Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή που παρέχει ένα  όμορφο - σύγχρονο και λαϊκό ημερολόγιο-εορτολόγιο το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς σε πολλές διανομές.

Είναι η δεύτερη έκδοση !
Η εφαρμογή :

- Παρέχει μια γρήγορη "χρονομηχανή" με εύρος από 01/01/0001 μ.χ. μέχρι και 31/12/2500 μ.χ.
- Περιλαμβάνει εκείνες (κατά κανόνα) τις θρησκευτικές εορτές που αντιστοιχούν σε λαϊκά ονόματα και όχι όλες τις θρησκευτικές εορτές !
- Περιλαμβάνει επίσης όλες τις θεσμοθετημένες παγκόσμιες / διεθνείς ημέρες αλλά και ορισμένες σημαντικές ημέρες Εθνικής σημασίας .
- Παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να ορίζει τις προσωπικές του ετήσιες υπομνήσεις.
- Παρέχει ένα διαρκές σημειωματάριο στο χρήστη.
- Εκδίδει Μηνιαίες Αναφορές Εορτών.
- Σχεδιάζει στην οθόνη και σώνει στο δίσκο Ετήσιους Πίνακες.

- Παρέχει Δυναμικές Λίστες Ονομάτων και Εορτών .
- Επιτρέπει στο χρήστη να τσεκάρει ταυτόχρονα διαφορετικές χρονολογικές εποχές.
- κλπ
Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μια οπτική επαφή εδώ :

Περισσότερες λεπτομέρειες - οδηγίες και ελεύθερο - free download για όλους εδώ : https://sourceforge.net/projects/eortologio-gr/
Καλή Χρονιά !

• Like 2
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 5/2/2022 στις 8:21 ΠΜ, fanisatt είπε

Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή που παρέχει ένα  όμορφο - σύγχρονο και λαϊκό ημερολόγιο-εορτολόγιο το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς σε πολλές διανομές.

Είναι η δεύτερη έκδοση !
Η εφαρμογή :

- Παρέχει μια γρήγορη "χρονομηχανή" με εύρος από 01/01/0001 μ.χ. μέχρι και 31/12/2500 μ.χ.
- Περιλαμβάνει εκείνες (κατά κανόνα) τις θρησκευτικές εορτές που αντιστοιχούν σε λαϊκά ονόματα και όχι όλες τις θρησκευτικές εορτές !
- Περιλαμβάνει επίσης όλες τις θεσμοθετημένες παγκόσμιες / διεθνείς ημέρες αλλά και ορισμένες σημαντικές ημέρες Εθνικής σημασίας .
- Παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να ορίζει τις προσωπικές του ετήσιες υπομνήσεις.
- Παρέχει ένα διαρκές σημειωματάριο στο χρήστη.
- Εκδίδει Μηνιαίες Αναφορές Εορτών.
- Σχεδιάζει στην οθόνη και σώνει στο δίσκο Ετήσιους Πίνακες.

- Παρέχει Δυναμικές Λίστες Ονομάτων και Εορτών .
- Επιτρέπει στο χρήστη να τσεκάρει ταυτόχρονα διαφορετικές χρονολογικές εποχές.
- κλπ
Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μια οπτική επαφή εδώ :

Περισσότερες λεπτομέρειες - οδηγίες και ελεύθερο - free download για όλους εδώ : https://sourceforge.net/projects/eortologio-gr/
Καλή Χρονιά !

Ανέβασμα κώδικα στο git αλλιώς είναι ύποπτο (χωρίς παρεξήγηση)  12 MB tar για ημερολόγιο; τι έχει μέσα ; Miner; :P 

Μην το πάρεις προσωπικά αλλά στις μέρες μας είναι απερίσκεπτο να κατεβάζει κάποιος κλειστό κώδικα στα κουτουρού... 

To evolution που είναι ουσιαστικά γραφικό mail client με ημερολόγιο και ειναι 4MB...

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Ανέβασμα κώδικα στο git αλλιώς είναι ύποπτο (χωρίς παρεξήγηση)  12 MB tar για ημερολόγιο; τι έχει μέσα ; Miner; :P 

Μην το πάρεις προσωπικά αλλά στις μέρες μας είναι απερίσκεπτο να κατεβάζει κάποιος κλειστό κώδικα στα κουτουρού... 

To evolution που είναι ουσιαστικά γραφικό mail client με ημερολόγιο και ειναι 4MB...

https://github.com/fanisatt/EORTOLOGIO-GR

12 ΜΒ είναι μαζί με το application image !!

Δούλεψε το και θα καταλάβεις τι έχει μέσα....

Δημοσ.

Δεν λεω οτι ειναι ασχημο το προγραμμα , ισα ισα ειναι και πολυ πρακτικο και λειτουργικο. Οι παρατηρησεις μου ειναι οι εξης :

1. Γραφικα και γραμματοσειρες παραπεμπουν σε παλιες εποχες.
2.  Φτιαξε πακετα , τουλαχιστον deb και rpm. Eν ετει 2022 τι θα κανει ο χρηστης ? Compile και χειροκινητο install ?  Ή θα το τρεχει απο το folder του ετσι χυμα ?
Ξερω οτι ειναι λιγο μανουρα να το πακετοποιησεις , αλλα αυτη ειναι η σωστη προσεγγιση. Εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει η διαδοση του , και απλα "παιδια το εφτιαξα , αυτο ειναι , να αν το χρησιμοποιησετε , να και αν δεν". Σε αυτην την περιπτωση πασο...

5 ώρες πριν, fanisatt είπε

Δούλεψε το και θα καταλάβεις τι έχει μέσα....

Αυτο ελεγα και εγω καποτε οταν πασαριζα ιους :) Αστειευομαι προφανως , μιας και εχεις τον κωδικα χυμα , οποιοσδηποτε μπορει να τον ελεγξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mphxths

Ευχαριστώ πολύ που το δοκίμασες !

Ο αντικειμενικός σκοπός ήταν ακριβώς αυτός : Να είναι Πρακτικό - Λειτουργικό - Γρήγορο και να μην "σπάει" με τίποτε !

Και να σκέπτεται Ελληνικά...να μπορεί να σου πει τι ημέρα ήταν στ΄αλήθεια στην Ελλάδα η 25η Μαρτίου 1821....ή, να μπορείς να καθορίσεις μια προσωπική σου υπόμνηση να στη θυμίζει κάθε χρόνο...την καθαρή Δευτέρα !

Δεν κρίνω σκόπιμη την τροποποίηση - βελτίωση των γραφικών .

Αναφορικά με την "πακετοποίηση"  έχω αποφασίσει να είναι τύπου application image.  Η αρχή έγινε εξάλλου. Έγιναν επιτυχείς δοκιμές σε μια ποικιλία πολύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων.  Το είδα να τρέχει από το Μint 20 και μπόλικα *.Buntus μέχρι Fedora ...Arch και  Slackware....!

Όμως ... υπάρχουν θέματα κι εδώ στα οποία επιμένω και περιμένω να επιλυθούν...https://github.com/AppImageCrafters/appimage-builder/issues/171

Σε ότι αφορά το κακόβουλο λογισμικό...μακριά από μας στο Linux !!!!

(Μόνον όταν τρέχει μια εφαρμογή μπορείς στ' αλήθεια να εξακριβώσεις αν κάνει κάτι πίσω από την πλάτη σου........)

Χαιρετώ !

Επεξ/σία από fanisatt
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fanisatt είπε

Δεν κρίνω σκόπιμη την τροποποίηση - βελτίωση των γραφικών .

Καλα ναι , δεν ειναι κακο καποιος να ειναι νοσταλγος της εποχης των windows xp :) Το λες και αποψη !

έχω αποφασίσει να είναι τύπου application image.

Δεν ειναι κακη ιδεα , αλλα αν δεν λυθει το προβλημα που εχεις , δεν θα προχωρησει. Διοτι αν το appimage δεν παιζει σε ΟΛΕΣ τις διανομες , τοτε αυτοαναιρειται ως υπαρξη.

Μόνον όταν τρέχει μια εφαρμογή μπορείς στ' αλήθεια να εξακριβώσεις αν κάνει κάτι πίσω από την πλάτη σου........

Οταν τρεχει μια εφαρμογη , ειναι πλεον πολυ αργα :) Η ουσια ειναι να προλαβεις το κακο , ειτε με antivirus , ειτε ελεγχοντας τον κωδικα εφοσον γνωριζει καποιος απο προγραμματισμο και εφοσον μιλαμε για ανοιχτου κωδικα εφαρμογη.

Τελος , αν ασχοληθεις λιγο με AUR και PKGBUILD , λογικα μπορεις να το πακετοποιησεις για arch σχετικα ευκολα.

Δημοσ.

σε kontact δουλεύει με το google account 

στο evoltuion οπως και στο calcurse  κατεβάζουμε το .ics απο σε σχεση με την γλώσσα που θέλουμε και το κάνουμε import .

και ειμαστε κομπλε ... αυτα .. 

καλη προσπάθεια .. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας !

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει και πρέπει να υπάρχει μια ποικιλία απόψεων.

Θα ήθελα να παρακαλέσω τον @jemadux να ρίξει μια ματιά στο ημερολόγιο που έχει και να μου πει σε ποια ημέρα της εβδομάδος αντιστοιχεί την ημερομηνία 07 Οκτωβρίου 1582.

(Το ψάχνω λίγο παραπάνω από περιέργεια και από ανησυχία πάνω σε κάποια ψιλά γράμματα) 

Δημοσ.
  • Στο Arch μου πετάει segfault (αναμενόμενο αφού έχω sdl2 2.0.20-1). Δεν σκοπεύω να υποβαθμίσω.
  • Self-build δε μπορώ να κάνω γιατί:
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jcd313

Ακριβώς επειδή κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν downgrade, έχω δώσει το application image !! Δουλεύει μια χαρά στο Arch (έτσι μου ανέφεραν κάπου αλλού)  και σε πολλά άλλα ΛΣ.

Έχε το φάκελο Eortescalcd στο /home/ΥourUsername/ όπως γράφω στις οδηγίες . (Για αυτό πήρες segfault....- μάλλον δεν το είχες εκεί) ,  ειδάλλως η εφαρμογή θα έτρεχε μεν αλλά, εξαιτίας της "προχώ" έκδοσης SDL δεν θα μπορούσες να την ελέγξεις. (Αυτές είναι οι αμαρτίες κάποιων βιβλιοθηκών και μάλιστα από τις πιο επίσημες , οι οποίες δεν έχουν συμβατότητα ούτε με τον ίδιο τους τον εαυτό !!!)

Υπάρχει ο κώδικας και για τις δύο εκδόσεις - αυτή είναι η δεύτερη και το github δείχνει τον τελευταίο κώδικα στα δεξιά της οθόνης. 

Επεξ/σία από fanisatt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, fanisatt είπε

@jcd313

Ακριβώς επειδή κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν downgrade, έχω δώσει το application image !! Δουλεύει μια χαρά στο Arch (έτσι μου ανέφεραν κάπου αλλού)  και σε πολλά άλλα ΛΣ.

Έχε το φάκελο Eortescalcd στο /home/ΥourUsername/ όπως γράφω στις οδηγίες . (Για αυτό πήρες segfault....- μάλλον δεν το είχες εκεί) ,  ειδάλλως η εφαρμογή θα έτρεχε μεν αλλά, εξαιτίας της "προχώ" έκδοσης SDL δεν θα μπορούσες να την ελέγξεις. (Αυτές είναι οι αμαρτίες κάποιων βιβλιοθηκών και μάλιστα από τις πιο επίσημες , οι οποίες δεν έχουν συμβατότητα ούτε με τον ίδιο τους τον εαυτό !!!)

Στο appimage πηρα segfault και το είχα στο /home/myusername σύμφωνα και με το readme σου. EDIT: Βλέπω οτι και το απλό softlink στον ίδιο φάκελο επαρκεί για να παίξει το appimage.

Ο λόγος είναι οτι μετονόμασα το φάκελο από Eortescalcd σε κάτι διαφορετικό. Καλό θα ήταν να το γράψεις και αυτό στο readme explicitly (ξαναδιαβάζοντας βλέπω οτι είναι implicit).

Σχόλια:

• Συμφωνώ με τον @mphxths: Αξίζει να ρίξεις μια ματιά σε PKGBUID και να το περάσεις στο AUR.
  • Παρατηρήσεις UI/QOL:
    • Δεν υποστηρίζεται window maximize/resize (με ενοχλεί αρκετά).
    • Η μέθοδος πλοήγησης σε άλλη ημερονηνία μου αρέσει (με κλικ στο μήνα και shift σε διπλανό έτος).
    • Η μέθοδος πλοήγησης σε άλλα μενού σίγουρα χρήζει βελτίωσης (δεν με ενοχλεί και πολύ).
    • Το σκούρο φόντο μου αρέσει, αλλά όχι η αντίθεση. Ειδικά το κόκκινο χρώμα στα fonts μου σκίζει τα μάτια. Ίσως αξίζει να σκεφτείς και για ένα theme με χρώματα που προκαλούν μικρότερη αντίθεση.
    • Δεν υποστηρίζεται το numpad του πληκτρολογίου μου (με ενοχλεί αρκετά).
    • Θα ήθελα να υποστηρίζονται και κάποιες cli εντολές για να δείξω κάτι συγκεκριμένο, ώστε να το χρησιμοποιήσω ως το ημερολόγιό μου.
  • Το θεωρώ αξιόλογο και χρήσιμο. Θα το σκεφτόμουν αντί του orage ή του gsimplecal, αν τουλάχιστον την πάλευα με το χρωματικό αποτέλεσμα.
Επεξ/σία από jcd313
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για πιο ωραιο UI, μια ImGui θα ηταν οτι πρεπει, αλλα C++...

οπως και να χει, μπραβο για την προσπαθεια

Επεξ/σία από tritonas00

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...