kalmik Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Mε περίεργες έρευνες η ΕΕTT προσπαθεί να μας πείσει ότι έχουμε φθηνές τιμές στην σταθερή και κινητή τηλεφωνία.θα τρελλαθούμε τελείως; βλ. και δημοσίευμα https://www.kathimerini.gr/economy/561704155/antagonismos-kai-pazaria-richnoyn-tis-times-se-statheri-kiniti-tilefonia/ Τόσα δημοσιέυματα, τόσες και τόσες συζητήσεις στα fora, τόσες διαμαρτυρίες για το ότι στην Ελλάδα πληρώνουμε πολύ ακριβότερα από το μέσο όρο της Ευρώπης (με μισθούς στο μισό και κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο), και η ΕΕΤΤ θα μας βγάλει και τρελούς.... Μάλλον καταλαβαίνουμε όλοι τι ΄ρολο παίζει. Αντι για ρυθμιστική αρχή απλά ρυθμίζει την (τεράστια) κερδοφορία των παρόχων.
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 οχι δεν σε πειθει για αυτο.απλα οτι αγοραζεις πιο φτηνα απο την τιμη καταλογου.(ονομαστικη τιμη)
xp-user Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Ισπανια που μενει η κορη μισθος της 1800 στο κινητο της με 7 ευρω εχει απεριοσιστα ομιλια και 4 giga ιντερνετ 1
lector Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, poulinos είπε οχι δεν σε πειθει για αυτο.απλα οτι αγοραζεις πιο φτηνα απο την τιμη καταλογου.(ονομαστικη τιμη) Αυτο ειναι καθαρα κολπο μαρκετινγκ. Εχοντας δουλεψει στο παρελθον σε παροχο κινητης και σταθερης, ειχα παρατηρησει οτι σχεδον κανεις πελατης δεν πληρωνε την "ονομαστικη" τιμη πακετου (μιλαμε για συμβολαια παντα οχι καρτες). Το ταδε πακετο απο 60 ευρω με την εκπτωση Α και την επιδοτηση Β θα το παρεις στα 30 ευρω. Αυτο δε σημαινει βεβαια σε καμια περιπτωση οτι τα 30 ειναι λιγα, δεδομενων των παροχων, απλα ξεγελιεται ο ανυποψιαστος οτι δηθεν πετυχε την ευκαιρια του αιωνα. Κατι τετοιο εκανε στο παρελθον και γνωστη πιτσαρια που ειχε μονιμως "50% εκπτωση", λες και αν δεν υπηρχε αυτη η εκπτωση θα αγοραζε κανεις πιτσα delivery με ονομαστικη τιμη 15 ευρω. Κατα τη γνωμη μου αυτη η πρακτικη θα επρεπε να εχει κηρυχθει παρανομη. 5 1
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 11 hours ago, lector said: Αυτο ειναι καθαρα κολπο μαρκετινγκ. Εχοντας δουλεψει στο παρελθον σε παροχο κινητης και σταθερης, ειχα παρατηρησει οτι σχεδον κανεις πελατης δεν πληρωνε την "ονομαστικη" τιμη πακετου (μιλαμε για συμβολαια παντα οχι καρτες). Το ταδε πακετο απο 60 ευρω με την εκπτωση Α και την επιδοτηση Β θα το παρεις στα 30 ευρω. Αυτο δε σημαινει βεβαια σε καμια περιπτωση οτι τα 30 ειναι λιγα, δεδομενων των παροχων, απλα ξεγελιεται ο ανυποψιαστος οτι δηθεν πετυχε την ευκαιρια του αιωνα. Κατι τετοιο εκανε στο παρελθον και γνωστη πιτσαρια που ειχε μονιμως "50% εκπτωση", λες και αν δεν υπηρχε αυτη η εκπτωση θα αγοραζε κανεις πιτσα delivery με ονομαστικη τιμη 15 ευρω. Κατα τη γνωμη μου αυτη η πρακτικη θα επρεπε να εχει κηρυχθει παρανομη. τα ειπες ολοσωστα οτι γινεται και στο black friday σε παρα πολλα προιοντα. αλλωστε μπορει στο ιντερνετ να εχει 30 ευρω η συνδρομη και να σε παρουν τηλεφωνο σαν promo και να στην δωσουν 25. 2
Bitbit Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 και η Vodafone (δε ξέρω για τις άλλες) κατήργησε την κάρτα των 10€, Παρατηρώ επίσης διάφορα κολπάκια ώστε να σε παρασύρουν και να ξοδέψεις περισσότερα. πχ δώσε άλλο 1€ και θα πάρεις άλλα τόσα giga... 2
hln3 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, lector είπε Αυτο ειναι καθαρα κολπο μαρκετινγκ. Εχοντας δουλεψει στο παρελθον σε παροχο κινητης και σταθερης, ειχα παρατηρησει οτι σχεδον κανεις πελατης δεν πληρωνε την "ονομαστικη" τιμη πακετου (μιλαμε για συμβολαια παντα οχι καρτες). Το ταδε πακετο απο 60 ευρω με την εκπτωση Α και την επιδοτηση Β θα το παρεις στα 30 ευρω. Αυτο δε σημαινει βεβαια σε καμια περιπτωση οτι τα 30 ειναι λιγα, δεδομενων των παροχων, απλα ξεγελιεται ο ανυποψιαστος οτι δηθεν πετυχε την ευκαιρια του αιωνα. Κατι τετοιο εκανε στο παρελθον και γνωστη πιτσαρια που ειχε μονιμως "50% εκπτωση", λες και αν δεν υπηρχε αυτη η εκπτωση θα αγοραζε κανεις πιτσα delivery με ονομαστικη τιμη 15 ευρω. Κατα τη γνωμη μου αυτη η πρακτικη θα επρεπε να εχει κηρυχθει παρανομη. Καμία σχέση αυτές οι εκπτώσεις με πιτσαρίες - την έκπτωση επί του καταλόγου την παίρνεις έναντι δέσμευσης, δεν είναι θέμα απλά ευκαιρίας - παίρνεις έκπτωση δίνεις όμως δέσμευση. Το αν είναι όντως ευκαιρία μια προσφορά το κρίνεις ανάλογα το προϊον και τον ανταγωνισμό κάθε φορά. Αυτή τη γκρίνια πάντως δεν την καταλαβαίνω ειδικά σήμερα, όπου τα πάντα έχουν ακριβύνει, από ρεύμα και καύσιμα μέχρι τρόφιμα και ενοίκια κατοικιών, οι πάροχοι έχουν πτωτική πορεία στις τιμές γενικά. Οι τηλεπικοινωνίες είναι από τους λίγους κλάδους που ακόμα ρίχνουν τιμές όταν όλα ακριβαίνουν. 1
Bitbit Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, hln3 είπε Οι τηλεπικοινωνίες είναι από τους λίγους κλάδους που ακόμα ρίχνουν τιμές όταν όλα ακριβαίνουν. Αυτό δεν ισχύει. Μη ξεχνάς ότι στην καρτοκινητη το τελευταίο διάστημα έχουν ακυρώσει όλα τα πακέτα κάτω των 10€. Η μικρότερη κάρτα έχει πάει στα 12€ και η ανανέωση είναι υποχρεωτική ανά 2/3 μήνες. Οι τιμές έχουν ανέβει. Βλέπω και τι πληρώνω. Μη μιλήσουμε για την 18 ή 24 μηνη δέσμευση από 12 που ήταν. Δίνουν παραπάνω παροχές βέβαια αλλά δε σημαίνει ότι τις χρειαζόμαστε. Είναι παγίδα. Υπάρχει κανείς που ξοδεύει σε καρτοκινητη λιγότερα απ' ότι ξόδευε πριν 3-4 χρόνια; 2
lector Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, hln3 είπε Αυτή τη γκρίνια πάντως δεν την καταλαβαίνω ειδικά σήμερα, όπου τα πάντα έχουν ακριβύνει, από ρεύμα και καύσιμα μέχρι τρόφιμα και ενοίκια κατοικιών, οι πάροχοι έχουν πτωτική πορεία στις τιμές γενικά. Οι πεσμενες τιμες ομως κατα κυριο λογο αφορουν αγρα νεων πελατων και οχι υφισταμενους πελατες. Οταν εγω εχω συμβολαιο 25 ευρω για 2 χρονια και πανω στο τριμηνο βγει προσφορα το ιδιο πακετο στα 20-22 πχ., εγω θα συνεχισω να πληρωνω 25 οποτε δε μου λεει κατι. 8 ώρες πριν, hln3 είπε Καμία σχέση αυτές οι εκπτώσεις με πιτσαρίες - την έκπτωση επί του καταλόγου την παίρνεις έναντι δέσμευσης, δεν είναι θέμα απλά ευκαιρίας - παίρνεις έκπτωση δίνεις όμως δέσμευση. Το αν είναι όντως ευκαιρία μια προσφορά το κρίνεις ανάλογα το προϊον και τον ανταγωνισμό κάθε φορά. Προκειται για την ιδια ακριβως νοοτροπια, ασχετως δεσμευσης ή στιγμιαιας αγορας.
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 8 hours ago, hln3 said: Καμία σχέση αυτές οι εκπτώσεις με πιτσαρίες - την έκπτωση επί του καταλόγου την παίρνεις έναντι δέσμευσης, δεν είναι θέμα απλά ευκαιρίας - παίρνεις έκπτωση δίνεις όμως δέσμευση. Το αν είναι όντως ευκαιρία μια προσφορά το κρίνεις ανάλογα το προϊον και τον ανταγωνισμό κάθε φορά. Αυτή τη γκρίνια πάντως δεν την καταλαβαίνω ειδικά σήμερα, όπου τα πάντα έχουν ακριβύνει, από ρεύμα και καύσιμα μέχρι τρόφιμα και ενοίκια κατοικιών, οι πάροχοι έχουν πτωτική πορεία στις τιμές γενικά. Οι τηλεπικοινωνίες είναι από τους λίγους κλάδους που ακόμα ρίχνουν τιμές όταν όλα ακριβαίνουν. δεν ειναι σε ολα πτωτικη πορεια.στο ιντερνετ ναι ειναι.πλεον με τα ιδια λεφτα αγοραζεις 100vdsl με τηλεοραση ,αστικα,υπεραστικα κτλ.στην κινητη τηλεφωνια ομως παμε με την οπισθεν. α. υποχρεωτικη ανανεωση.β. με 5-6 ευρω να αγοραζεις 3-4 giga τα οποια ειναι 5 λεπτα utube.. να σου τρωει 1 ευρω και να σου λεει 500 ολοκληρα megabyte για 24 ωρες. δηλαδη δεν ξερω που να τα φαω τα 500 mbyte. μην ειναι τοσο large. εχουμε φτασει να διαφημιζουμε 5g Και να σου λενε για δωρο 1 gb με ανανεωση. απλα tragic. 9 hours ago, hln3 said: Καμία σχέση αυτές οι εκπτώσεις με πιτσαρίες - την έκπτωση επί του καταλόγου την παίρνεις έναντι δέσμευσης, δεν είναι θέμα απλά ευκαιρίας - παίρνεις έκπτωση δίνεις όμως δέσμευση. Το αν είναι όντως ευκαιρία μια προσφορά το κρίνεις ανάλογα το προϊον και τον ανταγωνισμό κάθε φορά. Αυτή τη γκρίνια πάντως δεν την καταλαβαίνω ειδικά σήμερα, όπου τα πάντα έχουν ακριβύνει, από ρεύμα και καύσιμα μέχρι τρόφιμα και ενοίκια κατοικιών, οι πάροχοι έχουν πτωτική πορεία στις τιμές γενικά. Οι τηλεπικοινωνίες είναι από τους λίγους κλάδους που ακόμα ρίχνουν τιμές όταν όλα ακριβαίνουν. επισης να προσθεσω οτι οπως εγραψα και πιο πανω μπορει στο ιντερνετ να εχει 30 ευρω η συνδρομη με δεσμευση 2 χρονια αλλα οταν σε παρουν απο συγκεκριμενα call centers να σου δωσουν τα ιδια με 25 ευρω.επισης το ιδιο ισχυει και για αντιπροσφορες. 2
hln3 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Bitbit είπε Αυτό δεν ισχύει. Μη ξεχνάς ότι στην καρτοκινητη το τελευταίο διάστημα έχουν ακυρώσει όλα τα πακέτα κάτω των 10€. Η μικρότερη κάρτα έχει πάει στα 12€ και η ανανέωση είναι υποχρεωτική ανά 2/3 μήνες. Οι τιμές έχουν ανέβει. Βλέπω και τι πληρώνω. Μη μιλήσουμε για την 18 ή 24 μηνη δέσμευση από 12 που ήταν. Δίνουν παραπάνω παροχές βέβαια αλλά δε σημαίνει ότι τις χρειαζόμαστε. Είναι παγίδα. Υπάρχει κανείς που ξοδεύει σε καρτοκινητη λιγότερα απ' ότι ξόδευε πριν 3-4 χρόνια; Στα καρτοκίνητα πήγανε πάνω οι ελάχιστες ανανέωσεις αλλά και κάτι φοβερά πακέτα καταργήθηκαν όμως στα συμβόλαια κάτω. Όπως ήταν πριν δεν συνέφερε σχεδόν κανένα το συμβόλαιο... Και στην σταθερή είναι πτωτική η τάση εδώ και χρόνια, όσοι είμαστε μεγαλύτεροι θυμόμαστε ακόμα που πληρώναμε με χρονοχρέωση το internet και έβγαινε 80 ευρώ τον μήνα η isdn με τα 0,064 mbps... Και αντί να ανέβουν οι τιμές τώρα που είναι πιο απαραίτητες οι υπηρεσίες λόγω μέτρων, οι τιμές μειώθηκαν, σύγκρινε το αυτό με άλλους κλάδους και τι πλιάτσικο κάνανε μόλις υπήρξε αυξημένη ζήτηση στις υπηρεσίες τους. 1
Bitbit Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, hln3 είπε Στα καρτοκίνητα πήγανε πάνω οι ελάχιστες ανανέωσεις αλλά και κάτι φοβερά πακέτα καταργήθηκαν όμως στα συμβόλαια κάτω. Όπως ήταν πριν δεν συνέφερε σχεδόν κανένα το συμβόλαιο... Και στην σταθερή είναι πτωτική η τάση εδώ και χρόνια, όσοι είμαστε μεγαλύτεροι θυμόμαστε ακόμα που πληρώναμε με χρονοχρέωση το internet και έβγαινε 80 ευρώ τον μήνα η isdn με τα 0,064 mbps... Και αντί να ανέβουν οι τιμές τώρα που είναι πιο απαραίτητες οι υπηρεσίες λόγω μέτρων, οι τιμές μειώθηκαν, σύγκρινε το αυτό με άλλους κλάδους και τι πλιάτσικο κάνανε μόλις υπήρξε αυξημένη ζήτηση στις υπηρεσίες τους. καλά αυτό που λες με τα συμβόλαια ισχύει. Κι εγώ απορούσα γιατί κάποιος να κάνει συμβόλαιο. Δεν υπήρχε καμια λογική. Εγώ είχα κάρτα, πλήρωνα λιγότερα και είχα περισσότερες παροχές χωρίς δέσμευση. Παίρνουμε επιδότηση συσκευής σου έλεγε ο άλλος. Ναι αλλά με τα λεφτά που γλιτώνω αγοράζω όποια συσκευή θέλω. Δε συζητάμε για εποχές... 3€ -1000λεπτά προς όλους, πριν 10 χρόνια. Στην καρτοκινητή πάντως τα πράγματα πάνε χειρότερα, δεν υπάρχει αμφοβολία γι αυτό. Παλιά ανανέωνες 3€ και κρατούσες το νούμερο για 1 χρόνο. Τι να συζητάμε; Τώρα τα καρτοκινητά γίνανε συμβόλαια. Καταργήσανε ωραία πακέτα και μου βάλανε κάτι πακέτα μεγαλύτερου κόστους (>10€) με πχ 600sms. ε τι να τα κάνω εν έτη 2022 τοσα sms? Απλά για να δικαιολογήσουν το κόστος δίνοντας μου κάτι άχρηστο; Στα συμβόλαια κινητής δε ξέρω τι γίνεται, δε παρακολουθώ. Στη σταθερή οκ, υπάρχει βελτίωση. Δίνω τα ίδια πόσα χρόνια και έχουν αυξηθεί οι παροχές. Εκεί που είχα 6mbps πήγα στα 24mbps, εκεί που είχα κάποια λεπτα σε κινητά αυτά αυξήθηκαν κι όλα με τα ίδια χρήματα. Ο μεγάλος χαμένος είναι η καρτοκινητή.
filarhos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Εμένα πάντως η κόκκινη με έχει πρήξει να ανανεώσω με μεγαλύτερο μηνιαίο κόστος με επιπλέον παροχές της πλάκας. Σε σχέση μάλιστα με τη χρήση που κάνω είναι τελείως αδιάφορες. Και επειδή κάθε φορά μου λένε ψέματα, ότι και καλά τελειώνω τα mb (έχω και άλλη κάρτα από την πράσινη με πολλά mb που ξοδεύω μόνο από εκεί) που δεν ισχύει. Επιπλέον έχω αρνηθεί και τις πέντε φορές, αντιπρότεινα κάποιο πρόγραμμα με λιγότερες παροχές και μικρότερη τιμή αλλά όχι, και συνεχίζουν να με καλούν... Λέω σε κανένα δίμηνο, που λήγει το συμβόλαιο μου, να πάω να το γυρίσω σε κάρτα της πράσινης που έχει και καλύτερο δίκτυο και έτσι θα έχω δύο καρτοκινητά της ίδιας εταιρίας και θα ξοδεύω τα μισά κάθε μήνα. Άντε γιατί μας έχουν για κορόιδα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα