Aris_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 έχει pc speaker εξοδο JFP2 αγοράζεις ενα buzzer και το βάζεις, αν δεν εχεις part δύσκολα να βγει διάγνωση 1
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/2/2022 στις 4:31 ΜΜ, tornator6 είπε Έβγαλα τον cpu, (...) κοίταξα αν έχει στραβώσει κάτι στον cpu, κοίταξα αν έχει πέσει πάστα στην μητρική. Όλα κομπλέ. Το έβαλα να ξεκινήσει... Μπορείτε να βγάλετε τον επεξεργαστή και να τραβήξετε δύο φωτογραφίες, μια από πάνω και μία από τα πλάγια; Το ίδιο και στο socket. Ίσως ένα έμπειρο μάτι να προσέξει κάτι παραπάνω. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από Τέρης Α.
tornator6 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Κάτι άλλο που παρατήρησα και μου φαίνεται περίεργο. Το μόνιτορ αναγνωρίζει ότι είναι συνδεδεμένο κάτι στη θύρα (δοκιμασμένο κ με vga κ με hdmi) ακόμα και όταν όχι μόνο είναι κλειστό, αλλά και χωρίς τίποτα πάνω , δηλαδή αναγνωρίζει σήμα ακόμα κι όταν δεν υπάρχει τίποτα πάνω στη μητρική, ούτε επεξεργαστής ούτε μπαταρία ούτε ραμ ούτε κάποια τροφοδοσία οπουδήποτε. Δεν ξέρω αν αυτό υποδεικνύει κάτι λάθος αλλά στο pc μου στην ίδια οθόνη δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Θα αγοράσω ένα speaker σίγουρα για να δω, δεν βρίσκω βέβαια κάποιο εντός Αθηνών, μόνο σε κάποιο μαγαζί στα Τρίκαλα. Αν ξέρετε κάτι για Αθήνα πείτε μου. Είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο να δείξω στο σοκετ ή επάνω στη μητρική γενικότερα , ωστόσο παρατήρησα κάτι περίεργο στον επεξεργαστή σε ένα πινακι έχει κάποια μαυρίλα όπου προσπάθησα να καθαρίσω με οινόπνευμα αλλά δεν φεύγει. https://i.postimg.cc/kMTgp9Qx/IMG-20220206-160133.jpg Έχω κοιτάξει πολλές φορές και μητρική και cpu, δεν είναι κάτι στραβό στον cpu, δεν έχει η μητρική κάποιο λεκέ ή κάτι
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, tornator6 είπε παρατήρησα κάτι περίεργο στον επεξεργαστή σε ένα πινακι έχει κάποια μαυρίλα όπου προσπάθησα να καθαρίσω με οινόπνευμα αλλά δεν φεύγει Ίσως έγινε βραχυκύκλωμα και κάηκε το πίνακι και κατ' επέκταση ο επεξεργαστής...
jongon Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Δεν μπορεί να μην γράφει τίποτα. Σε μητρική μου το κεντρικό bios είναι "SST25VF016B" και τα fimware της κάρτας ήχου και δικτύου "ST24CO2WP", "ST24CO8WP". Αντίστοιχα τσιπάκια έχουν και η εξωτερική κάρτα γραφικών, ήχου, δικτύου, σκληροί δίσκοι, ρούτερ, αποκωδικοποιητές. Επίσης, βγαίνουν και σε αποσπώμενα τσιπάκια ή σε σχήμα ραμ chip. Ευχαριστώ Τέρη Α. 1 1
tornator6 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Θα κοιτάξω να τον ελέγξω με μια άλλη μητρική... Παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνω πως εξηγείται να κάηκε έτσι ο επεξεργαστής.. Τι μπορεί ακριβώς να έχει προκαλέσει ενδεχομένως τέτοια ζημιά?
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, tornator6 είπε Τι μπορεί ακριβώς να έχει προκαλέσει ενδεχομένως τέτοια ζημιά? Κακή τοποθέτηση. Έμπαινε μόνος του ο επεξεργαστής ή τον πιέζατε και λίγο;
tornator6 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Καμία φορά δεν χρειάστηκε πίεση και όλες τις φορές τον έβαλα και τον έβγαλα πολύ προσεκτικά. Τα πινακια είναι ολοισια. Γενικά όλες τις φορές μπήκαν κατευθείαν μέσα τα πινακια.
tornator6 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δοκιμάσαμε τον επεξεργαστή σε άλλη μητρική και έπαιξε με την πρώτη μια χαρά :Ρ 1
sstratos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Εαν ειναι ευκολό , δοκιμάστε τις μνήμες σας στην αλλη μητρική , και εαν δουλεύουν εκει , τότε μένει να δοκιμαστεί αλλος επεξεργαστής στην δική σας μητρική. 2
tornator6 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δοκιμάσαμε καινούριες μνήμες στην μητρική και δεν ποσταρε. Δεν βάλαμε άλλο cpu στη μητρική αλλά από την στιγμή που δεν έπαιζε με καινούριες μνήμες τότε νομίζω δεν υπάρχει και κάτι άλλο να δούμε... Ψάχνοντας πάντως γενικά στο ίντερνετ δεν βρήκα και κανεναν να του έγινε corrupted το bios απλά βγάζοντας τον cpu και γενικά δεν καταλαβαίνω πως δούλευε μια χαρά και απλά σταμάτησε :')
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα