Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/2/2022 στις 5:54 ΜΜ, kostaskiou είπε

Επαιζα league of legends εκεινη την ωρα μολις που τον ειχα ανοιξει τον υπολογιστη..

Τι προβλημα μπορει να εχει ο σκληρος δισκος ? Λες να φταιει αυτο για την θερμοκρασια? Καινουργιος ειναι χμμ..

Ισως να εψαχνα αν μπορουσα να αυξησω την ταχυτητα του ανεμιστηρα αλλα νομιζω δεν το ειχα αποθηκευσει

Screenshot_4.png

Μολις τωρα που γραφω το μηνυμα ανοιξα τον υπολογιστη στην αρχη πηγαινει 85 μετα απο λιγο οταν ζεσταθει παει 95 σταθερα..

Το CPU usage δεν ξερω ακριβως που μπορω να το δω σου στελνω αυτο

Το ότι δείχνει κίτρινο τρίγωνο για τον δίσκο 1ΤΒ (κάτω δεξιά στο προηγούμενο screenshot) και όχι πράσινο τσεκ (όπως του SSD) σημαίνει πως κάτι συμβαίνει με τον δίσκο που θέλει προσοχή. Τι συμβαίνει όμως δεν το γνωρίζω πρέπει να ψάξεις το πρόγραμμα (σε σχέση με τον δίσκο 1ΤΒ) για να δεις τι σου λέει.

Στο παρόν screenshot φαίνεται ο επεξεργαστής με φόρτο στο 19% (είναι το cpu usage που σου ζήτησαν), η κάρτα γραφικών στο 100% (!) και ο σκληρός (1ΤΒ) στο 58%. Αν δεν έχεις κάποιο παιχνίδι να τρέχει την στιγμή που πήρες το screenshot (παράδειγμα το league of legends που ανέφερες πιο πάνω) τότε όντως κάτι τρέχει! Αυτά δεν δείχνουν σύστημα σε ηρεμία (idle) αλλά κάτι τρέχει στο σύστημα.

Παράδειγμα:

task manager 3600.jpg

Μόνο firefox ανοιχτό με 2-3 καρτέλες. Επεξεργαστής λιγότερο από 10% (1-3%), κάρτα γραφικών 1%, δίσκοι 0%. Αυτό το σύστημα μπορείς να πεις ότι είναι σε ηρεμία.

Επεξ/σία από TopCLR
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι

2 ώρες πριν, TopCLR είπε

Το ότι δείχνει κίτρινο τρίγωνο για τον δίσκο 1ΤΒ (κάτω δεξιά στο προηγούμενο screenshot) και όχι πράσινο τσεκ (όπως του SSD) σημαίνει πως κάτι συμβαίνει με τον δίσκο που θέλει προσοχή. Τι συμβαίνει όμως δεν το γνωρίζω πρέπει να ψάξεις το πρόγραμμα (σε σχέση με τον δίσκο 1ΤΒ) για να δεις τι σου λέει.

Στο παρόν screenshot φαίνεται ο επεξεργαστής με φόρτο στο 19% (είναι το cpu usage που σου ζήτησαν), η κάρτα γραφικών στο 100% (!) και ο σκληρός (1ΤΒ) στο 58%. Αν δεν έχεις κάποιο παιχνίδι να τρέχει την στιγμή που πήρες το screenshot (παράδειγμα το league of legends που ανέφερες πιο πάνω) τότε όντως κάτι τρέχει! Αυτά δεν δείχνουν σύστημα σε ηρεμία (idle) αλλά κάτι τρέχει στο σύστημα.

Παράδειγμα:

task manager 3600.jpg

Μόνο firefox ανοιχτό με 2-3 καρτέλες. Επεξεργαστής λιγότερο από 10% (1-3%), κάρτα γραφικών 1%, δίσκοι 0%. Αυτό το σύστημα μπορείς να πεις ότι είναι σε ηρεμία.

Ναι αλλα δεν ξερω τι αλλο να κοιταξω δεν εχω τιποτα ανοιχτο μονο ενα παιχνιδι και το chrome ειναι πολυ περιεργο... Θα μπορουσα να πουλησω αυτον τον υπολογιστη χωρις την καρτα σε μια φυσιολογικη τιμη με τετοια θερμοκρασια? Ισως ο επομενος που θα το παρει να ξερει τι να κανει..
Κατι ασχετο που σκεφτηκα τωρα ειναι θα μπορουσε ο αλλος να εβαλε κανεναν ιο στην καρτα η να τον χρησιμοποιει για Mining ? Δεν ξερω απο αυτα απλα λεω γιατι η καρτα ειναι μεταχειρισμενη απο δω..

Screenshot_4.png

Επεξ/σία από kostaskiou
Δημοσ.

Τα spec σου μια χαρά είναι. Πήγαινε το PC σου σε κάποιον που γνωρίζει να περάσει σωστά το CPU FAN, να τρέξει διαγνωστικό για HDD και ίσως να κάνει ένα format

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον DiAvol.

Έχεις αρκετά να τρέχουν στο σύστημα σου (αναγνωρίζω μόνο 3). Κάποιο από αυτά ίσως με κάποια αναβάθμιση/ενημέρωση να δικαιολογούσε την χρήση δίσκου και επεξεργαστή. Την κάρτα γραφικών στο 100% όμως δεν ξέρω. Το να έχει κάτι μέσα η κάρτα και να κάνει mining δεν ξέρω, το να έχει μολύνει κάτι τον υπολογιστή και να κάνει mining, υπάρχει (ειδικά όταν δεν υπάρχει ενημερωμένο antivirus).

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kostaskiou είπε

Ναι

Ναι αλλα δεν ξερω τι αλλο να κοιταξω δεν εχω τιποτα ανοιχτο μονο ενα παιχνιδι και το chrome ειναι πολυ περιεργο... Θα μπορουσα να πουλησω αυτον τον υπολογιστη χωρις την καρτα σε μια φυσιολογικη τιμη με τετοια θερμοκρασια? Ισως ο επομενος που θα το παρει να ξερει τι να κανει..
Κατι ασχετο που σκεφτηκα τωρα ειναι θα μπορουσε ο αλλος να εβαλε κανεναν ιο στην καρτα η να τον χρησιμοποιει για Mining ? Δεν ξερω απο αυτα απλα λεω γιατι η καρτα ειναι μεταχειρισμενη απο δω..

Screenshot_4.png

Όποιο φορτίο και να τρέχει, 95 βαθμοί δεν είναι φυσιολογικό. Δες με hwinfo ----> sensors τις θερμοκρασίες.

Πιστεύω απλά δεν βάζεις σωστά τη ψύκτρα.

Εκτός αν τρέχει virus mining με small-ffts, μόνο το prime βγάζει τέτοιες θερμοκρασίες σε OC κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, kostaskiou είπε

Ναι

Screenshot_4.png

Μιας και δεν έχεις τις γνώσεις, πήγαινε τον πύργο σε έναν τεχνικό να σου βάλει σίγουρα σωστά την ψήκτρα, να δει και αν οι υπόλοιποι ανεμιστήρες βγάζουν τον ζεστό αέρα έξω και να σου κάνει μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού και των οδηγών στον ssd.

Αν γνωρίζεις την διαδικασία του φορματ κάνε το εσύ.

Οπότε έτσι με καθαρό ssd (χωρίς κουμπωμένο τον hdd) και με σωστά τοποθετημένη ψήκτρα, θα δεις αν η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kostaskiou είπε

Ευχαριστω παιδια θα δοκιμασω!

2086356298_Screenshot2022-02-08102558.png.0451f005c2cd6ced33f320ad8cc2c52f.png

Φωτο δεν ειναι καθολου καλη , ο ανεμιστηρας της ψυκτρας ειναι λαθος για μενα , πρεπει να δειωχνεις τον αερα και οχι να τον στελνεις πανω στην καρτα γι αυτο βλεπεις θερμοκρασιες υψηλες + τη θεση της καρτας επειδη ειναι κοντα

και αφου εχεις asus μπες στο bios και ρυθμισε και τις στροφες σε performance

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αλλαξα το ανεμιστηρακι το εβαλα προς τα κατω απο τοτε που μου το ειπατε οριζοντια δεν μπορουσε να μπει και αυτο με το GPU usage ηταν 100% απο ενα προγραμμα που λεγεται defender μαλλον ειναι απτα windows defender δεν ξερω τι εγινε το απενεργοποιησα παντως η θερμοκρασια του επεξεργαστη εχει πεσει στα 88 και ανεβοκατεβαινει ειναι καλυτερα απο πριν αλλα δεν ξερω.. Μαλλον τωρα θα φταιει το κουτι που εχει εναν ανεμιστηρα και ειναι ηδη στο balance η παροχη ενεργειας

Επεξ/σία από kostaskiou
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostaskiou είπε

η θερμοκρασια του επεξεργαστη εχει πεσει στα 88 και ανεβοκατεβαινει

και πάλι πολλοί είναι οι 88 κάτι δεν πάει καλά, ή το σύστημα δεν είναι idle και κάνει κάτι πολύ βαρύ, ή έχεις θέμα με την ψύκτρα. Αν μπορείς βγάλε ένα screenshot όπως αυτό που έχω εγώ, να φαίνεται η διαχείριση εργασιών με το φορτίο και δίπλα τα sensors του hwmonitor στο σημείο του επεξεργαστή.

idle.jpg.d8457ab1601909330f9e5dd6011ee571.jpg

Και η ψύκτρα να μην είναι καλή και το κoυτί να μην είναι το ιδανικό, θα έπρεπε να έχεις τουλάχιστον 30c-40c κάτω σε idle.. Δηλαδή idle 35-55, load 65-80 θα έλεγα ότι είναι αποδεκτά και αυτό πάλι σε περίπτωση που κάνεις κάτι απαιτητικό ή σε gaming που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες παραπάνω και λόγω της κάρτας. 88c με idle ή μικρό φορτίο είναι πρόβλημα.

Επίσης το ανεμιστηράκι είναι σημαντικό να φυσάει με φορά προς τα πάνω για να φεύγει ο ζεστός αέρας από το κουτί. Ένας ανεμιστήρας στο πάνω μέρος του κουτιού που θα βγάζει κι αυτός προς τα έξω επίσης θα βοηθούσε.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ICE-T είπε

chipset drivers and amd drivers εχεις περασει?

Σωστο κι αυτο αν δεν εχουν μπει μπορει να υπαρχει θεμα κι απ'αυτο

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, raul7 είπε

και πάλι πολλοί είναι οι 88 κάτι δεν πάει καλά, ή το σύστημα δεν είναι idle και κάνει κάτι πολύ βαρύ, ή έχεις θέμα με την ψύκτρα. Αν μπορείς βγάλε ένα screenshot όπως αυτό που έχω εγώ, να φαίνεται η διαχείριση εργασιών με το φορτίο και δίπλα τα sensors του hwmonitor στο σημείο του επεξεργαστή.

idle.jpg.d8457ab1601909330f9e5dd6011ee571.jpg

Και η ψύκτρα να μην είναι καλή και το κoυτί να μην είναι το ιδανικό, θα έπρεπε να έχεις τουλάχιστον 30c-40c κάτω σε idle.. Δηλαδή idle 35-55, load 65-80 θα έλεγα ότι είναι αποδεκτά και αυτό πάλι σε περίπτωση που κάνεις κάτι απαιτητικό ή σε gaming που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες παραπάνω και λόγω της κάρτας. 88c με idle ή μικρό φορτίο είναι πρόβλημα.

Επίσης το ανεμιστηράκι είναι σημαντικό να φυσάει με φορά προς τα πάνω για να φεύγει ο ζεστός αέρας από το κουτί. Ένας ανεμιστήρας στο πάνω μέρος του κουτιού που θα βγάζει κι αυτός προς τα έξω επίσης θα βοηθούσε.

Αν δεν ειναι αυτο πες μου

5 ώρες πριν, ICE-T είπε

chipset drivers and amd drivers εχεις περασει?

Επειδη δεν ειμαι σιγουρος υπαρχει πουθενα που μπορω να το δω αυτο? 

Screenshot_4.png

Δημοσ.

33% cpu usage δεν είναι idle... Η κάποια διεργασία / εφαρμογή στο backround κολλάει ή η εγκατάσταση τον win γενικότερα τα έχει παίξει.
Μπες στο tab  διεργασίες και πάτα πάνω στη στήλη  cpu για να σου ταξινομήσει τις εφαρμογές με βάση το cpu usage να δεις τι χρησιμοποιεί τον cpu

Επίσης μπες και στο bios αν μπορείς μείνε εκεί 5-10 λεπτά και κοίτα να δεις πόσο θερμοκρασία πιάνει ο cpu σε σχετικά idle κατάσταση για να δεις αν δεν πάει και κάτι καλά με τη τοποθέτηση της ψήκτρας εκτός από τα windows

VbZovo3.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...