Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, bymas είπε

το 22 μπορει να δινεις και 1000 για 4 πυρηνο με τετοια ελειψη αλλα αν δεν ηταν η amd 8/16 κατω απο 600 δε θα εβλεπες το 17`

Και η Intel αν δεν ήταν δεν θα έβλεπες. Δεν ξέρω τι επιχειρήματα απο την κόλαση είναι αυτά, δηλαδή αν η Intel έδινε 2πύρηνο στα 500€ το 2017 η AMD θα έβγαζε 8πύρηνο? Όχι. Άρα κλάιν

Εγώ ξέρω ότι αμα δεν ήταν η AMD δεν θα έφτανε το mainstream στα 800€+ που κάνει σήμερα. 

• Like 2
  • Confused 5
  • Sad 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Και η Intel αν δεν ήταν δεν θα έβλεπες. Δεν ξέρω τι επιχειρήματα απο την κόλαση είναι αυτά, δηλαδή αν η Intel έδινε 2πύρηνο στα 500€ το 2017 η AMD θα έβγαζε 8πύρηνο? Όχι. Άρα κλάιν

Εγώ ξέρω ότι αμα δεν ήταν η AMD δεν θα έφτανε το mainstream στα 800€+ που κάνει σήμερα. 

Να θυμίσω ότι ryzen  1800 έπαιζε κάτω γύρω στα 300€ και τώρα παίρνεις με το ζόρι 6πυρηνο…

Ιδια σκ@τά με την Intel είναι. Η πρώτη σε επιδόσεις πάντα ανεβάζει τιμές.

Δημοσ.

Μετά από 10 χρόνια ήταν η ώρα να περάσω σε AMD (ήταν ανταγωνιστική και ίσως και καλύτερη) και δεν έβρισκα cpu ούτε για δείγμα σε λογική τιμή....! κατέληξα πάλι με intel 10100... και xbox για παιχνίδια, σε τρία χρόνια τα λέμε πάλι

• Like 1
Δημοσ.

Οσες περισσότερες εταιρείες είναι στο παιχνίδι του ανταγωνισμού κερδισμένοι θα είμαστε ΜΟΝΟ εμείς μακάρι να μοιραζόταν κιαλο η πιτα και στους επεξεργαστές και στης κάρτες γραφικών. 

• Like 2
Δημοσ.

... η ΑMD κυριολοκτικά άρπαξε την ευκαιρία και ιδού τα αποτελέσματα...

... Μένει να βρεί τρόπο ο ξάδερφος να περάσει κρυφά τα πατρόν απ την nvidia για να σαρώσει και στις GPU...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Herald είπε

Δεν ξερω απο που πηγάζει αυτη η χαζομαρα που διαβάζω συνέχεια. Μια ζωη ο i7 ειχε 330-350 ευρώ με τον ανταγωνισμο της amd να ειναι οι fx. Οποτε τι 300 γράφεις για 2c4t??? Το μονο που καταφερε η amd με τον ανταγωνισμο της ειναι να ανεβασει τις τιμες στο mainstream, απο εκει που ο πιο ακριβός mainstream επεξεργαστής της εκανε 330 ευρω, τωρα με την amd σε αυτα τα χρηματα αγοραζεις τον φτηνοτερο!!! Τρομερος ανταγωνισμος, μπραβο παιδια. 

Ξανα δεν καταλαβαινω στο τετράγωνο. Οι i7 ηταν 4/8 απο το 2011. Ο πρώτος που έκοψε πυρηνες στο ιδιο price point ηταν η amd, οποτε για τους ryzen πεστα αυτα. Αντε και το 2022 στα 300 ευρω θα μας δίνει 4 πυρηνο 😂

Το ίδιο κατάφερε και η Nvidia στις κάρτες γραφικών. Και βασικά μαζί το κατάφεραν.

Αν δεν είχε ο 9900k 500 ευρώ τότε που μοσχοπουλιόταν δε θα ακολουθούσαν και οι επόμενοι σε αυτή την τιμή. Και οι δύο τους δουλεύουν ο ένας για τον άλλον. Τους πολλούς πυρήνες και νήματα τα έφερε η AMD όπως και να το κάνουμε.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Eloy είπε

E, φυσικά... Αφού ξεζούμισε αυτούς που την στήριζαν τόσα χρόνια, δίνοντας τα προιόντα της day one, στους σκάλπερς, λογικό είναι για μια δυό χρονιές να έχει τέτοιες εισπράξεις... Να δούμε πως θα τα πάει και στα επόμενα χρόνια... Ειδικά στο επίπεδο του απλού καταναλωτή... :)

Έχει τέτοιες εισπράξεις επειδή πουλάει τρελά Epyc και Instinct. Επίσης πουλάει πολύ περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν σε OEMs, ενώ και η Microsoft με την Sony δεν προλαβαίνουν να αγοράζουν τσιπάκια. Βασικά αυτές οι δύο τελευταίες ίσως να είναι και παραπονεμένες όσο και εμείς. Η AMD έχει αγνοήσει το τελευταίο διάστημα το DIY κομμάτι και τον απλό καταναλωτή και έχει επικεντρώσει σε επιχειρήσεις. Το κάνει αναγκαστικά επειδή δεν έχει το capacity που θέλει από την TSMC και επιπλέον πρέπει να ανεβάσει το περιθώριο κέρδους της αν θέλει να έχει λεφτά να διεκδικήσει μελλοντικά capacity από την TSMC, το ίδιο capacity για το οποίο Apple, Nvidia, Qualcomm, αλλά και Intel, μπορούν επίσης να διεκδικήσουν και διαθέτουν βαθύτερες τσέπες.

Η AMD δεν ξεζουμίζει τον καταναλωτή, απλά δεν διαθέτει αυτή την περίοδο ποσότητα στον καταναλωτή. Μπορείς όμως να την κατηγορήσεις ότι με τις MSRP τιμές που βάζει τώρα τελευταία, πρακτικά στηρίζει το ξεζούμισμα που θα φάμε μελλοντικά ΚΑΙ από τις τρεις εταιρίες και από την Intel και από την Nvidia και από την AMD. Οι τιμές σε όλα τα προϊόντα πάνε δυστυχώς προς τα πάνω. Το βλέπουμε στους επεξεργαστές, το βλέπουμε στις κάρτες γραφικών, το βλέπουμε και στους SSDs όπου οι τιμές / GB δεν πέφτουν. Αντίθετα ανεβαίνουν με το πρόσχημα των υψηλότερων επιδόσεων του PCIe 4.0. Για τους υπόλοιπους, πετάνε ένα χρέπι QLC DRAMless και τους λένε "Να....Φτηνό!".

3 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Τιμές ρεκόρ και για τα CPU της μόλις έπιασε καλές επιδόσεις...που αλλού;...στο gaming. Εκεί που κάποτε έφτυναν και μας έλεγαν ότι δεν χρειάζεται καλό CPU αφού όλοι θα παίζουν σε 4K!

Χάρις στην AMD βλέπουμε σήμερα games να γονατίζουν 6-core CPUs ή να μην ξεκινάνε καν σε 2 cores/4 threads και να μην προσφέρουν απολύτως τίποτα σε AI και crowd simulation εν σχέσει με ό,τι υπήρχε πριν από 6 χρόνια(Assassins Creed Unity).

Χάρις στην AMD που δεν έχει δική της λύση temporal unpscaling(π.χ. DLSS) είμαστε μέχρι και σήμερα με το Cyberpunk 2077 ως το μοναδικό RT game της προκοπής. Ενώ το FSR καταστρέφει μάτια με την τεχνητή του ευκρίνεια.

Τουλάχιστον βοήθησαν στο Data Center κομμάτι. Εμείς όμως είμαστε τελικοί καταναλωτές.

Ναι ρε φίλε. Ντροπή σε όλες αυτές τις εταιρίες. Με Spectrum 128K+ έπρεπε να ήμασταν ακόμα και να βλέπουμε θαύματα στις... τηλεοράσεις μας.

2 ώρες πριν, peterako είπε

οι τιμές τους έχουν πάει στον θεό πάντως. Τιμές αδιανόητες ακόμα και για πρώτης γενιάς ryzen. Τον 2600Χ που έχω τον πήρα γύρο στα 160. Τώρα έχει σχεδόν 300. 

Δεν τον έχει πάει η AMD εκεί, αλλά το κάθε μαγαζάκι που πουλάει "κορυφαίο εξαπύρηνο Ryzen" στον ανυποψίαστο πελάτη.

Επεξ/σία από john_dr
  • Like 1
Δημοσ.

Ps , xbox + steam deck, οι κοντρες με την nvidia στις gpu μικρο ρόλο  έχουν,  η amd εχει βρει δικο της τομεα  (βαλτε κσι τη συνεργασία  με samsung  για exynos+ amd gpu )...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, john_dr είπε

Ναι ρε φίλε. Ντροπή σε όλες αυτές τις εταιρίες. Με Spectrum 128K+ έπρεπε να ήμασταν ακόμα και να βλέπουμε θαύματα στις... τηλεοράσεις μας.

Το ξύλο που ρίχνει ο "Spectrum" 4/8 12100F στον 6/12 3600 το είδες; Ήταν που μετράγανε μόνο τα στρέμματα πυρήνων. Μέχρι και το "συριζαίικο" hardware unboxed έβαλε με πηχυαίους τίτλους "Quad-Cores Are Back!". Κλάμα! :lol:

Γεμίσαμε σαβούρα που ο μισός κώδικας είναι DRM. Τα περισσότερα είναι πίσω από το Unity του 2014 στα πάντα πλην των γραφικών.  Το Horizon Zero Dawn scalaρει σε 8 cores για μία τσούπρα που τρέχει σε άδεια εξοχή. Άχρηστος κώδικας για να χαίρονται οι κάτοχοι συγκολλημένων τετραπύρηνων που βάφτιζαν οκταπύρηνους.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Herald είπε

ποια mainstream εχει παει 800;εκτος κ αν πλεον εννοεις Mainstream το 5950χ ας πουμε

ασυναρτησιες λες φιλε

και φυσικα θα εβγαζε 8πυρηνο να παρει μεριδιο αγορας ηθελε 

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο τους, δώστε γκάζια στο λαό. Το επόμενο set up που θα κρατήσω για καμιά δεκαετία θα είναι AMD, από εκεί που ξεκίνησα. 

Δημοσ.

Μόνο AMD και ας φτάσει και 1000 ευρώ ο 32 πυρηνος.   Άντε πείτε το ίδιο για την Intel τώρα.... (Σας πείραξαν και οι τιμές των AMD τώρα...  Άντε αλλαξτε μια μητρική τώρα να συμβατησει το τσιπτσετ με το τσιπιγιου) 

• Like 2
Δημοσ.

Ας κάνει και αυτοί τις κάρτες της lhr και θα δούμε πολύ νορμάλ τιμές σε 6700χτ κα οκ 6600,τότε πιστεύω θα πέσουν αρκετοί πάνω της

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...