Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να προστατεψει κανεις ευαισθητες και ακριβες ηλεκτρονικες συσκευες στο εμποριο κυκλοφορουν διαφορες λυσεις. Πολυμπριζα ασφαλειας, σταθεροποιητες τασης και UPS. Εγω προσωπικα δε χρειαζομαι την επιλογη  που σου δινει το  UPS να εχεις λιγο χρονο με τις μπαταριες, με ενδιαφερει μονο το κομματι στης προστασιας. Οποτε σκεφτηκα να συνδυασω τις δυο πρωτες τεχνολογιες. Ενα υψηλης προστασιας πολυμπριζο , συγκεκριμενα το APC PMF83VT-GR PERFORMANCE SURGEARREST (48€)και ενα σταθεροποιητη τασης, τον APC LE1200I Compact 1200VA  (74€), προιοντα και τα δυο της APC. Η λογικη ειναι η εξης. Ενα καλο UPS για οικιακη χρηση πχ το APC Back UPS Pro 1200 Line-Interactive 1200VA 720W (390€) που βγαζει ρευμα καθαρου ημιτονιου "πασχει" στην ισχυ του Surge Protection, γιατι φτανει μονο στα 500J. Ενω αντιθετα το πολυμπριζο APC PMF83VT-GR φτανει στα 2600J. Ο σταθεροποιητης τασης APC LE1200I Compact 1200VA βγαζει ρευμα σταθερου ημιτονιου και εχει αριστα reviews. Οποτε αν βαλω στην μπριζα πρωτα το πολυμπριζο APC PMF83VT-GR και πανω του τον σταθεροποιητη τασης APC LE1200I Compact 1200VA θεωρητικα θα εχω βελτιστη αποδοση στο συστημα μου και θα εχω γλυτωσει και απο την πολυ πιο ακριβη αγορα ενος καλου οικιακου UPS και την αλλαγη των μπαταριων του σε βαθος χρονου. Το εχει κανει καποιος αλλος? Πειτε μου τη γνωμη σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι δίνεις παίρνεις αυτό το APC ειναι power conditioner δηλαδή δεν κάνει μαγικά με ρελέ αυξομειώνει την τάση λειτουργίας ανάλογα (με την όποια καθυστέρηση και απόκλιση) 

Αλλά δεν μπορεί να κρατήσει και τα αμπέρ τέλος σε διακοπή ρεύματος πάλι δεν μπορεί να κρατήσει ούτε την τάση 

Για ψυγεία και διάφορες άλλες ηλεκτρικές συσκευές που απλά δεν θέλεις να καούνε απο κεραυνό ίσως κάνεις την δουλειά σου έτσι 

Αν θες να προστατέψεις ευαίσθητα ηλεκτρονικά πχ υπολογιστή χρειάζεσαι ένα VFI UPS, την μπαταρία δεν τα συγκεκριμένα δεν την έχουν μονο για να διατηρήσουν παροχή ρεύματος πχ σε περίπτωση blackout αλλά επειδή έχουν  ξεχωριστό inverter που τροφοδοτείται απευθείας απο την μπαταρία μπορούν να κρατήσουν τόσο την τάση όσο και τα φορτία σταθερά που σημαίνει ότι σε απότομες αλλαγές (πχ blackout για 1 δευτερόλεπτο και μετά πχ υπέρταση, ή μειωμένη τάση λόγω κάποιας βλάβης στο δίκτυο κτλ) η συσκευή που παίρνει ρεύμα απο ένα τέτοιο UPS δεν θα επηρεαστεί καθόλου θα είναι σαν να μην έγινε τίποτα. 

Ποια η διαφορά VFI με VI ; 

https://www.powerinspired.com/knowledgebase/ups-systems-explained/#:~:text=V stands for Voltage%2C F is Frequency.&text=For example%2C VFD%2C the output,are Independent of the input.

Τι μπορεί να προστατέψει η κάθε κατηγορία 
https://www.socomec.com/files/live/sites/systemsite/files/UPS/PDF_catalogue/pdf_web_GB/dcg_142013_118-119_power_protection.pdf

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
Δημοσ.

μετα απο blackout και επαναφορα του ρευματος με υπερταση , αυτη δε θα τη φιλτραρει δηλαδη ο συγκεκριμενος σταθεροποιητης τασης, ειδικα αν τον εχω συνδεδεμενο πανω στο πολυμπριζο που αναφερω? Ειναι θεμα συγκεκριμενου σταθεροποιητη? ή γενικα χρειαζεται αλλου ειδους συσκευη? Για UPS που αναφερεις συμφωνω απολυτα αλλα αν βαλω ενα τετοιο στο σαλονι οπου βρισκονται οι υπολογιστες που θελω να προφυλαξω δε θα εχω σοβαρο θεμα με τον θορυβο που λενε οτι κανει? Επισης επειδη δεν ειμαι τοσο εξοικιωμενος με την ορολογια αναφερεις οτι ο σταθεροποιητης τασης σε περιπτωση υπερτασης δε μπορει να κρατησει τα αμπερ. Τι θα πει αυτο? οτι θα περασει στις συσκευες μου ρευμα μεγαλης εντασης και θα τις προξενησει βλαβη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...