Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας/συμβουλή με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μου γιατί ο τύπος είναι τρελός.

Είμαστε 4 ιδιοκτήτες, εκ των οποίων οι 2 ο ίδιος και η κόρη του, που σημαίνει έχει εξασφαλισμένο το 50% των ψήφων.

Η άλλη ιδιοκτήτρια είναι μια ηλικιωμένη την οποία την πηγαίνει στο νοσοκομείο και της κάνει θελήματα, με αποτέλεσμα να του έχει πλήρη εμπιστοσύνη.

Σύνολο έχει το 75% των ψήφων άρα ότι θέλει κάνει.

Πρόσφατα αξίωσε μόνος του αύξηση αποθεματικού 120€ σε σύνολο κοινόχρηστων περίπου 150€. Πριν λίγο καιρό είχαμε συμφωνήσει να συμμετέχουμε σε αποθεματικό αλλά δεν ορίσαμε ποσό.

Πήγα να του κάνω παράπονα και στην πρώτη κουβέντα μου είπε πέρνα έξω.

Σε συνέλευση μετά αποφάσισε 50€ max κοινόχρηστα, έχοντας τους άλλους να συμφωνούν σε ότι πει. Σημείωση ότι στη συνέλευση ωριοταν, ήταν επιθετικός, αγενής στην καλύτερη και ειρωνικός σε εμένα.

Τώρα, αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση ότι θα πληρωθούν τα κοινόχρηστα σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Και μετρητά εννοείται, δεν δέχεται κατάθεση (δεν έχει αφμ η πολυκατοικία και δεν πρόκειται να συμφωνήσει να βγάλει)

Είναι ψυχακιας δεν ξέρω, το θέμα είναι ότι μπορεί κάλλιστα να μου κάνει κ ασφαλιστικά μετρα ότι δεν πληρώνω αν αρνηθεί να πάρει τα λεφτά καθότι διαχειριστής και να βγω να χρωστάω κιόλας.

Η ερώτηση μου είναι, ξέρει κανείς σας πως μπορώ να προστατευτώ;

Μπορώ κάπως να τον καθαιρεσω από διαχειριστή ως ακατάλληλο;

Μπορεί να αξιώνει μέρα και ώρα πληρωμής κοινοχρηστων;

Μπορεί να μου μιζεριαζει τη ζωή γιατί έτσι του κάπνισε;

Παρακαλώ βοηθήστε! Έχω απογοητευτεί.

Δημοσ.

Δλδ είναι υπερβολικό να ζητάει ο άνθρωπος συγκεκριμένη μέρα και ώρα να περάσει να πάρει τα χρήματα;
Νταξ το αποθεματικό δεν ειναι και τίποτα τρομερό.

Δημοσ.

Αλλαξε σπιτι, αμα εχει την πλειοψηφια δε θα βγαλεις ακρη, εκτος αν εχεις λεφτα και χρονο να τρεχεις κανα 5αρι χρονια στα δικαστηρια

Δημοσ.

Τιποτε από αυτά δεν έχω. Ούτε όρεξη.

Αλλά δεν γίνεται να αρνείται να πληρωθεί. Δεν γίνεται να μην υπάρχει κάτι να τον ταρακουνήσει

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ScRePt είπε

Τιποτε από αυτά δεν έχω. Ούτε όρεξη.

Αλλά δεν γίνεται να αρνείται να πληρωθεί. Δεν γίνεται να μην υπάρχει κάτι να τον ταρακουνήσει

Τι εννοεις αρνειται? Δηλαδη εχει ορισει Πεμπτη 5-7μμ, και εσυ πας 7:30 λογω δουλειας και δεν ανοιγει?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Τι εννοεις αρνειται? Δηλαδη εχει ορισει Πεμπτη 5-7μμ, και εσυ πας 7:30 λογω δουλειας και δεν ανοιγει?

Υποθέτω αυτό θα κάνει. Είναι νεα λόξα, δεν ξέρω πως θα αντιδράσει. Νομίζω ότι για εκεί το πάει. Αυτό είναι το πρόβλημα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ScRePt είπε

Υποθέτω αυτό θα κάνει. Είναι νεα λόξα, δεν ξέρω πως θα αντιδράσει. Νομίζω ότι για εκεί το πάει. Αυτό είναι το πρόβλημα

ΑΝ οριζει ωρα, στην οποια εσυ εχεις αλλη υποχρεωση (πχ δουλεια), θα πηγαινα να πληρωσω αλλη στιμγη, με το κινητο ειτε να τραβαει με καποιο τροπο, ή να ηχογραφει, ωστε να ακουγεται οτι αρνειται τα χρηματα. Αν σου πουν τπτ, "να, εχω αποδειξεις οτι προσπαθησα να πληρωσω". 

Αλλα ας τυχει πρωτα, και βλεπεις μετα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

ΑΝ οριζει ωρα, στην οποια εσυ εχεις αλλη υποχρεωση (πχ δουλεια), θα πηγαινα να πληρωσω αλλη στιμγη, με το κινητο ειτε να τραβαει με καποιο τροπο, ή να ηχογραφει, ωστε να ακουγεται οτι αρνειται τα χρηματα. Αν σου πουν τπτ, "να, εχω αποδειξεις οτι προσπαθησα να πληρωσω". 

Αλλα ας τυχει πρωτα, και βλεπεις μετα

Δεν νομίζω να μπορώ να κάνω καταγραφή όπως λες και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά για να βρω το δίκιο μου.

Γενικά, δεν υπάρχει κάτι να πατήσω να του πω "κοίτα, οφείλεις να πράττεις προς το συμφέρον της πολυκατοικίας και να μας αντιμετωπίζεις ισάξια, και οφείλεις να εισπράξεις τα κοινόχρηστα σε εύλογο χρονικό πλαίσιο και όχι 2 ώρες το μήνα"

Δημοσ.

Αν αυτά που επιβάλλονται έχουν αποφασιστεί με ΓΣ τα πράγματα είναι σκούρα σχετικά για σένα. 

Δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα, αυτή η αύξηση αποθεματικου από 120 σε 150 ευρώ που λες είναι ανά κοινόχρηστα, δηλαδή ανά μήνα η δίμηνο η για όλο το έτος; Γιατί αν είναι για όλο το έτος δεν είναι πολλά, και λίγα είναι θα έλεγα, αν είναι το πρώτο όμως κλαφτα χαραμπελε.

Για τις ώρες που σας είπε θα περάσει, εγώ θα του έλεγα ότι θα περάσω εγώ να του τα πληρώσω, δεν είμαι υποχρεωμένος να έχω τα λεφτά οπότε θέλει αυτός, σε όλους δίνεται μια σχετική ροθεσμία, άλλοι μπορεί να μην έχουν πληρωθεί τον μισθό τους. 

Να του ζητήσεις οπωσδήποτε αποδείξεις, αν δεν στις δώσει δεν αναγνωρίζεις τίποτα και δεν υποχρεούται να πληρώσεις.

Για να σου κάνει αγωγή πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις και τιμολόγια για όλα. Αλλιώς θα σου πλασει μια μάντρα. 

Ρώτα έναν δικηγόρο τι παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις να είσαι έτοιμος σχετικά αν πάει να υπάρξει προστριβη μεταξύ σας. Τέλος, δεν θα ήταν κακή ιδέα να γίνεις εσύ διαχειριστής να βελτιώσεις τα πράγματα. 

Τρελοί υπάρχουν πολλοί. Παρόλα αυτά, όσοι είναι χρονιά διαχειριστές έχουν τρελαθεί ήδη από προβλήματα και καταστάσεις στις πολυκατοικιες που έχουν ανατεθεί πολλάκις και αυτοί έχουν τα όρια τους δυστυχώς. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, JohnnySilverhand είπε

Εχεις δικαιωμα να ζητησεις ολες τις αποδειξεις σε βαθος διετιας, καντου μια πλακα για αρχη και βλεπουμε

Τα έχει όλα, σίγουρα. Χωρίς ΦΠΑ βέβαια

1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Αν αυτά που επιβάλλονται έχουν αποφασιστεί με ΓΣ τα πράγματα είναι σκούρα σχετικά για σένα. 

Δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα, αυτή η αύξηση αποθεματικου από 120 σε 150 ευρώ που λες είναι ανά κοινόχρηστα, δηλαδή ανά μήνα η δίμηνο η για όλο το έτος; Γιατί αν είναι για όλο το έτος δεν είναι πολλά, και λίγα είναι θα έλεγα, αν είναι το πρώτο όμως κλαφτα χαραμπελε.

Για τις ώρες που σας είπε θα περάσει, εγώ θα του έλεγα ότι θα περάσω εγώ να του τα πληρώσω, δεν είμαι υποχρεωμένος να έχω τα λεφτά οπότε θέλει αυτός, σε όλους δίνεται μια σχετική ροθεσμία, άλλοι μπορεί να μην έχουν πληρωθεί τον μισθό τους. 

Να του ζητήσεις οπωσδήποτε αποδείξεις, αν δεν στις δώσει δεν αναγνωρίζεις τίποτα και δεν υποχρεούται να πληρώσεις.

Για να σου κάνει αγωγή πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις και τιμολόγια για όλα. Αλλιώς θα σου πλασει μια μάντρα. 

Ρώτα έναν δικηγόρο τι παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις να είσαι έτοιμος σχετικά αν πάει να υπάρξει προστριβη μεταξύ σας. Τέλος, δεν θα ήταν κακή ιδέα να γίνεις εσύ διαχειριστής να βελτιώσεις τα πράγματα. 

Τρελοί υπάρχουν πολλοί. Παρόλα αυτά, όσοι είναι χρονιά διαχειριστές έχουν τρελαθεί ήδη από προβλήματα και καταστάσεις στις πολυκατοικιες που έχουν ανατεθεί πολλάκις και αυτοί έχουν τα όρια τους δυστυχώς. 

120 αποθεματικό το μήνα.

Δεν θα περάσει, να πάω εγώ θέλει συγκεκριμένη ώρα και μέρα.

Δεν μπορώ να γίνω διαχειριστής γιατί έχει το 75%.

Αυτός πρέπει να γεννήθηκε τρελός, δεν τον έκανε η διαχείριση. Δεν γίνεται να συμπεριφέρεται τόσο αυταρχικά και να μην έχει πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, flienky είπε

Δλδ είναι υπερβολικό να ζητάει ο άνθρωπος συγκεκριμένη μέρα και ώρα να περάσει να πάρει τα χρήματα;
Νταξ το αποθεματικό δεν ειναι και τίποτα τρομερό.

Ναι είναι υπερβολικό για κάποιους, όχι για αυτούς πάντως που έχουν αλλά δεν θέλουν να πληρωνουν. Όπως και τραγικό είναι κάποιοι να μην έχουν τραπεζικό λογαριασμό να δέχονται κοινόχρηστα ηλεκτρονικά. Αλλά σε καταστάσεις και πολυκατοικιες αυτού του τύπου με 4 διαμερίσματα το ένα της κόρης το άλλο της γριάς, δεν ασχολείται ο διαχειριστης και χεστηκε η φοράδα στο αλώνι, σε μεγαλύτερες πολυκατοικιες αναγκάζεται να συμβιβαστεί κάποια στιγμή. 

12 λεπτά πριν, ScRePt είπε

120 αποθεματικό το μήνα.

Δεν θα περάσει, να πάω εγώ θέλει συγκεκριμένη ώρα και μέρα.

Δεν μπορώ να γίνω διαχειριστής γιατί έχει το 75%.

Αυτός πρέπει να γεννήθηκε τρελός, δεν τον έκανε η διαχείριση. Δεν γίνεται να συμπεριφέρεται τόσο αυταρχικά και να μην έχει πρόβλημα.

Είναι τραγική αυτή η αύξηση. Εκτός τόπου και χρόνου. Απορώ πραγματικά πως οι άλλοι την δέχτηκαν. Εκάλη και ΒΠ μένετε και είναι λεφτάδες η μήπως ετοιμάζεστε για κάποια ανακαίνιση στο κτίριο και λάβατε απόφαση να συγκεντρώσετε λεφτά από πριν για να εξοφλήσετε καλύτερα τα υπόλοιπα; 

Απευθύνσου σε δικηγόρο να δεις αν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης αλλιώς θα έχεις πρόβλημα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ναι είναι υπερβολικό για κάποιους, όχι για αυτούς πάντως που έχουν αλλά δεν θέλουν να πληρωνουν. Όπως και τραγικό είναι κάποιοι να μην έχουν τραπεζικό λογαριασμό να δέχονται κοινόχρηστα ηλεκτρονικά. Αλλά σε καταστάσεις και πολυκατοικιες αυτού του τύπου με 4 διαμερίσματα το ένα της κόρης το άλλο της γριάς, δεν ασχολείται ο διαχειριστης και χεστηκε η φοράδα στο αλώνι, σε μεγαλύτερες πολυκατοικιες αναγκάζεται να συμβιβαστεί κάποια στιγμή. 

Είναι τραγική αυτή η αύξηση. Εκτός τόπου και χρόνου. Απορώ πραγματικά πως οι άλλοι την δέχτηκαν. Εκάλη και ΒΠ μένετε και είναι λεφτάδες η μήπως ετοιμάζεστε για κάποια ανακαίνιση στο κτίριο και λάβατε απόφαση να συγκεντρώσετε λεφτά από πριν για να εξοφλήσετε καλύτερα τα υπόλοιπα; 

Ούτε Εκάλη ούτε ΒΠ. Πέρσυ είχαμε 2 έκτακτα έξοδα, εξαφανίστηκε το αποθεματικό, κ τώρα αυτός θέλει να το μαζέψει asap. Χωρίς όμως να ρωτάει κανεναν αν μπορεί.

Ξέρει ότι κάνει ότι θέλει, κ οποίος του κουνιέται του κάνει καψωνια.

Σίγουρα στους άλλους ιδιοκτήτες, τους δικούς του, θα λάβει ότι ώρα να ναι τα κοινόχρηστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ScRePt είπε

Χωρίς ΦΠΑ, δηλαδή όχι κανονική απόδειξη, δηλαδή σε κανά χαρτάκι/post it/μπακαλοχαρτο/whatever, δηλαδή δεν έχει τίποτα.

Επεξ/σία από _Biohazard_
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...