socratis23 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα Φίλος έχει το εξής πρόβλημα Χρησιμοποιεί για την επιχείρηση του το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ για την τιμολόγηση των προϊόντων του. Όμως τα προηγούμενα υπόλοιπα που είχε από τα χειρόγραφα τιμολόγια δεν βρίσκει έναν τρόπο για να τα περάσει και αναγκάζεται να τα γράψει στις σημειώσεις Υπάρχει κάποιος/α που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα και έχει καταφέρει να προσθέσει παλαιότερα υπόλοιπα από χειρόγραφα τιμολόγια στο e-timologio?
kormos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, socratis23 είπε Καλησπέρα Φίλος έχει το εξής πρόβλημα Χρησιμοποιεί για την επιχείρηση του το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ για την τιμολόγηση των προϊόντων του. Όμως τα προηγούμενα υπόλοιπα που είχε από τα χειρόγραφα τιμολόγια δεν βρίσκει έναν τρόπο για να τα περάσει και αναγκάζεται να τα γράψει στις σημειώσεις Υπάρχει κάποιος/α που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα και έχει καταφέρει να προσθέσει παλαιότερα υπόλοιπα από χειρόγραφα τιμολόγια στο e-timologio? Εγώ θα επικοινωνούσα μαζί τους https://www.aade.gr/menoy/aade/epikoinonia ή θα μετέφερα το θέμα στο λογιστή ώστε να ρεθεί λύση (αν είναι εφικτό). Έχει γίνει κάποια ενέργεια από αυτές?
socratis23 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, kormos είπε Εγώ θα επικοινωνούσα μαζί τους https://www.aade.gr/menoy/aade/epikoinonia ή θα μετέφερα το θέμα στο λογιστή ώστε να ρεθεί λύση (αν είναι εφικτό). Έχει γίνει κάποια ενέργεια από αυτές? καλησπερα Δυστυχως ο λογιστης του οπως και οι περισσοτεροι λογιστες εχουν μεταβει σε αλλα προγραμματα (επι πληρωμη) οπως και οι περισσοτεροι πελατες τους (και εγω χρησιμοποιω τετοιο προγραμμα οχι της ΑΑΔΕ) και δεν ξερουν να απαντησουν Στειλαμε πριν 3 μερες αιτημα στην ΑΑΔΕ μεσω της φορμας και δεν εχουμε λαβει ακομα απαντηση
kormos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, socratis23 είπε καλησπερα Δυστυχως ο λογιστης του οπως και οι περισσοτεροι λογιστες εχουν μεταβει σε αλλα προγραμματα (επι πληρωμη) οπως και οι περισσοτεροι πελατες τους (και εγω χρησιμοποιω τετοιο προγραμμα οχι της ΑΑΔΕ) και δεν ξερουν να απαντησουν Στειλαμε πριν 3 μερες αιτημα στην ΑΑΔΕ μεσω της φορμας και δεν εχουμε λαβει ακομα απαντηση Μην περιμένεις έτσι να πάρεις πληροφορία που σε ενδιαφέρει άμεσα. Καλέστε να μιλήσετε για να λάβετε άμεσα απάντηση. Όσοι για τα επί πληρωμής θεωρώ πως ανάλογα τον όγκο/τζίρο της επιχείρησης έχει να κάνει αυτό. Σε γενικές γραμμές έχω ακούσει θετικά για την εφαρμογή της ΑΑΔΕ.
AGGANIS13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Ξερει κανεις αν υπαρχει περιορισμος στην εφαρμογη MYDATA για περασμα των τιμολογιων του 2021? Πρεπει να περασω τα χειρογραφα τιμολογια του 2021 εκει ετσι? Εχω καπου στα 55 χειρογραφα τιμολογια. Ο λογιστης μου λεει οτι υπαρχει περιορισμος για 50 τιμολογια και οτι πρεπει να "αγορασω" προγραμμα για να το κανω αυτο. Ισχυει?
kormos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Στις 22/2/2022 στις 4:55 ΜΜ, AGGANIS13 είπε Ξερει κανεις αν υπαρχει περιορισμος στην εφαρμογη MYDATA για περασμα των τιμολογιων του 2021? Πρεπει να περασω τα χειρογραφα τιμολογια του 2021 εκει ετσι? Εχω καπου στα 55 χειρογραφα τιμολογια. Ο λογιστης μου λεει οτι υπαρχει περιορισμος για 50 τιμολογια και οτι πρεπει να "αγορασω" προγραμμα για να το κανω αυτο. Ισχυει? Αφού το λέει ο λογιστής σου κάτι παραπάνω ξέρει...
socratis23 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, kormos είπε Αφού το λέει ο λογιστής σου κάτι παραπάνω ξέρει... τι θα πει ομως να περασει τα τιμολογια απο το 2021? και δεν σε υποχρεωνει κανενας να αγορασεις erp για τιμολογια μπορεις να χρησιμοποιησεις της AAΔΕ εγω το εκανα απο περυσι τον Μαϊο και ετυχα και καλη προσφορα εσυ με τα 50 ολο το 21 δεν ξερω αν αξιζει και ολας να πληρωνεις
sstratos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Το γράφει στην κεντρική σελιδα του mydata https://www.aade.gr/epiheiriseis/mydata-ilektronika-biblia-aade/eidiki-forma-katahorisis-diabibasi-parastatikon Για την επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα Μοναδικό κριτήριο για την Επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα είναι το πλήθος έκδοσης τιμολογίων κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Συγκεκριμένα όσες εκδίδουν έως και πενήντα (50) τιμολόγια πώλησης έχουν τη δυνατότητα να διαβιβάζουν δεδομένα μέσω της Ειδικής Φόρμας Καταχώρισης της Α.Α.Δ.Ε. Οπότε εαν πρεπει να περάσεις περισσότερα , πρέπει να πληρώσεις για πρόγραμμα 1
socratis23 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, sstratos είπε Το γράφει στην κεντρική σελιδα του mydata https://www.aade.gr/epiheiriseis/mydata-ilektronika-biblia-aade/eidiki-forma-katahorisis-diabibasi-parastatikon Για την επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα Μοναδικό κριτήριο για την Επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα είναι το πλήθος έκδοσης τιμολογίων κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Συγκεκριμένα όσες εκδίδουν έως και πενήντα (50) τιμολόγια πώλησης έχουν τη δυνατότητα να διαβιβάζουν δεδομένα μέσω της Ειδικής Φόρμας Καταχώρισης της Α.Α.Δ.Ε. Οπότε εαν πρεπει να περάσεις περισσότερα , πρέπει να πληρώσεις για πρόγραμμα Αυτο δεν το ηξερα το εκανα παρα πολυ νωρις και δεν ασχοληθηκα καθολου καλυτερα να πω στον φιλο μου να μην ασχοληθει και αυτος αναγκαστηκά να παμε ολοι σε erp
Baloolakos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Η ειδική φόρμα καταχώρησης και το e-timologio είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Επίσης, άλλο ισχύει για διπλογραφικά και άλλο για απλογραφικά. Το e-timologio είναι αντίστοιχο με οποιοδήποτε πρόγραμμα που πληρώνεις, χωρίς να πληρώσεις, ουσιαστικά η δωρεάν εναλλακτική που προσφέρει η ΑΑΔΕ μιας και δεν θα μπορούσε να σε αναγκάσει να πληρώσεις για πρόγραμμα έξτρα. 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, sstratos είπε Για την επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα Μοναδικό κριτήριο για την Επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα είναι το πλήθος έκδοσης τιμολογίων κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Συγκεκριμένα όσες εκδίδουν έως και πενήντα (50) τιμολόγια πώλησης έχουν τη δυνατότητα να διαβιβάζουν δεδομένα μέσω της Ειδικής Φόρμας Καταχώρισης της Α.Α.Δ.Ε. Οπότε εαν πρεπει να περάσεις περισσότερα , πρέπει να πληρώσεις για πρόγραμμα Έχει βιβλία γ' κατηγορίας; Είναι ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ετερόρρυθμη εταιρεία ; Τον ρώτησες; Το γράφει ξεκάθαρα πιο πάνω, διπλογραφικά. Πρέπει να γνωρίζουμε τη διαφορά απλογραφικού και διπλογραφικού, αλλιώς δημιουργούμε σύγχυση. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2022 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα