγια δεν βρίσκει έναν τρόπο για να τα περάσει και αναγκάζεται να τα γράψει στις σημειώσεις

Υπάρχει κάποιος/α που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα  και έχει καταφέρει να προσθέσει παλαιότερα υπόλοιπα από χειρόγραφα τιμολόγια στο e-timologio?

Εγώ θα επικοινωνούσα μαζί τους https://www.aade.gr/menoy/aade/epikoinonia ή θα μετέφερα το θέμα στο λογιστή ώστε να ρεθεί λύση (αν είναι εφικτό).

Έχει γίνει κάποια ενέργεια από αυτές?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kormos είπε

Εγώ θα επικοινωνούσα μαζί τους https://www.aade.gr/menoy/aade/epikoinonia ή θα μετέφερα το θέμα στο λογιστή ώστε να ρεθεί λύση (αν είναι εφικτό).

Έχει γίνει κάποια ενέργεια από αυτές?

καλησπερα

Δυστυχως ο λογιστης του οπως και οι περισσοτεροι λογιστες εχουν μεταβει σε αλλα προγραμματα (επι πληρωμη) οπως και οι περισσοτεροι πελατες τους (και εγω χρησιμοποιω τετοιο προγραμμα οχι της ΑΑΔΕ) και δεν ξερουν να απαντησουν

Στειλαμε πριν 3 μερες αιτημα στην ΑΑΔΕ μεσω της φορμας και δεν εχουμε λαβει ακομα απαντηση

Δημοσ.
1 ώρα πριν, socratis23 είπε

καλησπερα

Δυστυχως ο λογιστης του οπως και οι περισσοτεροι λογιστες εχουν μεταβει σε αλλα προγραμματα (επι πληρωμη) οπως και οι περισσοτεροι πελατες τους (και εγω χρησιμοποιω τετοιο προγραμμα οχι της ΑΑΔΕ) και δεν ξερουν να απαντησουν

Στειλαμε πριν 3 μερες αιτημα στην ΑΑΔΕ μεσω της φορμας και δεν εχουμε λαβει ακομα απαντηση

Μην περιμένεις έτσι να πάρεις πληροφορία που σε ενδιαφέρει άμεσα.

Καλέστε να μιλήσετε για να λάβετε άμεσα απάντηση.

Όσοι για τα επί πληρωμής θεωρώ πως ανάλογα τον όγκο/τζίρο της επιχείρησης έχει να κάνει αυτό.

Σε γενικές γραμμές έχω ακούσει θετικά για την εφαρμογή της ΑΑΔΕ. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξερει κανεις αν υπαρχει περιορισμος στην εφαρμογη MYDATA για περασμα των τιμολογιων του 2021?

Πρεπει να περασω τα χειρογραφα τιμολογια του 2021 εκει ετσι? Εχω καπου στα 55 χειρογραφα τιμολογια.

Ο λογιστης μου λεει οτι υπαρχει περιορισμος για 50 τιμολογια και οτι πρεπει να "αγορασω" προγραμμα για να το κανω αυτο.

Ισχυει?

Δημοσ.
Στις 22/2/2022 στις 4:55 ΜΜ, AGGANIS13 είπε

Ξερει κανεις αν υπαρχει περιορισμος στην εφαρμογη MYDATA για περασμα των τιμολογιων του 2021?

Πρεπει να περασω τα χειρογραφα τιμολογια του 2021 εκει ετσι? Εχω καπου στα 55 χειρογραφα τιμολογια.

Ο λογιστης μου λεει οτι υπαρχει περιορισμος για 50 τιμολογια και οτι πρεπει να "αγορασω" προγραμμα για να το κανω αυτο.

Ισχυει?

Αφού το λέει ο λογιστής σου κάτι παραπάνω ξέρει...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kormos είπε

Αφού το λέει ο λογιστής σου κάτι παραπάνω ξέρει...

τι θα πει ομως να περασει τα τιμολογια απο το 2021?

και δεν σε υποχρεωνει κανενας να αγορασεις erp για τιμολογια μπορεις να χρησιμοποιησεις της AAΔΕ

εγω το εκανα  απο περυσι τον Μαϊο και ετυχα και καλη προσφορα

εσυ με τα 50 ολο το 21 δεν ξερω αν αξιζει και ολας να πληρωνεις

Δημοσ.

Το γράφει στην κεντρική σελιδα του mydata  https://www.aade.gr/epiheiriseis/mydata-ilektronika-biblia-aade/eidiki-forma-katahorisis-diabibasi-parastatikon

Για την  επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα
Μοναδικό κριτήριο για την Επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα είναι το πλήθος έκδοσης τιμολογίων κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Συγκεκριμένα όσες εκδίδουν έως και πενήντα (50) τιμολόγια πώλησης έχουν τη δυνατότητα να διαβιβάζουν δεδομένα μέσω της Ειδικής Φόρμας Καταχώρισης της Α.Α.Δ.Ε.

Οπότε εαν πρεπει να περάσεις περισσότερα , πρέπει να πληρώσεις για πρόγραμμα

• Sad 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, sstratos είπε

Το γράφει στην κεντρική σελιδα του mydata  https://www.aade.gr/epiheiriseis/mydata-ilektronika-biblia-aade/eidiki-forma-katahorisis-diabibasi-parastatikon

Μοναδικό κριτήριο για την Επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα είναι το πλήθος έκδοσης τιμολογίων κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Συγκεκριμένα όσες εκδίδουν έως και πενήντα (50) τιμολόγια πώλησης έχουν τη δυνατότητα να διαβιβάζουν δεδομένα μέσω της Ειδικής Φόρμας Καταχώρισης της Α.Α.Δ.Ε.

Αυτο δεν το ηξερα

το εκανα παρα πολυ νωρις και δεν ασχοληθηκα καθολου

καλυτερα να πω στον φιλο μου να μην ασχοληθει και αυτος

αναγκαστηκά να παμε ολοι σε erp

Δημοσ.

Η ειδική φόρμα καταχώρησης και το e-timologio είναι 2 διαφορετικά πράγματα.

Επίσης, άλλο ισχύει για διπλογραφικά και άλλο για απλογραφικά.

Το e-timologio είναι αντίστοιχο με οποιοδήποτε πρόγραμμα που πληρώνεις, χωρίς να πληρώσεις, ουσιαστικά η δωρεάν εναλλακτική που προσφέρει η ΑΑΔΕ μιας και δεν θα μπορούσε να σε αναγκάσει να πληρώσεις για πρόγραμμα έξτρα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, sstratos είπε

Έχει βιβλία γ' κατηγορίας; Είναι ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ετερόρρυθμη εταιρεία ; Τον ρώτησες; 

Το γράφει ξεκάθαρα πιο πάνω, διπλογραφικά. Πρέπει να γνωρίζουμε τη διαφορά απλογραφικού και διπλογραφικού, αλλιώς δημιουργούμε σύγχυση. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...