Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω λόγω Covid υπάρχει κάποιο απόθεμα χρημάτων γιαυτό είναι "ήρεμα" τα πράγματα δεν εξηγείτε αλλιώς...Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν κλείσει αρκετά μαγαζιά αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ειδικά όσοι αργήσουν να ανεβάσουν τιμές.. Αν και το ανέβασμα τιμών πάλι θα τους επιφέρει πρόβλημα αφού ο κόσμος θα περιορίσει τις αγορές.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πληθωρισμος λεγεται. Τα εγραφα εδω πριν κανα 6μηνο οτι την τελευταια 2ετια τυπωνονται ευρω και δολλαρια με ανεξελεγκτο ρυθμο και καποια στιγμη θα σκασει και οι χρηματοοικονομικοι του ινσομνια μου απαντουσαν οτι ουτε πληθωρισμος υπαρχει αλλα και να υπηρχε, ευνοει τον μεσο πολιτη και τον λαο :D Ακομα ειμαστε μονο στην αρχη btw. Mε τον ρυθμο που τυπωνουν  απο το 2019 και μετα, η φουσκα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτο που βλεπετε τωρα. Κερδισμενοι οσοι εχουν αμεση προσβαση στους εκτυπωτες καθως και οι κολλητοι τους, επειτα οσοι ειναι διασφαλισμενοι με περιουσια που δεν επηρεαζεται αρνητικα απο τον πληθωρισμο (πχ ακινητα) και ολοι οι υπολοιποι, απλα βλεπουν την αγοραστικη τους δυναμη να συρρικνωνεται δραματικα . Πχ οποιος εχει καταθεσεις στην τραπεζα για να τα βλεπει να αυγατιζουν με 0.2% επιτοκιο το χρονο, τωρα ειναι μια καλη ευκαιρια να αντιληφθει το λαθος του...

Eδω μπορειτε να δειτε τους εκτυπωτες των δυο βασικων νομισματων να εχουν παρει φωτια και δεν εχουν μεσα καν το 2021...

Katusa Research on Twitter: "21% of US Dollars were printed in 2020 (so  far), or $4.5 Trillion. This is more than the amount of money created in  the previous 5 years, yet

Conseq - CHART OF THE WEEK – ECB money printing continues at a very high  speed

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Klausx είπε

Εγώ πιστεύω λόγω Covid υπάρχει κάποιο απόθεμα χρημάτων γιαυτό είναι "ήρεμα" τα πράγματα δεν εξηγείτε αλλιώς...Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν κλείσει αρκετά μαγαζιά αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ειδικά όσοι αργήσουν να ανεβάσουν τιμές.. Αν και το ανέβασμα τιμών πάλι θα τους επιφέρει πρόβλημα αφού ο κόσμος θα περιορίσει τις αγορές.

Απο όσους ξερω ολοι μια χαρα ειναι και λιγοι ασχολουνται με το θεμα ακριβεια. Οι περισσότεροι εχουν μισθό πανω απο 2.000€ το μηνα/ατομο εως 5.000€.
Οσοι δεν εχουν υψηλο μισθο συνηθως εχουν απο γονεις 2-3 ενοικια και τα βγαζουν περα.

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, archer100 είπε

Οι συνταξιούχοι μια χαρά μπορούν να συγκατοικήσουν, ειδικά όσοι είναι μόνοι. Για να μην πω πως για κάποιους θα ήταν και καλύτερο για να έχουν παρέα και βοήθεια αν χρειαστεί.

Φαγώθηκες με τη συγκατοίκηση. Εχεις ένα αντρόγυνο 75 και 65 ετών με σύνταξη 900 ευρώ. Πως θα την παλέψουν? Να συγκατοικήσουν με τα παιδιά τους? 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Φαγώθηκες με τη συγκατοίκηση. Εχεις ένα αντρόγυνο 75 και 65 ετών με σύνταξη 900 ευρώ. Πως θα την παλέψουν? Να συγκατοικήσουν με τα παιδιά τους? 😂

Εχεις μια χήρα 70 χρονων Αθήνα, που ζει μόνη. Έχει ένα σπίτι τριάρι. Έχεις και μία κοπέλα 30 χρονών που ανεβαίνει από Σπάρτη Αθήνα για να να εργαστεί και βρίσκει δουλειά με 800 ευρώ. Νοικάζει η κυρία ένα δωμάτιο στη νεαρή με 200 το μήνα και είναι όλοι ευτυχισμένοι, η μία γιατί θα έχει παρέα και ένα έξτρα εισόδημα και η άλλη γιατί θα γλυτώσει από ενοίκια των 400 ευρώ + 200 ευρώ ΔΕΗ και θέρμανση

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.

Πρώτη έκπληξη, οι ειδικοί των προσφορών ανακαλύπτουν οτι κάτι που αγόρασαν στη βλακ φράιντέι, πχ μια 55άρα καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από την 32αρα που είχαν και φουσκώνει το λογαριασμό ρεύματος.
Δεύτερη έκπληξη, οι ειδικοί αντιμετώπισης του κορονοιού, πυρκαγιών, πλημμυρών και πάσης φύσεως προβλημάτων, ανακαλύπτουν πως το κόψιμο χρήματος τελικά μπορεί να είναι κακό. Σύντομα θα τους δούμε να ζητάνε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό για να λυθεί το πρόβλημα.                                                                                                

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cumulus είπε

Οι παντρεμενοι συγκατοικηση με αλλο ζευγαρι και ευκαιρια για swinging, που ειναι της μοδας.

image.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, cumulus είπε

Οι παντρεμενοι συγκατοικηση με αλλο ζευγαρι και ευκαιρια για swinging, που ειναι της μοδας.

Εγω μένω μονος μου σε ενα μικρο διαμέρισμα, ευχαρίστως αν θελει αν ερθει να μείνει καμια φοιτήτρια μαζι μου να την βοηθαω κιολας στις σπουδες της.. 1000 καλοί χωράνε χαχα 🤣🤣🤣🤣

ΒΤW περα απο την πλακα, εχω μικρους λογαριασμούς ΔΕΗ γενικά αλλα αυτη την φορα πιστεύω οτι για την ίδια χρηση που κανω θα πληρωσω τα 2πλασια. Ολα τα αλλα τα εχω κοψει.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.

Δυο είναι οι κύριοι λόγοι για όλη αυτήν την ακρίβεια παγκοσμίως.

1) Ενδεχόμενος πόλεμος Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αυτό το θέμα έχει παίξει μεγάλο ρόλο για την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, ίσως και του πετρελάιου.

2) Πληθωρισμός

Όλα αυτά επίδομα που δόθηκαν στην Ευρώπη λόγο Covid (αναστολή εργασίας, μείωση ενοικίου, κτλ). Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια. Αυτα προφανώς δεν βρεθήκανε απο το πουθενά, έπεσε πολλή εκτύπωση όπως είπε και ο φίλος από πάνω. Όλα εδώ πληρώνονται λοιπόν. Δεν οφείεται μόνο η εκτύπωση για την τον τεράστιο πληθωρισμό άλλα είναι μία απο τις κύριες αιτίες.

Άλλοι δύο ίσως πιο ασήμαντοι λόγοι

3) Χρηματιστήριο

Απο την αρχή του έτος μέχρι πολύ πρόσφατα ήτανε όλα στα κοκκινο (NASDAQ, Indexes, DW30, κτλπ). Το περίεργο είναι λοιποόν οτι τα τελευταία 3 χρόνια ΟΛΑ ητανε στο πράσινο, όλες οι εταιρίες έχουν υποερδιπλασιάσει τις αξίες τους απο το πουθενά. Ε δεν γίνεται αυτό. Πιστευω οτι εδώ κάποια στιγμή θα γίνει ενα μεγαλό ΜΠΑΜ. Για αυτο έχει παρέμβει η FED και μιλάει και αύξηση επιτοκίων καθώς βλέπει οτι όλα πηγαιννε πάνω.

4) Cryptocurrencies

Ενδεχόμενο crypto ban απο την ρωσσία. Γενικώς ένας χαμός με το mining. Ίσως και αυτο να δικαιολογεί τις αυξήσεις στο ρεύμα

Feel free to discuss!

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε

γιατι ανοιγετε τα ιδια θεματα 

Κατι ακουγετε για εκλογες,οποτε οτι τζιμπησουμε καλο ειναι ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...