Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Άλλαξα την ταυτότητα πριν λίγες μέρες λόγο παλαιότητας και άλλαξε και ο αριθμός τελικά πρέπει να την δηλώσω κάπου η γίνονται αυτόματα πλέον ; Έχω μπερδευτεί άλλοι γράφετε ναι άλλοι όχι, η ηλεκτρονική ταυτότητα που ξανά πέρασα στο κινητό την πήρε κανονικά την καινούργια και με την νέα φωτογραφία . 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, jspawn είπε

Άλλαξα την ταυτότητα πριν λίγες μέρες λόγο παλαιότητας και άλλαξε και ο αριθμός τελικά πρέπει να την δηλώσω κάπου η γίνονται αυτόματα πλέον ; Έχω μπερδευτεί άλλοι γράφετε ναι άλλοι όχι, η ηλεκτρονική ταυτότητα που ξανά πέρασα στο κινητό την πήρε κανονικά την καινούργια και με την νέα φωτογραφία .

εγω την ειχα αλλαξει το 2009 και δεν χρειαστεικε ποτε να την δηλωσω καπου μου λεγαν πηγαινε εφορια ποηγαινε τραπεζα τιποτα. 

Ποσο μαλλον σημερα, δεν πρεπει να κανεις τιποτα για μενα. Περιμενε λιγο και πηγαινε στο web banking σου και πατα την επιπεδοποίηση στοιχειων. δες τι θα σου βγαλει εκει περα και εισαι κομπλέ

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 07/10/2022 at 10:18, jspawn said:

στις τραπεζες γινεται πλεον μεσα απο το web banking τους.εφκα μονο δες αν εχει αλλαχτει.

Που λογικα θα εχει αλλαχτει συμφωνα με τα παραπανω που αναφερουν.

Δημοσ.

Η σύζυγος έβγαλε νέα ταυτότητα.

Μετά από αλλαγή της ταυτότητας, πόσο άμεσα μπορείς να κατεβάσεις δίπλωμα οδήγησης στο wallet; Η ταυτότητα κατέβηκε μόλις ενημερώθηκαν τα στοιχεία στο taxisnet (2 μέρες), αλλά το δίπλωμα ακόμα δεν κατεβαίνει (δίνει "δεν είναι δυνατή η έκδοση ψηφιακού διπλώματος"). Το αφμ είναι καταχωρημένο κανονικά στο δίπλωμα.

Επίσης δεν φαίνεται να ενημερώνονται αυτόματα ούτε ο εφκα ούτε τα στοιχεία στο ΑΜΚΑ... Εκτός αν θέλει πολλές μέρες (έχει περάσει σχεδόν 1 εβδομάδα).

Δημοσ.
2 minutes ago, dtzgr said:

Η σύζυγος έβγαλε νέα ταυτότητα.

Μετά από αλλαγή της ταυτότητας, πόσο άμεσα μπορείς να κατεβάσεις δίπλωμα οδήγησης στο wallet; Η ταυτότητα κατέβηκε μόλις ενημερώθηκαν τα στοιχεία στο taxisnet (2 μέρες), αλλά το δίπλωμα ακόμα δεν κατεβαίνει (δίνει "δεν είναι δυνατή η έκδοση ψηφιακού διπλώματος"). Το αφμ είναι καταχωρημένο κανονικά στο δίπλωμα.

Επίσης δεν φαίνεται να ενημερώνονται αυτόματα ούτε ο εφκα ούτε τα στοιχεία στο ΑΜΚΑ... Εκτός αν θέλει πολλές μέρες (έχει περάσει σχεδόν 1 εβδομάδα).

κανε λιγο υπομονη και βλεπεις πριν χρειαστει να πας στον εφκα και να την αλλαξεις απο κοντα.

symfona με αυτο πρεπει να γινει αυτοματα

https://www.odigostoupoliti.eu/aftomata-ta-stoicheia-tis-astynomikis-taftotitas-se-amka-e-efka-kep/

Δημοσ.

Άλλαξα πριν λίγες εβδομάδες ταυτότητα δεν πήγα πουθενά γίνεται αυτόματα η ενημέρωση και στις τράπεζες το κανεις μέσω e-banking έχουν βάλει επικαιροποίηση μέσω gov πατάτε εκεί και το κάνει αυτόματα .

Δημοσ.

στο ατλας φαίνονται τα στοιχεία του μητρώου ΑΜΚΑ. Έχει ενημερωθεί κι αυτό αυτόματα; Μπορείς να ρίξεις μια ματιά;

ΑΤΛΑΣ (atlas.gov.gr) (στην ασφαλιστική ικανότητα).

6 λεπτά πριν, jspawn είπε

Άλλαξα πριν λίγες εβδομάδες ταυτότητα δεν πήγα πουθενά γίνεται αυτόματα η ενημέρωση και στις τράπεζες το κανεις μέσω e-banking έχουν βάλει επικαιροποίηση μέσω gov πατάτε εκεί και το κάνει αυτόματα .

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dtzgr είπε

στο ατλας φαίνονται τα στοιχεία του μητρώου ΑΜΚΑ. Έχει ενημερωθεί κι αυτό αυτόματα; Μπορείς να ρίξεις μια ματιά;

ΑΤΛΑΣ (atlas.gov.gr) (στην ασφαλιστική ικανότητα).

Όχι εδώ δεν μου το έχει αλλάξει και δεν βλέπω να έχει επιλογή για ενημέρωση εδώ πως το ενημερώνουμε πρέπει να πάμε κάπου ;

Δημοσ.

Μάλλον σε ΚΕΠ ή γραφείο ΑΜΚΑ (εφκα).

Βρίσκω επίσης ότι υπάρχει η υπηρεσία myKEPLive για απομακρυσμένη διεκπεραίωση μέσω βιντεοκλήσης, και η μεταβολή στοιχείων ΑΜΚΑ είναι μια από τις υποστηριζόμενες διαδικασίες. Έκλεισα ένα ραντεβού και θα δοκιμάσει η σύζυγός αύριο, θα ενημερώσω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/10/2022 στις 9:43 ΠΜ, jspawn είπε

Όχι εδώ δεν μου το έχει αλλάξει και δεν βλέπω να έχει επιλογή για ενημέρωση εδώ πως το ενημερώνουμε πρέπει να πάμε κάπου ;

Το ραντεβού μεσω myKEPLive λειτούργησε κανονικά και στην ώρα του. Ο υπάλληλος έκανε τη μεταβολή στο ΑΜΚΑ και έστειλε βεβαίωση ΑΜΚΑ με τα νέα στοιχεία. Στον άτλαντα δεν έχει περάσει ακόμα η μεταβολή, ούτε στον ΕΦΚΑ (για τον ΕΦΚΑ έχω τεράστια αμφιβολία ότι μπορεί ποτέ να γίνει τίποτα αυτόματα χωρίς να πας εκεί, να περιμένεις 10 ώρες στην ουρά και στο τέλος να τσακωθείς γιατί ο υπάλληλος σου λέει ότι δεν γίνεται η μεταβολή γιατί δεν έφερες πιστοποιητικό ότι δεν είσαι πολίτης Γουατεμάλας)...

Edit: Τα νέα στοιχεία πέρασαν στο ATLAS αυτόματα την επόμενη ημέρα μετά την ενημέρωση του ΑΜΚΑ. Στον ΕΦΚΑ όχι.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, dtzgr είπε

Το ραντεβού μεσω myKEPLive λειτούργησε κανονικά και στην ώρα του. Ο υπάλληλος έκανε τη μεταβολή στο ΑΜΚΑ και έστειλε βεβαίωση ΑΜΚΑ με τα νέα στοιχεία. Στον άτλαντα δεν έχει περάσει ακόμα η μεταβολή, ούτε στον ΕΦΚΑ (για τον ΕΦΚΑ έχω τεράστια αμφιβολία ότι μπορεί ποτέ να γίνει τίποτα αυτόματα χωρίς να πας εκεί, να περιμένεις 10 ώρες στην ουρά και στο τέλος να τσακωθείς γιατί ο υπάλληλος σου λέει ότι δεν γίνεται η μεταβολή γιατί δεν έφερες πιστοποιητικό ότι δεν είσαι πολίτης Γουατεμάλας)...

Edit: Τα νέα στοιχεία πέρασαν στο ATLAS αυτόματα την επόμενη ημέρα μετά την ενημέρωση του ΑΜΚΑ. Στον ΕΦΚΑ όχι.

Ούτε σε μένα είχε ενημερωθεί αυτόματα ο ΕΦΚΑ. Δεν γλίτωσα την βόλτα από εκεί. Δυστυχώς, η σύζυγος πρέπει να κάνει έναν ακόμη κόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και φαντάσου οτι ο ΕΦΚΑ απευθύνεται εξ' ορισμού σε εργαζόμενους, που για να πάνε εκεί πρέπει να το κάνουν μια εργάσιμη μέρα που έχουν άδεια (και εχουν ραντεβού στο μητρώο του ΕΦΚΑ, γιατί παίζει κι αυτό: στον ΕΦΚΑ Περιστερίου τουλάχιστο που ξέρω ΔΕΝ εξυπηρετούν χωρίς ραντεβού και τα ραντεβού δίνονται 2-3 εβδομάδες μετά... )

Τώρα ποιον εργαζόμενο εξυπηρετεί ο ΕΦΚΑ: τον πολίτη ή τον δημόσιο υπάλληλο εργαζόμενο του ίδιου του ΕΦΚΑ...

Επεξ/σία από dtzgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...