Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

τι να εξηγήσω , βάλε δικηγόρο αν μιλάς και για χιλιάδες ευρώ

2 περιπτώσεις που ξέρω (οκ ο ένας γείτονας είναι στο χωριό , αλλά στην άλλη περίπτωση που ξέρω καλά με το θείο μου , δεν πλήρωσαν τίποτα)

Τι εννοείς δεν πλήρωσαν τίποτα ?

Εδω έχουμε περίπτωση που το ρολόι θα γράψει 1 κιλοβατώρα. Συμφωνούμε ?

Και το επόμενο 2μηνο, ΜΗΔΕΝ.

Όταν το καταλάβουν, προτείνεις να ισχυριστεί ότι ΔΕΝ μένει ?

Δημοσ.

Σε καφε στην γειτονιά μου έμαθα πως είχαν παρόμοιο θέμα το οποίο δεν το κατάλαβαν οι ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα  η ΔΕΗ να τους ρίξει  πρόστιμο 3000 € και δικαστήριο,  ο μετρητής βρέθηκε παραβιασμένος και με ενα ματσούκι σφηνωμένο σε αυτό που γυρίζει

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sunlight2030 είπε

Σε καφε στην γειτονιά μου έμαθα πως είχαν παρόμοιο θέμα το οποίο δεν το κατάλαβαν οι ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα  η ΔΕΗ να τους ρίξει  πρόστιμο 3000 € και δικαστήριο,  ο μετρητής βρέθηκε παραβιασμένος και με ενα ματσούκι σφηνωμένο σε αυτό που γυρίζει

ΑΛΛΗ περίπτωση αυτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.. Αν έχει προβλημα ο μετρητής και δεν καταγραφεί το σωστό είναι να το αναφέρεις στον Δεδδηε.. Σε περιπτωση όμως που  ανακαλυφθεί απο τον Δεδδηε οτι δεν καταγραφεί σωστά υπάρχει θέμα λιγο ένα θέμα... Βάσει του κανονισμού θεωρείσαι υπευθυνος γιατί δεν το ανέφερες.. Έχουν το δικαίωμα να ψάξουν και βρουν τις προηγουμενες καταναλώσεις και σου βάλουν αναδρομικά στο περιπου τι έχεις κάψει.. 

https://www.helapco.gr/ims/file/Hyperlinks/FEK1463-13.pdf

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, sunlight2030 είπε

Καλά τους έκανε, άλλο αυτό. Στην περίπτωση του ts δεν μιλάμε για παραβίαση μετρητή. 

Οπως είπα και πριν, να καρατσεκαρει την σφραγίδα από έξω αν δεν έχει πειραχτεί κι αν δεν υπάρχει πουθενά οπή στο πλαστικό κάλυμμα. 

Στο κατά πόσο γίνεται να χαλάσει μετρητης από μόνος του και να μην γράφει καθόλου δεν το ξέρω πόσο πιθανό είναι να γίνει, στο σπίτι μου έχω μετρητή προπολεμικο όταν η ΔΕΗ ήταν ΗΕΑ (Ηλεκτρική Εταιρεία Αθηνών), δουλεύει μια χαρά. 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, sunlight2030 είπε

Απορώ τι δεν κατάλαβαν!!Ισως επειδή έλειπε ο Vlad the impaler?

Δημοσ.

ακριβώς επειδή αργά η γρήγορα θα πληρώσει αναδρομικά ένα εκτιμώμενο πόσο μέσης τυπικής κατανάλωσης, το να ξεκινήσει το bitcoin mining τώρα είναι το μόνο που βγάζει νόημα, κι αυτός νομίζει τον τρολαρω

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η σφραγίδα ειναι τζετ.

και πως αποδεκεινέιις σε λογαριασμο αλλου οτι δεν κατοικουσε αλλος ανθρωπος μεσα;

με συμβόλαια περιπτέρου ίσως και μαυρου χρηματος (με τη μια τσέπη;)

λογαριασμο γιαγιάς χωρίς αφμ μη συγκενικου πρωσόπου;

και ποιος εκανε την παραβιαση;

ρωτάω για εγκλυκλοπεδικους σκοπούς γιατι έχει πλάκα.

προφανώς θα δηλωθεί βλάβη στη ΔΕΙ ..

αλλα ολα τα προηγουμε τι κανουμε;

και ρωτάω αν θα υπάρξει colfict με τον ιδιοκτητη του ακινήτου...

Επεξ/σία από lasithi12
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lasithi12 είπε

Πέραν δύο ατόμων όλοι οι υπόλοιποι δεν κάνετε ούτε για να βοσκατε γαλοπούλες. Θα το πω για ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΦΟΡΑ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΌΛΛΗΣΕ - ΧΑΛΑΣΕ Ο ΜΕΤΡΗΤΉΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΕΊΧΝΕΙ ΙΔΙΑ ΜΈΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ. ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΕΜΈΝΑ; Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΈΒΓΑΛΑΝ ΕΝΑΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΌ ΤΟΎΜΠΑΝΟ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ "ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ" , ΠΗΡΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ " Ο ΜΕΤΡΗΤΉΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΌΣΒΑΣΗ, ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ. (ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΜΈΤΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΈΛΕΙΠΑ.) ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΈΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΌ ΣΑΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΆΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΊΡΑ! ΡΟΥΥΣΤ!!

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sunlight-knight είπε

Πέραν δύο ατόμων όλοι οι υπόλοιποι δεν κάνετε ούτε για να βοσκατε γαλοπούλες. Θα το πω για ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΦΟΡΑ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΌΛΛΗΣΕ - ΧΑΛΑΣΕ Ο ΜΕΤΡΗΤΉΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΕΊΧΝΕΙ ΙΔΙΑ ΜΈΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ. ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΕΜΈΝΑ; Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΈΒΓΑΛΑΝ ΕΝΑΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΌ ΤΟΎΜΠΑΝΟ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ "ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ" , ΠΗΡΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ " Ο ΜΕΤΡΗΤΉΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΌΣΒΑΣΗ, ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ. (ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΜΈΤΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΈΛΕΙΠΑ.) ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΈΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΌ ΣΑΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΆΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΊΡΑ! ΡΟΥΥΣΤ!!

Ακομη και εσυ εισαι αλλη περιπτωση (Ο ΜΕΤΡΗΤΉΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΌΣΒΑΣΗ, ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ). Οποτε πιθανον δεν εγινε καταμετρηση στο 4τραμηνο οποτε  μην εισαι απολυτος με το τι συμβαινει....Αν ο μετρητης ειναι προσβασιμος τοτε δεν φοβασαι κατι για τους 4 μηνες ή μεχρι να γινει αλλαγη του μετρητη (πριν το 4μηνο).

On topic τωρα ελεγχοντας τον μετρητη του υποσταθμου με τις μετρησεισ των επιμερους καταναλωσεων ειναι πολυ ευκολο να εχουν πειστήρια οτι ησουν μεσα και εκαιγες κανονικα.. Απο εκει και περα ειναι νομικο το θεμα

Επεξ/σία από fragos
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, lasithi12 είπε

η σφραγίδα ειναι τζετ.

και πως αποδεκεινέιις σε λογαριασμο αλλου οτι δεν κατοικουσε αλλος ανθρωπος μεσα;

με συμβόλαια περιπτέρου ίσως και μαυρου χρηματος (με τη μια τσέπη;)

λογαριασμο γιαγιάς χωρίς αφμ μη συγκενικου πρωσόπου;

και ποιος εκανε την παραβιαση;

ρωτάω για εγκλυκλοπεδικους σκοπούς γιατι έχει πλάκα.

προφανώς θα δηλωθεί βλάβη στη ΔΕΙ ..

αλλα ολα τα προηγουμε τι κανουμε;

και ρωτάω αν θα υπάρξει colfict με τον ιδιοκτητη του ακινήτου...

Αν είσαι ενοικιαστής με μισθωτήριο δύσκολα αποδεικνύεις ότι δεν έμενες στο ακίνητο, μόνο με μηδενική λογαριασμό ΕΥΔΑΠ. 

Από την στιγμή που θα δηλώσεις βλάβη όλα καλά. 

Για το πως βλέπεις την παραβίαση, δύο τρόποι υπάρχουν, να ανοίξεις τις σφραγίδες η να κάνεις τρύπα. Μέσα στον μετρητή υπάρχει και δεύτερη σφραγίδα. Η πρώτη σφραγίδα της χελώνας σε πολλές περιπτώσεις είναι σπασμένη είτε για αλλαγή ασφαλείας είτε από κανέναν ηλεκτρολόγο για έλεγχο του κεντρικού αγωγού ως το ρολόι, φυσικά η ΔΕΗ αν την βρει σπασμενη θα σε υποψιαστεί και θα ελέγξει, αν όμως είναι παραβιασμενη και η δεύτερη που δίνει πρόσβαση στον βασικό μηχανισμό του μετρητη τοτε έχεις τεράστιο πρόβλημα. Αλλου τύπου παραβίαση εκτός από αυτές είναι να ανοίξεις τρύπα και να έχεις βάλει κάτι μέσα. Η τρύπα φαίνεται εύκολα αν εξετάσεις το πλαστικό κάλυμμα της χελώνας. 

4 ώρες πριν, Sunlight-knight είπε

Κατσε αρχηγέ. Αλλο πράγμα "δεν είχαμε πρόσβαση να μετρήσουμε" και άλλο πράγμα "κόλλησε ο μετρητής και δεν έγραφε τίποτα". 

Αν ο μετρητής σου είναι εντός κατοικίας, όπως και σε εμένα, έχεις την υποχρέωση είτε να περιμένεις για να ανοίξεις στον υπάλληλο καταμέτρησης είτε να δώσεις εσυ την μέτρηση τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. 

Και σε εμένα έχει συμβεί να μην περνάει άνθρωπος για ένα έτος ενώ κάτι σταθερά τηλ. του κέντρου καταμέτρησης δεν τα σήκωνε κανένας. Τότε μου ήρθε λογαριασμός 980 ευρώ όταν φιλοτιμηθηκε και πέρασε άνθρωπος να μετρήσει. 

Τωρα άμα πας να δώσεις την μέτρηση και βλέπεις μηδενική κατανάλωση, ε ξέρεις τι έχει συμβεί. Συνεπώς, ασχέτως του τι λέει ο κανονισμός, πάρε να ειδοποιήσεις πως υπάρχει πρόβλημα. Είναι πασιφανές ότι και εγώ αν το έκανα και εσύ θα το κάναμε εσκεμμένα αυτό. 

Τώρα αν έπεσες στην σπανιότατη περοπτωση να λείπεις από το σπίτι και να κόλλησε κιόλας ο μετρητής, ε εκεί την πάτησες κυριολεκτικά. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...