Προς το περιεχόμενο

Bluesound node

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στους φίλους, μετά από αρκετό καιρό χρήσης του chromecast  audio σκέφτομαι την αναβάθμιση  με ένα bluesound node.

Υπάρχουν απόψεις και εντυπώσεις από φίλους που το έχουν ενσωματώσει στο σύστημα τους;  

Δημοσ.

H αναβαθμιση θα ειναι ουσιαστικη και σαν λειτουργικο χρησης,αλλα κυριως σαν ηχητικο αποτελεσμα.Αλλα ειναι αναμενο , γιατι το ενα κοστιζε 50 ευρω και το αλλο κοστιζει 600!!! Το θεμα βεβαια ειναι οτι αν συνδεσεις ψηφιακα το chromecast audio σε ενα dac των 300 ευρω,θα παρεις καλυτερο ηχο απο το node και ακομα καλυτερο αν συνδεσεις ενα λαπτοπακι (ακομα και κατι απλο δεκαετιας) στο dac. Χρηστικα ομως,ναι το node υπερτερει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tasos2012 είπε

H αναβαθμιση θα ειναι ουσιαστικη και σαν λειτουργικο χρησης,αλλα κυριως σαν ηχητικο αποτελεσμα.Αλλα ειναι αναμενο , γιατι το ενα κοστιζε 50 ευρω και το αλλο κοστιζει 600!!! Το θεμα βεβαια ειναι οτι αν συνδεσεις ψηφιακα το chromecast audio σε ενα dac των 300 ευρω,θα παρεις καλυτερο ηχο απο το node και ακομα καλυτερο αν συνδεσεις ενα λαπτοπακι (ακομα και κατι απλο δεκαετιας) στο dac. Χρηστικα ομως,ναι το node υπερτερει.

Σκέφτομαι και εγώ Τάσο για την αγορά ενός dac σαν εναλλακτική αλλά δεν ξέρω στη κατηγορία χρημάτων που αναφέρεις αν η αναβάθμιση θα είναι ουσιαστική. Έχεις να προτείνεις κάτι;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, grandp είπε

Σκέφτομαι και εγώ Τάσο για την αγορά ενός dac σαν εναλλακτική αλλά δεν ξέρω στη κατηγορία χρημάτων που αναφέρεις αν η αναβάθμιση θα είναι ουσιαστική. Έχεις να προτείνεις κάτι;

Εννοεις σε σχεση με την αναλογικη εξοδο του chromecast audio.......αν ναι,προφανως και θα ειναι,οχι απλα ουσιαστικη,αλλα μεγαλη. Θεωρω δεδομενο οτι εχεις εναν συνδυασμο ενισχυτη-ηχειων πανω απο 600 ευρω ομως,ισχυει?

Δημοσ.

Ναί αναφέρομαι στην ψηφιακή σύνδεση του chromecast με ένα ποιοτικό dac . 

Εννοείται για τα ηχεία και τον ενισχυτή.

Δημοσ.

Η άμεση σύγκριση που είχα κάνει πριν περίπου 3 χρόνια,όταν είχα ενα chromecast audio (το οποίο πούλησα...κακώς,μιας και πλέον έχει συλλεκτική αξία),έδωσε σημαντικά καλύτερο ήχο σε σύγκριση με την αναλογική έξοδο.Το dac δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο,ένα cambridge audio dacmagic 100. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Τάσο μάλλον θα δοκιμάσω την προσθήκη ενός dac στο σύστημα μου για βελτιώσω τον ήχο μου .

Δημοσ.
11 ώρες πριν, grandp είπε

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Τάσο μάλλον θα δοκιμάσω την προσθήκη ενός dac στο σύστημα μου για βελτιώσω τον ήχο μου .

Νομίζω οτί με ενα dac στα 300-350 ευρώ θα είσαι μια χαρά.Απλά αρκετά σε αυτή την κατηγορία τιμής,θα πρέπει να τα προμηθευτείς με δικτυακή αγορά. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγοράζεις ένα raspberry pi και ένα dac, mojo, ifi zen, schiit modi 3 κλπ και με κόστος κάτω των 300 ευρώ έχεις ένα απίστευτο streamer και dac 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον  iznodur. Απλά είμαι εντελώς ασχέτως όσο αναφορά το rasberry.

Πωλείται ready to play; Υπάρχουν πολλές εκδόσεις, περίπου πόσο κοστίζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/3/2022 στις 10:21 ΠΜ, grandp είπε

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον  iznodur. Απλά είμαι εντελώς ασχέτως όσο αναφορά το rasberry.

Πωλείται ready to play; Υπάρχουν πολλές εκδόσεις, περίπου πόσο κοστίζει;

Μπορεις να το βρεις και ετοιμο στο διαδικτυο,αλλα δεν εχει νοημα.Ειναι 4-5 εξαρτηματα που τα συνδεεις,ενω το λειτουργικο του ειναι πολυ απλο να το σεταρεις. Υπαρχουν και free λειτουργικα για music streaming χρηση. Αν κανεις μια αναζητηση στο διαδικτυο,θα βρεις πολλα βιντεο για το στησιμο και για το σεταρισμα.

Επεξ/σία από tasos2012
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ ευχαριστώ Τάσο θα το ψάξω άμεσα!!!

Ευχαριστώ πολύ!!

Επεξ/σία από grandp
Δημοσ.

Bεβαια μπορεις να κανεις την ιδια δουλεια και με ενα παλιο λαπτοπ (το εχω κανει με λαπτοπ 15ετιας χαμηλων προδιαγραφων). Του περνας το λειτουργικο volumio και κανεις  τα ιδια με ενα raspberry (προφανως σε συνδυασμο με ενα usb dac).

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει η δυνατότητα χειρισμού του laptop από απόσταση σε αυτή την περίπτωση Τάσο όπως πχ από κάποιο app μέσο smartphone;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...