Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. 

Έχω φτιάξει ένα scriptάκι σε php με mysql κλπ σε codeigniter που στην ουσία είναι σαν ένα πολύ απλό πελατολόγιο. Αυτό θα το δώσω δωρεάν σε 2 φίλους μου. Εγώ όμως συνέχεια θα κάνω μικρο αλλαγές και βελτιώσεις. Θέλω όμως αν αλλάζω κάτι, εύκολα να μπορούν να το έχουν και αυτοί. Ξέρω οτί μπορώ πολύ απλά να τους περνάω τα php εγώ, αλλά θέλω έναν πιο fancy τρόπο :)

Δηλαδή να είναι κάπως σαν το wp, ένα link (Υπάρχει διαθέσιμη η version 2.3), να πατάνε και να γίνεται η αναβάθμιση.

Απλά δεν ξέρω πως δουλεύει το σύστημα.

1. Δηλαδή πως ελέγχει αν υπάρχει ενημέρωση? Τι συγκρίνει και που? Με πιο τρόπο πυροδοτείται να αρχίσει η σύγκριση (με cron ?)
  2. Που πρέπει να είναι hostαρισμένα τα νέα/αλλαγμένα αρχεία και πως? χύμα, zip?
  3. Πως θα εγκατασταθούν στον χώρο των πελατών?

Πιστεύω σε αυτή την φάση, πιο πολύ έχω την ανάγκη να μου εξηγήσει κάποιος την φιλοσοφία, πως δουλεύει κάτι τέτοιο και μετά θα εμβαθύνω σε κώδικα

Επεξ/σία από iphotographer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίπου χωρίς να το έχω κάνει.

To πρόγραμμα σου όταν κάποιος ασ πούμε γράψει myprogram update κάνει request στο repository σου να δει ποιές version είναι διαθέσιμες αν βρεί μεγαλύτερη τον ενημερώνει για παραπάνω ενέργειες

"ψευτοκώδικας"

<$php 

$current_version = 1.0
      if ($argv[1] == 'udate')
      {
      	echo "your version is". $current_version;
      	$versions_available =  file_get_contents('http://www.myrepository.com/versions')
      	foreach ($versions_available as $version )
      	{
      		if ($version > $current_version)
  				echo "Version ".$version. " is available."
  			else
  				echo "You have the latest version"
      	}
      }
  		echo "To install a new version run wget(blablabla)"

To install script μπορεί απλά να κάνει update τα παλία αρχεία. Αφού δηλαδή κατεβάσει και κάνει unzip το φάκελλο τρέχει το install το οποίο κάνει mv --update * /myprogram

Επεξ/σία από k33theod

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...