Προς το περιεχόμενο

Κουπόνι Superfast Broadband : αντιστοιχεί σε άτομο ή σε ακίνητο?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανοίγω αυτό το θέμα προσπαθώντας να ξεδιαλύνω την περίεργη και χαώδη κατάσταση που προέκυψε τώρα που μετακομίζω για το χωριό  και στο σπίτι θα εγκατασταθεί ο γιός μου.
Λίγο πριν λήξει το συμβόλαιο με τον ΟΤΕ - είναι στο όνομά μου - και αφού θα έκανα μεταβίβαση της τηλεφωνικής γραμμής - με ενεργοποιημένη σύνδεση fiber - στον γιό, πήραμε 
το νέο κουπόνι στο ΑΦΜ του, για να διαπιστωθεί σήμερα, μετά από διαβουλεύσεις 15 ημερών (!!!) ότι δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί στην διεύθυνσή μας διότι υπάρχει
ήδη εγκατάσταση οπτικής ίνας !!

Προέκυψαν πολλά τραγελαφικά και κωμικοτραγικά πριν την τελική ετυμηγορία των υπευθύνων (??) όπως π.χ. το ότι, το συμβόλαιο που μας έστειλαν να υπογράψουμε ήταν το αρχικό
προ διετίας συμβόλαιο με τα τότε δεδομένα και ο κάθε υπάλληλος μου έλεγε όλο και κάτι διαφορετικό, μέχρι και για την χρέωση.

Αναρωτιέμαι, αν το ακίνητο αυτό νοικιαζόταν, ο ενοικιαστής δεν θα είχε το δικαίωμα να κάνει χρήση του κουπονιού sfbb ακόμη κι αν δεν είχε βγάλει ΠΟΤΕ κουπόνι ?

Μήπως πρέπει να αλλάξω πάροχο ? Ήδη, μ' αυτά και μ' αυτά έχει  λήξει και η σύμβαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεταβιβαζεις τη σύνδεση ή οποία ήδη έχει χρησιμοποιήσει το κουπόνι της δράσης. Ο γιός σου θα έχει δικαίωμα να λάβει κουπόνι, αλλά σε νέα σύνδεση και όχι στην μεταβιβαζόμενη.

Ο ενοικιαστής που ρωτάς θα έκανε είτε νέα σύνδεση είτε φορητότητα. Δεν θα χρησιμοποιούσε την δικιά σου, ούτε θα του την μεταβίβαζες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα το κουπόνι δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα εγκατάσταση fiber που έχει το ακίνητο, γιατί αυτό μου έδωσαν να καταλάβω. Είναι πολύ πιθανό αυτό που μου γράφεις και κανένας από το προσωπικό του ΟΤΕ δεν μου το επεσήμανε.

Με παιδεύουν πάνω από 15 μέρες με χίλια δυο διαφορετικά σενάρια - μέχρι και για επιστροφή στον χαλκό σε 24άρα σύνδεση μου ειπαν - προκειμένου να ενεργοποιηθεί εκ νέου κουπόνι!!

Μιλάμε για τσίρκο. Η λογική λοιπόν λέει : next!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για την λογικότατη παρέμβαση.-

Επεξ/σία από BigJim34

Στις 6/2/2022 στις 12:13 ΠΜ, BigJim34 είπε

Άρα το κουπόνι δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα εγκατάσταση fiber που έχει το ακίνητο, γιατί αυτό μου έδωσαν να καταλάβω

Φυσικά δεν έχει σχέση η εγκατάσταση. Μπορείς να πάρεις το κουπόνι, είτε υπάρχει υποδομή στην οικοδομή είτε όχι, απλά στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να γίνει.

Για παράδειγμα η οικοδομή σας έχει πλήρη εγκατάσταση κι εσύ έχει κάνει σύνδεση και έχεις ήδη πάρει κουπόνι. Κάποιο άλλο διαμέρισμα, τώρα θέλει να πάρει FTTH υπηρεσία και από την στιγμή που μπορεί να εκδώσει κουπόνι, δεν έχει καμία σχέση η υπάρχουσα εγκατάσταση.

Ήμουν έτοιμος για συμβόλαιο στο γιο μου με την Wind με νέα τηλεφωνική γραμμή και πάγιο 29€ στα 200 Mbps αλλά μεσολάβησε φίλος τεχνικός του ΟΤΕ και πάμε για την λύση που αναφέρεις με νέα σύνδεση. Ακόμη όμως περιμένω για την τελική έγκριση. Δεν ξέρω αν αυτή η παρέμβαση ήταν για καλό !!! Μπορεί να χάσω και την προσφορά της Wind που είναι έως σήμερα 7-2 για τα 200 Mbps, το πάγιο των 100. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν τους πολυπίστεψα...

Στις 6/2/2022 στις 12:13 ΠΜ, BigJim34 είπε

Άρα το κουπόνι δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα εγκατάσταση fiber που έχει το ακίνητο, γιατί αυτό μου έδωσαν να καταλάβω. Είναι πολύ πιθανό αυτό που μου γράφεις και κανένας από το προσωπικό του ΟΤΕ δεν μου το επεσήμανε.

Με παιδεύουν πάνω από 15 μέρες με χίλια δυο διαφορετικά σενάρια - μέχρι και για επιστροφή στον χαλκό σε 24άρα σύνδεση μου ειπαν - προκειμένου να ενεργοποιηθεί εκ νέου κουπόνι!!

Μιλάμε για τσίρκο. Η λογική λοιπόν λέει : next!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για την λογικότατη παρέμβαση.-

Και γιατί ρωτούσες τον ΟΤΕ και δεν καλούσες στην ίδια την δράση να ενημερωθείς; Δεν είναι υποχρεωμένος ο ΟΤΕ να σε ενημερώσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Στις 7/2/2022 στις 10:47 ΜΜ, hln3 είπε

Και γιατί ρωτούσες τον ΟΤΕ και δεν καλούσες στην ίδια την δράση να ενημερωθείς; Δεν είναι υποχρεωμένος ο ΟΤΕ να σε ενημερώσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Τηλεφώνησα και στο Γραφείο Αρωγής της δράσης sfbb χωρίς  αποτέλεσμα. Οι παροχοι μου είπαν είναι υπεύθυνοι γι' αυτή τη διαδικασία, από τον Αννα στον Καϊάφα δλδ.!!!

Τελικά μετα από όλα αυτά καταλήξαμε σήμερα στο τελικό που είναι: νεα αριθμοδοτηση και νέο ΑΦΜ, πράγμα που με βολεύει κιόλας γιατί γλυτώνω κι από την τωρινή σύνδεση που ανήκε παλια σε επαγγελματία συντηρητή ανελκυστήρων και με ενοχλούσαν για βλάβες στα ασανσέρ!!

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει νέο κουπόνι σε υπάρχουσα εγκατάσταση fiber με ληγμένο αρχικο συμβόλαιο το κανει με αυτό τον τρόπο.

Αυτό έπρεπε να το σκεφτεί ο jkoukos ?

31 Μαρτίου τέλος τα κουπόνια μου είπαν από sfbb.

21 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

Τηλεφώνησα και στο Γραφείο Αρωγής της δράσης sfbb χωρίς  αποτέλεσμα. Οι παροχοι μου είπαν είναι υπεύθυνοι γι' αυτή τη διαδικασία, από τον Αννα στον Καϊάφα δλδ.!!!

Τελικά μετα από όλα αυτά καταλήξαμε σήμερα στο τελικό που είναι: νεα αριθμοδοτηση και νέο ΑΦΜ, πράγμα που με βολεύει κιόλας γιατί γλυτώνω κι από την τωρινή σύνδεση που ανήκε παλια σε επαγγελματία συντηρητή ανελκυστήρων και με ενοχλούσαν για βλάβες στα ασανσέρ!!

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει νέο κουπόνι σε υπάρχουσα εγκατάσταση fiber με ληγμένο αρχικο συμβόλαιο το κανει με αυτό τον τρόπο.

Αυτό έπρεπε να το σκεφτεί ο jkoukos ?

Δεν είναι υπεύθυνος ο πάροχος για να βρίσκει τρύπες στο σύστημα επιδότησης που επιτρέπουν την διπλή επιδότηση γραμμής (γιατί εν προκειμένω αυτό προσπαθείς να κάνεις - να λάβεις επιδότηση για το ίδιο προϊον δύο φορές). Κανονικά αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί γιατί το πρόγραμμα είχε άρχικα ετήσια διάρκεια αλλά με τις συνεχείς παρατάσεις, ίσως να υπάρχει αυτή η τρύπα αν δεν σκέφτηκε κανείς να την κλείσει
Θα το δούμε αν όντως υπάρχει όταν καταχωρηθεί η επιδότηση στον νέο κάτοχο.
Και φυσικά δεν μπορεί κανένας υπάλληλος να σου προτείνει ως λύση την ... διακοπή της γραμμής. Δουλειά του είναι να διατηρήσει τις συνδέσεις όχι να προτρέπει σε αποσύνδεση. Και αν στο πρότεινε αλλά τελικά το κουπόνι έτρωγε απορρίπτικό; Ή δεν προλάβαινει να καταχωρηθεί πριν την λήξη της δράσης; Ή εσύ έκανες αίτηση σε άλλο πάροχο και έχανε η εταιρεία την σύνδεση; Ή εσύ άνοιγες εδώ νήματα μετά ότι προτρέπουν σε τρικ για διπλή επιδότηση;

29 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

31 Μαρτίου τέλος τα κουπόνια μου είπαν από sfbb.

Μακάρι να σταματήσει το κράτος να χώνει την μούρη με επιδοτήσεις όπου βρει και να βοηθήσει εκεί που όντως οφείλει φτιάχνοντας το νομικό πλαίσιο - διαδικασία αδειότησης αλλά δεν το βλέπω. Πιο εύκολο να πετάει λεφτά παρά να συμμαζέψει τα χάλια των δημοτικών αρχών και να γράψει ένα σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο.

21 ώρες πριν, hln3 είπε

Μακάρι να σταματήσει το κράτος να χώνει την μούρη με επιδοτήσεις όπου βρει και να βοηθήσει εκεί που όντως οφείλει φτιάχνοντας το νομικό πλαίσιο - διαδικασία αδειότησης αλλά δεν το βλέπω. Πιο εύκολο να πετάει λεφτά παρά να συμμαζέψει τα χάλια των δημοτικών αρχών και να γράψει ένα σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Το αν η επιδότηση δίδεται καλώς ή κακώς δεν είναι το θέμα μας φίλε μου. Τα χρήματα της δράσης αυτής είναι για να βοηθηθεί η χώρα μας και κατ' επέκταση οι φτωχοποιημενοι Έλληνες του "μαζί τα φάγαμε" που φυσικά και δεν ισχύει, στο να υπάρξει πρόσβαση για περισσότερο κόσμο στις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας. Με τα τωρινά δεδομένα βλέπω πως η απορρόφηση του προγράμματος αυτού δεν είναι ικανοποιητική και θα καταλήξουμε όπως και με τα κονδύλια ΕΣΠΑ δλδ σε ελάχιστη αξιοποίηση. Η ένσταση η δική μου είναι γιατί εξ αρχής δεν υπήρξε ένα σαφές πλαίσιο για τέτοιες περιπτώσεις ούτως ώστε να γνωρίζω τι μέλλει γενέσθαι.

Είναι απαράδεκτο να μην ξέρουν οι υποτιθέμενοι "υπεύθυνοι" πως να χειριστούν μια τέτοια υπόθεση.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε - αν τελικά ισχύει αυτό - δεν είναι λογικό ένας άνθρωπος που μετακομίζει σε κατοικία που είχε κάνει χρήση της δράσης αυτής με επιδότηση παγίου - εγκατάστασης να στερείται του δικαιώματος να επιδοτηθεί κι αυτός (φυσικά ως προς το πάγιο.)  Θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητα ποσά η επιδότηση της εγκατάστασης fiber και η επιδότηση του παγίου.

Αυτά έχω να πω και σε καμιά περίπτωση δεν αισθάνομαι ότι προσπαθώ να κάνω  παρανομία. Άλλωστε σε λίγο καιρό μετακομίζω από αυτό το σπίτι και το fiber ακόμη και για τον γιο μου που είναι "γυρολόγος" λόγω επαγγέλματος, θα είναι πολυτέλεια.

Επιτρέψτε μου να τελειώσω με την φράση που είπα σε ένα φίλο: "Οι παραστάσεις του τσίρκο - MEDRANO συνεχίζονται!!!!"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...