papresa Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Θέλει η μάνα μου να αλλάξει την παλιά της κουζίνα, η οποία έχει γίνει σαράβαλο, θέλει όμως τις παλιές εμαγιέ εστίες. Εγώ νομίζω η κεραμικές εκτός από αισθητικής άποψης, πρέπει να είναι και οικονομικότερες στην κατανάλωση ή κάνω λάθος...; Μετά, εμαγιέ εστίες δεν έχουν πλέον όλες οι εταιρείες, μόνο κάτι ψιλοαγνωστες... Επίσης νομίζω γενικά οι κουζίνες με εμαγιέ εστίες, γενικά δεν είναι ποιοτικής κατασκευής. Κάνω λάθος; Θέλω τα φώτα σας...
SilentVoice Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, papresa είπε Θέλει η μάνα μου να αλλάξει την παλιά της κουζίνα, η οποία έχει γίνει σαράβαλο, θέλει όμως τις παλιές εμαγιέ εστίες. Εγώ νομίζω η κεραμικές εκτός από αισθητικής άποψης, πρέπει να είναι και οικονομικότερες στην κατανάλωση ή κάνω λάθος...; Μετά, εμαγιέ εστίες δεν έχουν πλέον όλες οι εταιρείες, μόνο κάτι ψιλοαγνωστες... Επίσης νομίζω γενικά οι κουζίνες με εμαγιέ εστίες, γενικά δεν είναι ποιοτικής κατασκευής. Κάνω λάθος; Θέλω τα φώτα σας... Όσο αφορά την κατανάλωση, όχι. Θα δεις σε κάθε μοντέλο την ενεργειακή κλάση και κατανάλωση ρεύματος. Οι εμαγιε είναι 100% καλύτερες ποιοτικά και πιο βολικές στο καθάρισμα. Οι κεραμικες είναι βάσανο στο καθάρισμα + μπορεί να σπάσουν κάποια στιγμή. Στις εμαγιε βρίσκεις ανταλλακτικά πιο εύκολα. Αν δικαιούστε επιδότηση, σε λίγες ημέρες θα ανοίξει πλατφόρμα για επιδότηση 30-50% νέα συσκευής με την ανακύκλωση της παλιάς. Οπότε κάντε λίγο υπομονή σε αυτό.
ekrepali Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Πολύ μικρές διαφορές στη κατανάλωση. Οι κεραμικές θέλουν συχνά καθάρισμα και προσοχή μη ξεχειλίσει το φαγητό. Αν πέσει πχ πάνω ζάχαρη / συρόπι είναι μαρτύριο. Επίσης οι ηλικιωμένοι δεν τα πάνε καλά με τα κουμπιά αφής... είναι κολλημένοι με τους διακόπτες. Κάνε στο Skroutz μια αναζήτηση βάσει βαθμολογίας, θα βρεις αρκετές αξιόλογες σε καλή τιμή. Πχ https://www.skroutz.gr/c/403/kouzines/f/379083_749001/emagie-kouzina-eleytheri.html?o=κουζινα&order_by=reviews&order_dir=desc https://www.skroutz.gr/s/2257467/Crown-6410A-Κουζίνα-65lt-με-Εμαγιέ-Εστίες-Π60εκ.html#reviews 10 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Αν δικαιούστε επιδότηση, σε λίγες ημέρες θα ανοίξει πλατφόρμα για επιδότηση 30-50% νέα συσκευής με την ανακύκλωση της παλιάς. Οπότε κάντε λίγο υπομονή σε αυτό. Επιδότηση δε θα πάρουν κουζίνες, πληντύρια. Μόνο ψυγεία, καταψύκτες, κλιματιστικά. https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/372839/poies-einai-oi-ilektrikes-syskeves-pou-epidotoyntai-poses-boroyme-na-aposyroume 1
Pokemon640 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Όσο αφορά την κατανάλωση, όχι. Θα δεις σε κάθε μοντέλο την ενεργειακή κλάση και κατανάλωση ρεύματος. Οι εμαγιε είναι 100% καλύτερες ποιοτικά και πιο βολικές στο καθάρισμα. Οι κεραμικες είναι βάσανο στο καθάρισμα + μπορεί να σπάσουν κάποια στιγμή. Στις εμαγιε βρίσκεις ανταλλακτικά πιο εύκολα. Αν δικαιούστε επιδότηση, σε λίγες ημέρες θα ανοίξει πλατφόρμα για επιδότηση 30-50% νέα συσκευής με την ανακύκλωση της παλιάς. Οπότε κάντε λίγο υπομονή σε αυτό. Έχω και εμαγιέ και κεραμεική.. μάντεψε ποια εστία σκούριασε ποιο γρήγορα Η εμαγιέ στα 2 χρόνια θέλει πέταμα, βγάζει σκουριά και δεν καθαρίζει εύκολα, ειδικά αν πέσει λάδι την έκατσες ! Η κεραμική με απλό σφουγγάρι την καθαρίζεις σε λιγότερο από 1 λεπτό. Όσο αφορά το θέμα σπασίματος, όσο εύκολα σπας με σφυρί η πτώση την κεραμική, το ίδιο εύκολα αχρηστεύεις την εμαγιέ. Εξίσου εύκολα μπορείς και με σφυρί να σπάσεις μια τουαλέτα, σημαίνει ότι η τουαλέτα είναι άχρηστη ; 🤔 Στον φίλο μας στον TS. Του προτείνω να πάρει επαγωγική εστία. Θα τον γλυτώσει από πάρα πολλά βάσανα. Στην επαγωγική δεν φοβάσαι αν θα λερωθεί η πέσει κάτι γιατί καθαρίζεται ακόμη ποιο εύκολα, καθώς μόνο το σκεύος ζεστένεται και όχι η επιφάνεια. Συν ότι δεν θα φοβάσαι αν ένα μικρό παιδί βάλει το χέρι του στην εστία. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από Pokemon640 4 1
papresa Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Αν δικαιούστε επιδότηση, σε λίγες ημέρες θα ανοίξει πλατφόρμα για επιδότηση 30-50% νέα συσκευής με την ανακύκλωση της παλιάς. Οπότε κάντε λίγο υπομονή σε αυτό. Σήμερα άκουσα τον Σκρέκα στον Αυτιά, θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο και θα αφορά ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά μόνο... Για τα υπόλοιπα ευχαριστώ. 1
Dark_son20 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 3 minutes ago, Pokemon640 said: Στον φίλο μας στον TS. Του προτείνω να πάρει επαγωγική εστία. Θα τον γλυτώσει από πάρα πολλά βάσανα. Στην επαγωγική δεν φοβάσαι αν θα λερωθεί η πέσει κάτι γιατί καθαρίζεται ακόμη ποιο εύκολα, καθώς μόνο το σκεύος ζεστένεται και όχι η επιφάνεια. Συν ότι δεν θα φοβάσαι αν ένα μικρό παιδί βάλει το χέρι του στην εστία. επαγωγική και "μαμαδίστικο" μαγείρεμα δεν πάνε μαζί δυστυχώς, η διαχείριση της θερμοκρασίας για πολύωρα μαγειρέματα είναι χάλια. όπως ότι θέλει και αλλαγή τις κατσαρόλες, θα καίγονται τα μαγειρευτά της μαμάς και βλέπω να τον κυνηγάει με τη κουτάλα.
Silverage Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Μόνο κεραμικές. Οι εμαγιέ βρωμίζουν και σκουριάζουν αμέσως. 1 1
Amaretos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Εχουμε τις ιδιες κεραμικες εστιες απο οταν παντρευτηκαμε 2007 :). 15 χρονια εχουν λιωσει στην χρηση πριν μερικα χρονια μονο το μεγαλο ματι καηκε αλλα οκ, με 70-80 ευρω νομιζω το αλλαξαμε, στην αρχη βοβομουν οτι παει ολες οι εστιες πακετα αλλα οκ. Κανενα παραπονο, και δεν σπανε τοσο ευκολα οσο λετε καποιοι, αρκει να μην εισαι κανιβαλος.
nemom Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εννοείται κεραμικές, αστειευόμαστε; Δεν είμαστε προπολεμικά για εμαγιέ και τσουκάλι. 30 χρόνια εδώ κεραμικές, ανάθεμα κι αν έχουν κακοπεράσει, ούτε έχουν σπάσει, ούτε έχουν ραγίσει... Οι κεραμικές καθαρίζουν πανεύκολα σε σχέση με τις εμαγιέ ούτε ζάχαρες, ούτε δράκους, ούτε τίποτε μη φοβάσαι, γιατί πολύ απλά είναι μια επίπεδη επιφάνεια που δεν τη λυπάσαι την περνάς με μια κίνηση με βρεγμένο πανί, με απορρυπάντικό, με ξύστρα και γίνονται πεντακάθαρες στο λεπτό - πολύ θα ήθελα να δω εμαγιέ να καθαρίζει το μάτι με ένα πέρασμα και με ξύστρα. Οι δε κεραμικές επαγωγικές είναι το απόλυτο στην ευκολία καθαρίσματος, γιατί δεν ζεματάνε για να καψαλιστούν οι λεκέδες πάνω τους. Περί οικονομίας η διαφορά είναι μάλλον (;) ελάχιστη, εκτός κι αν μιλάμε για κεραμικές επαγωγικές που είναι μακράν ό,τι πιο οικονομικό. Χώρια κι οι αυτοματισμοί που στις εμαγιέ είναι ανύπαρκτοι πχ ένδειξη εναπομείνασας θερμότητας κλπ. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από nemom 1 2
vins Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Ωραία όσα λέτε και συμφωνώ γενικά για κεραμικές, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη και το ποιος θα τις δουλεύει. Πόσο χρονών είναι, πόσα χρόνια μαγειρεύει σε εμαγιέ κλπ. Η γιαγιά μου όταν ήταν 70 χρόνων είχε πάρει κεραμικές 500€ και τις κονομησε η θεία μου γιατί η γιαγιά δεν μπορούσε με καμία παναγια να τις συνηθίσει.. Ούτε τα αφής, ούτε το γεγονός ότι ήταν αρούγκαλη με τα κατσαρολια και συνέχεια φοβόταν μην τις ράγισε/χάλασε. Όχι ότι συνέβη, αλλά δεν ήταν άνετη. 2
nemom Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1. o ts μιλάει για κουζίνα με εστίες, φαντάζομαι εννοεί ελεύθερη κουζίνα 2. στις ελεύθερες κουζίνες, οι περισσότερες κεραμικές λειτουργούν με φυσικούς διακόπτες, οπότε τί σχέση έχουν οι ...γιαγιάδες ; 3. αλλά και στις εντοιχιζόμενες και γενικότερα, άλλο πράγμα η κεραμική εστία, και άλλο οι διακόπτες αφής, διότι μια χαρά υπάρχουν κεραμικές χωρίς διακόπτες αφής αλλά με φυσικούς διακόπτες πάει κι αυτό Το ότι 2022 και αναφέρουμε τη λέξη «εμαγιέ», μόνο από βίτσιο για μουσειακά είδη. Σε λίγο θα βγει κανείς και θα λέει πόσο καλύτερο είναι το σίδερο με κάρβουνο, ευχαριστούμε όχι άλλο (κάρβουνο) ! 😆 Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από nemom 2 1 2
papresa Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Σας ευχαριστώ, νομίζω ότι κατέληξα σε κεραμικές, τώρα μένει να πειστεί και η μητέρα μου. Η οποία τις έχει χρησιμοποιήσει λίγο.
andreas1gr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, SilentVoice είπε Αν δικαιούστε επιδότηση, σε λίγες ημέρες θα ανοίξει πλατφόρμα για επιδότηση 30-50% νέα συσκευής με την ανακύκλωση της παλιάς. Οπότε κάντε λίγο υπομονή σε αυτό. Ανακοινώθηκε επίσημα από τον Υπουργό και θα είναι μόνο για κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες. 1
vins Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, nemom είπε 1. o ts μιλάει για κουζίνα με εστίες, φαντάζομαι εννοεί ελεύθερη κουζίνα 2. στις ελεύθερες κουζίνες, οι περισσότερες κεραμικές λειτουργούν με φυσικούς διακόπτες, οπότε τί σχέση έχουν οι ...γιαγιάδες ; 3. αλλά και στις εντοιχιζόμενες και γενικότερα, άλλο πράγμα η κεραμική εστία, και άλλο οι διακόπτες αφής, διότι μια χαρά υπάρχουν κεραμικές χωρίς διακόπτες αφής αλλά με φυσικούς διακόπτες πάει κι αυτό Το ότι 2022 και αναφέρουμε τη λέξη «εμαγιέ», μόνο από βίτσιο για μουσειακά είδη. Σε λίγο θα βγει κανείς και θα λέει πόσο καλύτερο είναι το σίδερο με κάρβουνο, ευχαριστούμε όχι άλλο (κάρβουνο) ! 😆 Μια χαρά σχέση έχουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες αδερφέ.. Η δύναμη της συνήθειας είναι εξαιρετικά ισχυρή και υπολογίσιμη και σαφέστατα παίζει ρόλο στις αγορές των ανθρώπων. Πολύ απλά γιατί οι άνθρωποι είτε δεν μπορούν είτε (κυρίως) δε θέλουν να αλλάξουν. Αντιθέτως, καμία σχέση δεν έχει ο παραλληλισμός με το σίδερο και τα κάρβουνα... Είσαι τόσο υπερβολικός που παίζει να είσαι αντιπροσωπος κεραμικών 😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα