kostaskiou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημερα εχω ενα θεμα με την θερμοκρασια του CPU που ειναι σταθερα 95 μετα απο λιγο που ανοιγω τον υπολογιστη και σε idle και σε gaming τον υπολογιστη τον εχω ενα-εναμιση χρονο τωρα ειναι ολοκαινουργιος απλα τωρα με προβληματιζει η θερμοκρασια κατα πολυ overclock δεν εχω κανει και δεν ξερω τι ειναι εκτος αν πειραξα καμια ρυθμιση απο καπου καταλαθος ανεμιστηρακι αλλαξα επισης εχω την be quiet pure rock slim εχω αλλαξει και παστα αλλα παλι το ιδιο δεν ξερω τι γινεται καμια βοηθεια βρε παιδια? Πραγματικα σκεφτομαι να πουλησω αυτον που εχω και να παρω παλι εναν καινουργιο αλλα να μου το χτισει το καταστημα.. Λετε να φταιει το κουτι? Αλλα αν εφταιγε το κουτι θα ανεβαινε η θερμοκρασια και στα υπολοιπα σωστα? PC SPECS: - ryzen 5 3600 - 16 gb ram g skill - rtx 2060 super - b450 tomahawk max II - case: Kolink Void Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από kostaskiou
hln3 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Αν τρέξεις κάποιο πρόγραμμα με 100% load στο cpu οι θερμοκρασίες και τα ρολόγια πως πάνε; Μπορείς να ελέγξεις και τις υπόλοιπες θερμοκρασίες, π.χ με το hwinfo; Τον ανεμιστήρα τον έχεις συνδέσει στο board να παίρνει ρεύμα, έτσι;😛 Δες επίσης με το παραπάνω πρόγραμμα σε πόσες στροφές γυρίζει.
kostaskiou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) σου στελνω αυτο δεν εχω ιδεα και ναι ο ανεμιστηρας κουνιεται αλλα οχι υπερβολικα γρηγορα.. τωρα δεν ξερω αν το εβαλα λαθος Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από kostaskiou
TopCLR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβαινε όταν πήρες το screenshot, ο 3600 φαίνεται να "τρέχει" (3800Mhz με 1.2065V). Μπορεί να είναι στιγμιαίο που το έπιασε το screenshot. Το σίγουρο είναι ότι κάποιο πρόβλημα έχει με το δίσκο Western Digital 1TB. 1
XristosQts Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, kostaskiou είπε σου στελνω αυτο δεν εχω ιδεα και ναι ο ανεμιστηρας κουνιεται αλλα οχι υπερβολικα γρηγορα.. τωρα δεν ξερω αν το εβαλα λαθος Έχεις πειράξει κανένα fan curve στο bios?
Deu164 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Σε idle το pc πόσο % cpu usage έχει? Μήπως κολλάει η χρησιμοποιεί τον cpu κάποιο πρόγραμμα Την έπαθα χθες με το viber έκλεισα το game έμεινε το pc σε idle χωρίς να κάνει τίποτα αλλά μισή ώρα μετά οι ανεμιστήρες ακόμα στροφαραν και ο cpu έγραφε 65c...
kostaskiou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, TopCLR είπε Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβαινε όταν πήρες το screenshot, ο 3600 φαίνεται να "τρέχει" (3800Mhz με 1.2065V). Μπορεί να είναι στιγμιαίο που το έπιασε το screenshot. Το σίγουρο είναι ότι κάποιο πρόβλημα έχει με το δίσκο Western Digital 1TB. Επαιζα league of legends εκεινη την ωρα μολις που τον ειχα ανοιξει τον υπολογιστη.. Τι προβλημα μπορει να εχει ο σκληρος δισκος ? Λες να φταιει αυτο για την θερμοκρασια? Καινουργιος ειναι χμμ.. 3 ώρες πριν, XristosQts είπε Έχεις πειράξει κανένα fan curve στο bios? Ισως να εψαχνα αν μπορουσα να αυξησω την ταχυτητα του ανεμιστηρα αλλα νομιζω δεν το ειχα αποθηκευσει 2 ώρες πριν, Deu164 είπε Σε idle το pc πόσο % cpu usage έχει? Μήπως κολλάει η χρησιμοποιεί τον cpu κάποιο πρόγραμμα Την έπαθα χθες με το viber έκλεισα το game έμεινε το pc σε idle χωρίς να κάνει τίποτα αλλά μισή ώρα μετά οι ανεμιστήρες ακόμα στροφαραν και ο cpu έγραφε 65c... Μολις τωρα που γραφω το μηνυμα ανοιξα τον υπολογιστη στην αρχη πηγαινει 85 μετα απο λιγο οταν ζεσταθει παει 95 σταθερα.. Το CPU usage δεν ξερω ακριβως που μπορω να το δω σου στελνω αυτο
raul7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δεν είναι φυσιολογικές οι θερμοκρασίες αυτές ούτε για idle ούτε σε gaming. Εάν είσαι σίγουρος ότι οι ανεμιστήρες και του κουτιού και της ψύκτρας δουλεύουν (στα sensors του hwinfo φαίνεται σε πόσα rpm γυρνάνε οι ανεμιστήρες) , τότε πιστεύω πως δεν έχει μπει καλά η ψύκτρα μετά την αλλαγή πάστας που έκανες. Στη θέση σου θα ξαναπερνούσα την ψύκτρα και θα άλλαζα πάστα αφού καθαρίσω καλά την παλιά να μην μείνει καθόλου πάνω στο cpu. Επίσης αν άλλαξες τον πίσω ανεμιστήρα, σιγουρέψου ότι είναι τοποθετημένος σωστά και βγάζει αέρα από το κουτί. 3
kostaskiou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, raul7 είπε Δεν είναι φυσιολογικές οι θερμοκρασίες αυτές ούτε για idle ούτε σε gaming. Εάν είσαι σίγουρος ότι οι ανεμιστήρες και του κουτιού και της ψύκτρας δουλεύουν (στα sensors του hwinfo φαίνεται σε πόσα rpm γυρνάνε οι ανεμιστήρες) , τότε πιστεύω πως δεν έχει μπει καλά η ψύκτρα μετά την αλλαγή πάστας που έκανες. Στη θέση σου θα ξαναπερνούσα την ψύκτρα και θα άλλαζα πάστα αφού καθαρίσω καλά την παλιά να μην μείνει καθόλου πάνω στο cpu. Επίσης αν άλλαξες τον πίσω ανεμιστήρα, σιγουρέψου ότι είναι τοποθετημένος σωστά και βγάζει αέρα από το κουτί. Ξερω οτι η φωτογραφια δεν φαινεται πολυ καλα αλλα κουνιουνται τα ανεμιστηρακια και του κουτιου και της ψυκτρας την παστα την ειχα ξαναλλαξει πριν 2 βδομαδες για 3η φορα..Μηπως ειναι μικρο το κουτι? Αλλα δεν ανεβαιναν οι θερμοκρασιες και στα υπολοιπα
XristosQts Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, kostaskiou είπε Ξερω οτι η φωτογραφια δεν φαινεται πολυ καλα αλλα κουνιουνται τα ανεμιστηρακια και του κουτιου και της ψυκτρας την παστα την ειχα ξαναλλαξει πριν 2 βδομαδες για 3η φορα..Μηπως ειναι μικρο το κουτι? Αλλα δεν ανεβαιναν οι θερμοκρασιες και στα υπολοιπα Δεν ξερω τι εχεις κανει εκει Παντως αν εχεις την Pure Rock Slim Το φανάκι πρέπει είναι απο την δεξιά μεριά όπως το κοιτάς και ΟΧΙ πάνω https://www.youtube.com/watch?v=5TEAIIay1iE&ab_channel=bequiet! Για να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες δεν θα πατάει καν στον επεξεργαστή Βγάλε αν μπορείς καθαρότερη φωτογραφία Αν δεν σε αφήνει λογο μεγέθους στειλε την στο viber και αποθήκευση αυτήν που έστειλες Θα εχει πεσει η ανάλυση και θα μπορείς να την ανεβάσεις Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από XristosQts 1
kostaskiou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, XristosQts είπε Δεν ξερω τι εχεις κανει εκει Παντως αν εχεις την Pure Rock Slim Το φανάκι πρέπει είναι απο την δεξιά μεριά όπως το κοιτάς και ΟΧΙ πάνω https://www.youtube.com/watch?v=5TEAIIay1iE&ab_channel=bequiet! Για να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες δεν θα πατάει καν στον επεξεργαστή Βγάλε αν μπορείς καθαρότερη φωτογραφία Αν δεν σε αφήνει λογο μεγέθους στειλε την στο viber και αποθήκευση αυτήν που έστειλες Θα εχει πεσει η ανάλυση και θα μπορείς να την ανεβάσεις Θα το τσεκαρω ευχαριστω! Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από kostaskiou
raul7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, kostaskiou είπε Ωχ δεν το ειχα προσεξει καν αυτο πρεπει να γυρισω και την ψυκτρα μαζι η μονο το ανεμιστηρακι? με μια μικρή αναζήτηση φαίνεται ότι στα amd μπορεί να τοποθετηθεί έτσι όπως την έβαλες, βέβαια στη θέση σου ακόμα κι έτσι θα έβαζα το ανεμιστηράκι στην κάτω μεριά της ψύκτρας να φυσάει προς τα πάνω για να φεύγει ο ζεστός αέρας από το πάνω μέρος του κουτιού. Αν θέλεις (και αν γίνεται βέβαια) να την γυρίσεις για να φυσάει οριζόντια αντί για κάθετα, θα πρέπει να γυρίσει όλη η ψύκτρα, το ανεμιστηράκι έτσι όπως την βλέπεις και διαβάζεις το bequiet μπαίνει στο πάνω ή κάτω μέρος αλλά δεν μπορεί να μπει δεξιά και αριστερά. Και πάλι όμως τα 95c είναι πολλά, γιαυτό μου πάει το μυαλό αρχικά ότι δεν πατάει καλά η ψύκτρα.
fotaras76 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω την ίδια cpu με αεροψυξη και δεν έχω δει ποτέ πάνω από 42 βαθμούς. Δεν έβαλες μάλλον καλά πάστα/ψυκτρα. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από fotaras76
kostaskiou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επιτελους το αλλαξα θεση με δυσκολεψε παρα πολυ.. Τωρα δεν ειναι σταθερα 95 αλλα ανεβοκατεβαινει συνεχεια και ειναι στα 90 δεν ειδα τρομερη διαφορα και λιγο περισσοτερο κανει θορυβο... Πφφ δεν ξερω τι αλλο να κανω νομιζω εγινε χειροτερα.. Ο ανεμιστηρας δεν μπορουσε να μπει προς τα δεξια ειναι διαφορετικο απο αυτου του βιντεο το εβαλα απο κατω και φυσαει προς τα πανω και η καρτα ειναι 72 τωρα για καποιο λογο η μηπως το speccy ειναι χαλια Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από kostaskiou
johnpopexi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, kostaskiou είπε Επιτελους το αλλαξα θεση με δυσκολεψε παρα πολυ.. Τωρα δεν ειναι σταθερα 95 αλλα ανεβοκατεβαινει συνεχεια και ειναι στα 90 δεν ειδα τρομερη διαφορα και λιγο περισσοτερο κανει θορυβο... Πφφ δεν ξερω τι αλλο να κανω νομιζω εγινε χειροτερα.. Ο ανεμιστηρας δεν μπορουσε να μπει προς τα δεξια ειναι διαφορετικο απο αυτου του βιντεο το εβαλα απο κατω και φυσαει προς τα πανω και η καρτα ειναι 72 τωρα για καποιο λογο η μηπως το speccy ειναι χαλια hwinfo -> sensors only. Αμα δεν το καταφέρνεις , hwmonitor. Speccy delete 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα